Inte helt bra, men nästan!

Ja, såklart att man sover bättre när man gjort saker på dagarna, jag vet. Jag konstaterade det bara. Att hon, och även jag mår bättre då. Det är sällan vi sitter inne, nästan så att folk tycker att vi gör det för lite. Att vi borde vara inne och ta det lungt mer, men jag ser nästan alltid till att komma ut. Har inte ungen feber och inte verkar allt för allmänt "dålig" så ger vi oss iväg ut. Visst testar vi på öppna förskolan, och vi träffar mammagruppen då och då. Jo då vi ser allt till att göra grejer. Bara det att den sista tiden vart så tråkig att jag själv velat slita mitt hår. Flis har vart sjuk till och från och ibland har jag känt att vi helt enkelt måste stanna hemma pga att hon inte är helt okej. Promenara i området går ju absolut. Men sen är man tillbaka i tråkiga lägenheten igen. 

Idag har vi i alla fall träffat mormor igen :) Nu var det länge sen sist och det blev ett kärt återseende mormor och Felicia emellan. Ja jag tyckte ju såklart också det var roligt att träffa min kära mor.

Jag böt sambons kalsonger ( oöppnade i förpackning) till en mindre storlek och passade på att handla på åresentkortet jag fick sist jag handlade. Då man handlade för 500 kr fick man ett presentkort på 100 kr! Det var roligt :) Flis fick såklart kläderna. En blå och en rosa kortärmad boddy! :) Bilder kommer senare :)

Vi gick idag och tottade på skor till Flis. Jag köpte inga men jag var bra sugen! Så gulliga skor det finns. Flis ska få ett par SKÖNA kavat sandlaler till senare i vår / sommar.
Flis sov i närmare två timmar i dag i vagnen :)

Lite snorig är hon, mest trött. Men ingen feber. Lite extra mammig då, men det hör ju till vanligheten nu förtiden.

Ikväll är det MIN TV KVÄLL :)
20:00 Familjen Annorlunda
21:00 City Akuten

Sambon har lagt Flis, men hon är fortfarnade vaken inne i sovummet, men hon somnar nog snart.
Hoppas på en riktigt bra natt i natt!

Kram till er :)

Det vankas vår!

Ja, det gör det !  Åh jag blir så glad av det fina vädret! Allt känns av någon anledning mycket lättare. Lättare att andas kanske :)

I natt sov Flis, tio timmar NON STOP!! I sin egen säng :) HOn var sååå himla trött efter gårdagens bravader. Jag kudne dock inte sova så himla bra, varje gång hon vänder på sig och gnyr så vaknar jag och väntar på om hon ska somna om själv eller behöv
er hjälp med det. KL sex vaknade hon och jag höll på att få henne att somna om i sin säng, men när jag släppte henne för att gå på toa ( och jag trodde att hon somnat in igen) så vaknade hon. Så hon fick helt enkelt följa med mig på toa, sedan fick hon välling och somnade om tillsammans med mig i sängen. Där vaknade hon ca 6 gånger på två timmar och skulle liksom helst bo inne i min kropp. Ville ligga så nära det bara gick. Jag kunde som dagt var inte sova alls bra, men jag kan inte sticka under stolen med att det faktsikt var rätt mysigt. Vid tio tiden visade Flis redan tecken på trötthet och jag bestämde mig snabbt för en förmiddagsprommenad och så fick det bli. Flis somnade i vagnen och jag gick där och njöt av fågelkvitter och friska vindar :) Åh så härligt!!!

Hemma sov hon vidare på balkongen, visserligen i bara 20 minuter. Men alltid något. Hon har vaknat nu och sitter och leker på golvet. Snart är det lunchdax och sedan ska vi åka iväg till mormor.
Uppenbarligen är det inte bar ajag som behöver komma ut var dag. Flis sover mycket bättre när hon stimmuleras socialt på dagarna. 
Min lilla tjej- lika glad och framåt som jag själv som liten. Och även fortfarande. 
Sambon var också ett spralligt barn så hon har ju att brås på. Vår älskade tjej!  

Tråkig dag- blev till rolig dag!

Först och främst vill jag tillägna några rader till Farmor och Farfars katt SYNTIA som avled i natten till igår! SYNTIA var en fin katt som Farmor själv fött upp. Hon levde ett fint liv i 14 år i samma familj. Hon var gammal och att hennes tid snart var inne var något som familjen visste, men just nu känns det som om de förlorat en familjemedlem som fanns med dem så länge.
 
VI tänker på er och hoppas att ni snart mår bättre. Vi hoppas att SYNTIA fortsätter får leva fritt och harmoniskt på obestämd tid i Katthimmlen.

TILL MINNE AV SYNTIA SOM VI ALLTID KOMMER ATT MINNAS SOM DEN FINA, & SNÄLLA KATT HON VAR!


 Ja, till dagens händelser!
Dagen började redan kl 7:00. Ja om det hade vart igår, hade klockan vart 6! Men jag tänkte att det är lika bra att gå upp för att få till både förmiddags-vilan och eftermiddags-vilan någorlunda i tid idag! Flis somnade inte förrän kl 11:00 och sov visserligen sedan till 13:00. Jag fick faktiskt själv en timmes sömn då ;) Efter det åker sambon till jobbet och jag känner lite hur paniken inom mig växer sig allt starkare! EN dag till inomhus? Visst kan jag gå en promenad. Men något måste hända. Jag måste göra någonting, annars blir jag GALEN!! Flis kändes också frustrerad och jag kände bara att idag måste det hända något annorlunda innan ungen tror att det ska vara såhär- dag ut och dag in. Min förkylning kändes bättre och jag skickade iväg ett sms till Rebecka i hopp om att hon och hennes Son Noah ville träffa mig och Flis idag. Vi får dock inget svar på ca två timmar så jag passar på att laga mig en god lunch, ge Flis mat och vi sitter extra länge vid matbordet och myser tillsammans med tända ljus. Sedan diskar jag och gör ordning i köket. Jag bestämmer mig sedan för att ge Flis lite välling till mellis, för att sedan gå ut med vagnen i och låta henne sova där. Sagt och gjort. Just nr jag sätter in vällingflaskan i mikron tittar jag till mobilen och Becka har svarat. Hon tackar för inbjudningen och frågar om det fortfarande står kvar ? Och det gör det ju! Jag går ut med vagnen och får Flis att somna sedan går jag till busshållsplatsen för att möta upp Becka och Noah. Flis vaknar sedan i på väg upp i hissen. Efter ca 30 minuters sovande.

Sedan leker Noah och Flis hela eftermiddagen och ända inpå kvällen. De leker och leker. De får middag och vi mammor äter också- köttbullar och makaroner. Barnen har så roligt i hop och man kan riktigt se att de tycker om varandra. Flis gjorde även många försök att får komma upp till Becka, vilket är beviset på att hon även tycker om henne.

Becka och Noah åker hem kl 19:40 och jag går nästan direkt in och göra inordning Flis för natten. Hon dricker sin välling och somnar med detsamma! Det var riktigt länge sedan jag såg henne såhär trött. PÅ skötbordet orkade hon inte ens bråka eller göra det minsta motstånd. Hennes ögon rullade och kroppen var alldeles ledlös. Jag gjorde en snabbsmörning och tvättade henne inte allt för noga- då hon verkligen behövde komma i säng.

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det blir nog sängdags innan Sambon kommer hem från jobbet idag igen. Jag är också trött :) Jag ska nog ge mig själv en välförtjänt skönhetesdusch innan i alla fall och det måste även plockas undan en hel del innan jag kan tillåta mig själv att sova. Det blir dock ingen TV idag, jag måste sova!


Vad gjorde man utan vänner?

Idag bestämde jag mig för att stanna hemma istället för att åka på Utflykt. Det hade som tiitgare nämnts, vart trevligt. Men kroppen hängde itne riktigt med. Tåppt i näsan, kall i kroppen och lite små hängig. Inte så pass sjuk att jag måste be sambom stanna hemma från jobbet- inte så pass sjuk att jag inte kan ta med min dotter ut. Men för sjuk för att testa mitt tålamod på pendeltåg med en nio månaders som inte kan sitta still i mer än 2 minuter i sträck. 

Tant Moa kom hit på eftermiddagen. Flis böev jätteglad! Vi lagade mddag och åt tillsammans. Under middagen ringer sambon och ber mig att komma för att ge honom pengar till mat. Han hade med sig en matlåda, men det var inte så mycket i den som han hoppats på och han var hungrig. Jaha? Hur gör man då då? Sambon har bilen. Bussen såklart den finns ju alltid. Men mitt i middagen.. Ska jag dra på Flis alla kläder och gå ut i ruskväder igen. Komma hem lagom till läggdags och sedan varva ner... nja?

Men när det kniper så finns dem Mina fina, underbara vänner. I detta fallet Moa. Moa stannade hemma med Flis, lånade mig hennes busskort och mobil. ( Då min såklart var urladdad somvanligt). Det kändes såklart lite läskigt att läman Fli sså där, spontant och dant. Men jag var inte specielt orolig. Moa är den- näst efter Mormor som träffat Flis mest. Flis tycker om henne, och det är aldrig något konstigt när Moa kliver in i vår dörr. Flis tycker knabbt att något är annorlunda. Och Moa tycker ju om Flis, det syns också!
Så jagh åkte ivög till sambons jobb- en bussresa på ca 10 minuter och fem minuters gångväg. Jag hinner även in på affären för att köpa smör. Jag kommer hem och Flis mår hur bra som helst. Sitter på Moas arm och börjar bli lite trött. Hon stäcker armarna mot mig, borrar in sitt ansikte i min hals och jag känner mig väldigt välkommen hem!
Allt som allt var jag borta i en timme och det var första gången som Flis var med någon annan utan varken mig, Sambon eller Mormor. Inte för att jag tror att hon brydde sig specielt mycket. Hon känner sig nog trygg med Moa, som vart hos oss mycket under hela  Flis ( visserligen ännu rätt korta) liv.

Jag vill i alla fall Tacka Moa, sähär offentilgt också. Även om jag gjorde det personligen här hemma för ca 2 timmar sen.
Sambon blev jätteglad åt att jag kunde slita mig loss och komma till undersättning och jag- fick lite frisk luft, vilket alltid behövs även om man är lite krasslig.

Här blir det sängdax någorlunda tidigt. Tänker gå för att borta tänderna och krypa till kojs direkt efter att jag skrivit klart detta inlägg.  Flis sover sedan ca 20: 00!

GODNATT!

Flis mår bra!


Ja, Flis sov en underbaaar natt! Hon las i sängen kl 19: 00- tog lite tid på sig att somna men sov sedan till 06:18 med ett enda litet fjuttigt uppvak då hon somnade om på mindre än fem minuter. Hon är feberfri och glad och pigg, som den vanliga glada tjej hon brukar vara!

Jag däremot känner mig förkyld. Ingen feber inte ont någonstans direkt. Lite hängig och snorig men inget mer.

Igår till Lets Dance så hade jag lite ont i halsen men inte mer än så. Har inte känt av någon feber. Vad är detta för ett konstigt virus ?
Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska ge mig ut på Äventyr idag. Flis och jag har bara vart hemma och drönat i två dagar och hon skulle behöva omma ut, se något annat. Men jag vet inte om jag själv orkar, tror tyvärr inte det ! Jag är rädd att det blir värre, och jag behöver nog vila när Flis sover idag!
Men det är så typiskt och tråkigt! Men men, kanske åker jag med Flis till centrum idag för att försöka byta Sambons kalsonger, jag köpte i fel storlek, de är förpackade i en sån där påse och jag har kvittot kvar så kanske går det! * Hoppas*

OCH hör och häpna, om ni inte såg Lets Dace igår ! MAGNUS VANN!!!!
Sambon slocknade på soffan till nyheterna i går, och jag passade på att gå och göra i ordning mig för natten samt göra välling (gör alltid i ordning på kvällen så att man slipper på morgonen när man är trött).
Just i finalslaget när de sa att MAGNUS VANN så väckte jag sambon och han blev faktiskt lite putt för att jag inte väckt honom tidigare. " Jag ville ju se när de stod där" sa han. " Heheh- jag som trodde du tyckte sånt var töntigt" kunde jag inte låta bli att säga. DÅ blev han tyst minsann!

Jo nu har jag bestämt mig, det blir återigen, en tråkig hemmadag. Jag orkar inte ge mig ut på några större äventyr idag. Även om det skulle vara jättekul att komma hemifrån!

Hoppas allt är bra med er andra där ute :)

Therese- jag undrar just: När sa du att du skulle trolla fram våren. Jag kan inte se någon så långt ögat når......!Flis läser bpk såhär på morgonkvisten i soffan =) Upp och Ner!

Glad & Pigg. Vår underbaraste!

Jag kände det på mig!

I går hade Flis svårt att somna, det tog längre tid än vanligt och jag sa till sambon: " Så här ill abrukar hon väl inte låta"?
 -Jo ibland. sa han
- Ja, du har nog rätt sa jag. Men magkänslan sa att något vr fel, att hon mådde dåligt på något sätt. Jag ville gå in till henne, men ändå inte. "Det är säkert inget" övertygade jag mig själv, med sambons hjälp.
Natten var jobbig, men itne så att hon skrek eller verkade ha ont någonstans. Jag tänkte om och försökte tänka att det nog bara är en fas, det är så här ibland.
Har man skaffat barn får man ta det. Att det är så här ibland. Det är bara att stå ut.. and so on...

Men så idag. Extra klängig, extra mammig. Glad och framåt- social som vanligt. Men ändå inte riktigt sig själv.
Efter lunch går vi ut. Bara en liten prommenad ner till vår närbutik. Jag handlar mjölk, och fil. En barnmatsurk. Det blir mellisdax och ungen är jättetrött, hon får välling för att slippa sitta i stolen och bråka. Jag tänker att hon är extra trött bara eftersom hon sov så dåligt i natt. Jag lägger henne och det tar inte mer än några minuter så sover hon. EN timme efter vaknar hon. Vi lker lite och ser på tv tillsammans. Jg ser på hennes ögon, att de är lite blanka. " Nej är sjuk i alla fall" sa jag till henne. In i badrummet. Termometern åker fram. Den visar 37.8. FEBER! Jäkla skit också! Stackars Mammas älskling! Hon får Alvedon och piggnar såkart till. Blir lite sig själv igen.

Jag tämker tillbaka på vad doktorn sa sist vi var till vårdcentralen. " Små barn under ett år åker på sjukdomar titt som tätt och egentligen är det bra, för värre blir det och då har de byggt upp ett någorlunda immunförsvar". 10 sjukdomar om året var inget ovanligt!
Nähe, jag tackar jag. Vad ska man göra för att skydda dem då? Sitta inne och skydda dem från människor?
Absolut inte- då får dem ju inget imminförsvar så doktorn! Se till att de blir friska innan ni ger er in i folksammlingar bara. Och utmana inte ödet- låt int eokända barn ta på barnen i vagnen när ni är i centrum tex. ,, ja. Jag antar att jag inte gör fel då. Någon hemsk mamma är jag i alla fall inte som låter mitt barn komma ut och träffa folk- nästan varje dag. Ofta är det ju samma människor också.

I morgon var det meningen att jag, Flis och Tant Moa skulle åka till Jakopsberg för att hälsa på Mormor och hennes fästman Hasse- ( Hasse bor där.) Men som det ser ut nu verkar det inte som om det blir någon dagsuflykt.
Jag känner mig lite lite krasslig jag också. Lite hängig sådär.
Fli somnade nyss i sin säng. Alvedonen verkar fortfarande och jag ville inte ge henne någon ny- då överdosering är farligt! Kankse får jag gå upp i natt och leva låda med henne.. * pust och stön- hoppas inte! *

Sambon är i alla fall hemma idag fredagkväll och allt!
Det är Lets Dance final och jag är så glad över att slippa sitta ensam !
När Den här säsongen av Lets Dance började sa sambon att an tyckte att progammet var ganska töntlgt men han lovade att se det tillsammans med mig så länge- Magnus Samuelsson var med- Och nu är han i FINAL!
Ibland har även jag lite tur...

Nu väntar chips, och tända ljus- MYS!Nattetid..

Hallo !

Tack för kommentrarena ang Flis uppvaknade på Natten. I natt försöke jag att bara ge hennes vattenflaska en ännu mindre stund än vad hon brukar få. Jag gungade om henne i sängen och det tog då längre tid en vanligt. Vid ett tillfälle var jag tvungn att ta över henne till min säng då min rygg kändes som om den skulle gå av! Jag har i alla fall kommit underfund med att det här med vattenflaskan är det hon längtar efter och vill ha när hon vaknar upp- det är det som får henne att somna om också. Det har helt enkelt blivit en dålig vana- likadant som att äta på natten tillexempel.
Småbarn ( och öven vuxna) har ju en tendens att skapa vanor som blir väldigt svåra att bryta. Vanor har vi ( jag) ju brytit för henne många gånger. Sist var när jag försökte lära henne att man inte behöver äta på natten. BVC rekomenderade lite vatten ut nappflaksa och sedan gunga om henne i sängen ( då hon troligen drömt något och inte vill vara ensam.) Tanken var att hon skulle ligga kvar i sängen och inte bli upplyft i störta möjliga mån. Och det har ju funkat rätt bra. jag VET att barn kommer in i perioder och att det i vissa fall löser sig av sig självt- men å andra sidan. Desto längre man låter en vana hållas desto svårare blir det att bryta den.
Jag funderar alltså på HUR jag ska göra i fortsättningen. Ska jag skippa nappflaksan helt, strålsätta mig och låta henne somna i sängen utan något vatten men att jag står där och hjälper henne. Eller ska hon få komma över till mig och somna om där ( KANSKE BLIR DET OCKSÅ BARA EN DÅLIG VANA?)
Jag vet att jag INTE KLARAR AV att låta henne vara ledsen spec länge mitt i natten. Man vet ju inte vad det är, varför hon är ledsen...
Sugbehovet finns ju helt klart, hon vill gärna suga på sin nappflaska mycket under dagarna. Kanske ska jag inte låta henne göra det ? Utan bara till maten och någon gång ibland?

Vad tror ni, löser det sig av sig självt ( ja inte om två år eller så) eller ska jag ta bort flaksan för att ta bort vanan att suga på natten ?

OCH nej, jag tänker INTE ge henne napp nu vid snart 10 mån ålder- No way!

Jag ska studera i höst

Jag ska ju studera klart i höst. En enda fjuttig termin kvar. Sen är jag KLAR! Och kan börja jobba :) Hur bra känns inte det ? Snart kommer jag att vara en "pluggande småbarnsmamma". Sist jag pluggade var jag gravid och innan dess, bara "student". Är det inte märkligt hur man förändras :D Heheh

Nu har jag sökt mina kurser också, så här på morgonkulan. Klockan är 07:24 och jag har fått sova ca 5,5 timme i natt. Sambon och jag kom inte isäng förrän 24:00 och sedan vakande Flis två gånger i ren pannik, fast hon sov nästan fortfarande. Hon somnar oftast om så fort jag visar att jag finns där. Lägger ner henne i sängen och ger henne lite lite vatten, lägger handen på hennes rumpa och gubgar henne lite, ofta tar det bara en tre, fyra minuter så somnar hon om. Men jag undrar ju : NÄR ska ungen INTE vakna och behöva lugnas ner sådär på natten. När ska hon sova igenom heeela natten utan uppvak? I höst hoppaa jag. Annars vette sjutton hur man ska orka med! Å andra sidan är hon större då och ska ju börja på Dagis... ( Pannik känsla)!

Det känns i alla fall roligt. Jag ska faktiskt avsluta min utbildning och jag ser framemot att komma ut i arbetslivet, om inte annat för att bidra till familjeförsörjningen ;) Hehe, jag skojjar. Jag har alltid vetat jag vill arbeta med barn och jag tror att det är det ultimata arbetet för mig, även om jag troligtvis inte alltid kommer att arbeta som just, förskollärare.
Nu måste jag ta en lång funderare på vad min C - uppsatts ska handla om.

Idag ska jag äntligen få lite egentid. Jag ska träffa tant Moa. Polis besök, prommenad och fika står på vårt schema. Flis ska vara hemma med Pappsen/ Sambon.

Dödsstraff på att inte ta ut sitt barn varje dag?

Idag har jag inte lyckats komma ut med Flis. Natten var rätt jobbig. Flis vaknade och kunde inte somna om med lite gung i rumpan och lite vatten ur vattenflaska som hon vanligtvis gör nu för tiden. Jag fick helt enkelt ta över henne till mig och där höll hon på att fäktas med armar och ben samtidigt som hon skulle dra mig i håret! Sådär höll vi på i ca 1,5 timme * PUH*
Sambon satt uppe i sitt mest intensiva stresspluggande så där " dagen innan". Jag hatar " Dagarna innan pluggande" allt resulterar i att han inte kan "hjälpa till" med någonting under pluggningstiden och när han väl lämnat in sin uppsatts är han så pass slut att han stupar i säng i ca två dygn ( Ja inte helt och hållet i sträck)- vilket betyder att han alltså inte är närvarande alls under ca 4 dagar. Nåja, min blogg har nog en tendens att snart bara handla om min klagomål och så är det ju verkligen inte tänkt. Jag får klaga på honom i stället så att ni slipper höra! Hehe..

Ja, eftersom natten var dålig var jag väääldigt trött i morse. Men jag fick snällt gå upp kl 7:30 då Flis först vaknade, ( fast hon var ju vaken på natten). Hon somnade sedan kl 10:00 och sov i endast en timme. Under den timmen läste jag faktiskt! Jag läste en bok! Jag har fått låna boken" Om jag kunde drömma" Utav min vän Moa ( mer känd som Tant Moa). Jag läste klart hela första kapitlet och jag tyckte att den var riktigt bra! Efter en halvtimme var mina ögon så trötta att jag stupade, på soffan i ca 30 minuter för sen vaknade jag av att Flis "ropade" på mig.

Resultatet av min trötthet var att jag inte- orkade gå ut idag efter lunch. Ja hör och häpna jag gick inte ut! Flis verkade i alla fall glad och lekte med sina saker, samtidigt som hon emellanåt drog i mina byxor för att hon ville komma upp till mig. Jag försökte diska, plocka undan grejer. Mata henne och få i mig själv lunch. Samtidigt som jag ringde upp en förskola jag pratat med tidigare ang sommarjobb där. Jag har ju mitt personlig assistent jobb och jag trivs med det. Problemet med det jobbet är att det aldrig blir så mycket timmar som jag vill + att jag jobbar olika tider och på helger osv. Nu när jag har Flis känns det inte lika lockande med OB tillägg osv. Hellre arbetar jag måndag till fredag för att kunna umgås med Flis och familjen på helgerna. Jag vill även kunna komma hem och hinna umgås med Flis innan hon går och sover. Ja separationsångesten har börjat! Jag ska börja arbeta i sommar och Sambon ska ta över föräldraledigheten! Det är bra, på alla sätt och vis och både han och Flis behöver få en närmare relation. MEN det förändrar inte att det redan känns som om jag förlorar något. Det gör jag ju såklart inte. Men i första hand har jag vart Mamma under en lång tid- och att gå tillbaka till att "bara vara Sofie" DET känns skummt!

Nåja- i vilket fall som helst gick vi inte ut idag. Det är i och för sig inte för sent ännu men det känns helt klart konstigt. Jag undrar om det är dödstraff på det? Att låta ett Friskt barn stanna inomhus för att hennes mamma måste " göra en massa saker".

Nu har sambon dukat upp med fika i vardagsrummet Någon har kanske lite dåligt samvete!?
Ska i alla fall göra honom sällskap. Vi ses


Mot badhuset & friskis

 Igår var vi på badhuset med våra vänner från föräldragruppen.
 Det blev dock en kort visit pga att det var så kallt i vattnet. Killen i spärren varnade oss redan när vi betalande, han berättade att i morgon ( läs idag) så skulle det vara simtävling i badhuset och de som tävlade ville då ha vattnet ännu kallare än vanligt. ( Kanske simmar man snabbare då?). Vi badade i alla fall en stund och sedan fick barnen leka lite på en stor bänk. De åt banan och röjde runt en stund medan vi mammor pratade om ditt och datt :)
Sen bestämde vi oss för att få lite mat i oss och även ge ungarna lite mellis. När vi sedan skulle gå hem var de två små bebbar som somnade som stockar i sina vagnar, så trötta de var!

Sedan kom vi på att Becka ( mamman till Flis kompis Noah) kunde följa med mig på träningen till kvällen. Vi hade pratat en del om vikten att få komma iväg ibland för att " tanka på med energi". Spontant och dant ringde Becka till sina föräldrar och bad om barnvakt och det gick bra. Tanken var att jag skulle åka hem med Flis, för att lämna av henne och hämta min träningskläder, hämta bilen och sedan och åka hämta upp Becka. Vi ser på klockan, att tiden inte ger oss de spelrum vi vill ha! Jäklar också!

Jag får en ny idé. Sambon kan kanske packa ihop mina träningskläder och komma och lämna dem och sedan ta med Flis hem. Jag ringde jo, det kunde han väll gå med på. Sen kommer han på- att det går inte ! Bilnycklarna hänger just nu på MIN nyckelknippa! Men vad sjutton! Jag märker hur viktig den här timmen borta känns allt mer avlägsen och allt mer viktig! Becka kommer på den brillianta idén att be sina föräldrar om ytterligare hjälp. Hon ber hennes pappa köra hem mig för att möta upp sambon som har med sig mina kläder- hämta bilen och köra hem sambon till Becka för att han ska kunna hämta Flis och ta med henne hem. Och sedan då kunna köra mig och Becka till träningen. Och trot eller ej, men det ordnade sig! Ja vad ska man säga- ungefär som sambon sa- " Nån mer spontan än du finns nog inte- hur fan lyckas du"?
Ärligt talat så är jag nog ganska spontan av mig och med tanke på att sambon ofta vill ha allt planerat in i minsta detalj så drar vi inte så ofta (läs sällan) jämt upp :)
Däremot tycker inte jag att det var så himla spontant- bara det att det blev lite krångligt. Men det ordnade sig och människor är faktiskt till för att hjälpa varandra så gott det går ( ja om man får tillbaka inom sinom tid.) 

Becka och jag hade superkul på dansen och det är verkligen så att man går iväg för att " tanka på". Få mer energi och känna att man kan komma tillbaka och vara en ännu bättre- mamma och person i sig.  Som mammaledig värdesätter man den lilla lilla tid, ensam man får.  När sambon är på sina resor är jag glad om jag hinner dra en borste genom håret och sminka mig lite lite grann innan jag springer iväg i ruset av att vara det underbaraste men ack så krävande rollen som- att vara Mamma.


Godmorgon

Ja, godmorgon säger jag. Fast jag vart uppe i tre och en halv timme, men ändå inte riktigt kommit igång ännu. Flis vaknade kl kvart över sex i morse och ville inte somna om. Hon fick leka lite med oss i sängen, för ingen av oss orkade gå upp för att ge den andre sovmorgon. Det slutade dock med att jag klockan 7 fick nog och gick då upp med henne. Sambon lyckades, Självklart somna om. Jag väckte honom kl 8, för att jag visste att han egentligen skulle gått upp kl 7:15 men jag kunde inte var så elak att han inte skulle hinna till skolan i tid. Dock fick han stressa iväg utan frukost i magen, nåja då går han ju i alla fall upp :) Det hade han inte gjort om jag väckt honom tidigare- så vi slapp ännu en irriterad morgon idag i alla fall! Skönt!

Flis blev trött redan 8:30 och las då i sängen, sover fortfarande. Jag sitter fortfarnade i Pyjamas och gör mest ingenting. Känner mig allt för slö för att orka ta tag i "roligare" saker men inte allt för trött för att gå å läga mig. Idag verkar det vara fint väder ute så ut ska vi försöka ta oss men jag vet inte när eller hur. Ut ska vi alla fall.  Det vankas lite, lite vår- eller hur ?

Längtar såå till första cykelturen med Flis, första gungningen i lekparken och specielt till i sommar med sol och bad. Fast mestadels jobb för min del. Vi får se hur det blir :)

BAKA kanske man ska göra idag :) Vi får väll se ! * HJÄSP*

Kram banan- syns på stan!

Tisdag

Hej hej !

Idag vaknade Flis PÅ TOK FÖR TIDIGT!

Redan klockan halv se, och hon somnade itne förrän kl 20:00 igår, så jag bestämde mig för att ungen fick lov att somna om. HOn fick sin frukosrtvälling då redan kl 06:30 men sedan fick hon somna ommedmig i sänge, vi sov till 07:30.

Flis var uppe i ca 2 timmar sedan blev det sova igen. Jag passade på att gå till affären eftersom sambon var hemma idag. Sedan lagade jag mat, Falukorv stekt i ugn med potatis. Mormor kom till oss runt 11:30. Flis blev sååå glad och ville inte släppa henne en sekund. Det är första gången jag blir dissad av henne. När hon var i mormors famn och jag skulle ta henne för att mormor skulle få ta av sig skorna så totalvägrade hon. Vände bort huvudet och borrade in sig i mormor! Nähe, inte det. Jag blev chockad minst sagt, men samtigt glad över att tryggheten tydligen finns i fler än i mig, och även i sambon förståss. 

Mormor var här länge, och lekte och lekte med Flis. Sambon tog reda på disken. Vi tittade lite på bilder från sambons Tysklandsresa och även från när Flis kom till världen och ltie där efter. Det börjar närma sig. SNART är det ett år sen som jag låg där och plågades, visserligen bara i ett par timmar innan UNDERVERKET behagade komma ut, 9 dagar innan beräknad födelse ;)  Jag skulle kunna säga att jag minns den dagen, menjag skulle ljuga.
Jag minns det inte så bra längre. Självklart minns jag hur det kändes när hon väl kom ut mig och hur jag pustade ut och tänkte : " Jag DOG INTE"
Men minnet sudds lätt ut och jag minns inte längre detaljer. Jag minns inte att jag var vresig mot sköterskan, att jag var beredd att ge upp. Jag minns inte ens att sambon höll i min hand. Nåja. Han minns ju och mormor minns. Jag hade aldrig- någonsin klarat mig utan deras 100 % stöd och min älskade LUSTGAS!! Så härligt det var att komma in i dimman, när man lärt sig hur man gör :) hehe

Idag bör jag klädde på Flis overallen för utång med mormor så skulle mormor uppehålla Flis lite ( hon blir lätt arg och ledsen under påklädningen) och sa d¨å: " Felicia, var är lampan då"?
Flis blir tyst en stund och sedan säger hon " Lampa" Jag, sambon och mormor tittar på varandra med ögonbrynen uppe bland molen. " Vad sa hon"?? Säger jag. ( Fast jag också hörde). " HOn sa Lampa" Sa mormor och jag tittar på sambon som OCKSÅ sa att jo hon sa det. Hon sa "Lampa". Coolt.

Jag och Mormor och Flis åkte sedan till centrum, men innan skulle vi få Flis att somna i bilen vilket var lättare sagt än gjort- tillsut somnade hon i alla fall, men vaknade Tyvärr när jag la ner henne i vagnen. I centrum handlade vi en cykelhjälm till Flis och gympasskor till mig. Mormor bjöd mig på en Happy meal till middag och Flis fick såklsrt leksaken! En jätterolig liten ask med en spegel och borste i. Uppskattat blev det :)

Flis har ätit som en häst idag- hur mycket som helst! Väl hemma tar jag på Flis pyjamas och sedan myser hon med sambon i soffan en stund och sedan lägger han henne för natten.
Jag ska nu slå mig ner i soffan tillsammans med sambon en stund sedan blir det sängen tidigt för mig också idag. Trötter !

Hej och hå!

Hej hej!

Dagarna börjar numer väligt tidigt hemma hos oss. Flis vaknar redan vid 06:20-0630. Och efter lite "provomgångar" blri det bäst om hon får gå upp och börja dagen på en gång. Hon får välling i sängen och sedan får hon vara uppe och leka till ca kl 8:00 då hon får frukost med den som är uppe ( oftast jag.)  Efter det är hon jättetrött och sover i ca 2 timmar. I bland uppåt 3 timmar.  Sen är hon vaken fram till ca 1500 då hon sover, i ca 45- 60 minuter. Detta resulterar i att hon inte kan somna kl 19:00 längre, utan håller sig vaken till ca 20:00.

Idag kände jag att vi inte träffat mormor på väääldigt länge så vi ringde och hörde oss för vad hon skulle göra idag, och pturligt nog jobbade hon DAG idag ( som oftast jobbat natt nu förtiden). Så det blev till att vara hemma på förmiddagen. Efter Flis förmiddagsvila gick vi ut för att hämta våra cyklar, i ett förråd här i närheten. Vår bovärd hade låtit de forslats bort under en tid då de skulle resna alla cykelförråd. Vi fick en lapp i brevlådan om detta för ca 2 veckor sedan. Men självklart glömde vi bort att märka våra cyklar med lägenhetsnumret! Slutet gott allting gott- nästan! Två reflexer var borta på sambons cykel och vi kunde se lite skavanker på både hans och min cykel, men men. Jag är glad att de nu är tillrätta hos oss- numer på BALKONGEN!

Efter lunch blev det tvätthängning och vikning och lite lek för min och Flis del. Sambon åkte iväg till rätten för att vittna
(han jobbar ju som väktare för er som inte vet). Flis fick lite välling till mellis och sedan la jag ner en trött Flis i vagnen för att hon skulle sova påväg till bussen tänkte jag. Men så blev det inte. Flis somnade inte förrän vi hade gått en ganska lång prommenad med mormor. Fast de tär klart. Bussen var rolig med nya intryck och det var jättekul att träffa mormor igen! Mormor tyckte Flsi hade ändrats mycket i utseendet nu när hon fått så mycket (4 st) tänder!

När Flis somnat bestämde jag mig för att vi lika ba kunde vänta på sambon som skulle komma med tåget. Vi sa hejdå till mormor och gick iväg till Coop för att handla lite smågrejer. Bla nya cykelreflexer.
Hemma åt vi middag och lekte lite grann innan det blev nervarvning och lite mys. kl 20: 00 la jag Flis för natten!

Fredag

Japp idag är det fredagen den 13. IGEN!!! Nästa gång det är fredagen den 13 är på min och sambons 5 års dag !
 Vad säger det ? Otursår ? Ja, hittils verkar våran realtion ha ett otursår! Vi får väll se vad som väntas!

Felicia har kommit in i någon ritkig slags " mammagris fas". Det kan ju ha att göra med att det bara var hon och jag i tio dagar. Utan att hon behövde dela mig med någon annan. Hon har i alla fall börjat vakna varje natt, redan vid kl ett. Och inte för att hon är hungrig utan för att hon vill vara mig nära. Det går itne längre att lägga ner henne i hennes säng och gå ut därifrån som jag förut brukade göra. Jag brukade gå in på toaletten en stund och vänta på att hon skulle somna. Men det funkar inte längre. Hon ställer sig upp i sängenm gråter nått så förtvivlat och vill bara att jag ska komma och vara tillsammans med henne. I min säng somnar hon om, efter en lång eller om jag har tur, en kortare stund. Sådär på natten vill jag inte ha henne i sängen, för jag sover inge bra då. Så jag lägger tillbaks henne i sin egen säng när hon somnat. Oftast så vaknar hon första gången och jag får göra om samma procedur igen.  Och inte nog med det här, hon vaknar även vid halv sex- sex på morgonen och får då lite välling och somnar sedan om med mig i sängen. Jag vill då sova lite längre och orkar inte fiffla med henne. Hon får helt enkelt ligga kvar tills hon somnar och sedan vaknar hon vid sju- halvåtta.

Sambon- kom ju hem i förrgår. sent då Flis redan sov I gårkväll tyckte vi båda att han skulle lägga henne eftersom de var så himla länge sen och att Flis borde lära sig att nu är pappa hemma och också han ska lägga mig osv. Ja, sambon gjorde som vanligt och det gick bra en stund. Jag satte mig vid datorn och började sedan höra hur hon började bråka, blev ledsen och sedan tyst en stund, sedan ledsen igen och så höll det på ett tag. Jag fick strålsätta mig: "Jag får inte gå in nu och ta över" fick jag säga till mig själv och jag klarade av det!
Men efter en liten stund hörde jag hur sovrummsdörren öppandes och sambons röst som säger : " Det går inte, hon vägrar ta vällingen".
- "Ska jag ta henne"- frågade jag. Och svaret blev: "Ja". Så jag gjorde det. Gick in och gav henne sin välling, och hon började direkt smeka mig i ansiktet, dra mig lite i håret och jag hör hur hon suckar av lättnad precis som om: " Morsan vad höll du på med, var du tvungen att lämna mig"?  Ja jag går ut, och ungen somnar precis som vanligt nu för tiden.
Vi ska dock självklart försöka igen ikväll. Hur skulle det se ut om bara jag la henne för natten? Nej tack, det är inte bra varken för mig, eller för Flis. Hon får såklart föredra mig framför alla andra. Jag gjorde det själv som liten- länge med min egen mamma. Men hon måste också kunna känna sig trygg med andra och specielt sin pappa. Självklart är alltid vanor svåra att bryta- specielt för småbarn som inte annat förstår. Och det blir ju lätt en vana när jag lägger Flis varje kväll i 10 dagar.

Idag är sambon borta med en kompis för att planera skåneresan! Japp, han ska resa igen. Men denna gången bara i endast 2- 3 dagar. Han håller på med sin D- uppsats och ska kolla lite betesmarker där nere. Själv har jag ingenting för mig. Flis sover just nu sin förmiddagsvila. Vi ska väll dra ett varv med damsugaren, eftersom "farbror Fredrik" kommer och förgyller kvällen tillsammans med oss :) Det ska bli kul!
Jag ska sticka iväg och träna på friskis en timme ikväll. Å det är något jag verkligen har saknat när sambon vart borta. Dessutom är det riktigt, bra och VÄLDIGT viktigt att sambon och Flis får vara ensamma utan mig och bara vara dem två. Sen är det bra för mig, att ibland, få göra något för MIN skull och som får mig att få lite energi av-för att sen komma tillbaka och vara en ännu bättre mamma med lite mer tålamod och kärlek att ge :)

Det var allt för nu. Over and out!

Snöoväder

Hej!

Vilket väder ! Fy så trist. På nyheterna i morse berättade de om att många bussa råkt av vägen. Tunnelbanor och pendeltåg inställda. De råde folk till att itne åka bil, eftersom det var risk för halka på vägarna. Jaha då blir det till att stanna inne i sågen (området vi vår bor i) idag igen då. 

Flis kryar sig sakta men säkert. Inatt höll hon låda igen, men somnade tillslut. I morse vaknade hon redan kl sex. Jag bestämde mig för att testa att försöka få henne att somna om. Det är allderles för tidigt att gå upp kl sex när man har vart vaken sammanlagt två timmar under natten. Flis fick lite välling och lpg bredvid mig i sängen. Jag var så trött att jag inte orkade bry mig så mycket om henne. Det tog nästan en timme, men utan skrik och bråk men sedan somnade hon. Jag var så trött vi det laget att jag inte orkade lägga över henne, inte ens flytta mig 30 cm till sambons säng. Jag slocknade, vaknade till av att hon väde sig till mage efter en stund. Kände att det stramade i nacken. Orakde inte röra mig. Jag somnade om. Sen vaknade Flis 08:38!!! Sovmorgon! Men aj! Min nacke!

Idag blir det promis. Lite middagsvila. Matlagning, lite städning. Ja det vanliga (tråkiga) Och senare ikväll ska jag invänta sambon som kommer runt 22 tiden, det ska ju faktiskt bli kul att se honom nu efter 10 dar! 

  


Praktiken snart slut!

Japp i morrn är praktien slut för min del. En lärorik tid har det vart. Rätt skönt faktiskt ! Och rätt jobbigt och lite ensamt, men absolut mycket tid för eftertanke- tror  att det var i rätta tider :)

Men i morrn kommer han hem- å då ska jag krama om honom så att han nästan går sönder !!  Sambon har en väldigt bra förmåga och det är att få mig att känna mig i det tryggaste förvar man kan tänka sig. I hans sällskap kan ingenting ont hända oss, och det är ju såklart en bra känsla.

Idag ska jag städa lägenheten och ikväll kommer tant moa för att gör amig sällskap den sista kvällen som "ensamstående". För att vara helt p det klara kommer jag nog att sakna den tiden också- hehe. Är det någon som tycker jag pratar i nattmössan med all dess dubbelmoral ?
Det är så att jag själv hör hur fel det låter. Men det är så jag tänker och det är lika bra att få ur sig det. Förstår man så gör man det, ananrs får man väll blunda :) Eller inte läsa det jag skriver alls!

Flis är sjuk :( Fick alvedon i morse.. Nu sover hon.

VINTER FÖSVINN!!!!


Feber, hosta och snorig!

Hej !

Flis sjukdomsperiod verkar verkligen aldrig ta slut. Allt började i slutet på Februari., jag la upp en snoris bild på Flis här på bloggen då. Lite lite, snorig och lite lite feber var det då. Sedan blev det bättre men efter ett par dagar dök hostan upp, och snorigheten nästan försvann helt. När Flis hade hostat sig igenom en hel natt fick jag (ju) nog och ringde vårdcentralen och vi var hos doktorn samma dag. Doktorn konstaternade att det endast var ett virus som skulle försvinna av sig självt. Hon skrev ut Brickanyk som skulle lätta luftvägarna.
Men ända sedan dess tycker jag att hostan bara blivit värre och värre.

I går på eftermiddagen hade Flis lite feber och även i morse ! Hostan väcker henne på natten och hon har jättejobbigt att äta då hon inte fått alvedon.

I more ringde jag till vårdcetnralen igen. Jag känner liksom att det inte får fortsätta så här längre. Visserligne kankse det itne finns något man kan göra något åt, om det bara är ett virus. Men nu har det pågått i ett par dar- UTAN förbättring, trotts Brickanyl. Hur mycket ska man få hosta innan någon fyndig läkare kan trolla bort det ? 

Flis fick ju som dagt Alvedon i morse så nu röjer hon inne i badrummet med Tant Moa... :)

Får se när vi får tid till doktorn, får se om det är nått mer ?

Ha det så bra allihop :)

Helgen

I går fyllde min älskade lille skrutt 6 år !! Att tiden går så fort är häpnatsväckande ! Jag minns så väl för sex år sen, när lilla Gaben kom till världen. Nu, har jag en liten, alldelels egen älsklings skrutta !

Igår kom tant Moa till oss för att stanna ändå tills Måndag! KUL :) Just när ensamheten började kännas vid..

Idag ska vi åka med bilen till Farsta centrum för att titta lite. Ska försöka hitta en fleeseoverall till Flis. I morse vaknade Flis redan kl 6:00 men jag LYCKADES få henne att somna om till 07:30! Galet skönnt !

Dock tycker jag att hostan blivit värre. Hon bara hostar och hostar. Så jag ska ringa till doktorn i morgon igen!
Lilla älsklingstjejen! När ska mammas tjej bli frisk?


 

 

När allting inte är på topp!

Hej !

Jag vet inte hur många av er som märkt det eller känner det på sig, men jag antar att ni som inte fått det bekräftat funderar öveir hur det egentligen står tll. Antagligen har era funderaringar ett bra skäl att vara där. För det är så, att allt inte är på topp. Vi är inte på topp, inte just nu.  Det här inlägget är inte tillför att få sympatier eller att jag vill klaga på min kära sambo. Jag har lika mycket del i det här som honom, och vi hoppas på att kunna lösa det tillsammans.

Samtidigt vill jag passa på att tacka alla som i alla fall vart mina stöttepelare. Ord som " Jag ser att allt inte är okej" är ord som får än att kunna luta sig tillbaka, känna att det faktiskt inte är så hemskt. Att folk ser och att man inte är ensam.
 Jag vill tacka min syster som var den första som uttryckte det så. Mamma som för en gångs skull verkar förstå att frågor inte alltid är det bästa sättet att få mig att berätta. Och Ett STORT tack till mina två, underbara vänner ( MOA och SABINA) som jag har fått nöta med och disskutera allt hur länge som helst med. Tack för spontana besök och att ni helt enkellt finns där. Det är med er jag verkligen kan få ur mig och disskutera det utan att det känns alltför påfrestande.

Nej ni ska absolut inte se det som att vårt förhållande är självmordsbenäget eller likande. Vi kämpar på och försöker just nu göra så gott vi kan! 

Jag ville helt enkellt göra en smidig förklaring till er, som jag tror undrar...

kram på er!

Ursäkta röran!

 

 

Jag förstår inte varför blogg.se krånglar. När jag skriver blir det antingen väldigt förstor text eller som ni kan se, näst intill oläsbart !


Idag ska vi åka till Flis Farmor och Farfar, fast den egentliga orsaken till att vi åker är för att hennes Faster Jacki fyller 20 år idag ! Grattis till dig !!! Fast det ska såklart bli roligt att träffa Farmor och Farfar också.

Nu blir det vanlig text igen, utan att jag gjort någonting! Hm jag förstår inte! Flis ligger i alla fall i sin säng nu, ska sova sin förmiddagsvila och jag ska förgylla tiden med att: duscha, slå in paket, plocka undan och så smpning om börja förbereda lunchen. Får se hur långt jag kommer.
Flis är snuvig, och hostig. Men feberfi! Sov ingen bra natt i natt, stackarn bara hostade och hostade.

Natten till igår var dock rena himmelriket ! Ungen sov HELA NATTEN!!!! La henne i sängen kl 19:00. vaknade till lite på natten och jag låg och väntade en liten stund på att hon skulle tystna som vanligt. OCh, det GJORDE hon utan att jag behövde kommamed vattenflaksan eller så. Hon bara somnade och sov ända till 0630! What a dream!!

"Livet som ensamstående" rullar på. Det går bra! Dock märker jag ju att allt tar extreeemt lång tid ibland! På dagarna gör det ju ingen skillnad, för oftast är C  borta och jag gör allting i alla fall, men på eftermiddagarna och kvällarna så märks det faktiskt. Det märks att sambon är den som drar ett varv runt HELA lägenheten och plockar upp ALLA leksaker som ligger överallt. Visserligen, har jag då redan gjort det än sådä 10- 15 gånger. Sen är det ltie tråkigt at komma ut från sovrummet ca 19:15 och inte ha NÅGON att prata med. Igår kväll var Tant moa här och gjorde mig sällskap ända till kl 21 då hon åkte hem och det var ju väldans trevligt. Ihelgen ska hon förmodligen bo här heeela helgen också ! * Hoppas * !
Fast på Lördag ska jag och Flis göra en avstickare hem till Gabriel på 6 årskalas! Flis älskar sin Gabriel väldigt högt och blir sååå glad att se honom! Efter det pker vi nog för att hämta upp Moa igen och åker hem och lagar middag.  Nu måste jag skynda mig med allt göra om vi ska hinna gå på nått 20 års kalas idag!


Kram på er :)

Mot Vårdcentralen

Jag rinde vårdcentralen och fick tid redan nu på morgonen 10:15. Så det känns bra att någon får lyssna på henne.  Nu tycker jag att det har gått för lång tid för att " det ska gå över av sig självt". Men vi får se, som liten ska man ju ha så lite medecin som möjligt och kankse kan näsdroppar hjälpa lite, som min kompis Elenore tipsade om. Men vi ska i alla fall iväg idag, det känns ju bra. Dock kan jag säga hejdå till min egen vila. Nu måste jag se till att göra iordning mig själv och äta frukost så att jag kan ge Flis lite mellis sen innan vi går iväg. Vi får se hur det går! 

Hosta

Hallo!

Natten har vart sådär, gumman vaknade både kl 24 och 04, och sedan 06 då hon fick välling. Efter vällingen får hon en ritkig hostattack en sån där som gör att hon spydde lite, lite grann. Verkade trött men kunde inte somna om, så vi gick upp och satte oss  i soffan. Flis lekte lite och var glad, med lite hostande då och då.
Nu har hostan hållt i över två veckor så idag ska jag höra av mig till vårdcentralen. När Flis var 2,5 månad bara blev hon sjuk, snoret rann och hon hostade massvis. Jag gick till vårdcentralen och fick Brickanyl utskrivet. Efter en vecka var hostan borta!  Dock har jag en kompis, vars som också haft hosta i omångar under en lång tid men de har inte fått någon Brickanyl utskrivet. Deras läkare säger att Barn under ett år ska ha så lite medecin som möjligt. Så jag vet inte, kankse får inte vi heller någon Brickanyl denna gång.

Ja, Kl är bara 17:17 och Flis var så trött att jag la henne i sängen fär en stund sen, efter att hon visat trötthetestecken gång efter gång. Hon fick välling men ville inte ha och än har hon inte somnat.. stckars liten. Kankse inte känner sig helt kry? Eller så är hon bara vääldigt trött och vääääldigt envis!

Får se vad dagen har att ge 

Dagen i dag

Japp, första dagen på "Praktiken" har gått bra. Fast konstigt vore väll annars. Jag och Flis har vart ensamma flöertalet gånger så här länge. Dock föundras jag över hur dagen kunde gå så fort, fast jag i stort sett inte har gjort någonting. Jo , en sak och den tog, hela dagen. 


Vi tog det lungt på morgonen, Flis sov sin förmiddagsvila och jag fick lite egentid. Satt bla här och skrev ett inlägg. Vi åt lunch och sedan åkte vi till Ica maxi för att handla lite  Jag tänkte at tjag skulel vara smart och inte ta med någon barnvagn denna gången, eftersom vi nu har fått en ny närmare parkering kunde jag ju lika bra bära Flis till bilen och sedan kunde hon ju åka kundvagn. Det gick gallant, Flis var glad och belåten på Maxi. När jag väl har handlat på Maxi, två stora pappaerskassar kommer jag på: hur sjutton ska jag få upp skiten till lägenheten. Utan vagnen. Ingen vagn resulterar i att jag måste bära ungen, och jag KAN INTE bära både Flis och två stora, tunga kassar med mat. Tyvärr det går inte. Hur bra det än låter med "kvinnor kan". Jaha, det är ju "bara" parkera bilen, bära Flis i ena armen och en kasse i den andra. Det är inte spec långt, men desto längre med en overall som håller på att glida av armen titt som tätt och en kasse som väger BLY. Men vist går det. Hemma sätter jag ner Flis i vagnen för att sedan gå iväg till bilen igen. Jag hämtar den ena kassen, som får trängas med Flis i vagnen. Jag ser också att IKEA kassen är kvar sen igår- och blir då tvungen att bära den, tur att inte den var tung i alla fall! Och TUR att ungen min är rätt så snäll- hon gnällde lite grann i vagnen på vägen upp till lägenheten men vem skulle inte göra det, efter allt hattande fram och tillbaks. Hemma åt vi mellis, Flis verkade trött, men efter Mellis blev hon pig goch glad. Skrattade och tjoade och sysselsatte sig sjäv rätt bra. Jag han diska och plocka i ordning en hel del.
Tillslut verkar hon trött så jag lägger henne i sin säng. Men då, då börjar "  första måndagen i månaden tjutet " (Vet inte vad det heter). Ungen blir såklart orolig men somnar tillslut. Jag tänker att jag hinner ta en dusch. Tar med mig "barnvakten" in i badrummet så att jag ska höra om hon vaknar. Men först går jag in för att se att hon inte ligger allt för konstigt. Och det gör hon, hon sitter upp med överkroppen hängd över benen. Jag lägge rhenne ner, så försiktigt det går. Och då, vaknar hon ( som hon ibland gör när man flyttar på henne). Tokledsen unge kan inte somna om. Jag försöker söva om henne bredvid mig men det går inte. Ja ha jag kan ju säga hejdå till min dusch tänker jag dystert. Skit också ! Ringer till mormor- just ja Flis mormor för att få klaga lite. Mormor kommer med förslaget att vi kan bada tillsammans. För att bryta mnstret också när allt blev så tokigt. Jo, kankse säger jag. Flis är glad vid det här laget skrattar och vinkar. Det finns liksom ingenting att vara sur på längre. Vad förstår Flis om att jag behöver duscha- ingenting" Jag tävttar i alla fall håret först- över badkarskanten och Flis tycker det är jätterolig, står och skrattar som en tok! 
Sen badar vi tillsammans och har det mysigt. Flis börjar bli trött så vi går upp och äter middag.  Sen är det underhålla som gäller- till och från kan hon krypa runt själv, ställa sig upp och skratta- ja till och med gå ett par steg! Men mest vill hon sitta på min arm och får följa med att lägga in kläderns i lådor och garderrober. Vi hamnar tillsut framför tv:n och där tycker hon om att var aom man sitter med. 

KL 19:00 läggs hon för natten. Jätte,jättetrött! Jag hoppas att hon sover en BRA NATT!
KL 20: 00 är det "Famijen annorlunda" på tv 4
KL 21:00 är det Cityakuten på tv 3   Det ska jag se !

Vi ses !     

Praktiserar som ensamstående

Japp ! I Morse bar sambon iväg till Tyskland! För första gången när han åker bort känns det inte allt för hårt och ledsamt. Men visst kändes set lite av att se honom gå iväg sådär och vet att han faktiskt inte kommer tillbaks ikväll, inte i morgon och inte dagen därpå heller. Men i ärlighetens namn är vi båda överens om att det nog är en bra tidpunkt att vara ifrån varndara lite- för faktiskt ska det bli skönt att slippa allt, tjat-gnat och rutintjaffs! Jo då, men sammtidigt att praktisera som ensamstående betyder: göra allt själv. Natta, byta blöja, klä på- och av. leka, trösta, bära- mata. Mm ( och göra mat i de fall det inte blir burkmat, ananrs måste jag ju ända laga mat till mig själv). Därtill kommer ju faktiskt städa, diska, handla och tvätta också.. pust och stön! HUR gör alla ni ensamstående där ute ? Nog kan det kanske vara bra att praktisera lite ändå!

Flis sover nu ioch har haft en rätt bra natt inatt ! Idag tror jag att vi ska städa här hemma och nog gå en prommenad i alla fall. I går kväll var vi på kvällsfika hos moster Cathrine. På dagen var vi på ikea. Åt lunch och hade det rätt mysigt.
Den 5 : e ska jag och Flis på födelsedagskalas hos hennes faster Jacki och den 7:e fyller kusin Gabriel 6 år så helt avskrämade från omvärlden ska vi inte bli. Och den risken är nog inte speciellt stor. Vi träffar ju mormor nästan varje dag- och tur är väll det. Annars skulle jag dö av tristens ! 
Dessutom har vi turen att ha Tant Moa här ett par dagar som sällskap när Christer är borta. Det känns väldans bra ! Annars ligger det också ett projekt i att se till att få så mycket sommarjobb som möjligt, ska vara på min chef som en hök tror jag :D    

Jag längtar sååå mycket efter vår nu, VÅR Och mindre kläder! Kunna sätta Flis i en gunga, lägga ut en filt och ha picknick. Åka ut till Syrran och grilla- mysa och känna lite värme !

VÄRME KOM HIIIIT!

RSS 2.0