Valborg

Då var det Valborg igen då !:) Tiden rinner verkligen iväg!  Natten var förhållandevis bra. Även fast Flis vaknade. Hon fick sova halva natten med mig då hon sov så oroligt och hela tiden vaknade när jag la ner henne i sin egen säng. Trångt och lite bökigt men lite mysig också.

Idag fick jag sovmorgon! Jo då, någon kom med svansen mellan benen och bad om ursäkt för ett hemskt beteende. Jag lovade att inte tjata om det igen om jag fick en ny sovmorgon, och så blev det.
När jag gick upp i morse åt jag lite frukost med Flis som såklart också ville vara med. Sedan bestämdes det att jag och Flis skulle åka å handla så att sambon kunde pligga i fred en stund. Jag ringde mormor för att höra om hon kanske kunde passa Flis medan jag handlade och det kunde hon. Men först ville hon att jag skulle hjälpa henne med att lägga ut en annons på blocket. Flis och jag satte oss i bilen som nu faktiskt har RADIO som sambon fixade förra veckan. Det är verkligen så mycket mer behagligt att köra med radion på, det verkar även Flis tycka. Flis blev i eld och lågor över att komma hem till mormor och sprang direkt till hennes leksakslåda som mormor har i vardagsrummet. Jag lämnade en glad Flis i mormors famn och sprang ner till bilen.
På ICA maxi hittade jag inte bara maten jag skulle ha utan även en vårjacka till mig själv :)
Jag har kollar lite efter en ett tag men inte hittat. Jag var ute efter en mer sportig jacka som passar när jag är ute med Flis osv. Alltså inte en finnare kappa eller så utan en vanligt jacka. Och där fanns den. Grå/svart med flees foder inuti. Jättemysig! Jag var tvungen att skynda mig i butiken för att hinna hem till då Flis ska äta och sedan sova.

När jag hämtat Flis hos mormor och vi kom hem hit igen så berättade sambon att han mådde dåligt igen!?? Att han alltid åker på något. Det är faktiskt inte klokt! Han deckade han med efter lunch. Fast på soffan, eftersom Flis sover i sovrummet.

Flis åt lite lunch och sedan la jag henne i sängen. Det tog inte mer än fem minuter så sov hon. Det gfår så väldans bra nu, med att hon sover endast en gång /dag. Det tog lite tid men nu verkar hon ha fått in dygnsrytmen igen.

Idag är det som sagt Valborg och vi ska fira tillsammans med Tant Moa som kommer hit ikväll. Vi ska fira hennes födelsedag. Moa fyller inte år förens imorgon men då åker hon bort.
Någon majbrasa tror jag inte att det blir. Flis ska ju lägga sig runt 19:00 tiden. Men jag känner inte att jag går miste om något faktiskt.  Helgen erbjuder ledighet för mig- eller ledighet med Flis. Sambon ska på bio i morgon med sin kompis Romén. ( Om han hunnit bli frisk)

Nu har jag betalt lite räkningar och surfat runt på olika bloggar och sidor. Nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas hinna klart innan Flis vaknar.

Ha en bra kväll gott folk!  


Flis har fått förskolleplats

Japp idag damp ett erbjudande om förskoleplats ner i brevlådan! Fört blev jag väldigt förvånad när jag öppnade brevet. Erbjudandet gäller en förskola som inte ligger i närheten i vårt område. Min första tanke var att det måste blivit något fel. Inte kan alla av de tre förskolor jag sökt (förstahandsval- andrahandsval osv) vara fulla ?

Jag ringde upp placeringsassistenten på en gång och förklarade läget. Tjejen berättade att det inte alls var något fel utan de (4 st) förskolor som ligger i vårt område är PROPP fulla!  Detta beror på syskonförtur och att förskolorna vart fulla sedan förra året så många har stått i kö i ett extra år för att just få i närheten av där de bor! Jaha tänkte jag och la på luren. Min mamma var här och jag diskuterade läget med henne. Vi kom fram till att den förskola som Flis har fått plats på inte alls ligger så långt härifrån.  Det tar ca 8 min med bussen och det är på samma busstäcka som jag åker med till skolan fast åt andra hållet. Jag kommer alltså bara behöva gå av bussen lämna Flis, gå tillbaks till vägen över gatan och hoppa på bussen och åka in till skolan de dagar jag behöver det.

Sen så kommer vi/ jag inte bo kvar här i alla evighet heller.  Och området som förskolan ligger i är ett bättre område än det vi bo i nu.
Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att flytta dit :)
Så det blir nog bra i alla fall, trotts allt!Ibland rinner bägaren över ....!

-Nu fan får det vara nog! Skrek jag åt sambon i morse. Ja nu jäklar fick han veta " Vad han heter" för en stund.

Jag var tillovad sovmorgon idag. Jag var så trött igår igen att mina ögon knappt kunde hålla sig öppna under kvällen.

Som jag sagt förut så tar jag nätterna här hemma och det är nog tur det. Jag gör det så tyst och font som möjligt och Flis somnar oftast om utan det minsta gråt. Tyvärr kan jag ofta ligga där jättekissnödig och jättetrött. Men jag gör det för att jag måste. På MINA sovmornar går JAG alltid upp för att ge Flis sin morgonvälling och ibland byter jag även hennes blöja. Sen väcker jag sambon och säger att han får gå upp. Ofta med prottester och jobbigheter, men han går upp efter en stund.. och det tar återigen tid för mig att somna om.

I morse vaknade Flis kl 05:15 och jag gick upp, gav henne välling och fick henne att somna om. Jag var så kissnödig att jag var tvungen att gå upp igen, och var rädd att Flis skulle ramla ur sängen att jag la tillbaks henne i sin egen. Självklart sov hon för lätt för de toch märkte direkt att jag lagt henne i sin säng. Tillbaks till ruta ett och jag lägger henne hos mig. Fortfarande kissmnödig! Nåja. hon somnar om och jag går på toa och kommer tillbaks tränger mig imellan sambon och Flis. Flis ligger alltid på sidan om mig därför att hon måste somna på den sidan om mig.. det går inte annars. 
Hon vaknar till lite, vänder på sig och jag lägger armen om henne en stund och hon somnar. Jag tar bort armen och somnar jag också. Jag vaknar av att ungen vänder på sig en gång för mycket och ramlar ur sängen. Självklart har jag lagt en stor kudde bredvid sängen som ska ta fallet och det gör den och ungen jämrar sig lite bara. Jag väcker sambon och säger att jag Flis ramlade ur sängen men att kudden tog det. Hon ligger mellan oss en stund och leker sedan säger jag: -Jag går upp och gör en dl välling till, kollar du henne ?
- Nej,
- Nähe- gör du vällingen istället då? Undrar jag
-. Jag vill inte göra någonting, jag vill sova!

Och nu jävlar! Nu är bägaren full och innehållet rinner över !
" Du tror inte jag vill sova" " På MIN sovmorgon erbjuder JAG mig göra välling åt DIG och du kan inte ens passa henne i sängen. Är du sann eller ? .-.. Ja ni kan ju tänka er fortsättningen på den cirkusen!

Fy fan! Orden talar för sig själva. Vad ska jag göra ? Slänga han i soporna när han sover !? Bra idé! Kom och hjälp mig om natten när han sover. För han är tung!


ÄVENTYR!

Ja, nu var det dags igen! För ÄVENTYR!

Mormor ringde på morgonen för att höra hur vår dag såg ut. Ingenting var inplanerat förutom att Sambon skulle ut med sina kompisar på kvällen och ha lite kul. Då tyckte mormor att jag och Flis kunde följa med henne till Jakobsberg och sova över hos hennes fästman Hasse som bor där. Jag tvekade först lite av oro för hur det skulle gå att få Flis att sova.  Men mormor kom på att ta med Flis resesäng ( som står hemma hos mormor) och så blev det. Resan gick jättebra och Flis älskade att åka tåget! Hon var egentligen jättetrött men kunde inte somna. Till slust somnade hon i alla fall men sov bara i ca 40 minuter vilket var det enda hon sov på hela dagen!

Vi gick lite i Jakobsbergs centrum och köpte två tröjor till Flis på rean i Lindex affären. En köpte mormor och en köpte jag :) Vi åt lite mellis och mös omkring. Sedan gick vi hem till Hasses hus och hade det mysigt återigen. Flis tyckte att det var så roligt. Hon kröp blixtsnabbt mellan rummen, skrattade och ha

de sig hela kvällen. Vid 18 tiden tyckte jag att hon ar varm och det tyckte även mormor med. Fram med tempen och den visar 38,5 ! Åh nej! Ungen har feber igen.
Flis somnade snällare än nånsin i sin rese säng för natten i alla fall. Hon sov och sov fram till kl 01 00 då hon var skållhet över hela kroppen. Det var bara köra samma visa igen då- Alvedon, nässpray  och så är cirkusen igång. Jag gav henne dessutom lite välling för att hon skulle somna bättre och det gjorde hon faktiskt. Efter "endast" 45 minuter!
När hon somnat la jag tillbaks henne i resesängen och hon sov som ett snällt lamm :)

Kl 07:00 vaknar jag av att mormor står med Flis på armen och båda två ler åt mig. Flis sträcker armarna till mig och hon får krypa ner hos mig en stund. Jag hinner tänka att detta har aldrig hänt förut, att jag inte behövt gå upp för att hämta Flis, utan att någon annan ger mig henne och att jag själv kan ligga kvar i sängen.
Ungen har fortfarande feber och får Alvedon igen. Hon somnar i vagnen ( efter lite sövande ) påväg till tåget och hon sover tills jag kommit till Stockholm central. Hon var jätteledsen när hon vaknade, men det gick snabbt över. Hon får lite banan och sedan är det full fart igen. Hon charmar alla på tåget, stora som små.  " Vilken söt liten tjej" hör jag folk säga.
Jag ler åt dem som svar och klappar på Flis. Visst är hon söt och hon är bara min ( och sambons såklart) hehe!

Skönt och komma hem i alla fall ! Flis blir glad åt sina leksaker här hemma och sysselsätter sig länge själv. Jag hinner med att laga mat åt mig själv och ta reda på lite disk och plock. Hinner även uppdatera mig och Tant Moas liv per telefon en stund :)

Flis sover nu i sin säng. Trött efter alla nya intryck antar jag och även att hon är lite sjuk såklart. Sambom jobbar nu och jag ska jobba i kväll!             Kanske hinner vi ( om vi orkar) säga hej till varandra i dörröppningen... * hehe*

På måndag är det babyrytmik för andra gången och jag Hoppas att flis är frisk då!
Nu ska jag fortsätta att städa lite här hemma- bla leta efter ett batteri som ska ligga här på golvet nån stans......

Uppdaterar snart igen!

Plötsligt händer det !

Hej !

Natten till igår sov Flis hela natten! Jag gick och la mig långt före sambon då jag var så trött att jag nästan somnade i soffan. Jag tog en dusch och kröp sedan ner i sängen och somnade nästan med det samma. Vid kl 03:00 gnyr Flis lite i sängen men väldigt tyst. Hon somnar om och lika så jag!

Kl 07: 00 vaknade hon för dagen och jag var överlycklig! En hel natt ! Tjoho!
Ungen är freberfri , glad och framåt dags för ÄVENTYR !

Alla barn har nog sina sidor...

Flis är inne i en " tand period" igen. I överkäken kan jag se att höger tand håller på att spricka igenom. Hon vaknar på natten och kan inte somna om. Hon kommer över till min säng och till en början försöker jag att vyssja och pyscha och som vanligtvis brukar resultera i att hon somnar om rätt snabbt. Men de sista nätterna har jag fått fixa och trixa med Alvedon, ren blöja, vatten och ibland även lite välling för att få min prinsessa att somna om. Det här med Prinsessa är bara sagt med halvsanning. Självklart tycker jag synd om henne och gör allt som står i min makt för att hon ska må bra. Men mitt i natten, när även JAG vill sova är hon ingen snäll och lätthanterig liten unge som lätt går att kalla för prinsessa.

När Flis är frisk är hon som sagt lättare att söva om men hon vaknar näst intill ALLA nätter för att komma till mig. det har hänt två, TVÅ gånger att Flis har sovit hela natten. Och då menar jag från 1900-06:00 utan ett enda uppvak.
Detta är anledningen till att jag inte velat lämna bort Flis över natten ännu. Dels för att jag tror att hon behöver mig och jag vet vad som ska göras för att få henne lugn och trygg. ( Vilket nog är mera enkelt eftersom att jag bara kan vara jag och Flis känner mig mer än någon annan.) Men också dels för att jag inte vill utsätta någon annan för Flis protester nattetid. Här skriks det och slåss och sparkas. Hon vill dra mig i håret ( hennes sätt att mysa) och gärna peta mig i näsa och ögon!
Här hemma är det jag som tar Flis om natten och så har det alltid vart. Det är inte så att min sambo vägrat att ta Flis, det är mer jag som inte velat lega i ett annat rum och höra hur hon skriker. Om hon är vaken, är jag ändå vaken och jag kan alltså lika bra ta henne.

Men för det är det inte sagt att jag inte klagar, och att jag inte är världens trevligaste om dagarna, absolut inte!

Sen måste jag också tillägga att Flis ändå är ett väldigt snällt barn som faktiskt börjat böka på nätterna vid ca 7 mån ålder. Innan dess så ammade jag ( slutade helt när Flis var 6 mån och 1 vecka) och Flis åt i ca 10 min sen var hon nöjd och jag kunde lägga tillbaks henne i sin säng utan problem och hon sov vidare.

NU har jag i alla fall bestämt mig för att just: lämna bort min lilla tjej över natten. Ja, hör och häpna! Jag ska gå ut och äta och sedan krogfesta lite tillsammans med mina jobbakompisar och jag känner att jag liksom inte kan tacka nej nu- dessutom ska det bli lite kul! Och den som får ta hand om min protest-natt- princessa är såklart mormor. ( Ja, Flis mormor såklart)

Hon är den enda jag kan tänka mig utsätta för Flis vilda aktiviteter om natten. Och om jag inte känner mig trygg i att Flis har det så bra som möjligt så kan jag heller inte slappna av och ha det kul. Det ska dessutom bli Riktigt skönt att få sova en HEL NATT utan att bli väckt och dessutom få sovmorgon utan att behöva diskutera med sambon om vems tur det egentligen är att gå upp idag- igen.  Dock är det ett tag kvar: Den 29/5 ska det ske! Och jag är redan nojjig över det-- Heheh!
 Det är veckan innan Flis fyller 1 år och förhoppningsvis är Flis inne i en riktigt bra

"sov period" just då!

Jag ska dessutom jobba två journätter (man sover) i sommar på jobbet. Den 8 och 9 juni. Men då är min sambo hemma och tar hand om Flis.

Flis är världens mest lätthanterliga bebis om dagen! Men på natten är hon mer svårhanterlig och det skulle ju vara konstigt om hon alltid var den " perfekta" babyn. Alla barn har nog sina sidor.. lätta och svåra! 


Babyrutmik!

Hej !

I helgen har jag jobbat! Det har vart roligt och lärorikt och väldigt underbart att komma hem till min fina, söta lilla tjej!
I natt vaknade hon och skrek till, jag tog över henne till min säng och det tog ett tag att få henne att somna om. Hon skulle helt ligga på mig. Det slutade med att hon låg tätt intill med ena armen om min hals. Precis som " Mamma- nu håller jag FAST dig".

Min älskade lilla skrutta! Ord kan inte beskriva vad jag känner för min lilla flicka!

Men Flis har också haft en bra helg. I fredags var hon hemma med pappsen och hans kompis, då jag var ute på stan med min kompis Therese! Sedan stack jag tidigt på morgonen på lördagen för att gå och jobba. Så fort jag kom hem på lördagen åkte vi iväg på födelsedagskalas hos min bästa vän " Tant" Sabina. På vägen dit hämtade vi även upp " Tant" Moa. Det var en trevlig eftermiddag och Flis hade jätteroligt! Hon ville gärna vara Nära Sabinas två småsyskon. Simon och Linn, 11 och 9 år gamla :)               
Sabinas Farfar Esa provade även att hålla i Flis och hon sträckte armarna till honom! Otroligt! Allt gick bra och alla förundrades över Flis goda humör. Hennes goda aptit över smörgåstårtan ( Dock inte matburken) och hennes otroligt
l å n g a  ögonfransar. Ja, Flis fick nog mer uppmärksamhet än själva födelsedagsbarnet!

Vid sådan tillfällen känner man sig så stolt! Ja- det där är vår dotter. Och ja, hon är nästan alltid så här snäll och ja, vi vet att hon har långa ögonfransar. För oss är hon bäst. Det finaste vi har och NEJ ni får inte låna henne över en helg. Tyvärr! Hehe!
 
 Tant Moa stannade kvar över natten på lördagen. På söndagsmorgonen lät jag och Flis sambon få sovmorgon- fast det vart jag som jobbat! Vi gick ut och lekte o parken- lagade lunch och åt. Redan kl 13: 00 somnade Flis fast hon sovit en halvtimme på morgonkvisten. Så när jag ´åkte till jobbet och Moa åkte hem så sov Flis i sin säng. Sambon stannade såklart hemma med henne :)
På eftermiddagen hade Sambon och Flis besök av Farmor och Farfar. Flis hade lekt och lekt med dem medan sambon passade på att gå ner i källaren med diverse saker och även handla mjölk. Allt hade gått hur bra som helst :) Det tror jag det. Flis känner sin Farmor och Farfar och tycker mycket om dem. Så länge hon är glad och pigg så är hon väldigt lätt att ha och göra med. Men är hungern eller tröttheten visar sig då är det inte lätt för henne. Är hon för hungrig kan hon inte äta. Känner hon sig inte trygg kan hon inte sova. Ibland  vägrar hon vällingen för att hon inte får ligga på ett speciellt sätt som hon gör med mig. Men för det mesta är hon världens enklaste unge!

I gårkväll kom jag hem sent. Å samma visa i natt. Flis vaknar och skriker till, jag väntar på att hon ska somna om själv men det gör hon inte. Jag tar henne till mig, tätt intill och hon somnar med hjälp av gungning i rumpan. När hon somnat in lägger jag över henne i sin egen säng och hon sover tills det är dags att gå upp på morgonen! DVS kl 06: 00!

Idag ska vi på Babyrytmik! Det ska bli Jättekul! Flis är lite snorig men helt feberfri och glad. Vems unge är inte snorig nu för tiden och jag tänker inte isolera mig hemma i lägenheten tills det blir sommar! Nä fy sjutton då blir vi nog psykiskt sjuka båda två! Efteråt ska vi kanske gå upp till mormor- det är ju så nära. Men innan dess ska vi upp till mitt jobb för att lämna tillbaks en tröja jag lånat av min brukare.
 Nu måste jag vika och hänga tvätt innan Flis vaknar! Berättar mer om rytmiken senare ikväll- eller i morgon!

Kram på er 


 

Feber IGEN!

Jag nämnde igår att sambon var sjuk. Nu har Flis Feber! Hon har vart ganska glad idag, sovit två gånger pga att att den första soven bara blev 40 minuter lång. Den andra blev 30 minuter lång och båda två gångerna sov hon i vagnen. Jag och Flis har vart i centrum idag med Mormor och Tant Moa. Vi köpte födelsedagspresent till Tant Sabina som fyller 22 år i morgon! På lördag ska vi dit hela familjen- inklusive Tant Moa- som faktiskt näst intill tillhör Vår Familj.

Åter till feber- På eftermiddagen när jag och Flis kom hem så gav jag henne mat och lekte och hängde tvätt, diskade, plockade och ja det vanliga. Jag tyckte att hon var lite mer mammig än vanligt... men inget mer med det så är det ju ibland.
18:30 gick vi in till sovrummet för att väcka sambon då Flis skulle göras i ordning för natten och jag vet med mig att det ofta tar lite tid för sambon att just- gå upp ur sängen. När Flis klängde på oss där i sängen och toade omkring tyckte jag mig känna att - nog var hon lite varm! Vid ombytet visade det de sig! 38 graders feber. Jaha- i med alvedon för natten då. Så att inte ungen vaknar i natt av att hon har ont eller liknande.. Jag håller alla tummar och tår för att hon fått en mindre släng av Sambons förkyldning eller att det bara är en ny tand på gång!

Jag har mycket att se fram emot nu och det känns jättekul!

Torsdag : Kommer min vän Jojo hit på besök! Jojo är Barnflicka i Sydafrika nu för tiden men är hemma en sväng i Sverige för ett par dagar och då måste vi ju bara se till att träffas. Jojo och jag spenderade 3 fina år tillsammans på gymnasiet och Jojo var den som följde med mig till stan första gången jag skulle träffa Sambon!

Fredag: På dagen har jag Flis, som vanligt men på eftermiddagen/ kvällen ska jag ut med min vän Therese för att avnjuta en middag på Pizza Hut och gå på Bio. Mysigt!

Lördag: Jag ska jobba från 07-15 sedan  ska jag hem för att hämta upp Sambon och Flis för att åka och fira Tant Sabina! Vi ska även hämta upp Tant Moa som också ska med på kalaset. Efteråt ska Tant Moa med oss hem och vi ska förhoppnignsvis avnjuta filmen Twilit tillsammans! Om Moa får låna den av vår Kollega Annelie :)

Söndag: På Förmiddagen vet jag inte riktigt vad vi hittar på- lite lek i parken kanske. På eftermiddagen
15-2130 ska jag jobba igen! Och det ska bli kul!
En helg utan Flis en hel del- det känns såklart lite ledsamt men ändå kul för att jag ska göra andra roliga saker.

Jag la Flis för natten nu- kl 19: 30 och hon somande med EN GÅNG! Utan en enda snyftning!

Sambon och jag ska nu doppa gurka i dipp!
Vi ses!

Påskhelg


Hej hej !

Jag vet, jag har vart otroligt dålig på att skriva på sistone! Här har det vart påskfiranden och kompisbesök och en hel del jobbande både för mig och sambon ( dock på olika dagar såklart). Vi har även hunnit med att låta bilfirman byta däck på bilen och vi var också tvungna att köpa NYA sommardäck. Något som vår ekonomi egentligen inte tillät den här månaden. Samtalatet gick till min kära mor som lånade oss 1000 kr till månaden slut! Det tackar vi för!

PÅSK helgen har vart underbar! På skärtorsdagen hade vi min kompis Therese här på besök.

Under fredagen jobbade sambon och jag passade på att umgås med mormor :) På eftermiddagen ringde sambon och sa att han glömt sin jacka hemma och att han gärna ville ha den när han skulle åka hem kommunalt. Jag visste inte ritigt hur jag skulle hinna med det, men så somnade >Felicia i bilen på väg hem från mormor. Jag lämnade ungen i bilen sprang upp i lägenheten för att hämta sambons jacka. Ringer till honom men han svarar inte. Jag åker iväg till hans jobb och ungen sover fortfarande- som då inte hade sovit mer än 30 minuter samma dag. Väl framme vid hans jobb parkerar jag precis utanför entrén. Sen gör jag något jag sagt att jag ALDRIG skulle göra! Med hjärtat i halsgropen lämnar jag min dotter där, ensam sovandes i bilen! Jag springer in  och går fram till informations disken. Berättar att min sambo jobbar som vakt i affären och att jag har hans jacka med mig. Tjejen bakom disken säger att hon ska ringa på honom. Sekunderna blir till en minut, två minuter. Hjärtat dunkar allt fortare. Där borta- bakom en massa människor ser jag den vita secutias skjortan komma gåendes emot mig. Jag tar sats och springer emot honom. Ger han jackan så fort jag kan och säger att " Felicia sover i bilen". Sen springer jag tillbaks genom korridoren och jag ser hur folk kollar efter mig. Det känns lite fånigt. Det är ju inte på liv och död. Jag är i närheten och vaknar hon så är jag där inom kort. Men ändå, så mycket hemska saker man hört om folk som lämnar sina sovande barn i bilar. Nåja det gick ju bra!

Flis har fått hur mycket fina påskpresenter som helst! Jag ska ta kort på dem senare ikväll och lägga  upp dem på bilddagboken tänkte jag. Just nu sover Felicia i sin säng och hennes nya kläder ligger i hennes garderob.

Idag har vi en slappardag här hemma. Sambon känner sig dålig igen och jag är lite trött. Ska dock få TRÄNA ikväll :)
Flis mår bra. Nu får hon bara sova en gång per dag och det funkar bra :) Hon vaknar ofta redan kl fem- halv sex och flyttas sedan över till min säng, får lite välling och sedan sover hon i ca en halv timme till. Vid halv sju brukar man få gå upp. I morse hade jag turen att ÄNTLIGEN få gå tillbaks till sängen och sova ett tag till! Fast sambon inte kände sig okej- och allt under 0 protester! Ja, fråga mig inte varför. Ibland är han helt enkelt underbar ! <3Halloj!

Hej hej !

Dags för uppdatering ser jag !

I går vaknade Flis kl 07:30 sovmorgon! Skönt nog tänkte jag och bestämde mig för att Flis skulle få sova först efter lunch. Vi gick på prommenad ute och gick in för att äta lunch kl 11: 00.
Kl 11: 30 la jag Flis i sängen, redan kl 12:00 vaknade hon igen efter att någon granne började hammra.
Nåväl mormor kom hit och vi åkte på en spontantur till Tyresö Centrum för lite fönstershopping och fika.  Flis VÄGRADE att somna i vagnen och i bilen var hon såååå nära. Hon hade precis stängt ögonlocken när jag fick en hostattack och därefter kunde hon inte somna om! Vi åkte till Moster Cathrine och lekte med Kusinerna Anton och Gabriel. Flis var så glad och snäll som vanligt :)

18:30 åkte jag hem för att slänga över Flis till sambon och kunna göra iodning mig själv inför träningen. Sambon tog på Flis pyjamas och jag gjorde välling åt henne. Redan 18:50 var hon så trött att hon bara skrek. Sambon var tvungen att gå på toa- och höll då en skikande klängande unge på armen,. Jag fick lov att ta över henne och hon somnade nästan på min arm i ren utmattning. Jag gick helt enkellt in och gav henne vällingen och la ner henne i sängen. Hon hann somna innan jag sprang hemifrån, ner till bilen där syrran väntade med sin bil.

Träningspasset var URJOBBIGT! Men jätteskönt!
Väl hemma sover min prinsessa fortfarnade så skönt i sin säng.
Vaknar två gånger på natten och redan 05: 50 vaknar hon och kan INTE somna om!  

Idag kände jag att jag inte kunde hålla henne vaken till efter lunch, pga att hon bara sov ca 60 minuter i går. Annars har jag tänkt att så smått börja vänja henne med att bara sova en gång per dag.
Redan 08:30 blev hon jättetrött och las i sängen. Somnade med en gång. Sovit i två timmar nu. Mammas tröttis!

I morgon är det skärtorsdagen och på fredagen jobbar sambon. På Lördag ska vi träffa Farmor och Farfar och på söndagen ska vi träffa Mormor / moster och CO. Sambon ska även jobba då och på Måndagen är det min tur ;)

I morrn ska jag baka paj och idag blir det nog en hel del städning här hemma!
Ikväll kommer troligen vår vän Romén hem till oss.  Måste handla lite godis hem också. I morgon kommer det nog PÅSKKÄRRINGAR från BLÅKULLA!!

Det hade såklart gått jättebra :)

Japp, idag har jag jobbat för första gången och det var faktiskt jätteroligt!
Det är mycket nytt att lära sig så jag är lite snurrig i bollen nu på kvällen. Sambon och Flis hade i alla fall haft det jättebra idag, lekt och stojjat och haft det mysigt.  Farmor och Farfar hade vart över och det hade Flis tyckt vart jättekul! Tror jag det :) Det är bra att det händer saker här hemma, fast inte jag är hemma.

När jag kom hem så sov Flis, hon hade sovit i ca 30 minuter och sov vidare i ca 1,5 timme. Jag själv slockande på soffan i ren utmattning! Hehe och det mina vänner- det är inte ofta!
Nä hon vaknade hämtade sambon henne från sovrummet och gick ut i köket. Flis såg mig först inte men när jag sen sa: 

"Hej Flis" så började hon att gråta och stäcka armarna till mig. När hon väl kom till min famn så drog hon den där djupa sucken. En suck med gråten i halsen och med armarna kring min hals. Jag fick sen inte gå många steg ifrån henne på hela kvällen. Lilla stumpan, mammas älsklingstjwj trodde att jag skulle gå igen.
Jag har läst om det sk " tanknings fenomenet" Om barnet är knutet vid en person, ( oftast mamman, men den som är hemma med barnet mest.) När den personen är borta så accepterar barnet situationen i sig. "Nu finns inte mamma och då går jag till pappa/ farmor/ mormor etc. Men när sen mamman kommer tillbaka förstår barnet att mamman vart borta och måste då tanka på med "Mamma känslor" och är rädd för att bli lämnad av mamman igen.
Det brukar ge sig efter ett tag när barnet förstår att Mamman kommer tillbaks och blir mer och mer van med andra personer runt omkring. Längre stunder för ett sånt litet barn kan dock vara skadligt. Alltså i flera dagar i stäck. Barnet får för lång tid att anstränga sig och måste få återhämta sig med jämna mellanrum.
Detta skrämmer skiten ur mig när jag tänker på att sambon och jag kanske inte kommer att leva tillsammans under Flis småbarns år..........

Men men- det är bara tankar som gör än orolig. Bättre att fokusera på att försöka göra livet så lätt för henne som möjligt. Hur det nu än blir.

I går såg jag på " Berg flyttar in" med Carina Berg. Igår flyttade hon in hos Pernilla Wahlgren. Carina frågade Pernilla om hur hennes senaste separation påverkade henne. Hur det var och så... Pernilla tänkte efter en stund och svarade sedan gråtandes " Det svåraste är att jag mot min vilja tvingas att vara ifrån Theo.” ( Theo är hennes tvååriga son.).
Carina svarade att hennes gråtande inte gjorde något och att hon kunde förstå det.
Jag citerar henne, hon sa. "Jag förstår dig, man är väll inte riktigt gjord för det". Jag kunde faktiskt inte hålla mig, utan föll ett par tårar jag också- där ensam framför tv:n.

Nej, man är faktiskt inte gjord för det. Jag kan liksom inte ens tänka mig att vara ifrån Felicia ett dygn ännu. Säkerligen så lär man sig med tiden och för barnets skull måste ett delbart boende ske väldigt successivt. Men fy fan vad det svider i en ibland. Varför ska hon behöva ta det ? Varför ska hon behöva uppleva det här och varför kan två vuxna människor inte bara FIXA DET!`? Så går tankarna i mitt huvud ibland.
Å andra sidan- ett barn förtjänar inte ständig irritation. Två föräldrar som drar åt olika håll. som hela tiden försöker men ständig misslyckas. Det måste kännas som ett misslyckade även för barnet. Och det vill jag ju absolut INTE!  

Den som lever få se :)

Kram på er- alla ni!


Kalla mig hönsig!

I morron ska jag jobba, mitt första arbetspass sen Felicia kom till världen!
Jag vill vända ut och in på mig själv! Jag vill ju gå och jobba, men jag vill inte " överge" henne. Jag vet, mina tankar är ABSURDA, men jag kan inte rå för att de finns där. Hon är ganska stor nu. Inte beroende av mig på samma sätt. Hon har ju sin PAPPA. 
Det är svårast just när jag ska gå men när jag väl kommer iväg är det helt okej. Dessutom tror jag att det är svårare för mig än för henne. Men, det gör inte saken lättare. Jag är troligen hönsig och allt för lättoroad. Är det så det är att vara Mamma kanske ?
Jag har lämnat henne förut en hel dag, ja till och med en dag och kväll. Men i morgon kommer jag att sticka hemifrån ca 06:40! 
Flis kommer nog ha roligt i alla fall. Farmor och Farfar kommer hit och jag kommer hem vid 15:30 tiden! Sen på söndag ska jag jobba igen, men då från kl  1445-2145.


Allt kommer gå bra !


Ännu en fin Dikt

Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.

Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.

Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.

Jag önskar dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på.


Aktiv dag !

Idag har det hänt MYCKET!

Dagen började då Flis vaknade kl 06:30. Nöjd och glad. Som alltid. Själv var jag sådär lagom glad. Som alltid. Egentligen skulle jag kunnat vara hur utvilad som helst då Flis sov HELA natten utan att jag en enda gång behövde gå upp för att ge henne vatten och gunga om henne till söms. Om det då inte vore för att hon vaktiskt vaknar till ( om ens det) och skiker litet, vänder på sig och har sig. Där gäller det att känna vart gränser går. När ska man finnas till hands liksom. Jag har i stort sett lärt mig det nu.. efter 10 månaders tid :) hehe.
Å andra sidan så ändras det där, titt som tätt. I vilket fall som helst, så vaknar jag och även om jag inte går upp så är jag vaken, då jag väntar på om jag måste gå upp till henne eller inte. Ibland tar det även en stund för mig att somna om. I natt gjorde det det. Jag låg och tänkte på ditt och datt.... Ibland undrar jag faktiskt hur jag ska klara av det här ( ja en del av er har anledning att förstå det där, ni andra kan slå bort det. ) Varje gång jag tänker så, kommer jag i alla fall fram till att jag klarar det. Jag klarar lite till. Sen om jag gör rätt eller fel där, det vet jag inte. Jag vet bara att jag inte vill förstöra sommaren då vi faktiskt planerat att sambon ska vara pappeledig. Och klarar jag inte av detta, så blir det svårt med pappaledigheten. Och jag VILL inte vara anledningen till, att de aldrig fick den tiden med varandra. Jag vill förståss inte att något ska vara anledningen till att de inte fick det.

Nåväl- till dagens händelser!

KL 11:00 hade vi tid hos BVC för 10 månaders kontroll. Allt gick bra och Flis fick en "OK- Stämpel" i rumpan, som Docktorn uttryckte det.
BVC tanten vägde och mätte och pratade med oss, som vanligt. Flis växer som en tok. Men går fortfarande inte upp i vikt som hon ska. Denna gången tyckte jag att BVC sköterskan hade en mildare ton ang detta. Kankse var det för att sambon var med ?  Det är ju inte så att hon går ner i vikt, hon går bara inte upp i vikt så mycket som hon ska- i förhållande till hur mycket hon växer.
Jag sa till BVC tanten, att så länge hon inte verkar må dåligt. Är glad och framåt precis som hon brukar så är jag inte orolig. Vi erbjuder mat, på fasta tider och hon äter- tills hon blir mätt. Flis är inget lättmatat barn. Det ska stimmuleras och vara roligt för att hon ska äta. Men vi vet när hon är mätt, ja kanske inte alltid, men näst intill alltid. Flis visar när hon är hungrig och då ser vi till att hon får mer mat / välling.
Vi har ett smalt barn. Vi tillsätter fett i maten. Vi kan liksom inte göra så mycket mer. Dessutom är Flis ett väldigt aktivit barn som inte sitter still längre stunder. Klart hon gör av med då :) Nåja, Flis är som sagt en glad och pigg tjej och sålänge hon är det så är det inget som skadar henne. PUNKT.

Flis kunde visa upp sina fördigheter i att ställa sig upp och leka med klossar. Hon klappade även händerna till docktorns förtjusning och hon visade även på att gå ett par steg med min hjälp. Docktorn sa då : " Oj oj oj, den här flickan lever före sin tid". Hehe, jag säger ju det. HON RÖR PÅ SIG!

Efter BVC besöket var det planerat att slänga av sambon hemma och plocka upp Tant Moa för att åka till ett Café i Trollbäcken för att äta lunch. Det var trevligt och lungt. Jag åt en Toast och Tant Moa åt Creeps. Flis åt 3/4 burk med Gräddstuvad Pytt i panna. Hon fick även smaka lite mat utav mig. Och fick i sig lite banan till efterrätt.
Sen åkte vi hem och gick till affären för att handla lite fika hem.
Solen sken och det var varmt och härligt ute. Tant Moa och jag bestämde oss för att stanna till i lekparken en stund för att låta Flis få PREMIÄR GUNGA! Det hela fortsatte till att vi stannade i parken i ca 30 minuter. Flis fick testa på ett och annat. Alla bilder finns på bilddagboken!

Hemma fikade vi och Flis åt mellis. Även Sambon var med, och matade Flis. Sedan la jag Flis för att sova en eftermiddagsvila och sedan socialiserade jag och Moa en stund innan hon skulle hem. Sambon slockande på soffan. Flis sov bara i ca en timme. Sedan var det full fart här hemma. Lek, disk- tvätt- rensning i Flis garderob. Matlagning. Matning / äta för min del. Diska igen. Blöjbyten- sopor. Efter en stund pyjamas dags och läggning. Ja, jag tror att jag fortfarande praktiserar som ensamstående- Faktiskt! ( En aning irriterad, ja).
Ikväll väntas det slappning för min del. TV:n bjuder på lyxfällan... Sen blir det nog natti natti.

Missförstå mig inte. Det har vart en ritkigt bra dag. Både jag och Flis har haft jättekul!
Återigen: vad skulle jag göra utan Tant Moa!?

Ha det så bra !Du är den vackaste gåva jag fått!

Jag födde dig raring, du kom ifrån mig 
Jag födde dig raring, du kom ifrån mig
Och hela mitt liv ska jag älska just dig

Din hy är så fjunig din kropp är så varm
Jag håller dig nära intill på min arm

Du somnar så nöjd och så trygg vid mitt bröst
Jag nynnar små visor till glädje
och tröst

Gyllene lockar och ögon så blå
Knubbiga armar och fingrar så små

Din hand i min hand, ditt gurglande skratt
För mig är du lyckan, en värdefull skatt

Du växer var dag, liten blir stor
Jag gläds åt din framgång, jag är ju din mor

Jag räddar för spöken som kommer om natten
Jag vänder din kudde och
hämtar dig vatten

Snart springer du lätt på smidiga ben
Och kroppen blir
knotig som förr var så len

Du pratar och skrattar och sjunger och gråter
Jag tröstar, förmanar och lyssnar, förlåter

Du frågar om livet och allt runtomkring
Jag svarar på allt och på ingenting


Du börjar i skolan med ryggsäck och allt
Och vantar och mössa ifall det blir kallt


Jag står där i fönstret och ser hur
du går Jag ler fast i ögonen skymtar en tår

Vart tog de vägen, de år som
försvann Vad stor du har blivit, vad mycket du kan


Snart blir du förälskad och
kinderna glöder
Och sen blir du sviken och hjärtat det blöder


Jag tröstar och
lyssnar och minns alltför väl
Hur sårbar man är i hjärta och själ

Snart flyttar du ut, strax lämnar du mig
Och livet går på, fast nu utan dig

Vi träffas ibland, du gör små besök
Du sitter som förr vid mitt bord i mitt kök
Får nybakta bullar och dricker choklad
De minnena värmer, de gör mig så glad

Och nu har du gift dig, har egen familj
Och jag har små barnbarn som jag tittar till

Fast pannan den rynkas och håret blir grått
Så minns jag med glädje de
åren som gått

Jag tackar för lånet - för stort och för smått
Du är den vackraste gåva jag fått!

Jag ska börja JOBBA !

Fortfarande vårväder och bättre ska det blir :) Det blåser ju iofs men det gör inte så mycket.

Igår kom Farmor och Farfar över till oss och de stannade Länge! Vi hade riktigt trevligt tillsammans, jag, Flis & farmor o Farfar. Vi bestämde oss för att äta middag tillsammans på pizzerian. Sambon kom hem sent vid 1730 tiden och då åt vi äntligen :) Flis hade då sovit sin eftermiddagsvila och var troligen jättehungrig när hon vaknade för hon var jätteledsen och ville inte äta alls. Men när hon fick sin vällingflaska dracks rubbet upp! Antagligen var hon för hungrig och nyvaken för att sätta sig och vara trevlig i matstolen!

Idag är det också fint väder. Solen skiner! Flis och jag ska åka till centrum och möta tant Moa som skulle handla påskpresenter. Och eftersom mormor bor precis i närheten blri det nog ett besök där. Eftermiddagsvilan får bli i vagnen :)

Sambon ska på Tekniska museet idag med en kompis, så han kommer nog inte hem förrän ikväll.

Och nu till en mer detaljerad förklaring av överskriften! Jag ska bara jobba varannan helg och lite strödagar. Det känns ju bra, med mer pengar i plånboken och kunna börja planera en mindre semester i sommar! Dessutom är det nog bara bra för mig, och för Flis, och för sambon!
Men visst har jag redan separationsångest! Hur ska det gå här hemma!? Utan mig!? Sambon har kanske gett Flis sin frukostvälling en tre, fyra gånger de senaste tre månaderna. Ja- kanske inte ens det. Nåja nu måste han och kanske kommer det att gå hur bra som helst. Vilket jag såklart hoppas på! Även om det kommer värka i mammahjärtat när jag så tidigt som ca 6:40 kommer att åka hemifrån på lördag morgon! Jag kommer vilja krypa ner i sängen igen bredvid min flicka och mysa med henne, precis som vi gör varje morgon. Dock tror jag att jag kommer tycka om att vara på jobbet och även tycka det är kul att lära mig nya saker. 

Troligen åker vi en vecka upp till Tunsjön i sommar igen för att vara på Mormors fästman Hasses sommarställe! Det är så fint där uppe så det ska bli riktigt roligt faktiskt! Sedan får vi en ännu mindre " mini" semester i moster/ min systers hus i två veckor i slutet på sommaren då vi ska passa deras hus och katter då de själva åker till TENERIFFA!! Å nej, vi är inte alls avundsjuka. Inte ett dugg, inte alls. Jo då- avundsjuka är vi. Men inte bittert avundsjuka, nåja i alla fall inte jag :)

I augusti börjar jag att plugga, en termin. Sedan börjar jag att jobba på riktigt, då äntligen är 3,5 års studier klara och jag kan se till kunna åka på semester varje år :) "Den som väntar på nått gott"- heter det ju!

Flis fick ett jättefint klädes sätt av sin farmor och farfar igår. En långärmad tröja med avtagbar luva. Jättesöt röd/rosa randig lite tjockare tröja. Perfekt som en tunnare vårjacka! Till det ett par supercoola röda byxor med fickor fram! Dressen är av märket FIX :) Den här ungen kommer inte alls bli märkersfixerad, inte alls.. Nåja, kläderna är fina och av bättre kvalité. Och inte nog med det. De är snygga, och JAG gillar dem starkt!

Nu ska jag försöka vila lite, medan Flis sover sin förmiddagsvila! Men troligen kommer jag mig inte för idag heller. Istället gör jag mig i ordning så att vi snabbt kan komma iväg sen, när hon vaknar!


RSS 2.0