sommar

Ja, nog är det sommar! Solen lyser och det är så härlgt. Jag älskar sommaren! Tänk vad vädret kan påverka en som människa. Helt automatsikt blir man glad! Nu är inte jag nån bitter person annars heller ( inte vad jag är medveten om i så fall.) I går hade vi det så UNDERBART, på min lediga dag och allt. Vi åkte till stan och gick på JUNIBACKEN tillsammans med Tant moa. Någ hade det art ännu roligar eom Flis vart 2, 3 år men hon fick nog ut en del ändå av att vara där. Hon sov inte sin middagsvila förrän vid 14 tiden då det fanns så mycket annat att se och hitta på att göra. Sambon, jag och Moa prommenade till T centralen och skildes sedan där. Väl hemma blev det lite mellis i lekparken sedan åkte ja och Flis vidare till mormor och spenderade kvällen där. Kom inte hem förrän kl 19:00. Jag la inte Flis förrän 19:45 då hon inte blev trött förens då. Natten var lite konstigt. Hon vaknade 3 gånger men jag behövde bara gå in en gång som tur var!  Idag ska jag jobba på eftermiddagen, men jag har hunnit med en hel del här hemma i alla fall. Flis vaknade 6:50 i morse och jag gick upp med henne då och lät sambon, nu mer hemmapappan få sova lite.

Just nu känns det som om allt går i en rasslande fart och jag kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt. Jag ser framemot pulgget och allt vad det innebär. Jag ser framemot låta Flis börja på Dagis. Men det svider till lite. Som om man kramar ur en disktrasa, det rinner ut lite vatten.  (Jag fäller några tårar över att bebistiden är slut, över att jag inte kan vara hemma med henne längre). Man skakar sedan av disktrasan, slätar ut den och hänger sen prydligt upp den igen. Ungefär så! 

Idag ska jag jobba eftermiddag. Flis sover nu och jag ska försöka stoppa i mig lite lunch.
Vi ses !

Sovit hela natten!!

HÖR OCH HÄPNA!

I gårkväll la jag flis kl 19:15. Hon hade 38 graders feber och fick Alvedon ca 30 minuter tidigare. Sambon och jag gick och la oss kl 22:45. Sambon kände sig inte heller pigg och jag lovade ( fast jag alltid annars gör det utan att lova) att ta Flis på natten. Jag somnar rätt snabbt men vaknar kl 00:41 av att ungen skriker. "Redan" tänkte jag yrvaket. Hon måste vara varm, kanske febern har gått upp? Jag går tyst ut i köket, gör i ordning Alvedon. Går på toaletten hör hur det blir tyst från sovrummet. En hostning. Fortfarande tyst. Väntat lite, väntar lite till. Fortfarande tyst ! Ungen somnar om! Själv!

Med ett leende på läpparna kryper jag ned i sängen igen. Kl 06:00 vaknar jag av mig själv, fem minuter innan min klocka ska ringa. Jag går upp och gör inordning mig. Väcker sambon och talar om at jag åker.. (annars skulle han ta evigheter på sig att vakna när Flis ropar.)
 Flis sover fortfarande! Tanken slår mig att hon kanske har dött där inne så länge som hon har sovit! HEMSK TANKE, jag vet! Jag klär på mig ytterkläderna och hör en hostning inifrån Flis rum, jag andas ut. Går tyst genom ytterdörren.  Åker till jobbet. Känner mig utvilad och glad :)


Jag hoppas innerligt på en likartad natt


Midsommarafton!

Idag har vi firat midsommar hemma hos mormor och hennes fästman H. Flis är lite sjuk, ltie feber och lite hosta. Snorar som bara den! Stackars liten! Det har dock vart en MYCKET trevlig eftermiddag. Med god mat och midsommartårta!
Alltid är det lika roligt att träffas allihopa! Flis älskar att leka med sina kusiner och hitta på bus. Mormor hade fixat fiskdamm och Flis fick ett jättefint sommarsett i linne och shorts. Lägger ut bild senare. Jag har just lagt upp bilder på bilddagboken från Felicias kalas den 6/6. Det tar sån himla tid att ladda upp bilder från vår dator. Jag blir som tokig! Här hemma har det hänt grejer i alla fall. Vi har flyttat ut vår säng till vardagsrummet och Flis har fått vårt rum, helt för sig själv. Hon sover inte hela nätter för det, inte ännu i alla fall. Men det kommer väll, kankse när hon är 4 år eller nått! Hehe!

Sambon är också sjuk, givetvis alltid när Flis är sjuk. Själv känner jag ingenting. Om sambon inte är allt för dålig i morgon så ska jag jobba. Jag får ju väldigt bra lön under sånna här helger så vi håller alla tummar och tår för att sambon itne känner sig allt för dålig i morrn. Nu ska jag gå och duscha och sedan försöka krypa till kojs. Hur som helst blir det tidigt i morgon, och tidigt i natt för all del.

Här kommer i alla fall en bild på min egen princessa! Smutsig och glad ettåring! Har gått i tre dagars tid och just ätit sin första tårtbit alldeles själv!
Smutisg och Glad ettåring som vid tillfället gått i tre dagar. Har precis gått från bordet då hon ätit sin födelsedagstårta och kakor helt sjävl! Vilket synes!

Väldens finaste! Mamma älskar dig!

jag jobbar och står i :)

Ja, jag jobbar och står i och tiden flyger iväg!

Idag hann vi med ettårskontrollen på BVC. Både jag och sambon var med och Flis var så duktig när hon fick sin spruta. Hon satt i min famn och grät en skvätt när andra sprutan stack henne i benet. Men det gick fort över. Hon fick leka lit ei väntrummet efteråt. 
Flis har gått upp i vikt och ligger nu fint på sin viktkurva ! ÄNTLIGEN!!!

Flis väger nu : 9081 g
Hon mäter : 78 cm lång :)

Fick lite råd ang att Flis vaknar på nätterna. Vi har ju bestämt att ge Flis vårt sovrum men har inte ritkigt fått tid att mömelera om ännu. Vi tror ju att Flis kommer till att sova bättre då och BVC skäterskan trodde detsamma. Säkerligen kommer det att ta ett par dagar även när vi inte ligger i samma rum, men vi hoppas på att snart få sova HELA NÄTTER!

Efter BVC besöket idag åkte ja och FLis till centrum för att gå på apoteket och även sko affären för att köpa Gummistövlar till henne.
Hem,. lunch och sova.
Själv åkte jag iväg och skrev ett kunskapsprov för att få deligering på jobbet och sedan jobbade jag kvällspass! 1445-2145
På vägen hem tankade jag och sedan kom jag hem med föreställningen om att försöka lägga mig i tid. Men, nu sitter jag ju här. Så som jag inte skulle.  Jag ska eventuellt jobba i morgon, beroende på min kollega :)

Är jag ledig lovar jag att slänga ut mer bilder !
Kram!

Den som väntar på nått gott :)

Hej !

Min lilla semester från familjen tycks bara ha fått positiva effekter. Jag kom hem till en GLAD Flis som först inte ens kunde släppa mig med blicken, inte en meter fick jag gå.  Men jag kan se stor skillnad på Flis och sambons relation :) Flis går gärna till sambon nu, även om jag är i närheten. Innan har det ibland vart katastrof om hon inte fått vara med mig.
Men nu, efter att sambon tagit hand om henne dag som natt i två dygn tycks Flis förstå att pappa går minsann lika bra han med. Ja, i alla fall nästan. Hon skriker ju när jag går och så, men det är nog bra naturligt. Nog är det jag som vart hemma i nästan ett års tid.

Det känns i alla fall bra att jobba. Det är för det mesta roligt och jag oroar mig inte för vad som sker här hemma. Dessutom drar jag in pengar. Och jodå, jag vet minsann att i mitt förra blogg inlägg lät det inte alls så enkelt. Ärligt talat höll jag på att gå ur mitt eget skinn. Jag höll på att sakna ihjäl mig efter min skatt! Men jag måste ju också medge att det var riktigt skönt att få sova utan henne, i två nätter. Även om jag första natten vaknade flera gånger och såg på klockan. Andra natten sov jag h e l a natten utan att vakna en enda gång! DET var skönt!

Natten till idag var tyvärr hur jobbig som helst. Jag lovade sambon att ta den, eftersom han tagit de två sista. Jag hoppades på en bra natt eftersom jag skulle upp kl 6 i morse. Ack så fel jag hade. Flis vaknade flera gånger. Så många gånger att jag tillslut fick nog och väckte sambon. Det var trångt i sängen. Flis vände och fred på sig och kunde inte ligga stilla. Sambon slussades ut på soffan så att jag och Flis fick lite utrymme. Men inte somnade ungen för det. Nej nej. Pust och stön. Sammanlagt fick jag kanske 4- 5 timmars sömn.
Idag, när min brukade skulle vila så somnade hon, vilket hon inte alltid gör. Jag hade förmånen att halvligga bredvid henne i en säng en stund, då hon inte ville ligga ensam. Jag somnande jag med, i kanske tio minuter. Vaknade av att hon hostade till och sedan vaknade hon också. Troligtvis så såg hon att jag somnat jag med, för hon börjar med att skratta åt mig :) Bara till att erkänna: Jo, jag somnade jag med :) Min kollega kommer in och säger " Har ni sovit gott "? med ett leende på läpparna. Avslöjad! Sover man på jobbet va !? Pinsamt värre!
Min brukares mamma kommer in och säger " Så är det när man har småbarn". Jo visst, men pinsamt!

Idag så la jag Flis som vanligt kl 19:00. Jag går ut och pratar med sambon en stund. Vi hör hur Flis trallar där inne från sovrummet " Dadada, mamama, ajaj! Jag går till tvättstugan och kommer tillbaks ca 15 minuter senare. Det första jag hör när jag kommer in är " dadadada!"
Går in i v rummet där sambon sitter och ser på tv-
 " Mehn, har hon inte somnat ännu"?
- Nä, hon verkar leka där inne..
- Har hon skrikit?
- Nej...
- Har du gått in?
- Nej...Skulle jag det?
- Nää...

Men nu, har det vart knäpptyst bra länge. Så hon har nog somnat. Troligtvis med fötterna på huvudkudden och armarna inlindat i spjälorna :)
I morgon jobbar jag eftermiddag. Sambon har lovat mig sovmorgon! Jag hoppas att löftet ihågkommes även i morgon!

Vi ses !


Saknar!!

Hej !!

 Jag sitter hemma hos min mamma. Jag har vart på möte med jobbet hela dagen i dag. Slutade kl 15 och eftersom jag ska jobba jour natt i natt är det inge idé att komma hem för att sen gå igen. Flis blir bara orolig då. Likadant i morgon.
 Jag ska till Danderyd på kurs och kommer inte hemförrän vid 14 tiden. Alltså ingen idé att komme hem då heller eftersom att jag ska jobba journatt igen. Sambon ska alltså ta hand om Flis ensam i två dygn för första gången. I natt ska han ta henne hela natten, första gången ever. Det är bra för dem, att få lite ensam tid, bara de två.

Det är däremot inte sagt att jag gillar det. Det svider faktiskt lite i hjärtat och jag vill inge annat just nu än att få se henne, fridfullt ligga där i sängen. Ja vill trösta henne när hon är ledsen, hjälpa henne till söms när hon drömt ngt otäckt.
Men det känns skönt att få sova en hel natt !! Att i alla fall få tillfälle att  slappna av lite, vara jag och ändå känna att min skatt har det bra men jag kommer troligtvis vakna i natt, av vana. Vilja ha henne nära.
Men jag jobbar, jag får in pengar och vi som familj kan senare göra något roligt senare! Jag måste tänka så, och tänka att sambon är precis lika bra förälder som jag. Jag är å andra sidan inte ens där så hon har inget val! 
Hon får nöja sig  med sin pappa!
Hon får såklart vara mammig och föredra mig framför andra. men, jag ska inte vara den enda hon känner sig trygg med.

 Rätt skönt är det också, att vara hos min egen mamma och bli lite ompysslad, få mat och husrum sådär :)
Men åhh vad jag saknar min skatt!!
Min älskling, min vänn, mitt allt!

På fredag vid kl 8:00 så ses vi igen!

5 juni !

I fredags fyllde vår älskling ett år !

Jag hade tur, Flis låg och sov när jag vaknade kl 97:15, bredvid mig i dubbelsängen. Upp och fixa frukostbrickan och så gick jag in och sjöng för min skatt! Hon blev jätteförvånad!
Blogglovin!

Japp ! Nu har jag också lagt till mig på blogglovin.se

Fick tips av Kollega A på jobbet idag!
Får se om detta funkar nu!

Ska Knopa o säng nu efter en lååång arbetsdag med fubbla arbetspass! 0700-2145

I morrn väntar ettårskontroll på BVC.


<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/247125/mammaochflis?claim=fkyayen3ag6">Följ min blogg med bloglovin</a>

I morgon

I morgon fyller min älskling Ett år ! Ett första år !
Jag kan inte fatta det, det går inte in. Att ett år har passerat.är inte klokt! Jag fick ju henne nyss!

Jag är fullt upp i kalalsplaner tills på Lördag! Tant Moas hjälp har som vanligt vart ovärderlig! Idag har vi planerat tårta och bakat kokosbollar. Det ska bli så roligt på Lördag :) Synd bar att mormor inte kommer, synd att morfar troligen inte hinner komma ( då han är på väg hem från Tyskland) och synd att farmor och farfar missförstått tiden! Nåja, det är igenting att göra åt det. Jag har gjort mitt, skickat inbjudningskort via mail och talat öga mot öga med folket och berättat om tid och plats. Kalaset börjar kl 14:00 och vi håller väll på ett tag, sedan måste lokalen städas och göras i ordning..

Bakningen är nästan klar. I morgon ska jag baka muffins! Och jag måste även handla! På Lördag på morgonen ska jag slänga ihop tårtan och sedan bär det av med bilen för att hämta Moa och kaffebryggaren :)
Snälla Sabina stannar kvar och hjälper till att städa !


Kära vänner jag är oerhört tacksam för att ni finns till !

Idag har vi vart på Gabriels sommarfest på Dagis. Det var trevligt. Många kända ansikten kommer fram och säger ! " Nä men har hon kommit ut nu"-

Tänk att hon låg i magen förra året vid den här tiden!

Ja tänk- men nu är hon ute och alldeles livs levande! Gående :)
I morgon ska jag gå in och sjunga för henne. Hon ska få sitt paket och Marielex!
Jag ska ta kort på henne och ge henne, sin alldeles första födelsedags kram! 

Måste dock erkänn att det känns lite bittert att jag går in alldelels ensam till henne. Det är " Bara" Mamma som kommer och sjunger för henne. Hon klarar sig bra och kommer troligtvis bli väldigt konfundersam. Men, som sagt, för mig känns det lite, lite trist. Även om min älskade Flicka bara berhöver le för att få mig att smälta. Jag bara önskar, att hon hade fler att le åt, vid ett sådant tillfälle!

På lördag mitt hjärta! Då ska du firas ordentligt!

Mamma älskar dig, mer än något, mer än alla. Mest av allt!


För ett år sedan, var jag så hoppfull som spänd. Jag kände på mig att det snart sker! Sambon kämpade även då med ett arbete som skulle in till skolan. Vi låg i sängen tillsammans och sambon oroade sig för sin redovisning morgonen därpå. Min kropp kändes tung, mina vader ömmade. Jag kände på magen och sa: Kan du inte komma ut snart!?
Sambon sa att han önskade att hon, bebisen skulle komma i natt. För då skulle han slippa redovisa.  Jag sa något i stil med att han fick skylla sig själv- återigen hade han kunnat börja tidigare. Vi säger godnatt och vi klappar magen godnatt också. Jag somnar stillslut, helt ovetandes om vad som skulle ske nästa dag!


En dag i Kaos blandat med lycka!

Dagen började som vanligt. Flis och jag börjar verkligen få rutin på det här med att komma iväg på morgonen. Men idag, hade vi vår egen bil vilket kändes så bra ! Äntligen fick jag kära min stackars Opel som stått där på parkeringen, utan att ha blivit körd på ca 2 veckor. Bara för att jag råkar slava nyckeln! Flis verkade komma ihåg bilen i alla fall. Hon betedde sig precis som vanligt. Väl hos syrran är det frukost och lite lek som vanligt. Regnet börjar sedan att ÖSA ner och jag är så tacksam över att Tant Moa kommer och gör oss sällskap idag. Då slipper Flis följa med ut i regnet när jag skulle rasta hunden. Jag och hunden, som för övrigt heter Allan- det gör nog han ingenting att jag skriver hans namn här i bloggen... hehe! Ja sen käkar vi lunch och jag lägger Flis som vanligt efteråt. Efter bara 30 minuter så vaknar hon! Jag tar upp henne, sätter mig i soffan och försöker trösta henne. Hon leker med mitt hår så som om hon skulle vilja somna om. Då helt plötsligt känner jag hur det blir väldigt varmt på mina byxor. jag ser efter och ser då att Flis byxor har en stor pöl på sig. Blöjan sitter lite snett ( en up en go blöja, hade inga andra hos syrran för tillfället.) Stackars lilla ungen är ju alldeles förstörd och ledsen. Jag byter blöjan och kläder på ungen. Samtidigt får Allan nått ryck för sig och blir helt galen ( han är en valp!) Jag är ju mitt uppe i annat just då så jag kan liksom inte säga åt honom och få honom att lugna ner sig just då. När jag tillslut är färdig med Flis ser jag hur hon gnuggar ögon och är jättetrött. Jag bestämmer att vi går ut på promis och hoppas på att hon somnar om i vagnen. Vi går en stund och ungen verkar somna efter en stund bara. Hennes ena ben hänger utanför vagnen och när jag försiktigt flyttar på det vaknar hon och blir tokarg och jätteledsen.  Jag försöker febrilt att lugna henne, går snabbt med vagnen och hoppas innerligt att hon somnar om igen. Men jag ger snart upp när jag märker att hon inte slutat att skrika. Jag förbannar mig själv. Varför var jag tvungen att flytta på benet just då? Jag kunde inte väntat lite så ungen hann somna in ordentligt!? Tydligen inte!

Ungen sitter som klistrad på mig och VÄGRAR att sitta i vagnen. Jag får bära henne, och ha Allan i koppel på de ställen jag inte vill ha honom lös. Tant Moa drar vagnen. Hur i hela friden skulle jag klarat det själv? Ja, jag har verkligen tur, ofta när såna här saker händer så finns antingen tant moa eller mormor vid min sida. Två väldigt tålmodiga och hjälpsamma personer, som jag dessutom har lyckan att träffa ofta.
Nåja, vi går hem till syrran och Flis får lite välling, efter det blir hon glad igen! Trallar och sjunger, vinkar och pratat så som Flis gör, när allt är som det ska. Syrran ringer och säger att hon bjuder på mcdonnalds mat idag. Hon är med stora sonen ( Anton 7 år- snart 8 år) och shoppar lite kläder till skolavslutningen.  Tant Moa ska hem och jag passar på att hämta hem andra systersonen, minstingen (Gabriel 6 år) från dagis. Vi går till parken och leker och Flis och Gabriel har så roligt tillsammans. De gungar och åker ruschkanna. Flis går ett par steg då och då :) Hon skrattar ständigt åt Gabriel. Han är hennes favorit och troligtvis högsta förebild, även i framtiden.

När Allan börjar bli otålig går vi hem och leker lite utanför syrans altan i stället. Det kommer då fram två st små barn på 3 år och vill vara med och leka. Plötsligt sitter jag med 4 barn i en sandlåda och har hunden kopplad till bänken ca en meter ifrån. Folk som går förbi ler åt mig och åt barnen. Jag ler tillbaka. Jo visst, detta är mitt framtida yrke och det stör mig inte det minsta att sitta här och lyssna på barnen konversationer. Det är faktiskt rätt kul. Men TÄNK om någon tror att alla dessa 4 barn är mina.

Jag skrattar till för mig själv. Nog var det så jag lekte när jag var liten. Stort hus, många barn. Det där med stort hus har jag lagt ner för länge sen. Blir för jobbigt att städa. Och 4 barn vet jag inte ens om jag vill ha. 3 kan jag tänka mig. Men kanske räcker det med två.

Igår, när jag hade Gabriel och Felicia med till affären börjar Flis att protestera i vagnen. Jag ger henne en leksak som hon kastar ner i golvet med en gång. Gabriel böjer sig ner för att ta upp den. Flis ler åt honom och skrattar. Han skrattar tillbaka och säger sen:
Får jag lägga upp grejerna? Ja du får gärna hjälpa mig, säger jag till honom. En kvinna som står framför oss i kön säger plötsligt : "Vilken bra storebror du är som tar upp leksaker till syrran och hjälper mamma att handla".
Jaaaa- säger Gabriel och tittar sedan på mig och jag ler tillbaks mot honom. Utanför affären säger Gabriel till mig
"Moster vet du, tanten trodde att du var min mamma". Ja, säger jag. Hon trodde det! Hon hade fel, men hon hade rätt i att du var jätteduktig som hjälpte mig.
Tanten trodde alltså att Jag var mamma till Gabriel, så varför skulle jag då inte kunna vara mamma till tre yngre barn- också! Men hallå jag är 23.. snart. Ser jag ut som 33 kanske?

Nåja. förlåt för min utstickare där! Syrran och Anton kommer hem. Vi äter mcdonnalds mat. Flis äter också. Hon fick en egen cheesburjagre och vill mest ha min pommesfrites. Hon får till och med smaka på min fanta. Hon suger ur sugröret jättebra. Som tur är funkar även vattnet också :) Ja efter att syrran och jag plockat reda lite i köket och killarna gått ut och lekt med kompisar så börjar Felicia att GÅÅÅÅ! Själv- helt utan förvarning! Hon går ett par steg som jag inte hann räkna av ren förvåning. Jag ställer mig framför henne på knäna och säger " ska du komma till mamma"? Flis börjar gå emot mig och jag flyttar mig lite bakåt samtidigt som hon går emot mig. Jag räknar till 27 steg innan hon sätter sig ner igen. Jag blir så glad att jag nästan bärjar gråta :) Ringer självklart till sambon och berättar vad som skett!  LYCKA X 1000!

Ja, sedan börjar vi packa ihop lite smått. Flis går igen ett par steg självmant :) 
Väl hemma går jag och Flis ner till affären och handlar lite grejer till pickningen i morgon på Gabriels avslutning på Dagis.
 
Ja, det blir lite mer också: mjölk frukt, saft, yoghurt, toa papper mm- Jag går därifrån med 250 kr mindre på kontot!
Sen går vi in på tobaks affären för att hämta ut paketet från ME and I , partyt jag var på för någon vecka sedan. Kläderna var suuuperfina! Ja, när vi väl kommer hem sen så äter Vi lite frukt och myser en stund. Flis leker lite, men är rätt trött. Hon har även gjort nr 2 i blöjan för andra gången idag….

 Jag hinner endast plocka lite grann, kolla posten och sedan måste jag göra välling och göra iodnign Flis för natten. Jag lägger henne kl 19:00 och hon somnar med detsamma! Utan ett ljud!

Mammas älskling, idag kan man nästan säga att du lärde dig att gå! Får se vad som väntas av dig de kommande dagarna! Ska bli så spännande!
  


Praktiserar som ensamstående del 2

Livet som ensamstpende mamma, med mycket lite erfarenheter!

Vi lever och står i, som vanligt. Denna veckan är sambon hemma hos sina föräldrar för att hårdplugga inför hans sista tenta! JO jag vet, visserligen är jag och Flis borta om dagarna och sambon skulle då ha tid att plugga plus resterade tid efter kl 19 när Flis sover. Sambon har dock svår att plugga på bestämda tider.. nog om detta innan jag råkar svamla mig in i något nytt irritations stycke ( eller sida) här på bloggen. Idag har mormor och Hasse. Moster Cathrine och Morbror Claes samt svåger Daniel, och Flis Kusiner Anton och Gabriel vart här på korv med bröd middag och lite för firande av Flis. Mormor och Hasse gav Flis presenter och sjöng för henne. De är nämligen inte här då vi bjuder till födelsedagskalas. ·

 

 

 

Nå, hur är då livet som ensamstående ?

1 Det är såklart jobbigt och påfrestande. Du måste göra allting själv. Du måste laga maten, mata ungen, äta själv och underhålla den lilla. Du måste diska upp både disk och unge. Du måste göra välling, göra inordning för natten ( ibland även bada henne.) Sedan ska du lägga henne. Och inte ens då kan du sätta dig och ta det lugnt. Nu ska tvätten vikas, eventuellt resterade diska tas, plock i lägenheten eller varför inte städa toaletten? När gjorde det senast egentligen? ( Här hemma gjordes det igår, då jag plötsligt kom på att det måste vart väldigt länge sen) Ja, sen kan du unna dig lite av resterade tid åt dig själv eller något du tycker om att göra ( som tex blogga om det). Eventuellt måste du hjälpa den lilla att somna om, om hon vaknar av en mardröm eller av någon o hänsynslös granne. Ja sen går du och lägger dig och hoppas på en så bra natt som möjligt. Nästa morgon runt sex måste du gå upp och ge välling. Har du tur somnar ungen om en halvtimme- kanske en timme om du har tur. Eller inte alls om du har rikigt otur. Du får helt enkelt gå upp och dagen har just börjat. Du stäcker på dig och lyfter upp ungen.. byter dagens första blöja... Önskar att du kunde få gå och lägga dig igen, sluta ögonen och få stäcka ut dig.

2. Det är fridfullt, och skönt. Ingen att irritera sig på. Ingen att tjata på. Du måste göra 1000 sker på samma gång, men du har ju faktiskt inget val. Du behöver inte bekymra dig över varför inte " någon annan" kanske kan tänka sig att lyfta ett finger. Du behöver inte ens tänka så, och det går faktiskt över förväntan även om det tar sin lilla tid.
Du ser på din flicka och tänker att inget i världen ska få henne att må dåligt, eller vara orolig. Du känner dig harmonisk och glad över att du har kontroll på läget, vet vad som ska göras, vad som kan väntas med och vad som måste tas- idag! Du ser din flicka bli trött och du lägger henne till rätta. Efter att ha gjort välling, tagit på pyjamas bytt blöja ja ni vet.
Du får lite tid över, efter att du diskat färdigt och vikt tvätten på sträcket. Sitter för dig själv med chips skålen i ena handen och fjärkontrollen i den andre. Livet är inte så tokigt ändå. Det är jobbigt, och du är trött, men du är inte irriterad. Det är skönt, lugnt och stilla- tid att andas ut. Okej, visst, kanske funderar du över hur det vore om någon annan satt bredvid dig där. Skulle det vara lika lugnt och harmoniskt?
Eventuellt måste du hjälpa den lilla att somna om, om hon vaknar av en mardröm eller av någon o hänsynslös granne. Ja sen går du och lägger dig och hoppas på en så bra natt som möjligt. Nästa morgon runt sex måste du gå upp och ge välling. Har du tur somnar ungen om en halvtimme- kanske en timme om du har tur. Eller inte alls om du har riktigt otur. Du får helt enkelt gå upp och dagen har just börjat. Du stäcker på dig och lyfter upp ungen.. byter dagens första blöja...Hon ler åt dig och alla jobbigheter försvinner en stund. Ni kramas och busar och du tänker att sov mornar får du nog- alldeles för mycket av om ca 12- 13 år. Lever här och nu. Vi fixar det, håller upp ögonen. Börjar arbeta :)

 

 

Jag kanske egentligen inte ska uttala mig alls. Detta är vad jag kan få fram. Efter två dagar.


RSS 2.0