Uppdatering!

Hej !
Det var ett bra tag sen, och jag tänker inte ens ge mig in på att försöka återberätta alla dessa dagar. Det blir på tok för jobbigt. Just nu är jag gräsänka här hemma. Christer är i Riga med skolan. Han brukar åka bort i alla fall en gång mer år med skolan. Föregående gånger har jag nästan känt en panikkänsla över att han ska åka bort. Jag har bjudit in " Tant" Moa som fått sova över och jag har sett till att ha något att göra mest hela tiden. Men den här gången är det annorlunda. Jag har saker att göra, mest hela tiden. Det beror nog på Flis. Flis som kräver omvårdnad mestadels av sin vakna tid (och en del när hon sover också) hehe. Och den tiden när hon sover (som nu) så gör jag mer än gärna något som jag tycker om. Göra något där tiden helt enkelt försvinner i någon slags " dö tid" Det är nog den här " dö tiden" jag hade för mycket av förut- därav blev det trist och ensamt efter ett tag. Ja okej, för att vara helt ärlig så är det ju såklart roligare när Christer är hemma. Visst är det roligare att sitta i soffan och prata tillsammans, än att enbart sitta här i sina egna tankar. Men det fungerar och tiden går så otroligt fort.  Christer åkte i söndags natt runt 3 tiden och redan är det ja- snart är det Torsdag. Och inte bara det att tiden går fort, som ensam ansvarig för allt här hemma så märker man- att man inte hinner. Man hinner inte diska, städa, tvätta, handla, natta, mysa, amma, mata, leka, ge katter mat, mocka kattlådor. och borta dem.
 Allt tar (såklart) dubbelt så lång tid. Men det fungerar och jag ser upp till alla ensamstående föräldrar där ute. Jag förstår att det är tufft, ja fy sjutton!
När min mamma var ensamstående var visserligen jag och min syster stora. Eller stora och stora. Jag var 9 och min syster 15 när mina päron skilde sig. Min bror däremot var bara 3 år. Efter mycket om och men flyttade jag sedan till mamma strax efter min 10 årsdag. Tillbaka till ämnet- ensamstående. Jo, när mamma var det med oss tre barn fick vi helt enkelt lära oss att mamma inte kunde göra allt själv. SÅ var det bara, inget snack om saken. Jag minns fortfarande hur mamma satte upp små hjälpregler för oss. Efter middagen skulle min bror bada och disken skulle blockas undan. Jag och min syster fick välja, bada Claes, eller hjälpa till med disken. Jag valde näst intill alltid att bada min bror. Ofta badade jag med honom.
När det var tvättstuga var det också upp till mig och min syster att välja igen. Passa Claes eller hjälpa till i tvättstugan. Samma sak här- min syster (och ofta hennes pojkvän som numera är hennes man) hjälpte mamma med tvätten och jag tog med mig Claes ut i parken eller lekte hemma i lägenheten. Visst fanns det gånger då mamma gjorde det själv. Tog med Claes till tvättstugan och vi flickor fick göra annat. Men de gångerna var man riktigt glad och tyckte att mamma var jättesnäll. Det liksom bara var så, vi fick lära oss att det var så man fungerade som familj.

En tjej i min klass bodde i dörren bredvid vår och hennes mamma var också ensamstående till tre barn. Men dessa barn behövde sällan hjälpa till med något. Jag var ibland avundsjuk på min kompis men jag kom senare underfund med att den familjen hade mer stökigt hemma, de hade ingen koll på vad deras saker var. De visste inte när de skulle äta, de visste inte om / när de skulle hjälpa till med något. Jag minns en gång när jag och min kompis kom hem efter skolan och skulle äta mellis hos henne. På diskbänken stod ett BERG av disk. Jag tyckte det såg så hemskt ut, men min kompis verkade inte tycka det var konstigt. Det fanns ingen mellis i kylsskåpet. " Juste, Mamma skulle handla i dag" sa min kompis. Jag frågade min kompis om vi inte skulle diska upp all disk för att göra hennes mamma glad. Min kompis tittade konstigt på mig- " Ska VI diska, sa hon"  "Ja, vi"  sa jag och sagt och gjort vi diskade. Och hennes mamma blev överlycklig.

Jag kanske får det att låta som om att vi var någon slags superfamilj och min mamma uppfostrade oss till pedanter. Men så var der verkligen inte. Jag blev världens slarvpotta i tonnåren och har väll aldrig egentligen hållt reda på en enda grej, men basen sitter kvar. Man kan inte göra allt själv. Det är fler som bor, skitar ner och äter mm. Desto fler man är desto större anledning att hjälpas åt. Man kan heller inte vara bra på allt man gör- tro mig även jag tyckte min mamma var världens tjatkärring men hur som helst så är det av henne jag har lärt mig-detta.

Ja, det blev ett väldans konstigt blogginlägg det här. Bloggen är verkligen inte tänkt som ett blajforum för mina tankar. För jag tror faktiskt inte att någon är så speciellt intresserad utan jag ska i stället hålla mig till syftet i denna blogg. Berätta om vad vi och framförallt FLIS har för oss om dagarna.

Flis sover, jag ska nu lägga över henne i sin egen säng och jag ska krypa till kojs själv också. Christer har med sig kameran till Riga så några bilder får ni inte heller se.
I morgon ska vi till Farsta med mormor för att hitta lite fler julklappar och kanske födelsedagspresent till moster :)    

Lördag 23 / 11

DET SNÖAR! Ja men visst, snön ligger på backen och det känns helt underbaart! Christe roch jag blir som barn på nytt. Vi vill ut och åka pulkla! Flis måste få prova sin pulka! ( Som om hon kommer minnas det ). VI åt frukost och tog sedan på oss termosbrallor, jackor, mössor och vantar och gick ut. Flis verkade gilla pulkan och snön. ( Men ja, vi hade nog roligare.)

Sådär lagom kul!?
Jag & Flis i snön :)
Flis åker i backen :)
Passade på att Gungla lite också :)

När vi kom in åt vi lunch sedan sov Flis, fast bara i 40 minuter. Sedan kom Farmor och Farfar på besök. Flis ville inte sova länge, så hon fick vara med och fika. Efter en stund gick vi ut på vinterpromenad ! Det var så mysigt att Flis kunde komma till ro och somnade så sött i vagnen.

På kvällen var vi bara hemma.

Fredag 21/11

Idag blev det shopping igen ! Lite pengar finns det ännu kvar, hehe! Idag åkte vi i väg till Eko i Länna. Jag såg att det fanns just det bolltornet jag vill att Flis ska få i julklapp där. Jag ringe Morfar i går kväll och han sa att han kunde ge Flis det i Julklapp så jag ringde sedan Mormor för att höra om hon ville följa med, och det ville hon ! Flis sov rätt länge på morgonen men tillsut kom vi i väg. Christer följde med oss till bilen för att hjälpa till att skrapa rutorna sedan åkte han ivg till stan för att växla pengar på Forex bank, på måndag åker han till Riga med skolan.

Vi gick runt på Eko och fick rikitiga julkänslor :) I affären spelades det julmusik och folk gick runt och handlade klappar. Och så var det julsaker överallt. Flis var överlycklig av att titta på alla lampor och starka färger överallt.  

Och, jag hittade Bolltornet!

Denna blir hon nog glad för :)

Efter Eko lämnade vi Mormor hemma hos sig för hon skulle börja jobba kl 16:00.  Flis somnade i bilen hon, som vanligt nu för tiden :) När vi kom hem åkte jag till IcaMaxi för att handla.
Flis somnade runt 20 tiden. 


Torsdag 20 / 11

Idag kommer barnbidraget :) Lite klirr i kassan är verkligen välbehövt! Moster ringde på morgonen och frågade om vi ville följa med till Kungens kurva för att gå på Toys á rus för att handla julklappar till barnen och käka lunch på Ikea. Det ville vi gärna ! Christer stannade hemma för att plugga.  Flis var snäll och glad hela dagen. Såklart, första gången på Toys á rus kan man inte vara annat än glad.  Jag hittade klappar till både Flis, Anton och Gabriel så nu är de mesta redan färdigköpt :) Flis får bara två klappar av oss, men hon kommer få så mycket annat av Mormor / Morfar Farmor / Farfar mfl. Jag köpte en jättefin mjuk fåtölj och en aktivitetsboll åt henne. Försökte även hitta ett Bolltorn som Morfar kunde ge till Flis, men det fanns inget :(
 Flis somnade i bilen från Toys á rus till Ikea. Men vaknade ganska snabbt. Åt mat på Ikea och sov sen i bilen hela vägen hem. Vi lämnade av Mormor hemma hos sig och fortsatte hem där Christer mötte oss.  Hemma städade jag ur klädkammaren ( för att hitta julpappret, vilket jag hittade när allt var städat och klart) och satte etiketter på julklapapparna jag köpt :)
 
Var annars en ganska lugn kväll.

Onsdag 19/11

Flis är bättre i dag. Vädligt trött dock. Men det var en ganska jobbig natt så det är nog inte så konstigt. Flis sov 1,5 timme på förmiddagen, efter det gick vi ut en stund. Senare på eftermiddagen sov hon i nästan 3 timmar!! Själv fick jag sova hela två :) Otroligt skönt! När vi vaknade gick jag upp för att duscha och försöka få mer energi. Christer och Flis lekte och stojjade lite...

På källskvisten fick hon tag på Missy. Människors hår har hon tyckt vart roligt att dra i ett tag nu har hon även upptäckt att katterna har det. Jättekul tycker hon.
 Ares har lärt sig, han går där ifrån när hon kommer med sina små händer. Missy däremot, sitter där tålmodigt och tittar på Flis.

Flis somnade redan 19: 20, men sedan vaknade hon när jag skulle lägga över henne i sin egen säng och det tog 2 timmar, ja 2 TIMMAR!  Innan hon somnade om. Då vågade jag inte lägga över henne i sin egen säng så hon fick ligga kvar i min. Jag låg både på min och Christers sida. Ingen höjdare att sova så, men vad ska man göra. Och tur var det att hon fick ligga kvar. Hon vaknade ett antal gånger och jag var då tvungen att skumpa henne i rumpan en stund, det hade vart väldans jobbigt att behöva gå upp och göra det. Pust och stön. Inte sov vi bra i alla fall. Både Christer och jag är rätt rörliga när vi sover annars, men när vi sover alla tre sådär blir det trångt och man kan inte vända på sig 1000 gånger för då vaknar ju Flis. Men visst, nog är det lite mysigt också. Det måste jag ju erkänna.

Tisdag 18/11

Natten till idag vaknade Flis, mitt i natten och kunde inte komma till ro alls. Ville inte ha mat och gick inte att söva om. " Vad sjutton är det som är fel, tänkte jag då Flis verkade allmänt missnöjd. Men så kom det, bajset! Ja fy sjutton, mitt i natten fick jag gå upp å byta bajsblöja.. hjäsp! Men sedan sov hon till kl åtta, var vaken en stund och somnade sedan om till kl nio. Så allt som allt var det faktiskt en ritkigt bra natt.
Vid frukost verkade Flis inte alls lika glad och sprallig som vanligt så vi tog tempen och den visade 38, jaha där fick vi svaret på hennes missnöjda beteende  i alla fall. I med alvedon och stoppa ungen i säng tänkte jag- och det funkade! När Flis sen vaknade var hon vaken och pigg en stund sedan åkte vi iväg en stund för att byta däck på bilen och köpa kattmat. Vi försökte skynda oss för att Flis inte skulle bli hungrig och allt för trött för att kunna äta, men hon somnade i bilen. Hemma ville hon inte ha någon mat alls knabbt och inte kunde hon sova efteråt heller, ( såklart eftersom hon somnade i bilen). Men hon ville inte sova alls på dagen. Fast hon verkade trött. Sitta och titta på tv med Pappa,
 det funkade dock utmärkt :)
Sådan far, sådan dotter!

Annars har Flis vart dålig i magnen idag. Vet itne om det är blåbären som gör att hon blir lite hård och att det därför bara kommer lite åt gången.. Ska testa att inte ge någon blåbär i morgon i alla fall. Febern försvann rätt snabbt, så ingen fara med det. Det var nog bara en biverkning efter vaccinet igår. Förra gången fick hon feber redan samma dag.

Tillslut somnade hon i alla fall, kl 16:45. Sov till 18:10. Eller rättare sagt, vi sov båda två :)
Christer åkte iväg och jobbade kl 20: 00 då hans chef undrade om han kunde hoppa in lite snabbt och ta stängningen, och då gjorde han det. Själv tog jag hand om en vaken Flis, kl 21 :00 fick jag nog och gick å la henne, ungen var trött, mojsade och gnuggade sig i ögonen men somnade inte förrän 22 00. Nåja, nu sover hon i alla fall och Christer kommer nog hem snart. Själv ska jag ta och mocka kattlådor och sedan ska jag också krypa till kojs :)
Godnatt!

Måndag 17/11

 Idag kl 11: 00 hade vi tid hos BVC. Flis vaccinerades mot polio (dos 2). Vaccinet består av två sprutor i vardera ben. Första sprutan kände hon knappt men den andra skrek hon till och var ledsen en stund, men det gick rätt snabbt över. Det var nog värre för mig än för henne.. hehe. Eller kanske inte. 
Idag var vi ensamma till bvc, varken Christer eller Mormor hade möjlighet att följa men som sagt, det gick ju bra :)
Flis blev så trött så hon somnade med det samma i vagnen på väg hem, men hon sov inte så länge- max 30 minute. Sedan åt vi lunch. Flis fick för första gången smaka lax med potatis och det gick ner det med ! :) Sedan kom Christer hem och lekte me Flis en stund, sedan blev Flis lite kinkig så jag tänkte amma henne och behövde hon nog sova igen trodde jag. Christer åkte iväg för att hämta sitt pass på polisstationen i Haninge centrum. Flis åt och verkade riktigt trött, men efter att hon snuttat färdigt var hon bara glad och sprallig i sängen så jag bestämde mig för att försöka stoppa Christer i centrum så kunde vi ses där, men när jag ringde honom var han redan på väg hem. Vi bestämde i alla fall att vi skulle åka i väg till tattuerarstudion för att beställa tid åt Chister. Där emellan han Christers Moster Dessire ringa för att tacka för injudan till dopet men också säga att hon tyvärr inte kunde komma då hon var tvungen att jobba och hade inte kunnat ta ledigt.

Självklart ringde vi även till mormor idag för att höra om hon ville göra oss sällskap på en liten prommis och det ville hon. Flis somnade i vagnen på väg ner till bankomaten. Sedan tog vi bussen till mormor och när vi var utanför hennes port så vaknade Flis. Mormor tog med sig Flis till Morbror Claes skola och jag och Christer gick till tattuerarstudion. Christer fick tid den 10 / 12. Då min syster fyller år !

Efter det promenerade vi vidare in till centrum för att köpa bananer och sen till ÖB för att mormor skulle lämna tillbaks en tomte hon köpt där. Och sedan traskade vi vidare till pizzerian och då somnade Flis i vagnen- igen!

Vi tog med oss maten upp till mormor och när vi nästan ätit klart så vaknade Flis. Hon åt lite gröt och sedan fikade vi och tillslut var det dags att åka  hem igen. Hemma fick jag ett ryck och började dammsuga hela lägenheten. Christr gjorde ordning Flis för natten och sedan åkte han iväg för att handla på Maxi. Jag la Flis och när Christer kom hem bänkade vi oss framför cityakuten :)


På det här benet gjorde det oooont!

Söndag 16/11

Idag var vi på kalas hos mormors fästman Hasse :)

Det var treligt och var god paj och tårta :) Tyvärr glömde jag kameran!

Fli sov i bilen både på dit och tillbakavägen. Lunchen gick ner bra idag med. Potatis och majs serverades hon och hon åt med god aptit. Både Mormor, Hasse och Moster kånkade runt på Flis idag så nog blev hon trött på kvällen, somnade redan 19: 20.  Sedan fick jag dock gå in och söva om henne ett par gånger, men hon var i alla fall trött och behövde inte komma upp.  

Lördag 15 /11

Idag böev Flis och jag ensamma tidigt. Christer började jobba redan kl 05:15. Flis vaknade vid 07:00, men somnde om efter 45 minuter och sov då till 09: 30. Skönt :)

Idag var vi mest innomhus. Det blåste och var riktigt kallt ute. Men Flis hade det nog ganska roligt, hon har börjar att uppskatta sina böcker en hel del. De är roliga att känna på och titta på :

Mitt på dagen :


Senare... Visst ser det ut som om hon verkligen läser ? 

Efter middagen gick jag och Flis med pappersinsammlingen, lite frisk luft varje dag måste man ha. Christer fick diska han  :)

Fredag 14/11

Idag åkte Christer till skolan och jag och Flis var hemma och städade lite grann. På eftermiddagen skulle vi få besök av min kompis Johan. Flis och jag hann i alla fall promenera lite på förmiddagen och hon sedan åt vi lunch, och sedan la jag Flis för att sova. Christer kom hem och sedan kom Johan vid 14:30 tiden.

Här är Johan :

 Nä, det gick inte att få honom att se normal ut :)


När vi nästan fikat klart så vaknade Flis, jag tog upp henne och satte henne i mitt knä så att hon kunde få vara med och prata som hon brukar tycka om. Men ungen blev tokledsen. Vet inte om det var den läskiga tröjan Johan hade på sig, eller något annat. Christer kom i alla fall och tog med henne ut i vardagsrummet så att Johan och jag kunde fortsätta snacka skit ett tag till. Efter en stund gick vi också ut i vardagsrummet och då gick det bättre. Flis var glad och skrattade på somvanligt.

Efter en stund kom vi på att vi var tvungna att köpa nya blöjor och lite annat smått och gott. Christer behövde plugga och Johan erbjöd sig att hjälpa mig att handla. Så Johan fick helt enkelt praktisera som familjefar. Det gick hur bra som helst.  Efter handligen skulle jag och Flis upp till mormor för en snabbficka så Johan hoppade också av där för att sen gå till bussen. Ja efter att han hjälpt mig upp med kassarna :)

Hos mormor fikade vi en stund och Flis åt lite gröt. Sen packade jag in oss i bilen igen och åkte hem. Flis somnade i bilen, så hon var uppe lite längre på kvällen sen. Men det gjorde inte så mycket. Vi är så glada över att hon gillar sin nya bilbarnstol och att hon lätt kan somna i den.


Tosdag 13/11

Idag har Christer och jag vart tillsammans i 4 år.  4 år har gått ooootroligt fort ! I år är det dessutom första året som vi inte firar ordentligt. Det finne inte en tanke på att lämna bort Flis, inte ens till mormor. Inte ännu!

Christer åkte till skolan och jag bestämde mig för att åka till centrum för att lämna tillbaka en ring som jag köpt på Guldfynd till Christer i födelsedagspresent. Jag har redan bytt ringen, för det var fel storlek. Men jag glömde lämna tillbaka den gamla... Jag skulle förståss bara kunna behålla den eftersom de i affären också glömde bort sig. Jag har ju inte stulit den, men mitt vuxna jag har nog tagit över. Så gör man ju inte. Jag ringde till "tamt" Moa på morgonen för att höra om hon ville göra oss sällskap i centrum idag. Det ville hon :) När Flis sovit sin förmiddagsvila åkte vi iväg.

Flis älskar att gå i centrum. Det finns så mycket att titta på. Hon sitter gärna i vagnen och ser sig omkring :

Vi åt mat på Donken, Flis fick sin potatis & palsternacka med morot som hon älskar. Satt och lekte lite hos "tant" Moa också.

Men sova, det hade hon inte alls lust med. Hon var vaken och pigg och glad. När vi sen skulle åka hem somnade hon på direkten i vagnen. Sov hela vägen hem och även hemma i hallen, sammanlagt i 1,5 timme.

Under den tiden hann jag laga mat och göra lite fint till Christer kom hem. Sedan åt vi och Flis badade efteråt. Så här kul är det !!
Sedan fick hon torka lite i soffan:

Sen var det Nattinatti :)

Onsdag 12/11

Onsdag likadant, jag kan inte komma ihåg att något specielt hände. Flis och jag var på promenad, var och handlade mjölk och bröd i vår närbutik.  På kvällen åkte jag iväg till moster Cathrine för att hämta lite urvuxna kläder och skor från kusinerna, en madrass till växasängen och två sånglådor. Lika konstigt varje gång att vara utan Flis. Den här gången gick det jättebra för Christer och Felicia när de var ensamma :)

 

Tisdag 11/11

    Ja, vad sjutton hände i tisdags. Så här blir det visst när man väntar för länge med att skriva. Momor och Farfar ringde för att höra hur det var med Flis efter gårdagens fall. Flis mår bra och är som vanligt.


  Christer var i skolan och jag och Flis var nog mest hemma. Flis provade Christers datorväska i alla fall :) Bra sittplats!


Måndag 10/11

Idag åkte Christer till skolan redan kl åtta, då sov Flis. Jag var vaken lite grann eftersom jag fått henne att somna om vid ca 07:30. Men jag lyckades i alla fall somna om. Jag gick upp 9:10 och då sov fortfarande Flis, men hon vaknade strax efteråt. mormor ringde och bjöd oss på middag ikväll! Ja gud så skönt tänkte jag, då slipper jag laga mat idag också ! Flis åt lite gröt och sen somnade hon igen, men bara i 20 minuter. Direkt när hon vaknade gick vi ut till bussen som tog oss till mormor. Där lektes och stojjades det en del så Flis blev snart hungrig. Efter lunchen la jag henne för att sova i Morbror Claes säng, eller jag själv somnade också en stund. Flis sov från 13:30 till 15:45. Helt galet!

Vid 17 tiden kom Christer och vi åt god köttgryta med vitlök som mormor gjort, till efterrätt fick vi kladdkaka, gott gott :) Flis fick lite tutte när hon vaknade så hon var nog rätt mätt.
Vid 18: 30 åkte vi hem med bussen. Väl hemma är Flis ganska trött men jag tänker att jag ska försöka ge henne lite gröt så sover hon bättre på natten. Jag går och sätter på vattnet med Flis på armen och väntar sedan på att det ska bli klart. Flis blir lite gnällig och jag lägger henne i mitten på vår säng (som så många gånger förut) med hennes snuttefilt som hon tycker om att leka med. Jag skyndar mig ut i köket för att röra till gröten och jag hör hur hon skrattar där inne. Sedan, händer det som bara inte får hända! Jag hör en duns, och ett gallskrik utan dess like!
 
" NEEEEEEEJ", ja jag skriker!
Christer kommer utrusande från toan och utbrister " Vad fan hände", " Hon ramlade" - kan jag bara säga. " Ramlade, är du helt jävla dum i huvet"
" Ja, vi måste ringa sjukvårdupplyssningen- får jag fram.
Han tar över henne, går runt och försöker lugna henne. Jag ringer till sjukvårdsupplysningen och de frågar hur högt hur fallit och när jag säger att hon föll från vår säng så säger tanten att det inte är någon större fara. Det är tydligen skötbordshöjd som är farligast. Hon ber mig känna på barnets huvud om det finns någon mjuk bula, det gör det inte.
Jag är så inställd på en natt på sjukhuset, är så inställd på att barnet är riktigt skadat så när tanten säger att vi inte behöver åka in utan bara hålla koll på henne, kolla så att hon inte verkar slapp, spyr och reagerar när man tar på henne varje kvart i tre timmar frammåt och sedan minst varje timme i fem timmar till så frågar jag säkert tre, fyra gånger om det verkligen är säkert att stanna hemma. Tanten ber mig ringa igen om jag är orolig och så får det bli. Felicia skriker fortfarande lite i Christers famn och när jag får ta henne till mig igen snyftar hon till och tystnar sedan. Sedan rinner det över mig : Jag börjar storgråta.

"Hur fan kunde jag, hur kan man göra så?, tänk om det händer henne något" Tankarna flyger genom huvudet och jag vet att jag aldrig kommer förlåta mig själv för något sådant.

Christer får ta över henne igen och jag går ut för att ringa- ringa till min egen mamma. Mamma hinner bara svara, och jag brister igen. Jag hinner inte säga mer än : "Hon ramlade". Mamma säger att de kommer med en gång, jag försöker säga att det inte behövs. att jag redan ringt sjukvårdsupplysningen, men mamma har redan lagt på.  Jag sätter mig ner i soffan och ammar henne. Vi är som knäpptysta. Jag berättar i alla fall vad de sagt på sjukvårdsupplysningen och jag berättar att mamma kommer.

Christer börjar plocka upp leksaker som ligger utspridda över hela lägenheten. Efter bara några minuter kommer mamma upp. Flis har då somnat i min famn. Mamma sätter sig där bredvid mig och ser på Flis som sover så sött, jag berättar om fallet och om sjukvårdsupplysningen. Mammas fästman Hasse kommer också upp någon minut senare, han frågar hur det är, men vi svarar inte. Han sätter sig bredvid Christer och de småpratar lite. Mamma och Hasse får oss att inse att hon lever, att hon skrek när hon föll och att hon troligen inte fått några skador. Mamma och jag får se ett blåmärke på flis vänstra sida, ovanför örat kanske vid tinningen. Jag håller nästan på att börja gråta igen, men ringer till sjukvårdsupplysningen igen och de säger att ett blåmärke vore väll konstigt om hon inte fick. Jag får rådet att killa henne under foten för att se om hon rör på sig. Annars säger denna sköterska samma sak som den förra. Tillslut bär jag in henne i sovrummet, lägger mig bredvid och ser på henne. Christer säger hejdå till mamma och Hasse och sen kommer han in till oss. Nu kan vi i alla fall prata med varandra, men jag vägrar gå ut ur rummet. Vill inte titta på tv. Vill bara ligga här bredvid henne. Så vi ligger där alla tre en stund, sedan går Christer upp och gör annat, bla ringer han till sin mamma.  Vid 22 tiden vaknar Flis igen och vi försöker inte få henne att somna om. Vi kollar reflexer, kollar om hon är slapp, kollar om hon spyr. Flis är vaken och pigg. Hon tar i saker osv. Hon är upp i nästan två timmar. Sedan somnar hon och jag lägger över henne i sin säng. Inte för att jag kan sova något alls den natten, jag vaknar minst en gång i timmen för att titta till henne och visst rör hon på sig, och hon andas. Och hon sover, och sover. Kl 06: 30 vaknar hon nästa morgon! 

   

Söndag 9/11

Idag gick jag upp med Flis, inte bara för att jag fick sovmorgon i går utan för att det är fars dag. Flis vaknade redan klockan sju, då gick jag upp med henne så att Christer inte skulle störas just idag. Vi slog in hans paket och lekte lite i Vardagsrummet. KL åtta blev hon trött igen så då gick vi in och la oss i en timme till. Sen när hon vaknade smög vi ut för att göra iordning frukostbricka till Christer. Oboy, macka, tänt ljus och paket. Jag tog en bild av den fina brickan men den verkar ha försvunnit med vinden. Christer fick ett örngott som det står : " Världens bästa pappa" på. Ganska snart efter att vi gått upp ringde morfar och bjöd oss på kina resturang till kvällen. Han tyckte det skulle bli för trångt hemma hos honom med oss och även min min syster och hennes familj. Mat på resturang är man verkligen inte bortskämd med så vi tackade glatt :D

På dagen testade vi Flis sittkunskaper och hör och häpna! Ungen sitter utan stöd i några få sekunder !
Efter lunch gick Christer ut för att sätta in Flis nya bilbarnstol i bilen. Tillslut kom vi i väg till farfar i alla fall. Vi trodde Flis skulle somna i bilen men det gjorde hon inte. Började med att vara lite ledsen hos farmor och farfar. Sen fick hon lite banan som troligen gav henne lite energi att orka vara vaken och glad ett tag till. Det fanns ju så mycket roligt att titta på. Både farmor och farfar och Faster Jacki var roliga så äta från bröstet var inte att tänka på än mindre att komma till ro för att somna. På vägen hem skjussade vi farmor och farfar till sköndal så att de kom en bit på väg till deras jobb. Flis somnade i bilen när vi åkte genom södra länken. Vi åkte vidare mot västerhaninge med en snabb mellanlandning hemma.
På resturangen åt flis lite gröt, men ville inte ha alls mycket. Hon var glad och snäll under hela middagen. Satt mestadels i barnstol och lekte med sina leksaker. Väl hemma var hon pigg en stund, fick titta klart på "ensam mamma söker" med mig innan jag la henne för natten. 

Lördag 8/11

Idag fick jag sovmorgon, så skönt! Christer gick upp med Flis och gav henne gröt. När han lämnade Flis med grötskålen på golvet för att gå och hämta en haklapp till henne hittade han någon annan som åt av hennes gröt när han kom tillbaks. Han hann tom ta en bild av det :

Vi gjorde inget specielt den här lördagen. Var endast på en liten promis, städade och var hemma. På kvällen la jag flis för att sova som vanligt vid 19:30 tiden men hon vaknade kl 20: 30 och kunde verkligen inte somna om. Så hon fick helt enkelt vara uppe med oss. Christer och jag hade dukat upp med godis och läsk för att mysa framför tv:n.


Och ja, det blev inte direkt en barnfri kväll, men det var mysigt ändå :)

 Flis ville gärna också ha godis :
:
Men fick bara smaka lite på en med papper på ;)


Tillslut blev hon trött i alla fall, fick mat och somnade till sist !

Fredag 7 / 11

Hej !

Natten var inte rolig i natt heller. Vet inte riktigt vad det beror på, antagligen får hon inte i sig ordentligt innan hon somnar.  I morse gick vi upp allihop runt kl 08:00. Jag duschade och sedan fick Flis mat och somnande igen. När hon vaknade åkte vi till centrum för att köpa en ny hemtelefon. Vi hittade en vi ville ha från Clas Ohlsson. Hoppas denna fungerar lika bra som min förra. Christer åkte hem för att ta emot farmor och farfar som skulle komma på besök och jag stannade kvar i centrum och mötte upp mormor. Mormor köpte ett nytt jättefint Linne som hon ska ha på dopet ;) Själva köpte vi ingenting ! Förutom våtservetter. Vi åt på Mcdonnalds. Flis åt sin potatis och palsternacka och tyckte det var så gott så, sedan ammade jag henne lite och sedan somnade hon så sött i vagnen.  Jo, sen gick vi ju in på Sabin och köpte en Blomma till min brukare som vi skulle hälsa på.  Kl 15: 00 Lagom till vi skulle gå iväg vaknade Flis och mormor följde oss till porten där min brukare bor. 
Det var jättetrevligt att hälsa på på jobbet! Det är alltid lika god stämning och alltid lika roligt att träffa kvinnan jag jobbar åt/ till eller hur man nu säger det. Det var även kul att träffa mina arbetskamrater, Inga och Sara. Flis tyckte det var mycket spännande, och mycket att titta på. Så spännande att hon inte kunde äta. Nog blev det lite trist också tyckte hon. När vi väl skulle gå hem trugade jag i henne lite mat och sedan åkte vi hem. Hemma hade Christer lagat god middag åt oss. Jag gav Flis en hel portion gröt och den åt hon med god aptit, sedan åt vi och tittade lite på tv. Sedan la jag Flis redan kl 19: 20. Vi hoppas att hon sover bättre i dag nu när hon ätit mer gröt på kvällen! De senaste två nätterna har vart väldigt jobbiga och både Christer och jag är trötta... . Men vi ska nog inte klaga, de få gånger Flis har vart så här går än så länge att räkna på fingrarna.. 
I morgon vet vi inte vad dagen har att ge, på söndag ska vi dock hälsa på både farfar och morfar och även uppvakta Christer här hemma..   

Inga bilder alls idag, tyvärr!


Tjingeling !

Torsdag 6/11

   

Sådär, trots noll civilisation till och från omvärlden så överlevde vi dagen också.  Natten var dock jobbigt, Flis drömde och gnydde och hade för sig. Som tur är så vaknade hon inte alltid själv av det. Jag dock, vakande flertalet gånger men när jag hörde att hon tystnade själv så försökte jag också somna om. Men det var inte det lättaste.  Efter midnatt blev hon ledsen så då fick jag gå upp och ställa mig vid hennes säng och lägga en hand på henne och vyssa lite, vilket hjälpte. Men efter att ha gjort det tre gånger så flyttade jag över henne till vår säng redan vid 03 tiden. Det var i alla fall lättare att lugna henne när hon låg bredvid mig. Men fy sjutton vad trött jag var. Christer hade helt enkelt ingenting att säga till om när Flis vaknade kl 07:20. Han fick gå upp med henne, men kom tillbaka med henne 08:30 då hon fick mat och somnade sedan om i ca 45 minuter. Sen gick vi upp och åt frukost. Flis fick gröt.  Ares passade på att låna Flis babysitter och det tyckte hon var väldigt spännande!   

Christer åkte till skolan och jag och Flis gick på en prommenad. Sen gick vi hem för att äta lunch och Flis åt som en häst. Hon åt en halv burk med potatis och palsternacka, tydligen jättegott! Till efterrätt fick hon smaka päron och hallon pyré. Sådär gott var det, men hon var nog rätt mätt efter maten.  Sedan sov hon i två och en halv timme, med ett par uppvak där emellan då jag var tvungen att natta om henne.  Sedan var det dags att laga middag till Christer skulle komma hem. När han kom hem så åt vi middag och sedan gav han Flis lite gröt. Vi försökte också luska ut var min mobil tagit vägen men, utan resutlat. Christer försökte även att laga vår hemtelefon men lyckades inte. Jag försökte övertala honom om att telefonen är gamal och att den nog har gjort sitt nu, och efter att han öpnnat upp hela telefonhållaren så gav han med sig. I morgon åker vi för att hitta en ny. 
 
Innan Christer skulle iväg igen, så lekte vi lite i sängen en stund  Flis vill så gärna kunna sitta, men det vill sig inte riktigt :) Här har vi pallat upp henne med en stor kudde. 


Felicia och jag följe med Christer till bussen som skulle in till stan igen, men den här gången för att medverka i en typ seminarieträff om sport tror jag att det var. 400 kr i rikskuponer skulle man få så det tyckte han att han kunde göra. 
 Sen gick vi förbi affären för att köpa med oss mjök hem. 

Ja sen rann klockan iväg ganska snabbt, vipps så var klockan sju och Flis blev jättetrött. Då märker man plötlsigt hur annorlunda det är att vara själv. Jag är van vid att Christer tar och byter / gör i ordning Felicia för natten och jag själv fixar i sovrummet. Nu fick jag ju göra allt själv- ( Ja hur har ensamstående det egentligen, kan man ju undra!) Felicia var lite ledsen men blev rätt glad när jag satte henne i hennes säng och satte på mobilen ovanför, som hon kunde sysselsätta sig med en stund medan jag bäddade upp och hämtade kuddar osv..  Här ser man också hur hon nästan kan sitta :) 

 Vill ha den! 

Ja sen somnade hon ganska snabbt men jag var tuvnen att natta om henne tre gånger innan hon verkligen somnade in- pust och stön! Hoppas, hoppas hoppas på en bra natt i natt!!
 

Vi lever !

Hej !
Jag vill bara säga att vi lever och mår bra, bara det att vår hemtelefon inte fungera- eller ja det går i alla fall inte att ringa ut på den och min mobil är som spårlöst förvunnen i tomma intet. Christer är i skolan, och Felicia sover. Jag ska väll försöka leta upp min mobil så jag i alla fall kan ha någon kontakt med omvärlden, hehe herrigud vad fåntigt det känns. Men vår hemtelefon, har jag haft sen 4 åt tillbaks. Jag köpte den på Elgiganten när jag bodde hos min syster och hade eget telfonabonemang. Nåja, den har fungerat utmärkt tills ett par dagar tillbaks då man vart tvungen att trycka extra hårt på telefonknapparna, så det var ju lite väntat att den skulle lägga av. Och inte har vi någon gamal som ligger och skrotar nere i källaren heller.. hehe vi var bara vår, min gamla siemens! Men så ni vet, vi är hemma och vi mår bra, inget har hänt!
Hoppas inte allt förmånga vill ringa och svara på dopet just idag :D

-Ooooooooops!

Onsdag 5/11
Idag fyller vår älskling 5 månader! Att vi har haft henne i våra liv i fem månader är helt otänkbart. Det känns som om vi har haft henne i en evighet. Jag kan ärligt talat inte komma ihåg hur det var när hon inte fanns. Ibland pratar vi om att det vore skönt att lämna bort henne ett par timmar, så att bara vi skulle kunna gå och äta eller bara få sova ut en morgon, men ärligt talat är det inget jag känner att jag måste göra snart. Än är hon så liten och jag vet vad något så litet som lite närhet kan göra för henne och än så länge känner hon sig nog inte trygg en längre tid med någon annan än oss tror jag. 

Idag var vi först hemma på förmiddagen, Flis sov sin förmiddagsvila och sedan gick vi ner till bilen och åkte sedan väg till mormor där vi åt lunch. Flis åt sin potatis och morot idag igen, och det var så gott så tyckte hon. Efter en stund så ammade jag henne och sedan gick vi på en liten promenad och då somnade Flis i vagnen. Sen gick i in i centrum och Flis fortsatte att sova och sova. Vid 14:00 tiden kom Christer också dit för att han skulle fixa sitt pass. Den 24 ska nämligen han åka till Riga med skolan.  Efter en fika på mcdonnalds så tog Christer bilen hem, för att han skulle kunna köpa kattsand på vägen hem. Flis vaknade tillslut, efter att ha sovit i två och en halv timme!! Vi gick runt en stund till med mormor i centrum, för det är ju sådär - när man SKA handla något, då hittar man ingenting. Men när man INTE ska, då hitta man massvis med saker! Idag var vi ute efter en vit boddy och strumpbyxor till Flis som hon ska ha under dopklänningen. Jag hittade en lite finare boddy på Lindex, utan spetts och grejer. Men den kostade 100 kr, och jag var för snål för att köpa den.. hehe. Strumpbyxor hittade jag i alla fall på cubus, supersöta! 
Dagen till ära ska ju tösen vara så fin så, men det känns onödigt att lägga ut hur mycket pengar som helst på kläder hon kommer att växa ut på direkten!  Nåja, vi får ta med oss mormor till farsta någon dag och kika lite mer.

Flis och jag tog sen bussen hem och då åt vi middag och Flis fick lite gröt. Jag var helt säker på att hon skulle bli allt för gnällig och inte orka vara vaken ändå till läggdax runt 19:00 men där hade jag fel. Eller, jo lite kinkig var hon men inte mer svårroad än att man fick ge henne lite mer uppmärksamhet än vanligt. Kl 19: 00 gjorde vi i ordning henne för natten och hon somnade redan 19:20, men vaknade igen 20: 00 för lite mera mat. Men nu tror jag faktiskt att hon sover länge innan hon vaknar igen! Men man vet aldrig, ibland vaknar hon ju när vi går och lägger oss.  
 
Nu när alla har fått inbjudningskorten till dopet kan jag lägga upp bilden som ni fick i brevlådan :
Detta blev bäst tyckte vi, därför valde vi det.
Glader!

Här är hon också glad, men titta inte ritkgit in i kameran.
  Sötis!
Är ni klara nu?
Okej, nu räcker det!

Nu ska jag och Christer snart se på "oskyldigt dömd" på tv, sen blir det "insider"- eller sova!

Tack och Hej- levepastej!

4/11

Efter en halvjobbig natt så vaknade Flis kl 07:00 och höll sig vaken till 08:15. Efter det så sov hon till 10:00! Tackar tackar. Under dagen hade hon svårare att komma till ro och ville inte alls sova. Hon åt dock jätemycket till lunch- tre stycken iskups potioner med potatis och majs och morot till efterrätt. Gott, gott! Sedan ringde Farfar och tackade för injudan till dopet och jag gick och la Flis, som vaknade efter 40 minuter igen. När hon vaknade tänkte vi åka iväg till centrum en sväng, men vi kom aldrig iväg. Vi letade i stället efter Christers laddare, som vi inte hittade... hehe. Ja, sen åt vi middag och jag la flis för att sova igen, denna gången sov hon i 30 minuter. sen var hon uppe och tittade på tv och lekte tillsammans med Christer och jag själv vek tvätt och diskade. Flis fick också ha på sig sin nya pyjamas idag för första gången. Nu har hon växt ut nästan alla 62 kläderna. Denna är en 68 pyjamas. Sitter hur bra som helst !


 i sin nya pyjamas   
Inbjudingskorten verkar har kommit fram till de allra flesta, på kvällen ringde även mormors fästman Hasse och tackade för injudan till dopet och bjöd oss även till hans födelsedagsfest nästa söndag. det blir roligt!
 
Efter att Flis hade sovit i ca en timme så vaknade hon och var inte på sitt vanliga. glada humör. Ingenting verkade gillas av henne. Hon var bara ledsen och tog inte emot mat. Det enda som hjälpte var när Christer tog henne och gick runt och bar på henne en stund så hon skulle lugna ner sig, och det fungerade :) Sedan kunde hon ta emot mat och somnade så sött igen!


Måndag 3/11

Hej hej!

Dagen idag började mycket bra för min del, Flis vaknade klockan halv åtta och då gick Christer upp med henne och gav mig sovmorgon till 09:15. Tackar tackar, sedan somnade Flis och vi åt frukost. Sen städade vi lite och gjorde egentligen ingenting, jag duschade och Christer och Flis blängde på tv. Sen åt vi lunch, Flis hon älskar att få äta potatis :D Hon gillar det mycket mer än gröten som just nu går ganska trögt i. Jag antar att hon fått smak på både potatisen, majsen och moroten. Gott tycker hon :D 

När Flis fått sin mat åt vi vår, köttbullar och mackaroner och under lunchen kom jag på att Flis har ju en hoppgunga som vi fått låna utav farmor och farfar. Vi bestämde oss för att låta Flis prova den lite innan sängdax å det tyckte hon var roligt :)
 
 hoppar i hoppgungan Jaha? Vad är nu detta?
Hoppa är kul !Ska man göra såhär ? Wiii !

Efter liten stund kom hon på hur man skulle göra, men hon orkade inte sitta så länge, det var ju trotts allt första gången ;)
Våran sötis börjar bli stor! Om två dagar är hon 5 månader, vart de här 5 månaderna har tagit vägen, det har i alla fall jag ingen aning om!

När vi sovit en stund alla tre så åkte vi iväg till Icamaxi för att handla mat. Kom hem med en hel del mat, blöjor och lite bebispyré men dock 1059 kr fattigare. Gaaah!

Nu är det dags för mig att krypa till kojs, Flis hon sover sen länge. Christer håller på att bädda åt sig i soffan, han hade tänkt att han skulle läsa ikapp sig inför i morgon då han ska till skolan.. så jag och Flis får klara oss ensamma i sovrummet. Men vi överlever nog :)

Söndag 2 /11


 Idag sov Flis till 9:00. Helt otrooooolgt!!  Visserligen var hom uppe en och en halv timme- mellan kl 04:30 och 06:00. Jo jag höll på att dö, men tillslut somnade hon ju om , som tur var och gav oss en rejäl sovmorgon. Det tackar vi för. Vi gick upp och åt frukost och sedan åkte Christer till Kungens kurva för att jobba på elgiganten där. Flis sov sin morgonlur och sedan gick hon och jag ut till affären och gick även förbi postlådan. > Med vad lär några av er märka i brevlådan om ett par dar ;)

Ja, sen åt vi lunch och efter det så sov Flis i ca 2 timmar, så jag hann vila lite jag också. Sedan lagade jag Pannkakor. Det är andra gången sedan Fliss kom till världen som jag gör det.  Eööer, nej andra gången som jag gjorde det när jag är ensam med henne. Jag måste ju erkänna att det inte är världens enklaste och pannkakorna blir itne lika bra som när man inte har henne runt sig. Ibland ska hon sittta på armen och ibland går det bra att ligga på golvet, elelr sittai babysittern. Men för det mesta var hon glad och snäll- som alltid!
  Vid 17 tiden kom "tant Sabina" för att hälsa på, det var roligt! Vi åt pannkakorna tillsammans och hade lite tjejsnack alla tre- mycket trevligt! Kl 19: 00 kom Christer hem och Flis blev hur glad som helst så hon fick vara uppe lite till och mysa lite med pappa. Sen skulle Sabina åka hem så vi sa hejdå till henne också innan jag la henne för natten, vilket inte blev förrän 19:45. Sen vaknade hon dock runt 20:15 och ville ha mera mat. Mitt i " ensam mamma söker" på tv.. *men men har man skaffat barn får man väll se till och ta hand om dem* så får man lov att tänka nör man måste slita sig från sina favortprogram på tv. Dessutom finns de dem som inte ens KAN få barn. Så jag borde bara hålla klaffen!
Här kommer lite bilder från de dagar då jag inte skrev :


Sätter nya tapeterMin syster och hennes Man Daniel hjälpe oss att tapetsera. Så fint det blev ! Den hjälpen tackar vi för!

  

Mormor och Flis bakar tårtor :)


  Christer öppnar sitt paket! Presentkort på ännu en tattuering från oss alla. Riktigt listigt inslaget utav mig också. Han trodde inte att det skulle vara det som det var denna gång. Men glad blev han :)! 

Har även bilder på Felicia och hennes farmor och farfar- men har inte frågat de om jag får lägga ut dem ännu. Så de kankse kommer senare.
´I morgon 'är det månad igen. Har faktiskt inget planerat alls. Vi får väll se. Nu är det sovdags även för mig!
 

RSS 2.0