Tisdag 30/12

Hej!

Här hemma är det lugna gatan. Felicia sover, hon har sovit i snart två timmar och en kvart och det mina vänner, det är vi inte vana vid. Visserligen har hon haft ett par både dagar och nätter med orolig sömn. I går sov hon väldigt lite. Jag la henne för sin förmiddagsvila kl 10: 00 och hon vaknade sedan 11:15. Sen var hon vaken och glad. Christer och jag rensade klädkammaren och i lite andra garderober och byråer. Sedan bestämde vi oss för att åka iväg hela familjen för att handla.  Flis var så glad och pigg inne på Ica maxi, men sedan blev hon trött och jag försökte få henne att somna i vagnen men det gick inte alls. Hon ville åka kundvagn istället, mycket roligare! I bilen blev hon sedan så trött att hon grät en bra stund, så vi fortsatte att köra bilen tills hon somnade och vi åkte förbi coop där Christer sprang in för att köpa hummer till nyår. Sedan vaknade Flis när vi nästan var hemma, då hade hon sovit i endast 20.25 minuter. Vid halvåtta tyckte vi att hon verkade trött och jag gick och la henne. Hon drack 220ml välling men kunde inte slå sig till ro. KL 21: 00 började cityakuten och christer gjorde då ett försök att lägga henne. Hon ville då inte ha mera välling, men Christer lyckades ändå få henne att komma till ro! Helt utan att amma! ( Hur han nu skulle lyckats med det) hehe)! 

Sedan hade Flis en jättenra natt! Vaknade kl 0130 för lite mat. Somande sedan om till 05: 30 då åt igen och sov sedan till 06:30 då hon fick komma över till vår säng och sedan sov hon till 07:30!  Det kallar vi en bra natt!

Idag då så sov hon igen på förmiddagen från 10- 11:30. Christer och jag hann städa lägenheten och sen när Flis vaknade åt vi lunch. Flis lekte lite med sin bil och andra leksamer tills hon verkade trött vif 13: 30 och jag gjorde då lite välling och så sa vi hejdå till christer som skulle åka å jobba. Och sen dess har ungen sovit. Hon har nog mycket sömt att ta igen visserligen och det är ju skönt att hon får sova ut ordentligt någongång. Synd bara att man inte själv går och lägger sig. Men den här gången trodde jag att Flis bara skulle sova i ca en timme som vanligt, så jag bestämde träff med Tant moa för fika i centrum när FLis vaknat. Men jag avbokade det nyss. Blir ju påtok för sent med fika nu.. 

Flis och jag ska i alla fall gå ut och handla lite i vår närbutik och lägga på lite brev åt Christer på lådan.

Och i morgon är det nyårsafton! Ännu ett år har passerat ur våra liv... jäklar vad tiden går! 


Söndag 28/12

Hejsan!

Julen är över, och Felicia är fortfarande upptagen av att utforska alla sina nya leksaker. Kläderna går också åt :)

Dock har hon blivit extra kinig på sista tiden. Rädd för minsta lilla. Kan bli hur ledsen som helst om jag bara går in i ett annat rum fär en stund. Och sömbristen börjar nu bli jobbig. Flis vaknar mer än nånsin på natten och vill suga tutte. Inte för att hon är hungrig utan bara för att, hon är van vid det tror jag.  Men vi ska nog inte klaga heller. Flis är snart 7 månader och det är först nu hon ställer till problem för oss :) Antagligen är det tänder på gång och det faktum att hon börjar bli stor och förstår att omvärlden inte alltid finns bredvid och finns till hands på en gång. Glad och frammåt är hon i alla fall, skrattar och ler. Vill gärna kramas och vara i famnen ( på gott och ont). Nu när det är så här har jag inte mod att köra någon metod för att få henne att somna själv i sin säng. Det får komma när det här ledsna släppt lite. Vi håller fakiskt på att vänja henne vid att även Christer kan lägga henne. Hon får ju sin välling och sedan sjunger man och skumpar henne i rumpan och håller henne i handen tills hon somnar. Oftast tar det bara 10 minuter. Men ibland får hon för sig att bråka och mojsa runt i sängen tills hon slår sig till ro.
Och dessa mardrömmar! Nu tre kvällar i rad så har hon vaknat, eller nej hon vaknar inte ens. Hon blir bara jätteledsen och skriker. Det enda som hjälper och som är sista utvägen är att stoppa in tutten i munnen på henne. Ibland räcker det med att lägga henne i amnings ställning så lugnar hon sig och sedan kan man söva om henne.. pust pust.
Nåja, nog är det en fas och nog kommer förhoppningsvis har hon ingen mardröm i kväll.

Vilket klagoinlägg det blev ! Nåja skruttan börjar bli trött, dags för en förmiddagsvila.

Juldagen

På Juldagen skulel vi fira jul i hop med Farmor och Farfar. Vi packade iodning oss och åkte hem vid 9: 30 tiden. Sedan somande Flis hemma vid 10 snåret men sov bara i ca 45 minuter. Kanske kände hon på sig att vi snart skulel åka igen!

Hos Farmor och Farfar åt vi lunch och godis. Sedan delade Faster Jacqueline ut julklapapr även där! Flis fick även här många många julklappar! Vi hade tyvärr inte med oss kameran. Men Flis fick bla en jätteskojjig bil utav sin farfar.
Så här ser den ut :)

Ramen runt bilen går att ta bort när Flis kan sitta bättre själv. Plattan under är till för ung effekt- så att det liksom blir som en gunghäst. ( Boddyn hon har på sig är från Mormor)
It´s my car! så det så!

Flis fick massor med mer saker av sin farmor och även av fastrarna Jacki och Veronica!

Julafton!

Julafton blev toppenrolig! Vi firade hemma hos min syster och hennes familj. Även mormor ( ja ni har nog förstått att det är Flis mormor jag menar när jag skriver mormor) och hennes fästman Hasse. Min bror Claes firade med Morfar/ Pappa i Vemdalen.

Flis fick sina två paket utav oss här hemma, hon skulle ända få så mycket på kvällen.

KUL med papper!Efter att Flis sovit en stund på förmiddagen åkte vi till Familjen Lundborg! Där tittade de små p åtv och lekte lite innan lunchen


Efter lunchen så sov Flis. Sedan vaknade hon lagon till tomten skulle komma !

Tomten hade åkt ända från Nordpoolen!
Flis fick Många, många många paket av tomten!
Pappan hjälper Flis
Fina granen!

Vi och alla barnen! Det här kortet var det bösta, på alla utom mig !

Flis somnade sedan redan runt 19: 30 och hade en ganska bra natt.

Tack för alla underbart fina julklappar!

Utkast: Hej och ...

Hej och Hallå !!

GOD JUL PÅ ER ALLA!!!

Jag vet, jag har inte bloggat på länge. Tiden finns helt enkelt inte längre. Jag vet inte riktigt vart den tar vägen. Jag har
i alla fall julhandlat alla julklappar och maten till jul nu så det känns bra. Paketen är till och med inslagna och färdiga. Men nog är jag trött. Felicia har kommit in i npgon period igen. Tror att det är den sk " åtta månaders fasen" som hon går igenom nu. Hon blir rädd för främlingar i alla fall när de kommer hem till oss. I går när hennes farmor och farfar var på besök blev hon jätteledsen bara de såg på henne lite för länge. Men det släppte efter ungerfär en halvtimme. Felicia kastade ner leksaker från sin barnstol och farfar plockade upp de om och om igen. Jättekul tyckte Felicia!
 Idag åkte Christer iväg på bio med en kompis och min kompis Sabina kom på besök. Samma visa idag. Felicia blev ledsen och arg, ville mst hänga på min arm. Men Sabina fick också tillslut leka med henne och även bära henne när jag gjorde välling och var på toaletten med mera. Felicia har börjat visa att hon kan bli arg. Hon visar med hela ansiktet som blir alldeles rött av ilska och hon spänner hela kroppen. Kanske är det tänder på g ? I morse tyckte jag mig se att hon var rödare än vanligt på tandköttet.

Vällingen funkar bra. Hon älskar sempers havrevälling. Hade förut nestles godnatt välling, men den gillades inte. Fick sedan höra att sempers är líte sötare, så det var nog därför. Ammar gör vi inte alls ofta nu för tiden. Det känns skönt, faktiskt. Men fortfarande vill hon ha ibland, och då får hon ju det såklart..

Snart är det jul och nu börjar jag längta lite. Jag minns så väl förra julen när jag var gravid och tänkte att nästa år, då har vi en liten plutt, ett litet barn som är med på julen. Nu är hon här vår lilla skrutta och inte hade man kunnat föreställa sig hur mycket man skulle älska det lilla livet, den lilla människa som tar upp ens tid och i mitt fall hela min världsuppfattning!
Nu har vi dock bestämt att lämna bort Flis i ett par timmar till mormor i mellandagarna. Ett par timmar för oss själva behöver vi nog. Christer har velat det länge, men jag har fegat ur. Men nu är det nog dags. Jag tror det kommer gå jättebra och att det blir mycket värre för mig än för henne. Nog ska det bli lite skönt. Få äta middag tillsammans och veta att vi faktiskt inte kommer att bli störda... konstig tanke!
Nåja, jag ska väll slänga in lite bilder på vår Flis !

Flis ska på Antons Lusse firande i skolan!
 GOD JUL :) säger Flis

Flis och pappa Christer lekte i soffan idag.

 Fin mössa Pappa ! Det här var roligt!

 Men pappa! Nu vill jag inte mer!


Fortsättning eftermiddag 6/12

Ja efter själva dopcermonin skulle vi åka iväg till min systers föreningslokal för att äta doptårta :) Jag, Christer och faddrarna gick in för att byta om på Flis. Min faster kom in för att ge Flis en dopgåva då hon inte ville följa med på dofikat eftersom det skulle bli mörkt och hon inte ville köra ända hem till Torö då. Jag kände mig lite stressad eftersom jag skulle potionera ut alla människor utan bil, i andra folks bilar. Men mormor fixade det med ! Vad hade vi gjort utan mormor?

Lokalen var ju redan iordninggjord när jag och Christer och Felicia kom dit. Och allt folk hade redan kommit också. Det tog ju ltie längre tid för oss eftersom vi var tvungna att sätta in Felicia i bilen osv. Tårtorna var goda, även om vi inte fick i oss så mycket. Fullt upptagna med att försöka prata emd så många gäster som möjligt, och sedan öppna alla fina presenter! Helt galet många och jättefina presenter fick hon. Spargrisar, halsband och armband i mängder. Smyckeskrin, påslakarn, bestik, gosedjur och fotoalbum. Och Flis hon var så snäll och go som vanligt, hon blev ltie trött på slutet men moster gick ut med henne i vagnen så att hon somnade. j

FINA TÅRTAN! 1 av 3.


Jag vill passa på att tacka min bästa vän Sabina för filmningen och ett jättestort tack till mamma och Hasse som hjälpte till med alla förberedelser. Tack också till syrran som gick på prommis med Felicia och ett extra tack till alla gäster som kom och förgyllde vår dag samt alla otroligt fina presenter!  VIll också tacka mamma, Hasse, (igen) syrran och Daniel för hjälpten med städningen efteråt. Slutligen, tackar vi Romén också för städningen och för i och urpackning i bilen samt lite barnvakt till en nyvaken Felicia.

Tack alla!

Vår älsklings dopdag 6/12

Dagen började rätt dåligt. Christer kände sig dålig och låg på soffan och jämrade sig. Själv sprang jag runt som en virrig häna för att packa ordning det sista, göra iordning våra kläder, natta Felicia för hennes morgonlur mm mm mm.

Tillsut får Christer så ont i magen att han tror att han kommer dö. Inte har vi någon alvedon hemma heller. Jag ringer till min syster och hennes man Daniel för att fråga om de har och de har de. Snälla Daniel kommer över med bilen och lämnar det åt oss. När alvedonen värkat mår Christer bättre men då har vi helt plötsligt hur brottom som helst. Felicia har inte vaknat ännu och hon ska äta innan vi skulle åka för att hjälpa mormor och Hasse i lokalen som vi skulle ha dopkaffet i.  Mormor säger att de fixar sig, att de ordnar själva och det tackade vi för. Vi hade aldrig hunnit annars! Felica vaknar precis när jag skulle väcka henne och jag får i henne lite lunch, men inte alls mycket. Hon kände nog att både Christer och jag var stressade.

Tillsut kommer vi iväg till kyrkan. Jag kör bilen och Flis är lugn och snäll. Vid kyrkan möter vi upp Gudföräldrarna: Cathrine och Richard. Mormor kommer också för att sätta på Flis sin dopklänning som mormor har sytt helt själv !

Dopet blir underbart fint. Och Flis är så snäll och go hela tiden, hon gnyr bara ltie grann när Gabriel torkar vattnet från Flis huvud. När prästen tog vatten på huvudet sa hin inte ett knyst. Hon hade nog helst utav allt velat hoppa i hela hon. Flis älskar ju att bada!Vi sjunger psalmerna: " Du vet väll om att du är värdefull", "Tryggare kan ingen vara" och Gud som haver barnen kär".  Min Lillasyster Kally får hälla upp dopvattnet i skålen- så gulligt :)
 Kally ¨häller upp dopvatten!

Flis döps !
 Syrrans yngsta son Gabriel får torka tort på Felicias huvud. Tort blir det :)
Syrran läser : " Älskade barn" skriven av Jessica Nilsson. Så FINT!
Prästen flyger med Flis

Faddrarna får fadderbrev och vi får dopbevis.!

Mer bilder kommer från dopfikat !  Nu ska vi se på tv ! 

Fredag 5/12

Hej ! Flis sexmånadersdag och dagen före stora dagen- dopdagen!
 Flis verkar frisk och kry. Ingen diaré. Inga kräkningar och matlusten är tillbaka. Jippy! Dagen i morgon blir nog bra! Flis får bada på kvällen och göra sig fin för i morgon. Sedan låter Christer henne prova datorstolen. Sov så sött nu gumman!

Torsdag 4/ 12

Idag har vi vart på BVC för 6 månaders kontroll. Först mätte och vägde våf BVC sköterska Felicia. Dagens mått var :

Längd: 69 cm
Vikt: 7,7 kg


Sedan skulle docktorn titta på Felicia. Docktorn tyckte att Felicia hade onormalt fin hy och vädligt långa och fina ögonfransar hehe. Jag berättade om Flis matminskining och både sköterskan och docktorn trodde att det kunde vara tänder på gång, eller också är Flis inne i en fas då hon lär sig så mycket saker och har därför kommit på att hon vill ha så mycket närhet som möjligt. De rådde mig att fortsätta erbjuda mat och välling precis som tidigare, vill hon inte ha så får hon ta bröstet när hon vill det. Det är inte heller det lättaste. Flis vill att vi ska sitta alldeles isolerat när vi ammar annars kan hon inte koncentrera sig.  Och jag som tyckte det var på väg åt rätt håll nu. Jag behöver inte sluta amma tvärt för att få stopp på det, men hon sov sååå bra nätterna med Välling ju! Och det känns roligare och inte så omständigt att ge mat åt henne, men som sagt hon kanske bara vill gå tillbaka ett tag till. Eller så är det tänder på gång. Fy satan vad int det kommer göra :) Men då kanske hon tar Vällingen sen när tänderna ploppat upp. Hon drack ju för sjutton 160 ml för nån dag sen. Whats the problem now dear baby!?

Annars var allt bra med Flis: Hjärta, ögon, näsa, bäcken, nacke :) Docktorn blev också imponerad över att Flis kan sitta några sekunder utan stöd :)

Sedan gick vi hem och Flis somnade så sött i vagnen. Sedan skulle vi äta lunch, vilket inte gick sådär jättebra.. men men. Sedan åkte vi till centrum och mötte upp Christer och mormor för att köpa kostym till Christer. Det blidde jättefint!
Vi fikade lite och jag trugade i Flis ännu lite mer mat... men utan vidare gillahetstecken från henne. Chirister åkte hem och jag, mormor och Flis åkte till ÖB för att köpa resterande grejer till dopet och även tvättmedel mm.
 Flis somnade i vagnen på ÖB men vaknade lagom till vi skulle gå till bilen. Vi lämnade av Mormor hemma hos sig och efter en stund satte flis igång och skrika. Lilla stackan blev ju hungrig nu!! Jag vill ha mat mamma, mat nu. Jag kunde höra att det var hunger på gång så jag gasa ltie extra.. hehe.
Väl hemma kom Christer och mötte oss och löft upp en skikande Flis. Jag gick upp och ammade henne och då blev hon nöjd. Stackars lilla vännen. efteråt fick hon in sig lite morot till efterrätt. Flis och jag badade efter middagen och sedan la jag henne vid 20:00. Vällingvägrade idag också dock.. Nått skummt ere! Men hon verkar inte ha ont och är inte spec gnällig. Jag säger som de på BVC. " Det är nog någon fas, eller tänder" Jag vet inte :)

Onsdag 3/12

Idag har vi haft besök här hemma  :) Rebecka och Noah från föräldrargruppen var här. Det är tur att det kommer folk hit med jämna mellanrum så att jag ser till att städa. Flis sov på morgonen i nästan två timmar så jag han mer än att dammsuga.

När Noah och Rebecja kom sov Flis fortfarande, men vaknade rätt snart efter och de små satte igång för att leka på en gång :)Flis ville klappa lite på Noah:
 Sedan tittade det lite på Christers gamla tv från när han var liten.  Mycket intressant !

Sedan var det dags för mat

Sedan lektes det lite till medan mammorna åt sin mat :
Noah vill ha Flis leksak.


Efter lunchen och blöjbyten så gick vi på prommenad, båda barnen somnade i vagnen efter en liten stund. 

Flis har ätit dåligt i dag och ville inte ha någon välling varken igårkväll eller ikväll. Vet inte vad det kan vara för nått lurt på gång. Kanske tänder? Hon får i alla fall i sig bröstmjölk och lite mat, inte lika matglad som för ett par dagar sen dock. Men det vänder nog. 

Flis somnade runt 20:30.
 

Måndag 1/12

Hejsan!

Jo jag vet, jag har vart allt för slarvig med att uppdatera bloggen. Men nu är jag här igen!

Till dagens händelser:

Flis vaknade kl 7: 30. Trodde hon skulle somna om efter en timme men icke sa nicke. Det ville hon inte alls. Kl: 08:5 gick jag och flis upp för att göra gröt till henne. Mormor skulle komma runt 08:30 för att hjälpa oss att baka till dopet idag.  Christer var också hemma och gick faktiskt upp innan mormor och Hasse kom.  Vi åt lite frukost och mös med tända ljus i köket allihop, sådär på morgonkvisten :) Efter en liten stund åkte Hasse till jobbet och Christer åkte i väg till sina päron för att hämta en synt han har tänkt börja spela på. Flis blev rätt trött en kort stund efteråt så jag la henne för att sova.

Vi bakade hela förmiddagen. Flis var så snäll och glad under tiden hon var med. Christer kom hem och åkte iväg till vegabaren för att handla hem mat åt oss. Vem orkar laga mat i allt bakstök? Gott var det i alla fall, men gud så mätt jag blev, proppmätt! Flis åt lite tidigare än oss och sov sedan gott efter lunchen och vi kunde äta i lugn och ro :) Vi pratade dop och kläder osv. Jag provade mina kläder inför dopet igen. Nog har jag nästan gått ner allt från när jag var gravid nu. Känns riktigt bra :)
Flis vaknade efter 1,5 timme och då fick hon komma upp och leka en stund. Provade bla att spela på synten :D Blidde tyvärr lite suddig!

Mormor och Flis poserar som bakflickor. Ballongen fick Flis av mormor i Lördags då vi var på Grönalunds julmarknad !

Söta :)

Efter en stund åkte jag och Mormor och Flis till Haninge centrum för att köpa- ja det kan jag faktiskt inte säga. Det är hemligt :)  ´" Vi får se vad Tomten kommer med".
Jag passade även på att klippa mej !:) Å vilken service. Även om det bara handlade om 30 minuter så var jag utan Flis och fick håret både klippt och tvättat utan att skälv behöva trixa. Flis var ganska trött, men ville inte sova alls. Men hon var så glad och nöjd hos mormor så och tur är väll det.- Tur att vi har mormor !

Ja jag klippte mig och bra blev det. Efteråt träffade vi en Jojo en kompis från gymnasiet till mig och hennes kompis
 Anna.
Sen satte vi oss ner och fikade lite, flis åt sin middag, sen började vi dra oss hemmåt. Flis somnade i vagnen på väg till bilen och när jag satte ner henne i bilstolen blev hon jätteledsen! Tror hon blev rädd: först så somnar man i vagen sedan bråkar någon med mig osh gör så att jag måste sitta upp, dessutom sitta fast! Men så fort motorn gick i gång så somnade hon. Hon vaknade efter bara 10 minters sovande hemma i vagnen och tur var ju det annars hade jag behövt väcka henne. Vid 20: 30 la jag henne för att sova för natten. Hon drack 150 ml välling och jag har inte behövt natta om henne idag! Helt otroligt skönt!! För mig var det sedan cityakuten och lite bloggande, sedna blir det sängen även för mig. Det är jobbigt att hålla i gång en hel dag !

RSS 2.0