Utmanad

Utmanad.

Jag har blivit utmanad av Elle :)

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! LYCKA TILL!


1. Vad heter du? Sofie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sola
3. Flicknamn: Saga (från min egen topplista!)
4. Pojknamn: Samuel (från min egen topplista!)
5. Yrke: Sykoterapeft ( ja, ett p för lite, men nästan :)!
6. Färg: snygg röd :)
7. Klädesplagg: Skosnören! ( haha undrar om det gills )
8. Mat: Surströmmming ( Men jag själv gillar det INTE) 
9. Sak i badrummet: Skötbord  ( i alla fall i vårt )
10. Plats/stad: Solleftiå
11. En orsak att vara sen: Slarvat bort busskortet och måste leta efter det! 
12. Något man skriker: Saaaaatan! jag menar såklart, Saaaablar ! 
13. Film:  Sjätte sinnet
14. Något man dricker: Sprite, läsken alltså :O)
15. Band: six pistoels ( sambon påstar att det är ett hårdrocksband :)
17. Djur: Snigel ( Lilla snigel akta dig, akta dig, annars tar jag dig ! Går varm här hemma! )
18. Gatunamn: Solhemsvägen ( bodde där med min mamma och mina syskon i ett par år)
19. Bil: Saab
20. Sång: saling grace
Jag utmanar:
 Becca!

Nya möbler till hallen!

Tjena!

Idag har jag pluggar och försökt få bukt på min rapport som ska vara inne, i morgon! Jag är alltså inte helt klar. Men jag har tänkt sitta nu ikväll en timme, och sedan ett par timmar i morgon när F är på dagis.
Sambon och jag hämtade Flis från dagis tillsammans kl 14:30 därefter gick vi en snabbis till affären och sedan åkte vi vidare till Jysk. Där inhandlades det en ny spegel och en ny byrå i vitt ! Så fint ! I nuläget och sen fyra år tillbaks har vi haft min gamla flickrums spegel ovanför en ritkigt gammal, men förvisso rätt antik och fin. Men jag har verkligen tröttnat på den. Ena byrålådan tjärvar och ett handtag är sönder ( och har vart det hela tiden). Eftersom den är så gammal har jag aldrig hittat sådanna likadana handtag attt jag helt enkelt skippat att köpa några. Och ett par helt nya, morderna handtag skulle se - rent utsakt fult ut.
Just nu håller sambon på att montera ihop vår nya byrå, och i morgon kommer nog spegeln upp.
 Flis hon sover redan! Det har vart mycket för henne idag! Hon hade blivit fullkomligt galen vid sovdax på dagis så personlaen vaggade henne i en vagn och hon somnade sedan där och sov lääänge. Hon hade dessutom ätit TVÅ portioner mat idag. Och sedan var det handlig för hela familjen som sagt. Efteråt åkte vi till mcdriven och köpte hem mcdonnalds mat som vi åt hemma hos mormor. Vi träffade Flis moster och hennes kusiner A och G. Flis verkligen älskar dem och har så kul tillsammans med dem. De är hennes favoriter över alla! Ingen får henne att skratta som hennes kusin G. De är så söta tillsammans.

Men nu ska jag se om Sambon vill ha lite hjälp och sedan blir det som sagt pluggning för mig!

Godnatt mina vänner !

Dagis start igen!

Ja, idag blec det dagis i alla fall. Sambon tyckte att flis lika bra kunde gå, nu när hon vart ferberfri nästan hela söndagen och hela natten till idag. Nja, tänkte jag. Det kändes inte så bra. Så jag ringde mormor, men hon höll bara med sambon. " Ju förr desto bättre " tyckte även hon. Felicia har vart borta länge nog nu, hon behöver få komma bort och träffa lite andra människor. Och då förstod jag, att det endast var för min egen skull jag ville ha min skrutta hemma. Det kändes helt enkelt sorjligt att lämna bort henne. Jag sa till sambon att jag ville bli hemmafru och ta hand om barnen ( ja, än så länge bara ett såklart) och ine jobba förrän de börjar skolan. Då såg han på mig sådär finurligt och sa " Det vill du inte alls, du skulle bli tokig. Gå iväg till dagis nu." Och Sagt och gjort. Och nä, inte vill jag bli hemmafru. Inte på heltid i alla fall. Man måste få komma bort för att kunna göra ett bra jobb hemma- enligt mig. Och jag tror ju verkligen på förskolans filosofi. Jag tror på att barnen blir mer självständiga och säkrare människor av att inte gå hemma med mamma hela dagen.
Lämningen gick bra. Flis grät en skvöt precis när jag gick men slutade med detsamma när en pedagog löft upp henne.
Den här veckan ska jag avsluta min vfu och se till att plugga en hel del. Sambon lika så- Hoppas jag!
I morgon ska Felicia fotograferas på Dagis. Åh så spännande! Hennes första dagiskort!
På onsdag är det föräldrarmöte. Jag ska laga lasange och bjuda mormor och hennes fästman + min lillebror på middag. Sedan stannar dem och tar hand om Flis medan jag och sambon går på föräldrarmötet.

Snart fyller Sambon 25 år ! Han har redan börjar prata om det och vi ska försöka ordna till en liten fest för kompisarna här hemma. Tanken är att Flis ska sova hos mormor. Men sedan ska de sedervanliga kalaset också ställas till såklart. Smörgåstårta och lite fika ska vi nog kunna fixa till. Just nu är det lite trångt här hemma hos oss, men det får helt enkelt gå. Man fyller bara 25 år en gång! 25 år, det är galet! Sambon fyllde 20 några dagar efter att vi träffats!

Vi har börjat prata lite jul och framtid här hemma. Vi ser framemot att kunna flytta härifrån. Vi har hört det ryktats om att våra hyreshus så småning om ska bli bostadsrätter. Kanske kan man göra en bra affär av att köpa sin bostad för att senare kunna flytta vidare.. Det skulle helt enkelt vara perfekt! Då har man lite pengar till insattsen och vi kan fullfölja vår dröm om ett fint radhus med liten tomt för barnen att tulta omkring på :) Det börjar klia i fingrarna på mig rejält nu. NU har vi bott här länge, trotts att vi trivs och har nära till dagis. Det bor bra människor här och flis har redan ett par kompisar i området. Men ändå- en egen tomt. Grilla óch sitta ute på altanen tills det mörknar om somrarna.  Myyyysigt!


Uppdate!

Hej !

Det var länge sen jag bloggade ! Hela familjen har legat i dvala i två veckor nu. Tösen har haft feber och båda sambon och jag har titt som tätt kännt oss snoriga och haft halsont blandat med huvudvärk.
Dessa Dagisbaciller och sjudomar som kommer en efter en.
När första veckan var slut gick vi till doctorn flr att kolla upp Flis. Men ingeting tydde på att något var illa. Docktorn sa att det var ett virus som var på väg tillbaka hon skrev ut hosmediOah asin och vi gick hem och var glada över att det troligen snart skulle vara över. Men icke. I stället verkade flis få samma symtom som jag haft veckan innan. Täppt i näsan och kanske även ont i halsen. Dagarna gick och ungen hade fortfarande feber. Jag blev orolig igen. Alla pratade konstant om denna svininfluensa! Så jag ringde doktorn och där togs det blodprover på Flis. Hon var sååå duktig. Jag är så glad över att vår underbara doktor K tog min oro på allvar och inte bara skickade hem oss. Proverna var i alla fall negativa och doktor k trodde helt enkellt att Flis fårr två, eller fler virus efter varnadra vilket resulterade i lång feber och hosta samt förkyldning. Hon rådde oss att vara hemma från dagis, men se till att komma ut varje dg för att rensa luften. Gärna sova ute. Detta gjordes. men ändå fick F vara hemma från dagis en vecka till. SOM tur är har sambon haft kvällsjobb och jag har kunnat gå till MIN vfu. Annars hade det blivit mycket kämpigt, kankse skulle vi då snart båda två vara fördörjdsa mer vår utbildning och det har jag ingen lust med. Jag ska dock försöka låta f vara hemma med sambon i morgon också medan jag sticker till vfun ett par tre timmar för att kunna se att hon verkligen blir frisk nu. Men det verkar så :)

Nu måste jag vika tvätt, och sedan förberda en hel del papper inför i morgon.

Jag vill också Gratta min bekant frida som fått sina tvilligar Emil och Elias!
Och även en annan bekant S har fått två tvillingar som barnbarn! Erik och Gustav!

Och en liten hälsning till min Svägerska V. Som är gravid med sitt första barn. 
 Oroa dig inte, det kommer att gå bra !  Hör av dig igen om du vill snacka mer barnafödande :) Och allt som hör där till. Det är såååå synd att du inte bor i STHLM. 
Alla dessa bebisar, det är nästan så att jag blir lite sugen!

Vi ses!Älskade host snorpa!

Vår älskade hostande snorpa!
När ska du bli frisk?
När ska du kunna använda rösten som du brukar göra. Det enda som hörs när du blir arg är dina försök att skrika, men det enda som du får ur dig är en hes stämma som låter som en ansträngd viskning. Det är synd, för det tar bara ännu mer på din röst.
Ingenting kan vi göra för att du ska bli bättre. Bara ge dig din hostmedicin och finnas till hands. Jag tycker inte alls om att lämna dig hemma när du mår så här.
Idag har du haft roligt med pappa. Trots att han var helt säker på att du inte hade någon feber. Men så kommer mamma hem och märker att någonting inte riktigt stämmer med dig i alla fall, trots sina skratt emellanåt. Det där gnället är inte vanligt gnäll. Tempen visade 38,2. Min stackars lilla trollunge. Att du var så bra på att hålla god min, det visste jag inte.
Och slagit dig har du gjort idag. När pappa var ute och lekte med dig var det en annan pojke som du har träffat många gånger i parken som skulle lyfta upp dig. Du tycker om pojken och skulle krama honom. Då blev pojken glad och löft up dig och sedan föll ni båda två ner i marken. Så på ena sidan huvudet har du nu ett stort blåmärke. Lilla tjejen! Som du ser ut.
När ska du kunna gå till dagis igen och när ska du sluta hosta? När ska du sova hela natten igen och när ska du bli vår vanliga högljuda flicka igen? Jag vill nästan höra dina argsinta skrik bara för att veta, att din röst är tillbaka.
Vår älskade snorpa. Se till att bli frisk snart. Så att vi kan få vila lite innan nästa sjukdomsperiod börjar.
Trollunge, du är mammas skatt. Den finaste jag vet. Jag älskar dig!

Sjukdomar och Jobbigheter

Ja, det är aldrig lätt att vara sjuk. Och inte är det lätt att ta hand om sjuka barn heller. Specielt inte när man själv är sjuk. Jag och flis har vart sjuka nu ett par dagar. Jag känner mig frisk nu. Kanske lite, lite förkyld men inget märkvärt. Flis har vart sjuk, feber och snuva. Sover inte hela nätterna- vilket resulterar i att inte jag heller gör det. Man blir riktigt trött och kinkig av sånt. Fy ja! Men nu är jag själv inte sjuk i alla fall. Det är sådär lagom kul att gå upp mitt i natten och ge liten alvedon, bråka i näspray och gunga om henne till söms. Det kliar i ens egen näsa och man känner hur det gör ont i både hals och huvud. Trots att jag själv också gick på smärtstillande. Nåja nog med självömkan. men gud så trött man blir. Dagis bacillerna måste passera. Inget att göra åt, bara kämpa vidare och hålla god min om barnet i alla fall kan gå på dagis två veckor i streck. Om ens det. Höstterminen brukar vara värst.

Vid sånna här tillfällen antar jag att man MÅSTE vara diciplinerad och plugga när barnet sover eller fixa barnvakt då och då. Visst trodde jag att det skulle bli svårt att plugga med barn i familjen men när dagis börjar och både jag och sambon har plikter att följa så blev det visst t o m svårare än jag tänkt mig. Men det ser ut att ordna sig ändå. Det tråkiga är bara att det vuxna livet försvinner. Man måste sova för att orka gå upp på både nätter och mornar och man måste jobba på helgerna för att klara av att vara student- ekonomiskt. Som det ser ut nu så ska sambon ( fortfarnade) skriva klart sin D uppsatts sammtidigt som han jobbar deltid ( då och då). Just nu jobbar han kvälsstid och de helger, som jag inte jobbar. Summan av kardemumman blir att vi inte ses specielt ofta och då vill vi bara sova..

Nej, jag ska inte bara vara negativ. Saker och ting har faktiskt förändrats till det bättre, kanske just för att vi inte ses speciellt ofta... haha !!

Ikväll är det tv kväll för mig. IDOL Och HELLS KITCHEN har säsongs premiärer. Får dock se om jag orkar det sist nämnda. Tidigare i dag var jag sjuuuukt trött!


Men ärligt, IDOL är lite kul! 
 Om än, lite ensamt att se det ensam. Jag se där Jag erkände!!

 På torsdag kanske jag får hålla i en liten bebis. OM Felicia är helt frisk till dess.
Tänk att hålla en bebbis en ens armar. det var ett tag sen nu.


Bebislukt... hur kan man INTE bli berörd av den lukten :) ?? 

En heldag med mormor

Ja, för ett par dagar sen blev det äntligen en heldag med mormor för mig och Flis. Det vafr så länge sen att vi nästan glömt bort hur roligt det är. Flis var ltie krasslig, men på bättringsvägen så jag bestämde mig för att vi behövde komma ut båda två. Flis blir galen av att bara gå hemma. Ingenting är roligt, ingenting händer och hon bara gnäller och gnäller, så tolig blir man emellanåt. Nåja, i vbäg kom vi tillslut. Flis och jag tog bussen till Gullmarsplan och vidare med tunnelbanan mot Farsta centrum där vi mötte upp mormor. Flis fick en korv med bröd till lunch och senare smaka lite när vi andra åt på Burger King. Flis fick en fin krona att ha på huvudet! Hon sov gott i vagnen i nästan en och en halv timme :) Så skönt! Snäll och go var hon hela dagen. Satt snällt i vagnen hela bussresan hem.


Jag hade tänkt att jag skulle lägga ut bilder på detta men Sambon har tydligen misslagt kamrasladden och jag vet inte vart jag kan hitta den :( Har jättefina bilder i kamran. Kankse kan jag lägga upp dem senare.

Mysigt hade vi i alla fall :)


Sömnsvårigheter

Dagis går gallant! Idag berättade förskolläraren om att Flis vart det lättaste barnet att invänja. Hon är så glad och fråmåt. Hänger på och ser glad ut. Blir endast ledsen om hon slår sig och det gör ont. Hon har ltie myror i kroppen och har svårt att sitta still. Ibland har hon svårt att komma till ro när hon ska sova, men hon somnar alltid. Maten går bra och hon får i sig bättre än vad personalen hade förväntat sig, efter allt de hört om ´Flis matvägran perioder.  Förskolläraren, som för övrigt ( tror jag) är den som Felicia gilalr mest trodde att Flis beteende grundar i att hon är en trygg flicka, som har trygga föräldrar. Det var kul att höra.

Men någon stans måste hon kankse också ta ut allt det nya som händer i hennes liv. Det är jobbigt att gå på Dagis och att skiljas så från mamma och pappa. Det tror jag det. Än så länge har hon endast gått som mest 09:00-14:45. Men visst är hon trött och inte alls lika sammarbetsvillig- hemma längre. 
Så, det ser ut som om sömen är det som fått ta stryk. För ett par dagar sedan kom Flis på att man kunde tända och släcka hennes nattlampa. Vi lät henne hållas och hon somnade ändå. Men i går så gick det INTE och inte för ett par dargar sen innan dess heller. I går var hon minst sagt svårsövd + att hon vaknade mitt i natten och inte kunde somna om. Det tog mig EN TIMME att söva om henne... och sen var jag rätt död när jag skulle upp till skolan i morse..

Idag när jag hämtar henne så bestämde jag mig för att möblera om lite i hennes rum så att hon inte kommer åt lampknappen. Sängen bör vinkel och flyttades bort en bit från ena väggen. Hon var så trött så trött ikväll att jag la henne redan kl 18:45. HOppas hoppas hoppas att hon sover hela natten i natt ! en sak är säker! Man ska INTE tala om för folk om hur bra man har det. Att ungen sover hela nätter och att man känner sig glad och utvilad på morgonen. Alllldrig meeeer att jag ska säga till folk om hur bra jag har det. Never more ! För då kommer det !!  

Nåja, Skolan går bra! Idag hamnade jag i en grupp som verkar jättebra. Verkar bra personer som gärna vill ge och ta emot feedback! Jag ser såååå framemot när skolan är slut och jag kan börja jobba! Så så så så jättemycket! Min mamma berättade idag att hon läst någon tidning om vart det finns mest jobb. Högst upp på listan stod: Förskollärare! TJOHO!!!!

Nu jävlar måste jag bara se till att lägga manken till så att jag klarar av studierna ordentligt, bara! Men tro mig, det ÄR svårare att plugga när du har en liten du hellre vill spendera din tid med. Men i morgon ska jag försöka plugga innan jag ska till skolan, börjar kl 1300 och jag ska lämna Felica på dagis kl 9.
Idag, beställde jag böcker för närmare 600 kr  Mindre än vanligt, men detta är bara för 5 veckor! Pust och stön! Jag vill inte ha ekonomi som en student meeeerr!  

Nåja, åter till sambolivet !

Vi ses !

RSS 2.0