Helgen är över!

 

Flisen verkar ha haft en bra helg hos sin pappa. Hon har vart på Junibacken och säkerligen haft väldigt roligt! När hon väl kommer hem märker jag dock lite förändringar på henne. Hon är mer mammig och klängig. Vill ha mycket kramar och närhet. Jag får knappt gå ut med soporna. Allt hade funkat fint hos hennes far, med läggningar osv. Men det är som om att när hon kommer hem, så släpper hon på spänningarna. Hon vill gärna sitta i knäet. Känna på mitt hår, sitta länge vid marbordet.

Vid läggdags så la jag henne som vanligt, I sin säng och efter vällingen var slut så får hon en kram och en puss och sedan så går jag ut. Jag lämnar dörren på glänt och säger god natt och sov gott. Oftast så gnäller hon i ca 5 minuter, sen somnar hon. Ibland går hon upp med detsamma, skrattar och vet ju om att jag bara lägger tillbaks henne i sängen.

Men idag, blir hon ledsen, hon ropar ”mamma” ” Mamma”. Och så gråter hon lite till. Men hon kommer inte upp. Jag vill ju inte gärna börja sitta hos henne igen, men jag förstår att det är svårt för henne. Hon har just kommit hem och hon har bara fått ” ha mig” i två timmar sen ska hon sova. Hon har nog inte kramats tillräckligt, myst och haft mig i närheten tillräckligt länge för att förstå att jag inte försvinner. Går det inte så går det ju inte. Om ungen blir hysterisk och alldeles till sig är det klart att jag kommer vara hos henne tills hon somnar. Men helst inte. Det är ju så här hennes vardag är nu. Hon kommer åka till sin pappa ibland och hon kommer hem och ska sova här också. Nu är hon inte borta längre, utan hemma och hon vill nog gärna att jag ska vara med henne hela tiden. Som sagt, jag fick knappt gå ut med soporna i trappen.

Och inte nog med det, hon har massvis i huvet som ska sorteras nu. Hon var hos pappa. Hos farmor och farfar. Hon har träffat andra människor, faster, farbror och dessutom hennes pappas nya tjej. Hon har träffat tjejen förut, men jag är helt säker på att hon känner av en ny stämning. Och självklart där, någonstans bland allt det nya och roliga så har hon såklart saknar mig. Även fast hon kanske inte märkt det själv. Hon har haft fullt upp med nya intryck och dagarna fyllda med roliga saker. Dessutom fick hon träffa sin pappa som hon inte träffat på ett tag. Bara det, ” här bor pappa och här ska jag nu vara”

Hon blev lite ledsen när jag lämnade henne hos honom i fredags. Jag tror att hon kom ihåg att sist jag lämnade henne där så var det för en tid. Jag skulle alltså inte komma för att hämta henne om en stund.

Första gången jag lämnade henne så rörde hon inte en min, vinkade åt mig och vad glad.

Men inte i fredags då blev hon ledsen och jag var tvungen att bita ihop ordentligt.

”Om jag visar minsta antydan till osäkerhet nu, då är det kört” tänkte jag.

”Mamma ska åka och jobba nu, och du ska vara och sova hos pappa idag” Vi ses, jag älskar dej”. Och så gick jag.  

 

Och som jag har saknat! Dock har det gått bra och jag är glad för hennes skull. Glad för att hon träffar sin pappa. Det är inte alla som gör det.

 

 

I morgon väntar MIN första jobbdag, på riktigt. På mitt nya jobb! Jag är inte nervös. Inte ännu. Jag har inte tänkt så mycket ang det. Jag vet bara att jag måste göra ett gott intryck. Jag ska snart hoppa in i duschen, leta fram hela och rena kläder och sedan tror jag bara att jag ska köra på. Flisen lämnar på dagis lite tidigare än vanligt, 08: 40 i morgon.

 

Det kommer bli stressigt ! Jag är som sagt van vid slööömorgonar! Tar det gärna lugnt, käckar långfrukost. Klär på ungen pö om pö.

 

I guess that those days are gone!  Wish me luck!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0