Fredag 31/10

Hej hej !

 

Nu är det väll dags igen för en uppdatering. Ska försöka ta tag i detta igen! Idag har vi bara vart inne. Hela familjen har vart sjuka. Christer och jag har bara vart förkylda och känt av lite smärta i huvudet och halsen. Flis däremot har haft feber och vart både snörvlig och lite hostig. Stackars plutt.  Men snäll är hon, om hon får hänga på en villig arm eller får lite extra uppmärksamhet så skrattar hon och hänger med som vanligt. Idag har hon dock haft lite svårt att äta. Jag vill inte ge henne så mycket näsdroppar för att de lätt torkar ut slemhinnorna, men till natten får hon nesseril och på dagarna ger jag henne koksaltlösning. Men idag har hon vart ganska pigg och glad. Jag var dock tvungen att ta bilen till centrum vid sex tiden för att jag upptäckte att nesserilen var helt slut! Och eftersom man aldrig vet hur natten blir så bestämde jag mig för att åka iväg. Christer fick ge henne gröt och den här gången klarade de sig hur bra som helst utan mig. Förra gången blev det dock inte så bra, Flis blev jätteledsen när jag var på Icamaxi och Christer ringde mig och sa att hon bara var ledsen. Jag fumlade mig snabbt igenom affären, fick med mig hälften av vad jag skulle ha men åkte sen hem och upptäckte att ungen hade feber! Nåja, ja vet hon överlevde och hon var absolut inte ensam. Nog för att det sved för att jag lämnat de ensamma när hon inte mådde bra. Jo då jag vet, de överlevde båda två och det var inte så att jag var långt borta. Jag vet!

 

I morgon ska jag och Flis ut i stora världen igen, hon mår ju bättre nu och hon blir ju som förbytt när det inte händer något på dagarna. I morgons ska vi åka till Stockholmsmässan med ”tant” Moa. Moa är en av mina kompisar, ”tant” låter bara roligt att säga. Och i jämförelse med Flis så är hon ju en tant. Jag med, men jag är ju Flis mamma J Och mamma låter mycket bättre än tant! Haha

Det är i alla fall ”bara barn mässan”. Katarina Janousch ska vara där. Moa och jag har läst ett par av hennes böcker och det är därför extra kul att åka dit. Jag har dock vart på en föreläsning av henne förut och även sett henne på Maxi när hon signerade ”dotter önskas” men jag köpte igen bok någon av gångerna. Får se om jag kommer hem med något i morgon :D  

 

Idag har även jag och Christer gjort klart Inbjudningskorten till dopet. Känns riktigt skönt att ha det klart nu. Flis och jag lägger de på lådan i morgon!  

Ska försöka ta med kameran i morgon, jag lovar :D


halva kom bara med

Skit blogg, hade skrivit ett långt blogginlägg, men halva skiten försvann! Om Blickar kunde döda!

Länge sedan sist

Hej på er alla!

Ledsen för allt för många uteblivna dagsrapporter. Min kompis Johan hade rätt: " Du kommer kanske orka i en vecka eller så" sa han när jag berättade att jag skulle börja blogga. Och mycket ritkigt. !

Nåja, nu ska vi ta nya tag. Jag tänker faktiskt först förklara mig: Den stationära datorn vi har verkar inte ha någon internet anslutning längre, Christer har inte vart hemma så mycket, så han har itne hunnit kolla så mycket på det. Sitter dock nu och försöker finula ut vad felet kan vara. Och jag sitter nu vid hans käraste ägodel, hehe hans bärbara dator.

Flis är sjuk, feber och snuva som sjutton. Snuvan gör att hon får svårt att andas, trots näsdroppar, stackars mammas plutt! Febern har gått ned som tur är,men i går på morgonen hade hon 38,3. Ingen feber för småbarn, men ändå. Tycker ju så synd om henne för att hon inte kan förmedla vad/ om det gör ont någonstans. Tur att alvedonen kan hjälpa henne i alla fall.

I går fyllde Christer 24 år. Båda våra familjer var här och även kompisarna: Romén, Fredrik och Moa.
Mormor ( ja, Flis mormor) kom och hjälpte oss med tårtorna. Flis var så gnällig i går på förmiddagen att jag inte hann med att göra ett enda jota!  Som tur är finns mormor som kom och hjälpte oss och ännu lättare blev det nör Christer kom hem och vi var tre som kunde hjälpas åt. 

 

Torsdag 23/10

Jag och Flis gick upp rätt tidigt, för vi skulle vara på babyland kl 10:00 för att köpa en bilbarnstol åt henne. Den var på rea, 1999 kr, en akta graco, superfin! Den är från 5 mån till 5-6 år så jag och Christer tyckte det var ett bra köp. Dock sa de i affären att man helst skulle vänta tills barnet är sex månader och kan sitta själv utan stöd. Jag vet de som sattit sina barn i stolen före sex månaders ålder, men Flis är lite liten ännu, men hon är ju inte ens fem månader ännu. Vi får se, vi väntar i alla fall tills hon är fem och en halv månad och har växt på sig lite. 

Vi åkte för att hämta mormor som skulle följa med oss och tur var det för jag fick lite beslutångest när jag väl var i affären. Men det gick bra, det blev den stol jag och Christer tittat ut, den går även att ändra lite läge på när barnet sitter i stolen vilket är bra när man tex åker längre stunder och barnet somnar. Jag köpte även två roliga leksaker till Flis och en Pulka :D 
Sen åkte vi hem till mormor och åt lunch och sedan skulle mormor jobba så jag och Flis åkte hem. Flis somnade i bilen efter lite gnäll! Detta händer typ aldrig, men jag tror inte att stolen hon har nu är så skön. Den nya blir bättre när hon vuxit i den. Vi träffade även Morbror Claes som ska åka Utomlans nu i veckan! FUSK säger vi, vill också följa med ut i värmen. Gud så skönt det vore med semster. Men Claes bor ju fortfarande hemma hos morfar så han får det lite lyx nu så länge han bor hemma. Claes är 15 år. Vi önskar Morfar och Claes en skön semester i alla fall!!

Christer jobbade sent och Flis somnade hemma igen i sängen i två timmar :O Så jag passade på att diska, vika tvätt och städa lite. Kände mig så duktig så. När Flis vaknade gick vi till affären och köpte kattmat och färdigrätter till mig och Christer till Middag för så duktig tänkte jag inte vara att jag ställde mig och lagade mat också... hehe. Flis var rätt glad men blev lite gnällig mot kvällskvisten. Christer kom hem och hann bara träffa Flis en stund, för sen var det sängen för henne! Vaknae en gång och nattades om, sedan sov hon ända till kl 03: 30-var vaken i en timme! " hjäsp hjäsp! " men sov sedan om till 08:15. Vid 08:45 gick vi upp allihopa på fredagen alltså. Här kommer dagens bilder Flis lekerleker lite innan hon blev trött
På kvällenPå kvällen när Christer hunnit hem- han som fottat!


Onsdag 22/10



Hej ! Idag har vi haft jätteroligt! Felicia sov rätt bra i natt också, hon drömmer rätt mycket nu dock. Vaknar och blir ledsen. Det ända som får tyst på henne är att ta upp henne och ha henne tätt mot kroppen, sen somnar hon oftast om rätt snabbt efter att hon lugnat ner sig. Åter till I dag. Flis sov sin morgonvila och även vi. Klockan 11:30 ringde jag till mormor för att höra vad hon skulle göra idag, och hon skulle åka till Torvalla med Anton och Gabriel. Jag bestämde mig för att följa med Flis, i alla fall dit, om hon sedan skulle sova så fick jag väll få en promenad eller liknade. Vi bestämde att jag och Flis skulle hämta Gabriel och Mormor hämta Anton 13:10. Jag gick ända till Gabriels förskola med Flis och hon somnade så skönt i vagnen. dess tog jag fina bilder på Flis när hon har sitt hårband på sig som hon fått av mormor.

 I hårband

 Här kommer lite bilder fån när vi var på torvalla :DSötisarna precis gått av bussen


precis bytt om

äter lite mellis Innan vi går in. Käkar lite mellis.
 Får mat Man blir hungrig efter att man badat !
 Tittar på kusinerna Flis sitter och tittar när kusinerna och mormor badar!


En väldigt rolig dag. Flis var så trött att hon somnade med detsamma i vagnen på väg hem till Mormor där vi åt mat och fikade. Sen somnade hon för natten hemma redan klockan 19: 20. Men jag var tvungen att natta om henne två gånger. Men hon var rätt lättsövd :)
I morgon väntar nya äventyr, Felicia ska få en ny bilbarnstol från 5 månaders ålder, kul!

Måndag 20/10


I natt vaknade Felicia klockan 03:30 som vanligt, åt en liten snutt och sen somnade hon om så bra så. Klockan fem hörde jag henne grymta lite, kollade till henne men hon sov, så där höll hon på till och från ända till klockan sex. Jag sov då bara lite lätt. Klockan sex vaknar hon av Gallskrik! Jag studsar upp i sängen och tar upp henne och vyssar henne, men det hjälper inte. Tittar på henne och ungen verkar fortfarande sova. Satte mig i sängen med henne och försökte ge henne bröstet, hon blir bara arg och ännu mer ledsen. Christer vaknar och undrar vad det är- och jag vet ju inte! Det ända som hjälper är att vi pratar med varandra och henne i ganska hög men lugn röst. Tillslut lugnar hon sig lite, hon får lite bröst och somnar sedan om i vår säng. 07: 15 vaknar hon igen, då pigg och glad. Jag går upp och byter på henne och försöker ge henne mat, men hon vill inte ha. Christer går upp med henne så att jag ska få sova lite eftersom vi ska iväg till föräldragruppen kl 10:00. Men redan 07:45 hör jag hur hon gnäller där ute så jag går ut för att se hur det går. Och det går inget vidare, Flis verkartrött igen. Hon går med på att ta lite mat och sen somnar hon om, jag går då upp och äter frukost och gör i ordning mig. Sen vaknar Flis 08:30 och umgås då med Christer en stund. 09:50 går jag och Flis till BVC för att träffa föräldragruppen. Det är alltid roligt faktiskt. Det är trevliga mammor (och även en eller två pappor är med ibland). Idag pratade vi om mat, om att börja ge lite grann och sedan öka på osv. Jag kunde stolt berätta att Flis äter gröt nu och att hon gillar det. Tror att jag ska testa ge henne potatis och palsternacka snart. Ska vara bra att börja med. Lite i taget såklart. Gröten blir hon nästan mätt på nu på kvällen, hon vill amma lite efteråt men inte alls mycket. Sen får hon sin sista amning runt 20: 00 när jag lägger henne för natten. Flis somnade i min famn och sov i ca 30 minuter. Efter föräldraträffen bestämmer sig jag och fyra andra mammor oss för att promenera med barnen, vi hamnar hemma hos Jenny och Elias, som bor i Ramsdalen, en bit längre in i Vendelsö. De bodde jättefint, ett helt fantastiskt enplans hus! Det tog ca 50 minuter att promenera, men det var för att jag och My (en annan mamma) var tvungna att stanna för att My´s dotter Cornelia ville ha mat. Sedan blev Felicia kinkig och ville inte sitta i vagnen så jag tog henne i bärselen och där var hon nöjd, hela vägen hem till Jenny och Elias, mina axlar var dock inte lika nöjda när vi var framme. Men vad gör man inte. Hemma hos J och E drack jag the, men de andra drack kaffe. Gott var det i alla fall, Flis var så glad så, låg på sin filt och lekte, tittade lite på de andra barnen, ja hon kände ju förståss lite på Benjamin. Hon fick mat och jag bytte hennes blöja, trodde hon skulle slockna men nej då. Det var väll på tok för mycket att titta på kan jag tänka mig. Runt klockan 14: 00 så gick jag och två andra mammor hemåt. Flis ville först inte sitta i vagnen, men så såg jag att hon var trött så jag fällde ner ryggstödet och la ned henne i vagnen, hon fick sin snuttefilt och mycket riktigt så somnade hon, på mindre en fem minuter. Hon sov heela vägen hem. När vi kom hem så fortsatte hon att sova- och sova. Själv passade jag på att vila på soffan- ur skönt. Christer gjorde mig sällskap också  Kl 17:00 så vaknade Flisis och då gick jag upp och gjorde gröt och middag till oss .

nyss vaknat sötis!

 Gröt ser det smakrikt ut ?

Vår mat Den här boken fick man på BVC idag. Jättenbra recept och likanande till små pluttar som Flis.Vår mat Japp, det är vad vi åt idag. Halvfabrikat i all ära. Fort går det, men så jäkla gott det vette sjutton. Hade dock ingen lust att laga mat efter våra långpromenader idag. 

Gick och la Flis klockan 19:45 i dag, hon var då jättetrött och somnade med detsamma när hon ätit. Men sen vaknade hon efter 10 minter. Fick sitta och titta lite i sovrummet, äta lite till och sedan somnade hon kl: 20:40. Och, jag hoppas hon sover till 4 :D
Ses!

Söndag 19/10

Dagen i dag då. Flis och jag var hemma och lekte på förmiddagen, men hon var lite gnällig och trött så jag la henne för att sova, hon sov i endast 20 minuter, men det är ju vanligt på morgonen. Redan efter en timme efter att hon vaknat verkade hon trött igen, så jag la henne för att sova igen. Hon vaknade igen efter 30 minuter och kunde inte somna om. Så jag tog upp henne och hon fick sitta i babysittern medan jag tvättade och fixade håret,  diskade och plockade ordning lite. Det var inte direkt utan protester idag. Provade även att låta henne ligga nedanför mig på filtar på golvet vilket brukar uppskattas i alla fall en stund, men inte i dag. Inte alls. Tillslut fick jag nog, vi måste uuutt! Trots oskrivna dopinbjudningar, trots att jag inte dammsugat och fast tvätten ännu inte var vikt.
 Vi ringde till mormor- räddaren i nöden! Mormor skulle ändå ut och handla lite så vi bestämde oss för att åka till coop. Då kunde vi passa på att träffa Christer på jobbet också. Först gick Flis och jag förbi postlådan och la på en ansökan om förskoleplats till förskolan Lärkan, där vi hoppas att hon får plats till hösten. Sen tog bussen och mormor mötte oss när vi gick av. På coop käkade jag en cheeseburgare för jag var så hungrig, hade ju glömt att äta lunch i all hast. Vi träffade  Christer en snabbis, men han jobbade ju så han kunde inte stanna och prata med oss så länge. Mormor och vi gick runt på coop och handlade. Jag och Flis handlade bara mjölk och varma koppen. Sen åkte vi med Christer hem i bilen, för klockan hade hunnit bli 14: 00. Och Flis, jo då hon var fortfarnade vaken. Hemma så klubbade jag ner henne i sängen ganska direkt och hon sov en stund, men vaknade efter bara 20 minuter- Vad är nu detta!? Christer var så trött att han gick och la sig han i stället. Jag fick underhålla Flis ett tag som verkade ha en riktig gnälldag i dag. Tillslut slockande hon i soffan i alla fall och jag passade på att laga middag och väcka Christer kl 17:30, som han bett mig om att göra men han hade ingen större lust att gå upp, som vanligt då! kl 19:20 fick han lov att gå upp för då skulle jag lägga Flis, hon somnade efter 30 minuter och då vardet dags för mitt OBLIGATORISKA- Ensam mamma söker :) När det var slut så vaknade Flis- What ? Christer gick upp för att byta hennes blöja och då ringde Farfar som ville prata lite. Flis var fortfarnade gnällig ( trött) så jag gick för typ 5011 ( kändes det som) gången idag för att lägga henne. Och hon somnade rätt fort :D ÄNTLIGEN!

Batterierna till kameran har idag legat på laddning så jag har inte kunnat ta många bilder alls, här kommer en när Flis tillslut sover i alla fall :) Våran gullunge du är ju för söt ! Puss på dig!
Sover äntligen

Lägger även upp en bild på kusinerna från i går då vi var hos mormor : Hos mormorVärldens sötaste barn! Jenas allihopa också.

I morgon ska jag och Flis träffa föräldrargruppen på bvc kl 10:00. 
Vi ses!  

Oj!

Oj ursäkta mig för alla stavfel och sliringar på tangenterna, jag glömde läsa igenom innan jag la ut det!

Nytt försök, Lördag

Så nu ska vi se om jag lyckas få till det i dag i stället. Jag vet inte varför texten blir understycken, jag har fösökt ta bort den men det går inte... Nåja, hoppas ni orkar läsa ändå.

Natten till igår var bra, hon behövde dock nattas om en gång runt 21:30 Sedan vaknade hon 04:55 fem minuter innan Christer skulle upp för att åka iväg till jobbet. När Flis hade ätit böev hon så glad av att se att Christer var vaken att hon blev alldeles uppspelt. Så jag gick upp och böt blöja på henne och så pratade vi med Christer sammtidigt som han stressade i sig frukost och satte på sig uniformen. Katterna retade gallfeber på mig i går, när jag skulle lägga Flis ville de gå in från ballkonen, så jag lämnade henne en gång för att gå och släppa in dem... och så höll de på ett tag. Stackarna de förstår ju inre att något annat är viktagre än dem just för tillfället.

På förmiddagen ville Flis mest bli buren eller att jag skulle busa / leka med henne på golvet så så fick det bli. När hon sedan sov sin långsovare efter lunch så skrev jag nästan klart alla inbjudningskorten till dopet, resten hade jag tänkt hinna göra idag :D Mormor ringde och bjöd oss på fika hem till henne. Dit skulle även Flis moster, "farbror" Daniel och kusinerna Anton och Gabriel komma. Ja, och så mormors fästman Hasse också.  Men Flis hon bara sov och sov. Jag ahde tänkt att jag skulle ta bussen till Christers jobb så att han kunde byta om där innan vi åkte till mormor med bilen. Men det gick ju inte,- eller det blev inte som vi tänkt oss. Christer kom is tället hem för att hämta upp osslagom till Flis vaknat som tur var. Jag chansade och gav inte Flis någonmat när hon vaknade utan klädde snabbt på henne och gick ner till bilen: Åker bil

När vi kom till mormor ville alla hålla i Flis och fick hoppa runt från famn till famn men flis verkade nöjd.
Det var nog bara roligt ! Flis, mormor & kusinerna.

Gabriel ville promt ha sin mammas hårband på sig. " Det är jätteskönt" sa han- gullunge!
Det var trevlitg hos mormor. Men sen var Moster och hennes familj tvungna att åka men vi stanande kvar med mormor och Hasse. Flis tog sin poernapp på mormors soffa och vi åt middag. Christer år suschi och jag åt chikenbitts och pommes. Mormor och Hasse år kebab. Flis fick gröt.

Sen pkte vi hem och Flis somnade för natten klockan 19:30. Sen vaknade hon när vi skulelg å och lägga oss runt 22:30.
Vi tog även bilder på bara kusinerna men kamerna är förtillfället urladdad så jag kan inte lägga in dem nu. Men som tur var somande hon om igen direkt efter hon fått mat och sen sov hon till: Hör och häpna! : 06:10!! Innan dess hade jag vaknat ett antal gånger och tittat till henne, vaknade även när C gick till jobbet.
Mer om dagens händelser skriver jag ikväll!

tack för nu :D
  

Lördag..

Hej hej, något är fel på sidan, har skrivit två gånger, men det bara fösvinner! Blir gaaaaalen. LÄgger in en bild på Missy och skriver om dagens händelser i morgon i stället, nu orkar jag inte !

Fredag 17/10

I går kl 22 vaknade Flis, var tuvngen att natta om henne, men det bukar gå snabbt vid andra gången. Tror att hon vaknar och märker att man inte är där, så ropar hon och man kommer in skumpar henne till söms igen och så somnar hon. Har försökt åtskilda gånger att låta henne vara en stund där inne själv så kankse hon somnar om, men då blir hon jätteledsen och ännu mer svårsövd sen. Har också försökt att gå in och stoppa om igen, lugna ner henne och sen gå ut. Men nej det går inte heller. Ungen blir tokledsen och det klarar jag bara inte av. Visst skulle det vara skönt om ungen kunde somna själv och lärde sig att det inte är något farligt. Men den konflikten väntar vi nog med till senare. Än så länge är det bara jag som lägger henne för natten också, eftersom att jag ammar henne. Men hon älskar det och jag har inte mod att ta bort det heller, även fast det kan vara tokjobbigt att göra det, själv varje kväll. Men vad gör man inte :)? Kalla mig hönsmamma- ja om det är det som kallas det så får jag vara det, och jag kommer fortsätta klaga på att det är jobbigt emellanåt, sådetså! Å andra sidan, kommer hon inte ammas hur länge som helst. Det lovar jag att jag inte orkar ;) Men än så länge går det rätt bra.

Nåja, åter till dagens evenemang. Felicia hade en rätt jobbig natt, vakande ett par gånger och drömde, redan vid 05:30 tog jag över henne till min säng och fick vid flertalet gånger lägga handen på henne och skumpa henne i rumpan, hålla handen och klappa på henne. Det var i alla fall lättare än att stå upp vid hennes säng och göra det. Tillslut somnar hon om och sover till 07:30  Jag väcker Christer som får gå upp med henne. Kl 09:00 kommer han tillaks med  Flis och  hon får äta jag och sover sedan till 10:30.  Själv vaknade jag tidigare än henne men låg kvar där i sängen och tittade på min prinsessa ett tag. När vi gick upp hittade vi en sovande Christer i soffan:  Christer och Flis sover 

Sen åt vi frukost och efter det tog Christer och Flis ett bad tillsammans :Badar
Medan jag hann diska och plocka undan lite. HIttade bla Ares i Flis Babysitter I babysittern

Efter badet orkade Flis bara vara uppe en stund sen blev det sova igen, i en och en halv timme i sängen. Chister passade på att plugga lite :Pluggar



 
Senare på eftermiddagen bestämde vi pss för att åka till maxi för attt köpa kvällsgott och lite mat.
ska åka å handla
 
På vägen hem från Bilen började det regna och Flis var jättetrött, så ner med ungen i åkpåsen i vagnen på med regnskyddet och så skyndade vi oss in på vår affär här hemma då vi glömde köpa sylt och grädde till kroppkakorna vi skulle äta till middag.  Å Flis hon märkte inte av nått regn. Hon somnade så sött i vagnen
Sover
Lagom till när vi skulle äta så vaknade Flis och var också hungrig. Christer gav henne gröt medan jag åt.
Sen tog han med sig sin mat in i vardagsrummet för att se sin absolut obligatoriska serie nämnligen; stargate. " suck, suck".
Flis och Christer  lekte och mös en stund sedan blev det pyjamas påklädning och sedan mös vi alla tre i soffan en stund innan jag la henne för natten kl: 20: 00.

Torsdag 15/11

Natten till idag var också väldigt bra. Efter att ha nattat om Flis två gånger så sov hon till 03:30 och somnade om med en gång efter att hon fått mat.  Sen vaknade hon 06:30 och var vaken till 07.15, somnade sen om till 08:50! Underbart! Christer gick upp och böt nattblöja och satte på kläder, efter en stund kommer han in och säger att de ska gå å handla mjölk.  Så här såg det ut :)
Ska handla mjölk C hade ingen större lust att bli fottad- syns va?


Jag Gjorde i ordning frukost och skulle precis ta en fin bild på ljusen men då kom Christer och förstörde :Förstörare där

Så här skulle det sett ut ;D I köket

Ja så tillslut satte vi oss för att äta frukost Äter frukost Ares passade på å dricka lite Dricker vatten

Medan Flis lekte och snurrade runt på golvetFlis rullar ett

Efter massor med lek blev flis trött och tog sin första morgonlur i sängen. Medan hon sov ringde jag till min kompis Moa och hörde om hon ville ses i centrum idag. Det ville hon gärna. Så när Flis vaknade, efter endast 40 minuter så gick vi till bussen och åkte för att träffa Moa och hennes syster Rebecka. Vi var duktuga idag, köpte bara strumpor till Christer och ett kort till Flis Faster Veronica som snart fyller år. Veronica bor i Helsingborg så vi får skicka med hennes paket med Flis Farmor och Farfar som ska hälsa på Veronica på hennes födelsedag. Efter en stund fick Flis mat och sedan fikade vi på Paus. Jag åt paj, gott :) Vid fikat kom även Rebeckas kille Danne och gjorde oss sällskap. Tyvärr glömde jag Kameran hemma! Efter fikat gick vi till apoteket för att köpa Miniderm till Felicia och då vaknade hon redan, efter endast en halvtimmes sovande. Vi sa hejdå till Rebecka och Danne och fortsatte att fönstershoppa lite. Jag ringde till Flis Mormor för att se om hon ville göra oss sällskap i centrum, men hon bjöd i stället över oss till henne på fika. Hos mormor  stannade vi rätt länge, Flis sov i hennes soffa i ytterligare 30 minuter. Jag hälpte mormor att sätta in hennes tvbänk på blocket. När Flis vaknade var det dags att åka hem. Vi tog bussen som gick 17:40.  Flis fick gröt och vi åt middag, sedan la jag henen för natten klockan 19:30. Och än har jag inte behövt natta om hene. Men hon var såååå trött. Hoppas på en bra natt i natt igen!

Onsdag 15 /10

Natten till idag var rena himmelriket :) Felicia vaknade dock kl 23:00 när jag och C gick å la oss. " Åh nej" tänkte vi, nu kmmer hon vilja vara uppe i en timme eller så, men nej då. Hon fick mat och somnade om med detsamma. La över henne i sin egen säng och hon fortsatte att sova. Kl 05:00 vaknade jag och när jag såg att klockan visade fem flög jag instingtingtivt upp för att se om hon fortfarande andades, och jo då hon sov så fint så. Jag går på toa och tänker att de tär ju faktiskt "bara" sex timmar hon har sovit och det har hon ju gjort förut.  Det har hänt ett par gånger att hon sovit från 20:-00 03:30.  Just 03:30 är just en tid som hon brukar vakna på, näst intill varje natt.  I vilket fall som elst så kunde jag ju inte sova sen när jag kom tillbaks till sängen. " Hon kommer ju ändå vakna när som helst" tänkte jag och låg där och lyssnade på hur mina älskade andades ( nej det var inte alls lika mysigt som det låter). Mycket ritkigt vaknar hon klockan 05:30. Äter och är uppe till 06:15. Jag testar även nu att lägga över henne i sin egen säng och hon fortsätter att sova. Andledningen till att jag heöst vill att hon sover i sin engen säng, är att jag själv sover mycket bättre dp. Hur gulligt och mysig det än är att ligga och titta på det lilla undret.  På förmiddagen hädne inte så mycket. Felicia sov sin morgonlur när vi sagt hejdå till Christer som åkte till skolan ruint 09:30. Sedan sov hon faktiskt i nästan 3 timmar mitt på dagen, dock fick jag gå in två gånger och natta om. När Christer sedan kom hem runt 14:45 så vaknade Felicia stax efteråt. Vi umgicks en stund alla tre sen bestämde jag mig för att åka till ÖB för att handla tvättmedel. Jag tog med Felicia så att Christer skulle få plugga i fred en stund. Jag tog henne i bärselet och det gick så bra så. Hon var glad och pigg under hela färden.  På vägen hem hanmnade hon lite snett i bärselet dock, vet inte ritkigt vad det berodde på. Flis sitter lite snett

Väl hemma så var Flis jättetrött så hon tog sin vanliga 30 minuters powenapp, denna gången i soffan för både jag och Christer var så hungriga så vi orkade inte gå in med henne i sovrummet. Christer hade lagat mat åt oss medan vi var på ÖB. Kyckling och ris, jättegott!

Närbild på Flis powenapp

Efter middagen tog jag mig en välfötjänt låååång dusch och Christer hade hand om Felicia, lekte och stojade en stund sedan tog de på pyamas och mös lite tills klockan blev 20: 00 och jag la henne för natten. Än har hon inte vaknat, men man aldrig. Inga planer för i morgon, men det ju visa sig! Nu ska jag och Christer se på " Oskyldigt dömd" på tv.

Tisdag 14/11

Natten var rätt bra. Felicia vaknade och åt bara, jag hade dock svårt att somna om så jag var supertörtt i morse. Som tur var gick Christer upp idag igen med henne. Idag stannade vi hemma rätt länge. Felicia vaknade redan klockan 14:00 efter sin andra vila och då hade hon sovit i en timme. Vi ringde till mormor och frågade om hon ville följa med och handla. Vi behövde blöjor och lite annat smått och gott. Mormor tackade villigt ja och jag lastade in Flis i bilen för att åka och hämta mormor. När vi handlat klart träffade vi Christina, en lärare från gymnasietiden. Hon stanande och pratade en stund, och berömde (som så många andra har gjort) Felicias fina stickade kofta som mormor har gjort:) Hon är verkligen såå söt i den. Ska ta en bild på den i morgon. Flis var vaken hela tiden på coop och även efteråt när vi åkte till tygråttan där mormor skulle köpa spetts till dopklänningen som hon nästan sytt klart. Efter det hoppades jag att Felicia skulle somna i bilen men det gjorde hon inte. Hon smågnällde i bilen hela vägen hem i stället. Väl hemma fick hon mat och ja la henne för att sova med detsamma, hon somnade rätt snabbt men sov vara i 30 minuter. Efter det var Christer med henne en stund och tog på Pyjamas. Redan 19:30 tyckte vi att hon blev kinkig så jag gick in och la henne igen, efter 20 minuter så sov hon och hon vaknade inte igen! Jippy! Flis faller efter att hon försökt sitta
Annars så har Felicia kommit in i en riktig "svårt att sova period". Tror hon är inne i någon tillväxtfas. Hon vänder på sig hela tiden nu, så fort man lägger henne på rygg. Och hon vill så gärna kunna sitta. Om hon ligger i halvläge så försöker hon verkligen sätta sig upp. I soffan går det rätt bra, med lite stöd. Men efter en stund så trillar hon, se på bilden ovan :)

Det gick faktiskt bra för Christer att plugga idag, och desto bättre när vi åkte i väg för att handla såklart. I morrn blir det dock ingen sovmorgon för mig. Christer ska till skolan och Jag och Flis ser nog till att hitta på något skoj. Kanske hinner skriva ett par inbjudningskort till dopet. Idag hann jag skriva 2 st !

Snart ska vi krypa till kojs, efter att ha sett lite mer på tv :)
Ha det så bra alla!  

Första uppdateringen

Hej igen!

I söndags kväll kom Christers kompis Romén hit för att sova över och tillbringa måndagen med Christer. Romén kom rätt sent och jag själv gick och la mig långt innan killarna. Felicia sov då sen ett par timmat tillbaks. Men den här dagen var det inte lätt att somna, hon vaknade flera gånger och bara skrek. Vi tror att hon drömmde för hon vaknade inte ritkigt, dock vängrade hon att ligga bredvid och vi fick turas om att ha henne i famnen. Tillsut somnade hon, men vaknade flera gånger på natten. Som tur var fick jag sovmorgon på morgonen :) 

I går var jag och Flis med mormor. På eftermddagen kom Christer och hämtade oss och vi åkte till rusta och köpte tapeter till sovrummet :D ÄNTLIGEN!

Idag skulle vi ha gått till öppna förskolan, men Felicia sov så gott så jag ville inte väcka henne. Idag ska jag försöka skriva klart inbjudningskorten till dopet och städa av lite. Christer ska försöka plugga hemma i denna miljö, får se hur det går.
Felicia har även börjat äta gröt. Hon tycker det är jättegott. Men i förrgåroch i går blev hon hård i magen, så jag bestämde mig för att inte ge henne någon gröt i går, och mycket ritkigt kom det massvis med bajs på kvällen. JIppy! Christer var dock itne lika glad som fick byra två fulla blöjor och torka rent i badrummet... hehe!

Felica äter gröt, gott tycker hon :)Flis får leka med de stoora killarna!

En Blogg :D

Hej !

Nu har jag tagit mig i kragen och införskaffat mig och Felicia en blogg. Här är det meningen att vi ska berätta vad vi gör om dagarna, får se om vi lyckas uppdatera med jämna mellanrum.  Idag vet jag inte ritkigt vad vi ska göra, vi ska snart gå å väcka Christer, som har fått sovmorgon idag. Felicia vaknade just efter sin första vila idag.

Välkommen till min nya blogg!

Japp Välkommen! Här kommer vi :)

RSS 2.0