Livet som studernade, mamma!

Hallo!

Sambon är hon en kompis, ungen sover sen kl 19:30. Det känns nästan som gamla tonnårskvällar då man satt i sitt rum och surfade kvällen lång. Tystnaden är för en gångs skull hörbar (om man kan säga så) och rätt skön för den delen.
Jag har aldrig ritkigt gillat det, ensamheten men idag känns det helt okej. Jag ska snart, för omväxlings skull gå och lägga mig tidigt har jag tänkt. Jag är just nu inne i en läsperiod igen. Senast i förrgår satt jag och sambon i soffan, jag fastklistrad i min bok och sambon i tv:n.  Jag fastnar ofta i sådanna tragiska böcker om barn som far illa. Jag STORBÖLADE ( på riktigt ) lver bokens slut. Så mycket att sambon kramade om mig och sa att det inte var på ritkigt. Hehe! Nåja, jag är så involverad i de stackars barnens livsöden att jag undrar om jag valt fel yrke, kanske är jag verkligen ämnad till att hjälpa de sin verkligen råkar illa ut! Nåja, min tid är inte slut. Jag är 23 och snart fädrig förskolärare. Vill jag plugga vidare om 10 år kan jag gott och väl gära det. Och om jag vill bli socionom eller psykoterapeft då kan det vara rätt bra att kanske ha gjort en och en annan social anmälan som förskolärare, innan man står där på riktigt och faktiskt ska ta emot sådanna anmälningar.

Att jag alltud ska vara så här- så fort jag uppmår något kommer jag på att jag skulle kunna göra- något annat! Någon som käner igen sig? Jo,kom igen! Visst är jag inte ensam om att vara såhär?

Veckan är i alla fall slut och idag har vi haft lite barnvakt av farmor och farfar. Flis verkar ha haft det underbart tillsammans med dem och gav dem varsin ordentlig gosekram när de gick. Hon vinkade glatt hejdå åt dem och Flis och jag spenderade vår kväll tillsammans i ännu mera mys,matlagning, disk, lek och ännnu mera MYYYS. I morgon är jag ledig och ska vara tillsammans- varje minut med min fina skatt!

Bara två veckor kvar på jobbet innan jag åter får gå tillbaks till det underbara livet som mammaledig i två veckor innan allvaret- livet som studernade mamma börjar.

kissat i pottan!


Jajjamensann! Idag kissade Flis i pottan! Jag har haft pottan framme i ett par dagar nu, låtit Flis känna och leka med den. Några gånger har jag satt henne på pottan och själv satt mig själv på toaletten och undrat om hon velat göra likadant som mig. Men ingenting hände. Jag och sambon har vid flera tillfällen märkt att hon gärna kissar direkt efter att vi tagit av henne blöjan. Vi ställer henne oftast i badkaret av vana nu då vi vet att det otta händer. Vi klappar händerna och säger " nämen kissade du, vad bra" eller nått i den stilen. Ikväll, vid nattningen tog jag av henne blöjan och alla kläderna. Sen sate jag henne på pottan och började vika hennes kläder och då plötsligt hörde jag hur de lät! Jag blev överlycklig och berömde henne mycket. Sambon kom också in och såg henne sitta där på pottan! Synd att inte kameran var i närheten!

Idag har vi vart hemma hos kusin Anton som fyllde 8 år. Efteråt ville Anton och hans bror Gabriel följa med oss hem och de fick de såklart. Jag och alla tre barnen gick till stora lekparken och lekte länge. Sedan gick vi hem, jag lagade mat och sambon körde hem småkillarna, Sambons kompis Romén kom förbi och är fortfarande här. Jag var på snällhumör efter Flis läggning och åkte iväg för att handla fredagsmys. Nu ser de på ngon ruskig film som jag inte alls har lust att se. Ser i stället framemot att läsa lite i en bok och sedan sova.
Jag hoppas att natten i natt var ett undantag då Flis INTE kunde somna om efter att hon vaknat. Hon Vaknade troligtvis av en moppe eller mc åkare här utanför! Jag blir som tokig på sånna människor! USCH!!


Efter helgen är det bara två veckor kvar på mitt sommarschema på jobbet, sedan ska sambon jobba i två veckor!  Det är galet att tiden kan gå så fort!


Allt hade gått bra

Allt hade gått bra hos Mormor! Flis hade sovit nästan hela natten! Mormor var bara in en liten sväng när Flis drömt något och klappade henne lite i rumpan, sedan somnade hon gott om. Sedan dess har Flis sovit hela nätter hemma också! Vi är såååå tacksamma!

Felicia ska sova borta!!

Ja, det är faktiskt sant ! I morgon ska Felicia sova hos Mormor!! Det känns jätte konstigt, skönt, och läskigt på samma gång!
Jag och Sambon ska inte göra något specielt. Det är på mormors inttiativ och emst på lite kul. Själv ska jag jobba dubbelpass i morgon och kommer därför vara rätt slut när jag kommer hem. Därav ska det bli underbart av bara vetskapen om att jag kommer få sova hela natten och även få sovmorgon dagen därpå! Det är ju som om att dra högsta vnsten på triss, ja nästan i alla fall! Men visst, jag kommer att sakna min skatt. Det kommer att kännas väldigt konstigt att inte kunna öppna hennes sovrumsdörr för att kika in på henne, lägga henne tillrätta och dra in lite Flis luft i lungorna. Nåja, Flis kommer att ha det bra, mormor kommer förmodligen att älska at ha henne för sig själv, nåja kanske inteom hon vakanr både två, fyra och sex men ananrs så :) 
 Vi kan ju hoppas på att Flis sover hela natten där. Här hemma gjorde hon det i natt och vi, hoppas såklart innerligt på en likartad natt igen. Själv har jag slaggat på soffan sen kl 20:00 idag. Sådär lagom roligt va!? Stacakrs sambon, fick sitta uppe alldelles själv :) Idag jag jobbat och sedan har vi hela familjen vart hemma hos morfar som fyller 53 år idag! Alla barnbarnen fick åka fyrhjuling! Flis älskade det!
Någon var ltie rädd och ville INTE sitta på hästen, hellre på morfars arm. 

Verkligen dags för uppdaterin

 

 

Semestern var faktiskt helt underbar! Vi tillbringade en veckas tid uppe i Norrland ca 2 mil från Sundsvall, i en liten typ ” by” som heter Tunsjön”. Min mammas fästman H har ett sommarställe där, med en gillestuga på tomten där jag, sambon och Flis sov. Ja, vädret var väll kanske inte så mycket att hurra för, men det är skönt med miljöombyte i alla fall. Felciia älskade stället. Hon vände dock lite på dygnet av någon anledning och vaknade alltid på natten och fick då sova med mig, ibland la jag tillbaks henne i sin resesäng. EN dag var det RIKTIGT varmt ute och Flis badade i som pool. Men annars så badade hon faktiskt varje kväll, i diskhon. Det tyckte hon mycket om. Det är roligt att vara ett par stycken tillsammans så där i ett par dagar. Om inte bara för att man får lite avlastning, då mormor, Hasse och Tant Moa ibland uppehöll Flis. Fast, visst såklart är det också underbart skönt att komma hem. Hem till oss, till våra saker. Men om vi inte pkt bort skulle vi ju inte uppskatta hemmet på samma sätt. Sömbristen där borta tog i alla fall kol på mig. Att vakna på natten söva om, sen ge välling och fixa och trixa blev jobbigare än det brukar av någon anledning. Kanske beroede det också på att jag och min mamma åkte till sundsall på torsdags kvällen för att hämta Tant Moa som skulle spendera två dygn tillsammans med oss i Tunsjön. Nåja, att Moa kom var väldigt roligt. Det satte ännu mer guldkant på vardagen där uppe och nya samtalsämnen präglade dagarna.

 

 

 

Vi firade min födelsedag en dag tiidgare än då jag fyller år, jag bjöd på tprta och fick ett kort där det stod att mamma, hennes fästman, sambon och Moa lagt pengar till en bärbar dator till mig.. men att mer skulle komma. Så jag fick inte veta så mycket mer än så, förrän på tisdagen när vi firade mig hemma. Alla mina nära och kära hade lagt pengar till ett presentkort på elgiganten, sammanlagt blev det 3200 kr! Tack så jätte jätte jätte mycket!!! Jag blev verkligen överraskad att ni lyckats samla så mycket pengar! Ett extra tack går ju även till sambon som dragit igång hela insamlingen! Jag lovar att använda min dator flitigt i höst! Återigen! TACK SÅ MYCKET!!

 

På tisdagen då, firade vi min födelsedag här hemma. Vi var så stressade att vi häll på att gå i tu. Jag har ingen aning om hur vi hann, men vi grejade det- tillsammans för en gångs skull! De ni!  Tårtor skulle göras, lägenhet skulle städas, sambon skulle iväg på hemligt uppdrag ( inköpandet av presentkortet) och jag skulle även ta hand om en INTE SÅ självupptagen Flis. Nej, hon var gnälligare än hon vart på länge. Kanske var det miljöombytet som spelade henne ett spratt och även att jag försvunnit dagen innan tidigt på morgonen då jag jobbade. Så vad gör man då när allt känns hopplöst och man inte får ett enda jota gjort. Jo, man ber om hjälp. Jag ringde min lillebror, men min snart 16 åringa bror hade helt enkelt annat i tankarna nämligen: sova. Pust och stön. Ringer mormor/ mamma som lovar att komma efter att hon och H hade ätit.  Tårtorna inte på långa vägar färdiga. Sambon måste iväg till affären också för att handla grädde och något annat vi glömt. Panik!!! Jag får en snilleblixt,  och testar videon. Sätter på en BAMSE film som mina systersöner har haft. Ja ungen tittar storögt i si så där, två minuter! Okej, vi håller ungen på armen och gör tårtan samtidigt. Det gick inte… Nåja som jag sa för en gångs skull lyckades jag och sambon samarbeta riktigt bra och Felicia höll sig till min sminkväska några minuter i taget i mellanåt. Mormor och hennes fästman H dök tillsut upp men då var jag så arg och frusterad över att inte ha fått någon hjälp alls att jag skällde ut dem efter noter.. nej kankse inte riktigt men jag frågade var i H*****e de hade hållt hus. Mormor blev nog rätt paff och irriterad hon också att hon frågade om hon skulle vända igen och jag svarade ” Ja” Det ä rlika bra! Och så gick dem! Sambon och jag stod där rätt förvånade när ytterdörren stängdes. ” Vad sjutton hände” undrade sambon. ” Jag tror att jag just slängde ut min mamma” sa jag. Och sambon började skratta : Du gjorde vaddå? Sa han. Skulle inte hon stryka den här duken? Jo, visst det hade vart väldans bra om hon kunde ha gjort det, tänkte jag. Och önskade att hon hade kunnat se förbi min stressiga situation och se till att hugga i ni stället. Men det kändes ändå rätt skönt att inte vara vanliga, mesiga jag som tror att jag klarar allt själv och ska hjälpa alla andra hela tiden. Nu behövde jag / vi hjälp och det gick sig inte. Mormor är såklart fortfarande min allra bästa vän och det känns konstigt att vi inte pratats vid idag..  men men, det löser sig med tiden!

 

Dagen fortsatte i alla fall i glada vänners lag! Vi hade en otroligt mysig dag! Min vän Therese kom förbi och min syster och hennes fina, snygga, coola älskade pojkar! Även min kompis Rebecca och hennes man Thomas och deras snygging till son Noah ! Flis och Noah hade hur kul som helst tillsammans. Och Therese som ska börja arbeta på en småbarnsavdelning i höst såg barnen som riktiga praktexempel !!

 

Vi gick ut i parken och barnen gungade, lekte i sandlådan och åkte rutschkana ett bra tag. Sen gick vi vidare till pizzerian för att få i oss något mer än tårta den dagen. Vi tog med oss maten hem och barnen fick korv med ketchup och även smaka våra pizzor. De åt båda två med GOD APTIT :)! Vi vuxna också såklart gott! Therese åkte hem men Becca, Thomas och Noah stannade kvar ända till kl 19:00. Barnen lekte och vi vuxna pratade och hade trevligt När de gått var Flis så trött att hon somnade med detsamma, direkt efter vällingen!


Måste köpa rullgardiner!

Ja, det är på tok för ljust om kvällen när Flis ska sova. Hon sover alltid med sin nattlampa på, annars blir hon alldelles vettskrämd och kan INTE på några omständigheter somna om själv om hon vaknar på natten. Persienerna är neddragna men jag tror ändå att det måste vara mer skillnad på dag och natt för henne. När hon sover på dagen ska jag inte dra ner rullgardinen. Ja när jag införskaffat mig en sådan alltså. Just nu tar det evigheter för Flis att somna. Tre dagar i rad nu har man vart tvungen att gå in, ge henne lite mer vatten och sedan lägga ner henne igen. HOn brukar alltid få lite vatten precis efter vällingen och innan hon läggs ner i sängen, men idag totalvägrade hon. Jag gav med mig och la ner henne i sängen, i hopp om att hon skulle somna snabbt då hon var så trött och kinkig och gick inte alls att hålla vaken den där extra halvtimmen jag hade tänkt. Idag sov hon nämligen 3 timmar på dagen! Det är galet långt och hon har inte sovit så länge på flera månader. Troligtvis vaknar hon istället i natt och ska strula... men men det är kankse smällar man får ta. Hon har vart dålig i magen dag också. Ja, kommer blodpudding ut som det kom in heller... Ja förlåt men nu ska vi snacka avföring:

Hennes bajs har vart alldeles svart idag och hon har bajsat så mkt som 4 gångner, och både mindre och mer, portioner.. hehe så smaskigt det låter va?
Nu blir jag rädd att jag skämmer bort trogna läsare med mitt avföringsprat. Tex " Snygga brevbäraren F "- haha du vet vem du är :)

Nåja, min tös verkar inte vilja somna. Jag måste gå in och se efter.

Min dotter är pigg som en gris hehe.. här blir det inte sova på ett tag. Jag får skylla mig själv. Jag somnade jag också i dag och väckte inte ungen efter ca 2 timmar. Hon vaknade så tiidgt i morse och därav blev det en lång dagsvila. Nåja. Blir kanske till att införskaffa de där rullgaridnerna efter semestern..

Vi ses!

Det är så varmt!

Ja, aldrig är man nöjd. Fast jag är nästan nöjd. Det är varmt och itne för soligt ändå. Vi ha rinte gjirt något specielt idag, men det kändes nästan som om det behövdes. Jag har hunnit damsuga och städa en hel del. Flis sov heeela natten i natt! Sen ett par dagar tillbaka har hon vart bråkig och vaknat utan att kunnat somna om själv, velat ha välling redan vid halv fem, ibland tidgare. Men i natt var det som om hon visste att jag behövde sova! Hon vaknade kl 6: 15 i morse men jag var rätt utivlad då, även fast jag satt uppe en stund igår efter att sambon åkte iväg till skåne.

I går kväll var Flis och jag på middag hos momor. Mormor bjöd oss på blodpudding, stekt ägg, bacon och korv. Det är alltid spännande att se om Flis äter och ofta kan jag inte låta bli att sitta på nålar. Jag tar alltid med mig reserv mat som jag vet att hon tycker om ifall allt går käpprätt åt h*****e.  Men så hon åt ungen! Som om om inte ätit förr! Jag blev alldelels förstummad! Hon gillade inte äggen men koven, lite bacon och blodpuddingen slank ner i den lilla flickemunnen. Efteråt åkte vi till Länna centrum och strosade runt! KUL!  Jag kunde unna mig att gå runt och hita mig en passande bikini medan mormor tog hand om Flis. TACK sådanna stunder är GULD värda! Jag köpte även en madrass till Flis resesäng som ska med på semestern. Det finns en i, som man får med på köpet men nu när vi ska vara borta i en hel vecka vill jag att hon ska ligga skönt i den när hon sover. I vagnen sover hon ju aldrig spec länge. Ungen måste vrida och vända på sig stup i minuten:) Jag införskaffade oss även två stycken förvaringskassar till kuddar och täcken :)

Nu ska jag snart passa på att vila lite när tösen sover. Hon ligger i sin säng i bara blöja och underbyxor, det går inte att ha på henne något annat för då smälter hon !!


En annan liten ordvits :

"Efter regn kommer solsken"
  

Allt i en överskådlig summering?


Hej !

Jag har absolut inte en aning om hur det ska gå till! Jag har inte bloggat på länge och har ingen aning om hur jag ska få med allting. Sambon föreslog att jag skulle ta med allt i en överskådlig summering. Jag tror att risken är för stor att det bara blir hattigt och tråkigt att läsa då. Kanske bättre att berätta ett par saker på djupet`?

Flis har verkligen blivit mer pappig. Hon har ju alltid tyckt om sin pappa och älskar att leka vilda lekar med honom. Men sen sambon tog över föräldraledigheten har en helt annan relation mellan far och dotter vuxit fram här hemma och jag är SÅ glad över det. I förrgår la jag Flis för natten. Jag brukar göra det när jag jobbat dag och allt var frid och fröjd. Ungen pratar för sig själv där inne ett tag innan hon bryter ut i gallskrik. "Vad står på ?" Undrade vi, all välling var uppdrucken och vi hade väderluckan öppen och F hade bara en t shirt på sig. Visst var hon svettig och varm när jag la henne.. men hon brukar ju ALLTID somna in själv på kvällen. Jag föreslog att jag skulle gå in och natta om henne på madrassen på golvet och sedan lägga tillbaks henne i sin säng. Så som vi gör på natten eller tidiga morgonen. Men sambon tyckte inte alls det. Så han gick in till flis och jag hörde hur hon blev tyst. Han hade burit runt på henne en stund, läst en liten saga, gett henne vatten och sedan lagt ner henne i sängen igen. Han kom ut i från sovrummet och Flis skriker till ett par gånger. Efter ca fem minuter så sov hon!!!

I går eftermiddag när sambon skulle iväg så grät Flis för första gången när han gick hemifrån. Det kändes nog lite bra för honom, tror jag. Bekräftelsen på att man är ganska mycket värdefull av sitt barn liksom!

IDAG jobbade jag sista gången på en och en halv vecka! Det känns underbart att få vara hemma med Flis igen! Sambon ska åka till Skåne ikväll och kommer hem på fredag morgon. På söndag ska vi åka till Tunsjön på semester! När vi kommer hem fyller jag år, 23 hela år! Hur det ska firas har vi inte riktigt planerat. Ärligt talat känns det knappt att fylla år längre. Det är inte viktigt längre.. Flis födelsedag planerades och sågs framemot, men inte min egen inte! Den tar jag som den kommer. Men jag önskar mig en alldeles egen laptop. Jag ska ju skriva min C uppsats i höst och skulle gärna ha en egen dator att få ner den på :)

Och sen, när vi kommer hem från vår tripp till norrland så ska jag jobba igen, i fyra veckor och sedan ska jag vara hemma med Flis i två veckor, varav en av dem ska jag invänja henne på dagis. Skolan börjar och hösten kommer så småning om tillbaks igen. Spännande....! 

Jag ska som sagt plugga och vid årsskiftet böja söka jobb. Vad sambon hittar på vet jag inte riktigt och inte han själv heller. Han är i full fart att få klar sin D uppsatts, där av åker han till Skåne ikväll. Det ska bli mysigt att bara vara jag och Flis igen efter ett par veckors arbetande men å andra sidan känns det lite motigt att sambon åker iväg.

(ärligt talat av olika anledningar men DE tänker jag inte nämna här. Ni som vet, ni vet !

 

Jag vill faktiskt, när jag ändå är igång tacka min svägerska Jacki för att du är en sådan bra faster till Flis och även en mycket bra samtalspartner både från min och sambons sida. I söndags kändes det riktigt bra att få lite stöd på vägen. TACK!

 

 

Jag avslutar med en liten dikt idag:

Att lära utan att göra

Är som att älska utan att röra…


RSS 2.0