Vi lever

Hej !

Jag skrev just ett jättelångt blogginlägg om en hel del. Och jag tyckte det blev så bra! Men så råkade det försvinna av min klumpighet! '

Nåja, hör av er om ni vill :)

Flis och jag lever och mår bra, trots visa omständigheter!!

Kram på er alla!


Kaos

 

Ja, dagen idag kan förklaras med ett enda ord; kaos!

 

Natten var hemsk! Flis hostade och hostade och hostade. Hon vaknade i princip hela tiden och kunde inte somna om. Hon bara hostade. Jag gav henne välling en gång, men mest vatten. Jag bullade upp med kuddar. Jag hade henne på min mage. Jag satt upp och sov med henne. Jag blundade, men var i nästa timme uppe för att byta en blöja.  Jag brukar inte byta blöja på natten. Men Flis vakande och sa ”Bajsa” Hon kanske hade ont i magen eller ville bajsa. Hon ville i alla fall byta blöjan och mitt i natten gör jag allt för att vi lugnt ska kunna somna om igen. Tillslut somnar vi om, i omgångar och vi försöker. Och det fortsätter att hostas! Och hostas. Jag får inte heller mycket till sömn. Det gråts och det tröstas. Jag börjar bli frustrerad. Jag har ingen hostmedicin! Felicias pappa glömde skicka med den sist när han hade henne och sen dess har den blivit kvar där- trots att jag gång på gång bett om att få den tillbaka. Men jag vet inte riktigt vad det är för fel på MÄN- sätter det sig själva före först och alltid!? Gör alla män det !?

Det blev morgon och jag började i mitt stilla sinne förstå att jag skulle få vara hemma med tösen. Trots att jag egentligen verkligen skulle behövt åka till jobbet idag. Jag ringde upp Felicias pappa och skällde ut honom efter noter! ” Vår dotter behöver sin medicin nu” sa jag argt. Detta resulterade i ett mindre fint samtal och som slutade i som det brukar- ingenting!

 

Jag var tvungen att samla ihop mig. Gav tösen alvedon- satte på nattlphu dvd:n åt henne. Tog en varm dusch. Skakade av mig min aggressivitet. Sedan bestämde jag mig, kosta vad det kosta vill. Jag får helt enkelt åka till apoteket och hämta ut en ny flaska molipect. Det vitsigaste av allt är att Flis mår så bra hon kan. Även om flaskan hos Felicias pappa i stort sett är full! Och den hade jag behövt för flera dagar sedan- för att inte låta hostan gå så här långt. Men icke då. Inte har någons far kommit över och lämnat det han glömt till sitt barns undersättning. Tyvärr!

Ja jag är fortfarande SKITARG och därför skriver jag om detta.

 

Sagt och gjort. Jag tog Flis i bilen mot apoteket för att vara dör när de öppnade. På väge tillbaks somnar hon i bilen. Fast klockan bara är lite över tio. Jag bär över henne i vagnen. Låter henne sova på balkongen en stund.

 

Flis vill knappt äta någon Lunch. Jag får i henne lite välling. Kl 13:00 bara gnäller hon. Är ledsen och jag får bara bära. Jag lägger mig med henne i min säng och vi somnar båda två och vaknar inte förrän kl 15:00. KUL kväll tänker jag!  Men nu fick vi i alla fall ta igen oss lite.

 

Dagen flyter på. Men redan kl 19:15 börjar Flis bli trött. Jag försöker få i henne lite till att äta men det går inte. Hon vill bada- badar i tio  minuter. Jag bestämmer mig för att testa. Ungen får pyjamas och jag gör i ordning välling. Lägger henne som vanligt i henne säng och hon ser jättetrött ut. Jag går ut ifrån rummet och lämnar dörren på glänt. Som vanligt. Men då! Då börjar grannen att BORRA!

 

Flis blir jätteledsen! Jag får gå in och sätter mig bredvid henne. Jag säger att det bara är grannen och att mamma är här nu. Lägger en hand om hennes huvud och en på hennes kropp. Hon somnar om. Hon är så fin min skatt. Men jobbigt har det vart idag. Minst sagt! Jag känner mig ganska trött i alla fall. Fast jag fick två timmars sömn mitt på dagen!

 

Det hostas inne från Flis rum. Jag antar att natten blir lång.


Fågelkvitter

Hej på er !

 

Idag när jag var ute med barnen på förskolan så hörde jag hur fåglarna kvittrade. Jag ställde mig i solen et tag och njöt av värmen. Jag drömde mig bort en stund, och tänkte på hur det skulle se ut på gården utan någon snö. Fantiserade om hur det kommer att bli när jag inte behöver dra på Felicia sin overall på morgongen. Hur mycket snabbare det kommer gå att komma hem. Hur mycket lättare allt blir med lite luft under vingarna. Jag bara stod där en stund medan gården började fyllas på med fler och fler vinterklädda förskolebarn. Jag hann tänka att ” snart, snart är det semester och skolsken”. Två sekunder senare blir jag hårt kramad bakifrån av en pojke som lyriskt säger: ” Fröken, nästa gång är jag inte här för då ska jag gå i skolan på snön” Jag skrattade till, och bekräftade att han hade rätt, nästa vecka ska han och hans familj åka till åre och åka skidor. Och pojken ska få gå i skidskola.

Då slog det mig igen ” en sak i taget”. Snön ligger nog kvar ett tag till. Men det VAR fågelkvitter jag hörde! Det lovar jag! Och det har jag kunnat leva på hela dagen. Trots på tok för lite sömn!

 

Nu ska jag sova!


Helg

Helg igen!

 

Ja, eller helgen är ju faktiskt i stort sett redan över! Jag vet att jag tjatar, men tiden går skiiiitsnabbt!

Flis och jag har haft en riktig myshelg tillsammans!  Efter en hel veckas slit på arbetet och förskolan så var vi helt klart värda allt mys och roligheter vi har vart med om i helgen. Vi har helt klart vart lediga, men för det även intensiva.

 

I fredags kväll bjöd vi familjen Nestor och en till vän på middag. Vi åt tacos och hade trevligt. Barnen lekte och stojjade runt som vanligt. Vi tittade ( så gott det gick med två dryga 1,5 året) på Lets Dance- eller det var faktiskt mest JAG som ville och såg på det. Samtidigt åt vi lite efterrätt bestående av köpt blåbärsåpaj med vaniljsås samt godis och läsk, barnen fick festis). Barnen började snart bli trötta och Flis somnade i sin säng vid 21:15 tiden. Ronja somnade sött i sin mammas famn. Ja, kvällen fortsatte sin stilla gång framför tv:n och snart gick gästerna hem.

 

På lördagen var det tänkt att Felicias Faster skulle komma hit och fira lite födelsedag ( då hon fyllde år i FREDAGS) men på morgonen får jag ett sms där hon snällt BER mig om en annan dag- då hon är alldeles för bakis ! Ungdomsåren har väll sin charm ? I vilket fall så kan jag inte låta bli att tycka lite synd om henne så jag säger snällt tillbaks att hon gott kan ligga kvar i sängen och se till att hon får i sig en massa vatten.

Jag tänker mig att Flis och jag kan ha myskväll själva, det går lika bra det. Även om det självklart hade vart kul med sällskap. Sedan kommer jag på- att det är melodifestivalens ” andra chansen” på tv samma kväll. Jag får lite halvpanik- ska jag se på det alldeles själv?  

Jag chansar och ringer upp min 12 åringa ( mycket upptagna) lilla syster och säger att hon kan få sova över hos oss. Och det kunde hon! Kul! Vi äter middag bestående av hamburgare med bröd och pommes friters. Felicia älskade min syster från första stund. Hon sprang efter henne och ropade hennes namn gång på gång. De lekte och stojjade länge och väl.

Det var så härligt att se! Flis hade fått sova lite längre på dagen och blir därför lite svårsövd på kvällen- hon kom upp två gånger men somnade tillslut vid 21 tiden.

 

Och Idag söndag fyller min yngsta systerson Gabriel år 7 år!!!  Jag KAN verkligen inte fatta att min älskade lilla plutt. Min fina lilla buse har blivit så stor! I vilket fall så kom vi iväg vid 13:45 tiden idag och Felicia fullkomligt älskar att åka till sin moster! Hon älskar hunden Allan och hon älskar sina kusiner- och mormor! Idag blev det full pott! Kally följde såklart med för att fira Gabriel och där hemma fanns mormor, morfar, moster, kusiner, alltså hela paketet! Flis fick en tröstpresent av Mormor- ett jättefint hårband som vi såklart glömde kvar hos moster, men  men.

 

Flis och jag följer med min syster, ( flis moster) svåger, födelsedagsbarnet och hunden Allan på långpromenad ute. Det var så härligt väder. Solen sken och snön glittrade, barnen var glada och hunden halvtokig. Precis som det ska vara ! Svågern och gossen gick och handlade och vi systrar fick lite ensamtid- sån där värdefull talking man får ibland. Lite fnitter, lite barndomsminnen, familjetankar och framtidsdrömmar. Allt i ett och dessutom ute i solskenet! Frisk luft och lite kyla om nästan. Underbart!

 

Flis och jag åker vidare hem till Mormor som bjudit oss på middag! Det blir i all enkelhet korv med bröd och sedan lite efterrätt. Jag börjar bli bortskämd med alla dessa middagsbjudningar, men inte mig emot och jag kommer nog aldrig sluta uppskatta det!

Det är så skönt att få komma bort lite. Och Flis älskar att vara hos mormor, man kan se på en gång att hon känner sig hemma. Vi stannar kvar tills 18:45 tiden.

Vi åker hem. Hänger tvätt och plockar lite. Kl 20 lägger jag Flisen som somnar med detsamma.

Vi har haft en underbar helg tillsammans min skrutta och jag!

 

Du är det bästa som hänt mig. Aldrig ska jag sluta älska dig!


RSS 2.0