Till Mamma

Grattis På Mors Dag!

 

 

 

Nog har det inte alltid varit så lätt. Nog har vi inte alltid dragit jämt. Nog har vi inte alltid velat förstå varandra och nog har vi sårat varandra djupt in i själen ett par gånger. Men alltid, har jag velat krypa upp hos dig och känna mig liten. Hos dig kan jag vara hur jag vill, för jag vet att jag får vara det. Jag vet att du tycker om mig utan att jag behöver göra ett enda jota. Under min tonnårstid ville jag inget annat än att få slut på allt tjat och gnat. Jag glömde vantar, mössor, mat tideroch lägga kläder i tvätten. Jag sket i att plocka ordning efter mig, jag pratade i telefon i flera timmar med olika killar jag som jag då var upp över öronen förälskad i och inte nog med det utan även med flertalet andra vänner. Telefon räkningarna nådde sina gränser och jag fick stå upp för det och betala en del. Hela mitt liv kretsade kring egoistiska tankar om mig själv och mina vänners behag. Jag duschade näst intill varje dag, portade badrummet och lät INGEN komma in på säkert en timme. Jag stängde in mig på mitt rum, vägrade att öppna mig. Stängde igen. Jag rotade upp gamla minnen, letade efter svar, undrade varför. Försökte luska, ta upp och göra dig ledsen. Vi bråkade till 1000, jag trotsade och triggade dig nog mer än någonsin. Jag slutade hjälpa till, jag glömde bort att komma hem till planerade familjemiddagar. Tillslut fick jag nog och flyttade, jag valde att göra mig fri och flyttade till min syster. Under hela mitt liv och av alla beslut jag nånsin tagit är det, det mest smärtsamma jag vart med om. När allt var packat och klart och jag stod i din hall och vi sa hejdå.

Du frågade om jag verkligen ville flytta, och tårar började rinna ner för dina kinder. Jag kände hur det brände i ögonen på mig och de fylldes med tårar de med. Jag svarade ”Ja” och du sa att jag alltid var välkommen tillbaka. Vi kramades en kort stund innan jag tog bort dina armar från min kropp och gick ut till hissen där min svåger väntade. Jag grät fortfarande och jag sa till honom att jag hade lovat mig själv att inte gråta. Han sa att det skulle bli bättre nu. Att jag i alla fall kunde pro bo hos honom och min syster ett tag.Jag bodde borta i ett år.

Det året är ett av de bästa åren jag haft. Jag lärde mig massor, jag blev morgnare, jag lärde mig ta ansvar för mig själv på ett helt annat sätt. Utan vårt ständiga gnäll. Vi började sedan att umgås som mor och dotter igen och det var många gånger jag kom på mig själv att jag saknade dig. Att du för alltid är min underbara mamma. Ett år passerade och jag flyttade hem igen. Vi försonades, på riktigt och sen dess så förstår jag. Jag förstår att för mig är du bäst, även om det ibland kan bli lite för inpå, som när jag var i tonnåren.  

 

Jag lever som vuxen kvinna själv nu och även fast jag bara har ett barn så försåt jag frustrationen över att inte få allt att gå ihop. Jag hör mig själv säga saker som du ofta sa när jag var liten. Jag känner igen mig i min egen dotter sätt att se på mig. Hur hon kryper upp i min famn och borrar in sig i min kropp. Jag kan riktigt känna hur hon älskar mig. Precis som jag kände när jag själv var liten.

 Jag minns känslan av att vilja vara dig så nära. Jag minns hur du brukade natta mig, smeka mig i håret tills jag nästan somnade och hur du varje kväll talade om för mig att du älskade mig och hur jag gjorde dig glad när jag gjort vissa saker.

Nog har det inte alltid vart lätt. Men jag vet att du finns där för mig, vad som än händer. Ibland, när saker och ting känns tungt så tänker jag på dig som en förebild.

”Om mamma klarade det, under alla jobbiga svårigheter, då kan jag också."

Jag vet att när jag ropar ”Mamma” så kommer du, omfamnar mig och säger att allt kommer att bli bra.

 // Din Sofie

 

 


Idag LYSER solen!

Solen lyser och det är så härligt. Flis kom över till min säng redan vid tre i natt, jag orkade inte lägga tillbaks henne. Upp och gjorde i ordning lite hemma vid 7:30 tiden. Fast Flis vaknade redan 6:30. Nåja. Sedan fixade jag planerna inför helgen ( på mors dag). Det blir Berga på dagen med min familj och på eftermiddagen kommer farmor och farfar hit för att fira morsdag tillsammans med oss. Eller ja, vi ska väll firas jag och farmodern ;)

Vid 10 tiden åkt jag och Flis till centrum för att handla skor till henne- jättesöta vita sandaler från kavat blev det.
Gick även in och shoppade på apoteket och sedan köpte jag lite morsdag presenter! :) Till Mormor och Farmor då, inte till mig själv.

På vägen hem blev Flis jätte jättetrött. Men hon höll sig glad ändå tills två stationer innan vi skulle gå av bussen då blev hon ledsen och arg. Hemma försökte jag så snabbt som möjligt stoppa i henne lite mat och sedan klubbade jag ner henne i sängen, så trött hon var! Och nu sitter jag här en stund- fast jag ska gå å äta lite lunch jag själv nu också.

Sambons ska flytta hemifrån nästa vecka! Han har sin sista tenta att plugga till och efter många resonemang fram och tillbaks kom vi fram till att det bästa vore om han bodde ho sina föräldrar den veckan för att kunna plugga ostört och utan att vi går i luven på varandra titt som tätt. Å andra sidan är det tufft att vara ensam, inte bara med Flis utan allt runt omkring. Å andra sidan tänker jag ofta nu för tiden att kanske kommer mitt liv ändå se ut så om ett par månader fram över, så varför inte mjukstarta lite. Skämt och sido :jag klarar mig fint- fast jag får slita lite extra! Jag ska heller inte sticka under stolen med att det faktiskt kommer bli lite fridfyllt här hemma. Inga negativiteter, jobbigheter, irritationer, onödiga disskusioner, klagande, lathetsfasoner och tjat.

Jag står en hel del för tjat måste jag erkänna! Och skulle ni fråga sambon skulle jag stå för en hel del andra saker också, som han säkert mycket bra skulle kunna berätta om. Men nu har ju inte han någon blogg så ni som inte känner honom får aldrig veta- ha ha ha! Nej nu flummar jag runt på tok för mycket. Ikväll kommer Moa över och vi ska ha lite tjejsnack för oss. Mycket trevligt ska det bli!

 

Hejs!
Vart kom all energi ifrån?

Idag hade vi ännu en trevlig dag som hundvakt. Även Idag var Gabriel, syrrans yngsta son med oss. Felicia älskar Gabriel. Han är hennes favorit. Så fort han dyker upp i hennes synfält så skiner hon upp som en sol. Hon vill vara i närheten av honom mest hela tiden. Gabriel är likadan han. Han spexar gärna för Flis och hjälper mig med ditten och datten. Han följer med och underhåller henne när hon ska få ny blöja. För han vet att hon inte tycker om det och att hon ofta blir ledsen av att bli fasthållen mm. Han hjälper till att dra barnvagnen, han hjälper henne att ställa sig, klättra upp på osv. Han visat gärna stolt upp henne för sina kompisar och berättar att det nästan är hans lillasyster, fast på riktigt är hon bara hans bästa kusin. Hur gulligt är inte det ? Syrrans andra son, Anton som fyller åtta i sommar är inte lika medverkande. Men han beskyddar henne från farligheter och tycker minsann inte att det gör någonting att hennes resesäng står i hans rum. Han klappar henne på huvudet och säger " Du är så himla söt". " Mina små söta troll- alla tre. För alltid kusiner :)

Väl hemma från dagens händelser satt vi vid middagsbordet, och pratade om ditten och datten. Vi pratade faktiskt om vädret, sambon påstod att han hört att det skulle bli väldigt fint väder i helgen. Någonstans ifrån, fick jag då en väldans energi! " Jag ska baka nu, så du får ta henne" sa jag till sambon. Jajjamensan. NO mather what! Jag tänker inte stå inne och baka i heögen om det är fint väder. Absolut inte när man har en snart ettåring som vill komma ut och leka. Jag började med att gå ner och handla jäst. Flis blev förvånad när jag gick till hallen och började ta på mig kofta och skor. Jag sa " Hejdå, Flis, nu går jag en stund. Kan du vinka till mamma"?  Flis som då åkte rutschkana med sambon fick blixtsnabb krypfart mot mig och ville komma upp i min famn. Jag kramade henne och sa att mamma ska gå och handla. Du får leka med pappa!  Sambon lyfter över henne till sig och ungen börjar fäkta med armar och gråta. "Hejdå gumman" säger jag och försöker låta glad. Och så går jag. Ingen igen att dra ut på lidandet!
Jag handlar jäst och är snart hemma igen. Flis och sambon leker och har roligt. Flis kommer och kramar mig men går sedan tillbaks till lekandet. Jag sätter igång och gör degen. Flis blir gnällig och jag hör hur sambon byter om till pyjamas på henne. Degen ska just till att jäsas och jag gör välling åt Flis. Sambon kommer ut med en jättearg och ledsen Flis från badrummet. Hon sträcker armarna mot mig och jag tar henne i famnen. ( Flis har blivit otroligt mammig på sista tiden, pappan går bra att leka med men när det tryter pga hunger eller trötthet får han knappt se åt hennes håll!)
 Hon borrar om sitt huvud i mitt bröst och torkar tårar och snor på min tröja. Tack så mycket- det var vändligt av dig gumman. Jag går i sovrummet med henne, ger henne sin välling och lägger henne i sängen, hon är tyst till en början men börjar sedan skrika ett tag. Jag kan ändå lugnt fortsätta baka mina bullar. Snart fyller hon ju år! Det skulle ju vara skam att inte ha hembakat fikabröd på sitt barns ettårskalas- tycker jag!

De flesta bullarna blir bra och jag och sambon provsmakar två stycken var som blev på tok för små! Goda blev dem i alla fall :)
Jag lämnar disken framme och tänker att jag kan ta den i morgon när jag ändå måste gå upp med Flis, då sambon ska jobba. Jag måste ändå låta bullarna svalna innan jag fryser dem. Jag går ut och ser lite på tv:n, surfar lite och tar det lugnt. Efter ca 45 minuter går jag upp igen för att frysa bullarna. Men någonstans kommer min energi tillbaks igen. Jag tar och städar upp i köket. Diskar, torkar en del, sopar av. Går med sopor- You name it! Skönt att få bort skiten i alla fall :)

NU ska jag göra vällingen till i morrn ( eller be sambon om det, har inte bestämt mig) och sedan ta mig en välförtjänt dusch tror jag.

Trevlig helg gott folk!


Inget specielt

Halloo!

Jag har egentligen inget speciellt att berätta alls. Livet rullar på här hemma. Jag och Flis tar hand om Valpen Allan på dagarna. Jag planerar Flis födelsedagskalas litegrann.Förundras över att hon funnits i ett helt år. Kan inte fatta det!

Vi har också :
Köpt cykelsadel till Flis- och provåkt :)
Beställt nya bilnycklar
Käkat pizza
Jag har hunnit vart hos Frissan
Städat lägenheten

Allt detta på bara ett par dagar ! Duktigt va :)?

Snart är det den 10:e och jag ska börja jobba. Jag ska börja med att vara bort från Flis i nästan ett helt Dygn. Och detta tynger mig förståss. På dagen ska jag först på möte hela dagen med jobbet och sedan har jag jour natt. ( Man sover då på jobbet). Nu som känner oss eller läser bloggen regelbundet vet att det är jag som tar alla nätter här hemma och även jag som ger vår älskning son morgonvälling. Flis vaknar en gång varje natt och vill vara nära en stund. Eftersom sambon aldrig gjort det så blir jag lite hispig. Ja jag vet, det är sjukt och det är kanske lite konstigt men ärligt talat har det bara följt sig så, att jag tagit mig ann henne på natten. Det är ingenting jag klagat på eller tyckt vart allt för jobbigt. Dock har jag klagat över flertalet mornar då jag vart tvungen att gå upp med en vaken Flis, trots en dålig natt. 
Den 10:e så ska jag i alla fall göra det, sova borta! Det är liksom ingen idé att jag kommer hem på eftermiddagen för att sen gå iväg igen. Jag tror att Flis bara blir mer orolig över att jag lämnar henne igen. Sedan ska jag jobba jour natt den 11 också, men då kommer jag att åka hemifrån innan Flis lägger sig. Som sagt, det tynger mig men jag måste lämna över ansvaret  och lita på att sambon klarar det galant! Och det ska faktiskt, bli lite skönt också att få sova en hel natt. Som om jag kommer göra det ? Troligtvis inte. Men kanske?

Och på söndag är det Morsdag. Min dag. Min första Mors dag :) Dock ska min egen mamma firas och även sambons mamma. Mamma syrran och jag tänkte köpa en jättefin och stor marsipan tårta och bjuda våra partners och barn på. Gott ska det bli! Har ingen som helst aning om hur vi ska få i hop det med firning av alla mammor- men det brukar ordna sig till det bästa. Trligtvis åker vi till sambons mamma- farmor på eftermiddagen. Dock ser jag framemot det. Det ska bli kul å se om sambon kan plocka fram sin gullighets sida och visa sin uppskattning för min mammainsats till Flis.

Flis min fina unge! Mamma älskar dig över allt annat, mer än någon, mest av allt.


/ Mamma


Morgon..

Det är tidigt, det är morgon, Klockan visar 6: 57. Flis sov till 6:00 idag. Hon hade lite svårt att komma till ro igår när hon skulle sova. Hon var nog alldeles övertrött stackaren! Igår var det avslutning på babyrytmiken och så träffade vi mormor som hjälpte till med valpen vi passar- då Flis och jag var borta. Fast då passade mormor på att umgås med oss hela dagen i stället. På eftermiddagen kom sambon med cykeln och cyklade sedan vidare till coop för att köpa en Cykelstol till Flis :) Hon älskar det, skrattar och ropar glädjetjut ibland. Så kul!
Nåja, det är morgon. Jag har precis vikt en tvätt från tvättställningen. Funderar på att dra igång en ny maskin. Frågan ör om man får göra det, kl sju på morgonen i ett hyrershus? Å andra sidan kanske det inte är någon mening. Jag hinner förmodligen inte hänga tvätten innan jag och Flis går ut för att bli hämtade av syrrans man, D.

Flis leker hon åker sin rutschkana igen och åter igen. Hon är så söt, när hon satt sig tillrätta uppe på kanan så väntar hon på at man ska komma och hjälpa henne. Om det dröjer en stund så ropar hon på en och sen när man kommer stäcker hon fram sin lilla hand och så tar jag hennes hand och säger: ett två å tre och ungen skiner upp i nptt slags extras leende och så åker hon givetvis ned för rutschkanan. Jag har provat att låta henne åka själv. Med en hjälpande hand i luften, men det går inte hon faller ofta bakåt mot min hand. Så än så länge fortsätter vi nog med at " hålla handen" när hon ska åka.

Jag börjar känna mig lit stressad nu- inför födelsedagskalaset. Jag är såååå bortskämd med att mormor alltid finns till hands och hjälper till med allt som ska till för att göra det fint och bra. Hon brukar också hjälpa till med bakning och dyligt, till både min och sambons födelsedagar. Det blir ju en hel del folk här hemma då. Min familj, hans familj och så kompisarna. Det blir en del.
Nåja tiil Flis kalas har jag ju bokat får församlingslokal och det känns ju jättebra. Moa har lovat mig att hjälpa till att fixa i ordning allt på morgonen  :) Så Underbar som hon är!  Och de som stannar kvar till siist får helt enkelt hjälpa till att städa :) Hehe- nej då jag ska höra mig för med min andra stackars krake till vän- Sabina.

Föresten: Dessa två Sabina- och Moa har gett sin tillåtelse till att hela namnet ( förnamnet) skrivs ut i bloggen, därför skriver jag så om ni undrar. Stackars ( ja nog är det inte alltid synd om honom) sambon får ibland läsa om sig själv då han inte uppträtt på det bästa sätt och därför har jag valt att inte skriva ut hans namn. Det kan ju var så att någon söker på hans namn någon gång. Och skulle det då komma upp en blogg om att han hatar att gå upp på morgonen kanske en tillexempel blivande arbetsgivare inte skulle tycka att han var så attraktiv för det jobbet längre- och jag är faktiskt inte så taskig- även fast jag alltid får gå upp och ge vår ängel välling på morgonen. Hur ska det gå när jag börjar jobba i sommar? Det är ju snart! * Hjälp*!

Nåja: Snart ska vi iväg jag och Flis, måste packa för dagen. Och klä mig lite mer anständigt en ett i ett snobben nattlinne.
 :)


En räddande ängel!

Idag fick vi lite halvt Pannik hemma! Jag ska jobba i morgon och sambon skulle vara hemma med Flis hade vi bestämt. Nu visade det sig att sambons grupparbete i skolan kraschat och han behövde komma ifrån i morgon för att rätta till diverse saker med hans klasskomisar, som han gör grupparbetet tillsammans med. Jaha- vad gör vi nu då tänkte vi.
Vi måste helt enkelt fixa barnvalt. Första samtalet gick till mormor- hon kunde inte! Nästa samtal gick till farmor- hon kunde inte! Och nu då ? Syrran? Nja. hon har nog fullt upp med sina egna barn. Och nytillskottet Allan- valpen som jag och Flis passar i veckorna. Nästa tanke var min kära Vän Moa. Moa och Flis känner varndra väl. Flis tycker om Moa. Sitter gärna i knät och leker med henne. Jag känner mig trygg i att de tär Moa som är här i morgon- troligtvis mer trygg än om min egen sysyter skulle vara här. Allt som allt så har Flis och Moa träffats mycket mer än Flis och min syster. Jag tror allt kommer att gå bra- men nog är jag lite nojjig- men mer för Moas skull än för Flis egen skull.

Moa har räddat vår dag i morgon och jag kan med gott samvete gå och arbeta. Vi har köpt en färdigrätt till henne till lunch och hon ska naturligtvis få lite betalt!

Nu väntar Sambon i soffan med lite chips och läsk och vill att jag ska göra honom sällskap- och det ska jag!

Till Moa: VI är så tacksamma för att du ställer upp i morgon! Du är en guldklimp och sådanna växer inte på träd har jag hört!

HEMSKT!

Läste på en blogg idag, två små pojkar är kidnappade!
Länkar till er här
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9566593

Farsta centrum

Idag åkte jag och Flis och Tant Moa till Farsta centrum. Meningen var att jag skulle kunna shoppa lite för mina pengar jag fått i förskott av syrran för att jag jobbar för henne..eller för hennes Hund. :)

Vi tog pendeltåget in och promenerade sedan till centrumet. Skönt med lite promenad !

 Flis älskar att åka framåt vänd i vagnen. Hon ropar på folk, vinkar och klappar händerna.

Hon pekar och säger " Titta". Så gulligt och roligt att se !

Vi började dagen med att äta på Burger King. Gott gott. Flis ville inte äta sin burkmat alls då. Hon fick i sig ett par tuggor sedan åt hon av min hamburgare och pommes frites!  Efter det skulle vi få Flis att sova i vagnen, det gick till en början sådär men tillsisit somnade hon i vagnen, på magen! Men jag la försiktigt om henne, då hela kroppen låg skruvad i vagnen och det såg inte alls skönt ut. Flis sover aldrig mer än ca 30 minuter i vagnen nu förtiden och det brukar fungera rätt bra i alla fall. Hon klarar att vara vaken till 19:00 ändå menar jag. Men idag, sov hon i hela 45 minuter. Under Flis sovning provade jag underkläder och sedan gick vi över till Stadium där vi tittade på Bikin, jag och Tant Moa. Men vi hittade inga. I stället fastnade vi för ett och samma linne, i samma färg- så vi köpte det båda två. Folk har ju trott att vi vart systrar förr J utan att vi haft likadana kläder på oss- så spela roll J

Flis vaknade och verkade hungrig. Hon fick Välling till Mellis och jag och Moa tog en marrängsvisch på Mcdonnals. Jora, svischen var god faktsikt J

 

Efter det gick Flis lös på Br leksaker. Det börjar tydligen tidigt J

Flis gick omkring, mestadels med Moas hjälp. Hon fick känna och klämma på leksaker och var allmänt överlycklig över allt stoj där inne- med så många andra barn att titta på bland annat. Jag köpte i alla fall lite födelsedagspresenter till min lilla älskling. Hon får en jätterolig plaskpool att ha hemma hos syrran och uppe i Tunsjön i sommar. En jättefin gul pool med giraff på och roliga grejer på sidorna. Bild kommer senare- när hon fått den! Ja, och så en pump till poolen- men den får ju inte hon så att säga.

Jag köpte även en stapelring åt henne. En sådan av den lite äldre sorten i trä. Den fanns även i plast då den också  lät och skakade. Men jag bestämde mig för att Flis redan har ganska mycket sådant och att detta blir mer en mer lugn och pedagogiskt present som jag tror att hon kommer att älska! Jag har ju tidigare köpt lite böcker åt Flis som hon ska få på födelsedagen också. Och Till helgen ska vi förska hinna att möblera om här hemma så att Flis får vort sovrum J Det blir väll inte direkt någon födelsedagspresent men eftersom det är i anslutning till hennes födelsedag kan man ju nästan säga att det i alla fall.

Vi kommer att ha Kalas den 6 juni och då kommer både vänner och släkt med paket så det räcker och blir över! J.

Ni som undrar och frågar vad Flis önskar sig kan jag först säga att Flis har en stor förkärlek för att plocka i och ur saker. Lägga på lock och titta efter om det finns kvar igen osv osv. Hon är mycket rörlig av sig och tycker om att klättra J

Högst upp på ( min) önskelista till Flis är ett jättefint Tält jag sett ut på www.barnparadiset.se men den har Farmor och Farfar redan tingat att köpa J. Hade inte de velat köpa de hade jag köpt det själv för det var så himla gulligt och jag tror att Flis kommer att TOTAL älska att krypa in och ut ur det, samt sitta där inne och mysa. Morfar ska köpa en Bobbycar ( som Flis ska få ha utomhus) och Tant Moa ville köpa en mjuk docka.

Kläder är alltid roligt att få- strl 80 har hon nu  (74 i vissa kläder fortfarande) och kommer förmodligen ha ett par månader till. Stl 86 blir till i vinter tror jag.

 

Lite förslag är

 Böcker

 Kritor

 ritblock

 Bollar

 Ute leksaker till sandlådan ( eller annat)- formar osv.

Pussel ( med knapp på)

Tavlor eller andra saker att inreda hennes rum med.

 

Jag tror inte att det är något som helst fel på er egen fantasi- jag bara ger lite förslag!

Dock måste jag tillägga. Köp hels tinga mjukdjur då Flis redan har 1000 tals! Hon har fått av sin farmor och farfar! Och jag har inte ens plockat upp hälften då hon inte leker med dem ännu.

 

Ikväll blir det nog Tv som vanligt. NU ska jag hänga tvätt! Vi ses !


Uppdate!!

Jag vet, jag vet! Verkligen dags för uppdatering!

Det har vart väldans mycket på sista tiden. Jag jobbade i helgen och sambon hjälpte min mamma och hennes fästman Hasse att flytta til deras numer- gemensamma lägenhet! Grattis till er !
På lördagen då både jag och sambon var upptagna var Felicias UNDERBARA farmor och farfar här under dagen. Jag ringde Farmor dagen innan i någon slags - " Jag vet att jag är sent ute- men jag tänkte om ni ville ta hand om Flis i morgon". Farmor verkade ändå glad över att jag frågade och hon och farmar kom hit på söndagen redan kl 08:00 då jag redan hade jobbar i en timme. Dagen hade gått bra, trots Flis matvägran fasoner. När jag kom hem efter jobbet möttes jag av två trötta men glada farföräldrar. Det var ju trotts allt första gången de tog hand om Flis helt själva. Och faktiskt är det första gången Flis har vart i några andras händer under så lång tid. Men farmor och Farfar klarade barnvaktandet galant och hade i alla fall fått i Flis lite Yoghurt och frukt mm.

Den natten och dagen efteråt var visserligen Flis som klister på mig, inte en meter fick jag

Gå, men det gick över det med.

Sen har Flis och jag faktiskt fått ett JOBB!! Ja faktiskt! Min syster har köpt hund och jag och Flis tar hand om den ett par dagar nu i början så att valpen slipper gå på dagis så här direkt! Nåja, jobbet är ju inte direkt påfrestande. Flis älskar när vi går ut med hunden, hon klappar händerna och skrattar åt den. Ledsen blir hon ibland då hunden blir lite närgången och slickar på henne., Men hon vänjer sig fort! Och valpen också- idag kunde jag ha Flis på golvet utan att valpen skulle vara på henne hela tiden ,vilket resulterade i att jag större delen av dagen i går fick bära på Flis. Men idag gick det som sagt mycket bättre och Flis och jag har haft en underbar dag! Det var varmt och soligt och Flis kunde krypa omkring på baksidan av huset. När jag ser henne göra det så får jag en jättestor vilja av att kunna ge henne det, varje dag!

 En liten plätt att leka på. och enkelt kunna gå ut på - flera gånger om dagen. Hälla upp en pool med vatten så hon kan bada på sommaren. Låta henne vattna blommorna och ligga och mysa tillsammans på altanen! Jag blir exalterad av bara tanken. Mysighetsfaktorn är 100% och jag tänker tillbaks på när jag själv var liten och badade i en blå pool på altanen tillsammans med mina syskon och vänner. Någon gång hoppas jag kunna göra den drömmen sann :)

I sommar har vi i alla fall tillgång til syrrans hus två hela egna veckor då vi ska passa huset och familjen åker till Teneriffa. Ekonomin här hemma säger att vår semester får bli att bo hemma hos dem i stället för att följa med- även om det hade vart minst sagt lika underbart! Nåja- helt lottlösa går vi inte. Vi ska spendera en och en halv vecka i norrland tillsammans med mormor och hennes fästman- min bror och även Tant Moa kommer över i två dagar! Det ska bli HÄRLIGT!

Här hemma rullar livet vidare. Utan att jag vill lägga ut hela mitt liv för allmänheten kan jag tala om att det börjar kännas rätt normalt- som om att det är såhär livet ska vara. 

Det  rullar , det fungerar och jag försöker njuta av de roliga stunderna som ges. Jag menar inte att vi lever i misär eller inte pratar med varandra, Jag menar inte att vi bråkar nätterna i ända- absolut inte- vi har våra fina stunder också ska ni veta. Ibland tror jag rent av att det blir bättre med tiden.

Dock måste jag också tillägga att jag kokar av aggressivitet ibland.

Jag blir så rött på sambons konstanta protester om vällingöra- blöjbyten- nattningar-och morgonbestyr med Flis. Ja, det känns som om blodet försvinner från min kropp och att jag gör vad som helst för att få unna mig själv lite lite tid en liten liten stund. Den lilla tiden är så värdefull att en liten protest från sambons sida gör att åskmolnet inom mig kommer upp till ytan. Det känns som om de få sakerna jag ber om- inte alls kan jämföras med alla nätter- dagar- kvällar och mornar jag tar utan minsta protest och att jag då i genlängd skulle få tillbaks en del sovmornar och välling-göror utan en enda protest. Så gör sambon ett litet felsteg får han ibland ta emot på tok för mycket elakheter från min sida- å andra sidan kan han inte bara göra det då- välling på kvällen och låta mig få sova då jag haft en dålig natt? Såhär spontant tycker man ju det- men å andra sidan så finns det alltid två sidor av myntet även fast jag i detta fall menar att en hel del beror på endast lathet- men det mina vänner är MIN SIDA AV MYNTET! Glöm inte det-hehe!  

Jag har även planerat Flis ett 1 kalas och bokat vår församlingslokal!
Nu måste jag koncentrera mig på bakingen mestadels på helgerna tror jag. Kanske låter jag gammalmodig nu när jag säger att det faktiskt måste vara hemmabakat fikabröd på hennes kalas. För det förstaär det faktiskt mycket godare, för det andra mycket roligare och för det tredje mycket billigare.. Men det tar tid att baka. Även om jag gillar det så är jag inte säker på om jag hinner med tårtan / tårtorna ( har inte bestämt mig)  så kanske beställer jag det, Men det är inte min målsättning.
Det är synd att mormor och hennes fästman inte kommer att närvara på dagen till Flis ära- men jag förstår då de faktiskt har annat vitkigt att göra. Flis kommer fylla år fler gånger och mormor var faktsikt med till 100% förra året då Flis Föddes. Flis kommer ändå inte att komma ihåg denna dagen som jag nu planerar inför så för henne gör det ingenting alls! Mormor och hennes fästman kommer självklart hit några dagar innan och firar vår lilla älskling !

 

Ikväll blir det lugnt, tv tittande och slummer som vanligt för min del J Flis sover som en stock sedan kl 19:05.

Sambon sitter vid den stationära datorn och pluggar, jag själv har fått äran att låna hans bärbara och det är jag såklart glad över så att jag nu äntligen får tid att göra er Uppdaterade :)


Me and I

Ikväll var jag på barnklädersparty hos kompis J från Mammagruppen. För det första var det väldigt skönt att få komma bort sådär, ensam utan barn. Det var också väldigt konstigt att träffa fyra st tjejer från mamma gruppen som inte heller hade sina barn med sig. J, som höll i partyt hade ju sin son hemma, men han gick och la sig kl 19:00 och sov sen utan att bli väckt. Me and I har så himla fina kläder! Färgstarka och bra kvalité som håller länge. Ja, det där kanske lät som en reklam slogan men det är sant. Jättefina kläder, så fina att jag ville ha allihop nästan :) Men ekonomin är inte den bästa då jag är mammaledig och sambon pluggar. Visserligen har sambon hela tiden jobbat varannan helg och även jag har börjat jobba lite nu, men vi ligger efter om vi säger så! Tack vara min underbara Mamma- så kan vi ibland låna till oss lite pengar tills vi får lön när det kniper.  Dessutom har vi tur att vi känner en bilmekaniker genom min pappa vilket gör att vi alltid får reducerat pris hos honom. Sist fick vi köpa billiga nya sommardäck av honom!

Nåja, jag kom inte hem utan att inte ha beställt något. Nä nä! Något roligt måste jag ju göra för min första lön på länge! Jag beställde en jättefin rosa tunika med Princess kronor motiv på och ett par rosa snickersbyxor till. När jag köpt det var det bara 120 kr kvar till bonusen så jag beställde även en t-shirt och fick då en scarf på köpet :)
Men jag fick ju inte på långa vägar allt jag ville ha så jag bestämde mig för att ha ett eget party här hemma i höst. Så alla jag känner är så välkomna då :) Även  Flis Mormor, moster- Farmor och Faster J. Skulle vara roligt. Mer specificerat datum kommer senare :)

Nu är jag hemma och allt hade gått bra här hemma. Flis ligger och sover i sin säng.  Sambon idiot pluggar nu- i sista minuten igen. Själv ska jag nog dra en plockrunda efter alla miljoner leksaker som ligger över HELA LÄGENHETEN .

Känner mig ganska utvilad idag i alla fall- tog en lur mitt på dagen då Flis sov. Hon vaknade nämligen kl 05:37 i morse! Jag var så mycket som DÖD men ungen vägrade somna om! Så jag gav upp och gick upp.

I morgon är det fredag.... ;) IGEN!


Förskolan Duvan!

 Jag är så himla GLAD!

Idag, när jag och Mormor och Felicia handlar på Ica maxi ringer sambon och talar om att han just tackat ja till en förskoleplats på förskolan Duvan.
Jag blev så glad att jag ville hoppa omkring därinne på affären. Jag har hört mig för om den förskolan här i området och hörde av två grannar i samma hus att de har sina barn på den förskolan och både tycker att den funkar bra :)
Det var den förskolan jag sökte till i förstahandsval därför att den ligger närmast vår bostad. Men jag hade ingen aning om vad den har/hade för rykte.
Ja, sen ( förra veckan) damp det ju ner ett erbjudande om förskoleplats en bit härifrån. Denna förskolan hade jag först tänkt mig nöja mig med pga. att  det inte skulle bli allt för jobbigt att åka buss med Flis dit varje morgon, eller om det krisade ta bilen. Med senare eftertanke, om förskolans geografiska läge så började jag återigen tveka. Jag ringde till placeringsassistenten och bad om att få plats på någon av två andra förskolor som ligger på andra sidan vägen av den vi fick placering på. Jag ringde sammanlagt tre gånger och assistenten som var jätte trevlig och verkade verkligen ta mina samtal på allvar lovade att titta på ärendet ordentligt. Och det har hon verkligen gjort!
Nu har Flis en plats på förskolan som ligger precis här nära oss! Det blir verkligen så mycket smidigare att hämta och lämna. Med tanke på invänjningen som troligtvis sambon mestadels kommer stå för är det extra bra att det är nära när man bara lämnar någon timme i taget i början. Även till hösten när jag pluggar och Flis går på dagis. Behöver jag sitta hemma och skriva kan jag bara gå ner och lämna henne ett par fyra timmar kanske och sedan hämta hem henne. Att ha förskolan nära är helt enkelt väldigt smidigt på alla sätt och vis. Vi går även förbi den förskolan i stort sett varje dag när vi går ner till stora lekparken.  


Ja, det känns som om jag har vunnit på lotto! Äntligen lite Flyt!

Mormor fyller år !

Idag fyller mormor år! Jag och Flis har hela dagen vart med Mormor för att hjälpa henne med att handla och sedan duka, fixa och greja.
Dagen har vart jättemysig. Jag la Flis i rese sängen när hon skulle sova. Det tog sin lilla tid- men hon somnade. Dock vaknade hon efter endast 30 minuter och var jätte ledsen så jag tog upp henne och gick in i vardagsrummet där hon fick ligga på min mage och jag själv halvsatt i soffan. Jag buffade henne i rumpan och pratade med mormor samtidig. Jag känner hur hon andas allt tyngre och hur hennes hand vandrar till mitt hår och hon börjar mysa med det. Plötsligt sover hon och jag lägger mig ner försiktigt i soffan och slumrar till jag också. Flis ligger där på mig och sover i 1,5 timme! Helt galet och har inte hänt sen Flis var fem månader gammal! Eller det har aldrig hänt att hon sovit på mig så länge!  Bortsett från andra natten på BB då hon faktiskt sov större delen av natten PÅ mig.

Vi kom hem senare än vanligt idag. 19:10 var vi innanför dörren och FLIS var då jättetrött! Pyjamas påklädning och välling med detsamma. Ungen somnar med det samma!

En underbar dag helt enkelt! Mormor blev jätteglad för sin fina present. Ett presentkort på Farsta centrum där Mormor får välja vad hon vill, i vilka affärer hon vill. Mormor älskar farsta centrum, och även att shoppa!

Idag fyller även Flis kompis Noah 1 år ! Grattis grattis grattis!

I morgon ska och Becca hem till Jenny som har ett barnklädersparty av märket Me and I. Ska självklart bli jättekul!

 

Nästa gång någon fyller år i vår släkt är det Felicia som Fyller år! Tänk att ett år kan gå så fort!

 

Over.. and Back

Hej!

Natten har faktiskt vart över förväntan! Jag var tvungen att gå in till Flis i går när grannens hundar skällde. Men det tog inte mer än tio minuter så sov hon igen och det gick bra att lägga över henne i hennes egen säng. Sen sov hon till 2:30. Hon gnydde lite i sängen och jag gick upp för att ge henne lite vatten och hon somnade om med detsamma! Sen sov hon till 5:40 då hon drack välling men kunde sen inte somna om! Vi låg och mös i sängen i nästan 45 minuter men sedan ville hon upp till varje pris! Pekade Till och på dörren och då gav jag upp. Gick helt enkelt upp och tog på ungen lite kläder. Idag borde hon i alla fall sova en längre middags vila. I går klarade hon sig utmärkt på endast 30 minuters sömn mitt på dagen. Men då å andra sidan, sov hon till 7: 30 på morgonen: jo jag tackar! Det var skönt! Vårt barn verkar inte ha så stort sömnbehov alls. Hon sover ju ( JUST NU) bra på natten i alla fall och vanligtvis då mellan 1,5- 2 timmar på dagen.

Så egentligen- varför klaga!?

Igår var vi på musik karneval med Kyrkan (babyrytmiken var inställd därför). Flis och jag var tyvärr itne fär så länge. Hon behövde få mat i magen och det fanns ingen mikro vid rudan där vi höll till. Vi åkte därför hem och Flis åt mat. Sedan sov hon i dessa 30 minuter för att sedan komma upp och äta lite mellis. Jag letade med ljus och lykta efter någon som ville följa med mig och Flis till farsta för att köpa present åt Mormor. Men INGEN kunde :(.
Jag ringde till och med min kära moster som jag träffar allt för sällan men som bor i farsta. Dock förstod jag att hon jobbade som alla andra människor vanligtvis gör. ( Ja bortsett från oss mammalediga, sjukskrivna eller helt enkelt lata.) Det var alltså ingen som svarade hemma hos moster heller så jag och Flis satte oss i bilen själva. Flis var snäll som ett lamm i bilen, klappade händerna till musiken och tittade ut genom fönstret. Jag var dock tvungen att tanka också vilket var mer arbetsamt med ett barn på armen märkte jag. Man kan ju inte lämna ungen ensam i bilen när man ska betala och så tillbaks- in med ungen i stolen och så iväg. Pust och stön- Jag klarade det med :)

I farsta centrum gick jag och Flis in på Polarn och Pyret! Åh så fina kläder det hade kommit in! Jag blev alldeles sjuk. Samtidigt var det rätt bra att min plånbok verkligen hade begränsat innehåll så att säga för annars kanske det hade åkt ner något från P.O.P. Nåja.

Underbara kläder har dem i alla fall!

Sedan giv gick vi vidare på hemligt uppdrag! Jo jag kan inte avslöja vad vi köpte till mormor eftersom hon är en av mina aktiva läsare av bloggen :)

Idag väntar Cellprov för mig hos Barnmorskan! Sådär lagom roligt. Inte alls, nej men det måste ju göras. Alla som fyller 23 år i år erbjuds cellprov så det är väll bara att tacka å ta emot då. Sambon ska plugga men har lovat att ta en paus när jag sticker iväg. Tänk om jag får samma barnmorska som när jag väntade Flis- Skulle vara roligt :)
Ja, idag har vi ingen annat på schemat alls. I morgon däremot fyller Mormor år och jag har lovat henne med handling och uppläggning mm :) Flis får sova i resesängen hemma hos syrran, där kalaset ska hållas. Syrrans ungar är på Dagis och Skola så det ska nog gå bra. Det blir nog dessutom jag och Flis som går och hämtar de små trollen- Å så glada de kommer att bli !!
NU är kl 7 och jag är faktiskt rätt pigg! Har ju fått sova nästan hela natten- Tack Flis du är det absolut bästa jag har :


Jäkla skit !

Hej hopp!

I helgen så jobbade jag och det blev inte mycket till skriva då.
På lördagen fick vi bråttom! Vi aar bjudna på två födelsedagskalas på samma dag och jag hade självklart råkat dubbelboka och tänkte INTE avboka något i sista sekunden. Det fick bli en snabbis hemma hos Alexander som fyllde 1 år och sedan vidare till farmor som fyllde- äldre än ett år :)

Trevligt hade vi i alla fall! Flis åt en banan hemma hos Alex. Hon var jättetrött och jag hoppades att hon skulle somna i bilen påväg till farmor- men icke Tji fick jag! Hon höll sig allt vaken. Farfar hade lagat GOD mat åt oss. Hamburgare med Riktigt god ost och pommes till det. Jag åt så att jag trodde att min mage skulle sprängas. Farfar hade även gjort i ordning mat till Flis. Kokat potatis och mosat fiskbullar i hummersås åt henne. Men det föll inte vår lilla kräsna tjej i smaken. Som tur var hade vi med oss en burk åt henne-. spagetti och köttfärsås som nästna hela burken åt upps. Snacka om att hon vill ha konserveringssmaken. Å andra sidan är vår lilla tjej en kräsen i maten och vi gör helt enkelt vårt bästa för att hon ska äta!

På söndagen var det dags för mig att jobba igen och på kvällen när jag kom hem så sov Flis så gott i sin säng! När jag inte är hemma går det hur bra som helst för Sambon att lägga och ta hand om Flis. Men så fort jag är hemma och han ska lägga henne blir hom som förbytt. Hon skiker och sräcker armarna till mig. Vid sånna tillfällen känner både sambon och jag att vi inte kan plåga henne. Jag finns ju här och jag kan bara inte förbise henne, så jag tar henne!

Nåja idag blev det måndag igen och just nu gick läggningen åt skogen! Grannens hund själlde. Jag måste nog gå in!
Uppdaterar senare!

Hej Hopp!

Tiden springer iväg, dagarna gaddas ihop till en salig blandning i mitt huvud och jag har svårt att separera minnena från vilka dagar det tillhör. Det sägs att det ofta blir så när man gör ungefär samma saker i stort sett varje dag. Det får en också att känna att dagarna rullar på i en väldans fast. Man har rutin på tillvaron och allting flyter helt enkelt samman. Svårast blir det om man lever ett relativt innehållsrikt liv. Alltså att man vanligtvis har för sig mycket saker om dagarna då flyter dagarna ihop ännu enklare. Just så är det för mig. Vi vaknar på morgonen, och vips så är det kväll! Det är lite läskigt. Jag tycker ända att vi inte gör samma saker varje dag. Ändå känns det som om tiden försvinner i tomma intet.

Det senaste dagarna har jag ägnat mig åt en hel del rensning. Vi har fått en STOR låda med kläder utav Mormors fästman Hasse, kläder som hans barn har haft. Jag har rensat ut dem. Åkte till röda korset containern med en stor kasse med kläder och sorterade resten av kläderna. Jag passade även på att rensa ut Flis garderob från urvuxna kläder. De resulterade i två flyttkartonger, en med Flis utvuxna kläder, och en med kläder hon inte hunnit växa i ännu. Resten av kläderna i Flis storlek som hon har nu, och näst kommande hamnade i hennes garderob. Och inte nog med det. Vi hade även lyckan att få en stor papperskasse med fina kläder från Min systers kompis S. Eller rättare sagt S: s barns urväxta kläder. Även de fick jag sortera och grejja med. 

I och med detta städa jag även igenom vårt källarförråd idag. Jo minsann, jag känner mig riktigt duktig!  Ungen har hur mycket kläder som helst och det är ju roligt :) Dock är jag bjuden på Barnkläders party nästa vecka och jag ska självklart gå dit och kommer säkerligen hem med ett par beställningar!  Hehe!

Idag har vi vart i parken alla tre. Vädret var fint och Flis var alldeles otålig på morgonkvisten. Sambon och jag höll på med diverse disk och tvätt men tillslut blev vi klara, och gick ut.
Sen blev det lunch och Flis sov i en och en halv timme. Sambon och jag slog oss ner framför tv:n och år lunch. På tv:n visades " så ska det låta". KUL! Det var ju det programmet jag missade i fredags när jag satt här och mumsade glasstårta och sambon åkte på bio. Jag slocknade sedan i soffan- ett par minuter efter kl 20:00.

På eftermiddagen var jag som sagt nere i källaren ett par vändor och passade även på att röja upp där inne. NU kan man GÅ in och snurra runt i förrådet.  Efter alla trista nödvändigt onda göromål bestämde vi pss fär att bjuda över någon hem till oss på ev middag eller fika. Det slutade med att Mormor och Hasse kom förbi på kladdkaka som sambon bakade.
Gott :)
'I dag har Flis både fått testa Mild Youghurt till frukost och vanlig hemmagjord havregrynsgröt till mellis. Både två slank ner bättre än jag trott! Flis har börjat vägra den pulvergjorda havregröten så idag tänkte jag att jag skulle testa göra egen och det gick superbra! Fruktpure till förståss.  Mormor tippsade dock om en annan sorts havregryn då vi ger Flis gröten. Den heter Gyllengryn och ska vara mjukare och mindre i formen.  Mormor berättade att det faktiskt var hennes mamma ( alltså min mormor, Flis gammelmormor) som tippsat mormor om detta för länge sen).  Flis har för övrigt ätit ovanlig mycket och vart väldigt nöjd vid måltiderna idag.

I morgon är det fredag och jag vet faktiskt inte vad vi hittar på. Vi hoppas på att Becca och Noah snart är friska så att jag och Flis kan leka med dem igen! På kvällen kommer Tant Moa hit för att se filmen Twilit tillsammans med mig. Sambon är inte riktigt ett fan av den filmen så han kanske ger sig ut istället. Trist, men förståligt.
Det var allt för nu. Over and out!


Jag somnade, igen!

Japp, jag la Flis kl 19:00. Gick ut till soffan och la mig tillrätta för att läsa lite i Mitt i Haninge. Sambon satt och spelade dator och jag tänkte att jag kunde låta honom göra det ett tag innan jag skulle be om att få ta över och blogga lite. MEN så somnade jag. Vaknade av att sambon försiktigt väckte mig och satte på TV:n då Hells Kitchen började. ( Ett program på TV 3 som vi brukar se.)  Jag var så Yr vaken att jag inte riktigt fattade vad som hände :) Kort efter vaknar Flis i någon slags attack skrik! Vi väntar en stund för att se om hon somnar om. Men jag kan höra att skriket säger mer än " Jag vänder bara på mig lite" så jag gick in och la henne bredvid mig i min säng en stund. Ungen tystnar men ligger där och snyftar en stund. Stackars skruttan måste haft någon mardröm..!

Jag hade tänkt blogga mer än så här men nu är det lika bra att klubba ner sig själv i sängen också.
Jag kanske hinner blogga i morrn när Flis sover efter lunch. Vilket nu mer är hennes ända sovtillfälle på dagen. Så skönt!


Babyafton!

För ett år sedan idag lurade mina käraste skiten ur mig! Min syster hade kallat in vänner och familj för att göra en Babyafton till mig. Jag fick ett sms ca två veckor innan där det stod att jag skulle planera in lördagen den 3 maj för att de skulle inviga sin grill och ville göra det tillsammans med oss och Mormor och Hasse. Att syrran bjuder in till Grillning var inget ovanligt och inget jag tänkte mer på. Dagen började närma sig och frågade om syrran ville att vi skulle köpa med oss kött. Vi brukar göra så ibland, att man köper med sig köttet man äter men att de står för potatis och tillbehör. Denna gången sa syrran att det inte behövdes. Jag tyckte att det var lite konstigt. Skulle syrran bjuda både mig, sambon, mormor och Hasse på middag?  Utan att vi inte skulle ta med oss något, ens inget. Det verkade minst sagt konstigt. Så givmild Brukar inte min kära syster vara. Jag frågade då om jag skulle göra en sallas och syrran sken upp och sa att det var en bra idé. Aha, där kom det. Syrran kanske helt enkelt fått löneförhöjning och vill fira lite tänkte jag och slog bort tanken.

Jag vaknade först tidigt den morgonen, sambon skulle gå upp och jobba kl 05:00. Jag och Min Stora mage gick upp och gick på toaletten för typ 3 gången på den natten. Jag följde sambon till dörren och jag minns att jag påminde honom om att skynda sig hem efter jobbet eftersom vi var bjudna till kl 14:00 hemma hos syrran. Sambon bad mig packa en väska med lite kläder så att han kunde byta om hemma hos syrran. Det lät som en bra idé och vi bestämde att han skulle hämta upp mig hemma direkt efter jobbet för att åka direkt till syrran. Jag gick tillbaka till sängen och sov- länge. Vaknade vid 11 tiden och gick upp- gjorde mest ingenting tror jag. Tog det lugnt och diskade lite. Jo juste. Jag pratade med min vän Therese på msn, jag gratulerade henne på födelsedagen och undrade hur hin skulle fira sin födelsedag. Hon svarade att hon skulle bjuda över sin familj på tårta senare på eftermiddagen.

Jag gjorde min sallad och sambon ringde och sa att han skulle bli lite sen.

Irriterande, men vad kunde jag göra. Ringde syrran och berättade att vi skulle vara lite sena. Tillslut var vi på väg. Jag helt ovetandes om vad som skulle ske. Jag minns hur jag satt där i bilen, med salladskålen i knäet och med två röda paprikor i en påse bredvid som jag glömt att skära till.
Sambon stannade bilen på parkeringen och jag minns att han var irriterad på något, men inte riktigt vad.
Vi började gå mor syrrans hus plötsligt stannar sambon till känner i sina fickor och jag frågar vad han glömt.
- Mobilen säger han och vänder tillbaks till bilen. Jag går mot syrrans hus. Knackar på dörren tar i handtaget och kliver in. Min svåger möter mig i dörren. Vi småpratar lite och jag undrar vart ungarna är. Mina systersöner som vanligtvis brukar komma springandes emot mig när jag kommer. Svågern säger att de sitter uppe och spelar. Jag säger att jag inte hunnit skära till mina paprikor och tar påsen på väg mot köket. Innan jag kommer fram till köket passerar jag dörröppningen till vardagsrummet och då händer det. Där står de mina fina allra käraste vänner och familj. Min kära syster, min mamma, min moster och mina vänner: Sabina, Moa, och Therese. De sjunger en sång som mamma har skrivit. Jag blir först förvånad, men sätter mig ner i soffan och lyssnar på den fina sången. På vardagsrumsbordet ligger ett BERG med paket och blommor. Efter bara några sekunder börjar jag att gråta. Här kommer alla gravidhormorner fram! Jag tror mest att jag gråter för att min moster är där. Min moster som jag inte hade sett på evigheter och att få krama om henne sådär- precis som när jag var liten var helt enkelt underbart!
 Dagen återstår i glada miner. Jag får massor med kläder och saker till babyn och jag har helt enkelt jättekul!
Vi äter massvis med godsaker. Muffins, kladdkaka och andra saker som jag faktiskt inte kommer ihåg idag.
Dagen blir kväll och gästerna börjar rulla hemåt. Mormor ska jobba natt och åker rätt tidigt. Tillslut är det bara min moster kvar och jag ringer dit sambon så att han hinner träffa henne. De träffas och sedan åker min moster också hem. Jag och sambonspenderar kvällen med min syster och svåger deras två söner. VI Grillar fakriskt och äter min goda sallad. Vi spelar spel och åker hem sent inpå kvällen. Hemma ligger jag i min säng, känner på magen och önskar att bebisen snart ska titta ut. Jag ser på alla kläder den fått och kan inte på några som helt omständigheter föreställa mig hur mitt / vårt liv kommer att förändas. Jag vet bara, just då att jag är fullständigt trött och alldeles alldeles Lycklig :)


Uppe med Tuppen!

Hallo!

Jag minns att jag skrev att jag var ledig i helgen men så blev det inte. På torsdagen ringde min chef för att fråga om jag kunde arbeta på fredag på dagen. Och så blev det. Flis hade vart lite febrig natten innan och Sambon kände sig med råger på allt dålig igen! Jag kände mig ltie osäker på att gå å jobba och lämna mina två sjuklingar hemma. Frågade sambon om han verkligen tyckte att jag skulle gå å jobba nästa morgon om han kände sig dålig.
- Ja, jag är nog bättre i morron sa han. Men sen på kvällen när jag låg där i sängen började han att pusta och frossa, så högt att Flis började röra på sig i sängen- ÅH nej!
- Du, det kanske är bättre att du bäddar åt dig i soffan så att vi alla får sova lite, viskade jag och sambon gick ut. Flis vaknade och fick sova med mig. Orolig natt med mycket kli i munnen, för Flis del. Men tillslut sov hon och sov till kl 05:00. Då fick hon välling och sedan somnade hon om rätt snabbt. Jag själv kunde inte alls somna om. Jag skulle ju upp kl 06:00- Och jag ville inte att väckarklockan skulle väcka henne.  Och det gjorde den inte :) Jag kunde helt enkelt gå upp själv- då det är tyst i lägenheten! Åt lite frukost- tog på mig kläder på med lite smink och så väckte jag sambon och just då vaknade Flis. Iväg till jobbet. På med musik i bilen massvis med musik för att försöka ladda batterierna lite grann- har man vart vaken sen fem så.

Nåja jobbardagen gick bra ! Och hemma hade Flis vart en liten gnällis men annars var allt bra. På eftermiddagen tog jag med Flis i bilen för att åka till mormor och Hasses ( mormors fästman) nya lägenhet! Lägenheten var stor och rymlig men behöver minst sagt renoveras :) Kul för mormor att få välja nya tapeter och färg i HELA lägenheten :)!
 GRATTIS TILL ER TVÅ <3
Jag och Flis fick även en STOR kartong med kläder och vattensaker till henne.
På vägen hem blev Flis jättetrött i bilen, efter att endast ha sovit i 40 minuter på dagen. Hem och klubba ner ungen i säng kl 18:45. Somnade på två röda sekunder!

På kvällen skulle sambon iväg med sin vän Romén för att gå på bio. Han kände sig fortfarande dålig men hade ju redan köpt biljetterna via sf:s hemsida så det var abra till att pallra sig iväg.

Själv satte jag mig framför tv:n framför "så ska det låta" med en bit glasstårta som blivit över från då vi firat Tant Moa.
Jag han se början, jag hann se att Puttes lag hade 3 poäng och Stefans lag 1 poäng. Sen måste jag ha slocknat! För kl 22:08 slog jag upp ögonen och det var inte alls något " så ska det låta" på tv:n utan nått helt annat som jag inte ens brydde mig om att ta reda på var det var.

Nåja man slocknar kanske på soffan när man jobbar och dessutom hade tagit Flis på natten* Pust, pust*

Natten var rätt bra- Flis vaknade inte mer än en gång för att få ltie närhet och vatten och sedan kl 05:00 för välling och sedan somnade hon om i min säng ( där hon fick ligga kvar) till 06:00 och ville gå upp! Vi stannade dock kvar i sängen i ca 30 minuter och mös och lekte lite. Så nu sitter jag här igen, UPPE MED TUPPEN.
Men å andra sidan lägger sig min unge redan vid 19:00 vilket betyder att vi får lite kväll här hemma. Men å andra sidan igen- får vi inte det då jag numer (tydligen) slocknar redan kl 20- 21. Men så är det men vaken nätter och vakendagar! Någon gång, kommer hon börja sova hela nätter mer regelbundet :) Och någon gång kommer hon dessutom kunna göra sin frukost själv :) Men det dröjer och vi får helt enkelt ta det för var det är- att ha småbarn.

Jag känner nu att jag böjrar känna av lite smärta i halsen när jag sväljer/ Gulp/  nej nej nej!
Jag vill/ orkar inte bli sjuk nu.

Här är det fukost dax snart och sedan vet jag faktiskt inte riktigt vad vi ska hitta på.
Sambon jobbar kväll ikväll. Kankse bjuder vi över någon villig själ att tillbringa lördagskvällen tillsammans med oss


RSS 2.0