Aktiv dag !

Idag har det hänt MYCKET!

Dagen började då Flis vaknade kl 06:30. Nöjd och glad. Som alltid. Själv var jag sådär lagom glad. Som alltid. Egentligen skulle jag kunnat vara hur utvilad som helst då Flis sov HELA natten utan att jag en enda gång behövde gå upp för att ge henne vatten och gunga om henne till söms. Om det då inte vore för att hon vaktiskt vaknar till ( om ens det) och skiker litet, vänder på sig och har sig. Där gäller det att känna vart gränser går. När ska man finnas till hands liksom. Jag har i stort sett lärt mig det nu.. efter 10 månaders tid :) hehe.
Å andra sidan så ändras det där, titt som tätt. I vilket fall som helst, så vaknar jag och även om jag inte går upp så är jag vaken, då jag väntar på om jag måste gå upp till henne eller inte. Ibland tar det även en stund för mig att somna om. I natt gjorde det det. Jag låg och tänkte på ditt och datt.... Ibland undrar jag faktiskt hur jag ska klara av det här ( ja en del av er har anledning att förstå det där, ni andra kan slå bort det. ) Varje gång jag tänker så, kommer jag i alla fall fram till att jag klarar det. Jag klarar lite till. Sen om jag gör rätt eller fel där, det vet jag inte. Jag vet bara att jag inte vill förstöra sommaren då vi faktiskt planerat att sambon ska vara pappeledig. Och klarar jag inte av detta, så blir det svårt med pappaledigheten. Och jag VILL inte vara anledningen till, att de aldrig fick den tiden med varandra. Jag vill förståss inte att något ska vara anledningen till att de inte fick det.

Nåväl- till dagens händelser!

KL 11:00 hade vi tid hos BVC för 10 månaders kontroll. Allt gick bra och Flis fick en "OK- Stämpel" i rumpan, som Docktorn uttryckte det.
BVC tanten vägde och mätte och pratade med oss, som vanligt. Flis växer som en tok. Men går fortfarande inte upp i vikt som hon ska. Denna gången tyckte jag att BVC sköterskan hade en mildare ton ang detta. Kankse var det för att sambon var med ?  Det är ju inte så att hon går ner i vikt, hon går bara inte upp i vikt så mycket som hon ska- i förhållande till hur mycket hon växer.
Jag sa till BVC tanten, att så länge hon inte verkar må dåligt. Är glad och framåt precis som hon brukar så är jag inte orolig. Vi erbjuder mat, på fasta tider och hon äter- tills hon blir mätt. Flis är inget lättmatat barn. Det ska stimmuleras och vara roligt för att hon ska äta. Men vi vet när hon är mätt, ja kanske inte alltid, men näst intill alltid. Flis visar när hon är hungrig och då ser vi till att hon får mer mat / välling.
Vi har ett smalt barn. Vi tillsätter fett i maten. Vi kan liksom inte göra så mycket mer. Dessutom är Flis ett väldigt aktivit barn som inte sitter still längre stunder. Klart hon gör av med då :) Nåja, Flis är som sagt en glad och pigg tjej och sålänge hon är det så är det inget som skadar henne. PUNKT.

Flis kunde visa upp sina fördigheter i att ställa sig upp och leka med klossar. Hon klappade även händerna till docktorns förtjusning och hon visade även på att gå ett par steg med min hjälp. Docktorn sa då : " Oj oj oj, den här flickan lever före sin tid". Hehe, jag säger ju det. HON RÖR PÅ SIG!

Efter BVC besöket var det planerat att slänga av sambon hemma och plocka upp Tant Moa för att åka till ett Café i Trollbäcken för att äta lunch. Det var trevligt och lungt. Jag åt en Toast och Tant Moa åt Creeps. Flis åt 3/4 burk med Gräddstuvad Pytt i panna. Hon fick även smaka lite mat utav mig. Och fick i sig lite banan till efterrätt.
Sen åkte vi hem och gick till affären för att handla lite fika hem.
Solen sken och det var varmt och härligt ute. Tant Moa och jag bestämde oss för att stanna till i lekparken en stund för att låta Flis få PREMIÄR GUNGA! Det hela fortsatte till att vi stannade i parken i ca 30 minuter. Flis fick testa på ett och annat. Alla bilder finns på bilddagboken!

Hemma fikade vi och Flis åt mellis. Även Sambon var med, och matade Flis. Sedan la jag Flis för att sova en eftermiddagsvila och sedan socialiserade jag och Moa en stund innan hon skulle hem. Sambon slockande på soffan. Flis sov bara i ca en timme. Sedan var det full fart här hemma. Lek, disk- tvätt- rensning i Flis garderob. Matlagning. Matning / äta för min del. Diska igen. Blöjbyten- sopor. Efter en stund pyjamas dags och läggning. Ja, jag tror att jag fortfarande praktiserar som ensamstående- Faktiskt! ( En aning irriterad, ja).
Ikväll väntas det slappning för min del. TV:n bjuder på lyxfällan... Sen blir det nog natti natti.

Missförstå mig inte. Det har vart en ritkigt bra dag. Både jag och Flis har haft jättekul!
Återigen: vad skulle jag göra utan Tant Moa!?

Ha det så bra !



Kommentarer
Postat av: Elenore

Låter härligt!

2009-04-03 @ 06:34:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0