Helt slut!

 

Helt slut!

 

Idag har det vart en sån där halvknasig dag. Flis har haft feber till och från ett par dar tillbaks. I natt bökade hon ett par gånger men idag när vi var hemma så tänkte jag ändå att hon nog inte hade någon feber och att hon säkerligen kunde gå till förskolan i morgon.

Jag började dagen med att rensa och fixa i badrummet. Jag tog ner skötbordet och fortsatte stäad inne i klädkammaren. En byrå flyttades in i badrummet och skötbordet lyftes ut. Jag ringde min mammas särbo och frågade om vi kunde komma över med spjälsängen och skötbordet redan idag, eftersom jag gärna ville bli av med dem så fort som möjligt. Ja, vi lånade sakerna av honom för ganska exakt två år sen!

 

Flis var ganska arg och irriterad på eftermiddagen. Jag anade mer sjukdom men tänkte att det mer var trots, ( 2 års trotset mina vänner, det är INTE att leka med ;) Sådanna här kvällar kan jag faktiskt önska att jag levde tillsammans med någon. Någon att komma hem och ” lämna över till”.

 ”Här varsågod här är din unge och nu är jag slut- haft henne hela dagen, nu är det din tur!”

Å andra sidan- det hände att jag sa så när jag levde med Flis pappa. Men oftast så kände väll flis att jag var irriterad och ville komma till mig igen. Hon brukade skrika” Mamma” MAAAAAMMA””.. Och jag höll i mig ett tag men oftast gav jag TYVÄRR upp och irriterat tog mig an min skrikande bebis och gjorde vad jag kunde för att få ungen tyst och klar för natten..

 

I vilket fall, ikväll satte jag ungen i badet när jag kom hem. Hon hade ingen vidare lust att bada men ja sa till henne ” Du kan sjunga för ankan, får mamma höra?” Kan du sjunga blinka lilla stjärna för ankan”? Då där höll jag på medan jag städade undan det sista i hallen som

skulle ställas in i klädkammaren.

Sen gjorde jag välling och tog på skruttan pyjamas. Gick in med en trött flis till sängen och då ville hon inte ta sin välling, hukade så som hon brukar göra när hon är sjuk och då bestämde jag mig för att ta tempen på henne i alla fall. Visst hade hon feber! Inte mycket men lite grann och jag förstod då att hennes beteende idag inte bara berott på trots utan att hon faktiskt inte känt sig riktigt okej. Stackars lilla tösen!

 

Ingen välling, men vattenflaskan ville hon ha och hon somnade med den… tyvärr har den blivit lite av en napp nu på senare tid. Men när hon är sjuk kan jag inte hindra henne från att dricka vatten och inte heller från att ha en mysig stund samtidigt. Hon kommer nog vakna i natt och vilja ha sin välling.

 

Det har faktiskt vart en hård dag i dag, men jag har fått mycket gjort, även om jag skulle kunna göra mer! Men alltid, alltid släpar man efter med saker!

Jag planerar inför flis födelsedagskalas och jag har faktiskt fixat inbjudningskort! Hade jag levt med någon nu hade jag åkt/ gått runt med lite kort nu när barnet sover, Men eftersom jag är själv, vilket verkligen har sina fördelar så får det nog bli en sväng i morgon på förmiddagen. Tyvärr får jag stanna hemma i morgon med Felicia eftersom febern inte är riktigt kvitt! Bara en sån sak- TÄNK att ha någon att dela vab dagar med….

 


Bilder från Hannah!Julius, Ronja och Felicia kastar mackor till Ankorna!De gräver och har roligt tillsammans!


Min söta lilla Unge! Felicia!En sjukling!

I natt vaknade Flis många gånger, jag tappade räkningen efter tre gånger och jag var nog uppe två eller tre gånger till efter det. Sista gången var hon skållhet över hela kroppen. Det blev alvedon och vattenintag. Lite mys och sedan somnade hon tillslut om. Sedan vaknade hon igen, tidigt på morgonkvisten och ville ha välling. Hon fick det och somnade sedan tillslut om igen. Så skönt och mysigt att gå å lägga sig bredvid sitt sovande barn. Finns det något mysigare över huvet taget ? Jag hann i alla fall upp emellan och vabb anmäla mig på jobbet. Glömde dock att ringa till Felicias förskola, och gick tröttsamt tillbaks till min säng där Felicia låg å sov så sött. När hon sedan vakande, var kl 09:15 och vi båda var glada och utvilade. Eller, ja Flis var utvilad i alla fall! Jag hade nog kunnat sova en timme till! Inga sjukdoms tecken över huvet taget visades dock...

 

 Jag tänkte mig att Flis skulle orka vara vaken hela dagen för att sedan lägga sig runt 19 tiden för dagen. Men icke! Hon tvär somnade kl 14:00 och fick sova till 15:00. Vilket resulterade i ett duracell batteri som sprang runt runt här i flera timmar. Tillslut gick vi ut och lekte i parken. In för att äta middag och städa undan lite till. Mormor försökte bjuda oss på Fika, men jag avböjde. Kände att jag ville fortsätta pyssla hemma! Ja, hör och häpna! Efter en stund gick vi till bilen för å hämta lite kvarglömda saker och då passade vi även på att gå till affären för att handla lite lördagsgodis. En chokladkaka och en chips påse! J Väl hemma så sätter vi på tv:n till ” Så ska det låta” Och vi har det så mysigt tillsammans Flis och jag ! Ord kan verkligen inte beskriva vad jag känner för den ungen !

Efter ” så ska det låta” så slängde jag flis i badet. Efter det blev det läggning med detsamma och ungen somnade !

 

Och nu, ska jag hänga tvätt och ägna mig åt lite lite, värdefull ” barfri tid” !


Bebisbilder! Älskade unge!

 Flis första vinter!
 Ibland sat hon i babysittern riktigt länge :)
 Hon hoppade i hoppgungan!

 Klädde sig fint och gick på Kalas :) Skrattade i soffan :)Och ibland somnade hon, efter mycket om och men :D
Och ett tag! var hon riktigt matglad och tjock :)
Första Pulka åkningen :)

Lärde sig sitta 5,5 månad gammal :)

Fick ny bilbarnstol :)  Även om den fick "stå" i en hel månad innan den äntligen kunde börja användas :)
Nack stödet flyttadener innan den användes, såklart :)

För två år sen!!

   

Såg jag ut så här :)Och, jag var lyckligare än nånsin! :)

Ensam tid, hemma hos mig?

 

 

En ny tanke hos mig är att jag börjar längta efter mer ensamtid. Ensamtid i mitt eget hem. Som det är nu så har Flis pappa henne inte speciellt ofta, och han har henne ( av olika själ) hemma hos mig. Det funkar ofta bra och det är bra för Felicia. Hon är trygg i sitt hem och hon har sin säng och sina saker.

Jag själv åker bort och har det minst sagt trevligt på annat håll just då.

MEN, jag skulle vilja bada, sova, se en film, STORSTÄDA, bjuda hem kompisar på middag, bara vara. Utan att bli störd. Hemma, hemma hos mig.

 

Jag har verkligen svårt att släppa Felicia ifrån mig, men förr eller senare kommer hon kanske att spendera mer tid hemma hos sin pappa och jag måste då, helt plötsligt lära mig, att vara ensam, ensam i mitt eget hem.

 

Jag längtar efter det- men tanken skrämmer mig också!

 

Kan man få bjuda en kompis på middag och få prata ostört i två timmar i sträck? Utan att bli störd? Finns det ens på kartan!? HUR gör man då?


Gårdagen i bilderDem tre vännerna: Julius, Felicia och Ronja!


Sötisttrollen kastar mackor till Ankorna- som itn var där just då!


 Felicia Fikar! :)

Felicias Bästis Ronja Fikar :D

 På vägen hem ville de hålla varndra i handen! Så fina!


På vägen hem beslött vi oss för att " låna varandras barn" :) Jag och Mattias har skaffat oss trillingar :D


En rikrigt bra dag avslutades som sagt med prommenad till sjön med Victoria och hennes dotter Ronja. Hanna och Mattias och deras son Julis och så jag, och Felicia!
Bilderna är tagna av http://hanna.olzons.com

Tack!

Beautiful blogger avard!

Tackar http://underbaringar.blogspot.com för den fina awarden!!!

 

  

 


Det man ska göra är att kopiera in awarden för att visa att man fått den. Länka till den man fått den av samt skicka den vidare till 7 andra bloggar. Sen ska man berätta 7 saker om sig själv...

 

  1. Jag är en retisticka! Ja, om jag hittar någon rolig ” svaghet” hos en annan person så mobbar jag gärna personen lite lättsamt för detta. Det är ofta nära vänner, som jag VET klarar av trycket ;) Vici och hennes skånska vet vad jag talar om!
  2. Jag har alltid drömt om en stor familj. Tre, kanske till och med fyra barn har jag alltid velat ha. NU bor jag dock ensam med min dotter och för första gången i livet uppskattar jag ensamheten rätt ofta!
  3. Jag är allergisk mot disk. Jag kan inte se disk på diskbänken utan att faktiskt må lite dåligt.
  4. Jag är LAT. Jag drar mig gärna från att städa och tvätta om det finns något annat (om än bara lite) roligare att göra. ( Dock inte disken då, den tar jag med detsamma).
  5. Jag är en riktig mysare. Jag älskar att ligga på sofflocket och bli omhållen och gärna masserad på ryggen !
  6. Jag ÄLSKAR att shoppa barnkläder! Ändå sedan jag blev gravid går min kropp mot barnavdelningen i ALLA klädersaffärer jag kommer in i.
  7. Jag lider av separationsångest! Om jag ska skiljas från människor (mestadels Felicia) jag tycker om så klämmer det åt i hjärtat. Har väldigt svårt att släppa taget !

 

Jag skickar awarden vidare till camillasoderlund, hanna.ohlzons, lastwaltz, johannadaghall.

 

Kom tyvärr inte på tre bloggar till!


Underbar Dag

Underbar dag!

 

Idag när jag vaknade var humöret på topp! Eller,, jag hade vaknat ett antal gånger innan jag äntligen steg uupp, då var klockan 08:15 och jag tog med mig mitt täckte till soffan. Flis och jag mös tillsammans i soffan till morgon bolobompan länge och väl. Busade och skrattade och kramades, så där som bara barn och föräldrar kan- tror jag!

 

Sedan åt vi frukost och fick plötsligt bråttom! Kl 10:00 skulel vi på Lekdejt i parken med Flis kompis Ronja och hennes Pappa Matte. Jag fick ringa mig 15 minuter sen och sedan skynda oss ut. När vi kommer ut skiner solen och luften känns så härlig. Det var varmare ute än jag trodde så Flis jacka åker av med detsamma. I parken väntar Matte och Ronja, men även Flis kompis Julius och hans pappa Matthias. Barnen leker och har skoj! Efter en stund kommer Julius morbror Alex till lekparken och Matthias undrar om jag, och Matte och barnen vill följa med och mata ankorna vid sjön! Och det vill vi gärna i det fina, varma sköna vädret. Matthias går on och handlar bröd och festisar till barnen på affären- (TACK ! ) Barnen blev tok glada och sedan promenerar vi ner mot skön. Och då slår det mig att jag går i en Barnvagnsmaffia- bestående av. PAPPOR och BARN: Ja, jag var den enda MAMMAN som var ute med barnen. Lite omvänd situation, men jättetrevligt! Killarna, eller borde jag säga männen är jätteschysta och roliga att prata med. Väl framme vid skön matar vi ankor och en lite halvläskig och nog lite aggressiv svan. Barnen lekte och hade skoj även där och Julius morbror Alex plåtade som sjutton, så kanske kan jag låna till mig en bild senare.

 

Väl hemma lagar jag lunch till mig och Flis. Potatismos ( hemmagjord) och köttbullar ( köpta). Flis tyckte det var jättegott och åt massor. Efter detta försökte jag få henne att sova men det gick inte. Vi dammsög och dammade i stället. Vid 15:30 klädde vi på oss ytterkläder för att åka en sväng till Ica Maxi. Flis verkar då lite trött och jag tänker att hon kan få sova i bilen lite. Men jag hinner inte långt. På vägen till bilen går vi förbi pappersinsammlingen och när jag kommit dit så har ungen somnat i vagnen!

Jag går till Mattes balkong och snackar lite skit med honom (och ja lite med Ronja också). Vi försökte väcka Felicia men hon bara sov och sov. Jag bar upp henne men hon var verkligen svårväckt- Så brukar hon inte vara. Tillslut satte ja in henne sovandes i bilen och hon fortsatte sova ändå tills jag bar ur henne ut bilbarnstolen och ner i barnvagnen igen. Jag handlade blöjor och lie annat välbehövligt för mina sista slantar till veckan.

 

När vi kom hen stod vår sanna vän Sabina och väntade på oss. Vi åt middag och hade det trevligt. Flis badade och vi tjejer babblade på som vanligt. Fnitter och diskussion till 1000 ! ROLIGT har vi i alla fall !

Kvällen kom och vi tog fram ostbågar. Vi vuxna drack the och Flis ville ha mjölk. Vi mös och försökte oss på att prata någorlunda  snabbt innan vi blev avbrutna av Flis ” mamma”,

”Mamma”..MAMMA!”  ” Hallå, mamma, ska inte JAG ha din FULLSTÄNDIGA UPPMÄRKSAMHET LÄNGRE! ELLER!? Var det som om hon ville säga!:) Men sötisgrisen lugnade så småningom ner sig och ville sitta i mitt knä och mysa. Och det var såklart mycket mysigt för även mig!

 

I morgon väntar ännu ett tvåårskalas och säkert går vi ner till parken på förmiddagen. Även fast vi inte har någon planerad lekdejt för i morgon!

 

Hoppas på fint väder och ännu mer välbehövlig- VILA!

 

 


Mormor fyller år !

 

Idag har jag och Felicia spenderat hela långa dagen tillsammans med familjen. Vi åkte hemifrån kl 10:15 i morse och kom hem kl 19:20 ungefär. Hela förmiddagen spenderade vi henna hos mormor. Vi hjälpte till och fixade lite men umgicks mest, sedan blev det kalas när resten av familjen kom. Det var trevligt och roligt att se dem alla igen och träffas alla samtidigt1 Mormor bjöd på jättegod lasagne. Men Flis kände inte alls för å äta. Jag tror det låg något i att hon ätit en hel del vindruvor på förmiddagen. Eller så hade hon inte ro i kroppen att sitta still just då, jag vet inte. När tårtan kom fram var det dock en liten tjej som kikade fram och ville äta igen. Ja, Flis gillar nu mer tårta! :/ : )

 

Efter en hel förmiddag hos mormor var det dags att åka hem- trodde jag. Min syster bjöd med mig och Flis hem till dem på grillmiddag! Flis blev superglad! Hon älskar att vara hemma hos sin moster och hoppa på deras studsmatta! Ja, det är en bra studsmatta, en sån där med skyddsnät runt, ja just precis. En sån! Flis åt TVÅ grillkorvar och spagetti och även lite grönsakssallad!

 

Kl 18:30 åker vi hem. Flis är trött i bilen men somnar inte ! :) Hemma är hon glad och pigg en stund. Kl 19: 55 åker hon i säng och hon somnar tvärt!

 

Jag ser just nu på ” Sveriges fulaste hem”. Och sedan, är det ” Lyxfällan”.

Jag tänker ta mig en kopp OBOY och sitta här och njuta… : )

 


Pappahelg

 

 

Hej och hå!

 

Då har det vart Pappahelg igen för Felicia! När jag åkte från jobbet i fredags kändes det bra tungt. Det kändes fel att inte åka till Felicias förskola för att hämta henne. Att inte få en stor bamsekram och en (i alla fall eventuellt) en blöt puss!

 Men jag behöver också få komma bort, sova ut, äta mat utan att bli störd, få gå på toa ifred. Klä på mig, ja endast mig. Inte dra barnvagn, inte kuta efter en unge som springer åt HELT fel håll! Osv. osv.

Och framför allt: Felicia behöver tid med sin pappa.

Och jag, hade faktiskt en riktigt bra helg jag med. Det är just separationsfasen som är jobbig. Det är jobbigt att veta att man ska göra något helt annat än vad man brukar. Men så fort jag kliver ur bilen så känns det bra igen!

 

 

Idag är det Söndag och jag har Flisen.. Ja egentligen är det ju så att Flis ska vara hos sin pappa från fredag till söndag varannan helg, men det var länge sen hon var med honom så länge. Och om jag ska vara helt ärlig, så tycker jag att det är rätt skönt att få komma hem och spendera en helgdag med Flis också. Idag har vi vart ute på lekdejt i lekparken med Ronja och Julius och deras föräldrar, sedan gick vi in och åt lunch och efter det verkade Flisen trött och eftersom vi ska på två olika bjudningar i eftermiddag/ kväll så tänkte jag att det var en bra idé om hon sov lite middag. Jag läste just en bok för henne och la henne ner i sängen. Men det bara sjungs och pratas inifrån hennes rum. Eller vänta nu här, jag hör att det är tyst nu, riktigt tyst! Och jo då mycket riktigt! Barnet sover! YES!

 

Kl 15:00 idag ska vi vara på mitt gamla jobb och fika. KL: 16:30 är vi medbjudna med min syster och hennes familj till deras vänner-och ja, bekanter till mig så att säga. De har en dotter som är ett år äldre än Felicia tror jag och så har de en son som är lika gammal som syrrans äldsta son. Det bjuds i alla fall på tacos. Jag ska ta med mig lite korv till Felicia och sen borde jag köpa med mig något gott kanske. Vilket min budget verkligen egentligen inte tillåter! Men men, vi får se vad jag kan skrapa ihop!

 

I veckan fyller min mamma år och sen är det förhoppningsvis lite LÅNGLEDIGT för vår del :D Jag hoppas att jag får ledigt den 14: e maj! Och nästa helg är det kalas igen, hemma hos kompis Noah som blir två år!

 

 

Nu ska jag nog också lägga mig ner en stund!

 

Och Tack J, för en underbar helg ! ;)

 

 

 


Tankeperiod

 

 

En liten tänkande period. Jag tänker för mycket. Alltid gjort, kommer nog alltid göra. Några talar om för mig att sluta upp med det nu genast. ”Lev för helvete Sofie”. ”Lev i nuet” säger dem. Överallt säger folk åt mig att jag kan. Att jag visst fixar det. Och jag vet ju, att jag kan, och att jag fixar det. Men hela tiden känns det som om jag borde, jag borde kunna mer. Jag borde fixa mer. Jag borde ta tag i saker. Men ofta hamnar jag här, i tänkandens tider. När barnet har somnat och det bara är jag kvar. Jag har sprungit i tvättstugan hela eftermiddagen med Flis. Nu på kvällen sprang jag en vända utan henne. Med hjärtat i halsgropen förståss!

Får man göra så? Lämna sitt barn, ensam sovandes i sin säng medan man kutar till tvättstugan för att hämta lakanen ur torktumlaren? Är det dödstraff på det?

 

 

Jag käkar choklad ( ja, snart ska jag ha mens)

Lyssnar på musik

Funderar på allt och inget.

Tv:n är på. Men ljudet hörs inte.

Jag är ensam. Och jag gillar det!

Jag lyssnar på tystanden.

Undrar hur jag inte kunde värdesätta detta förr i tiden.

En sak i taget,

Leva nu, så var det.

Jag är på väg.


Valborg

 

Då var det valborg, igen! Tiden går riktigt snabbt, så där snabbt att jag ibland undrar hur jag hinner med allting. Med lite mer eftertanke så kommer jag underfund med, att det är just det. Jag hinner inte med allting. Det var ingen som sa till mig att det skulle bli lätt att leva som ensamstående. Jag trodde väll inte heller att det skulle bli lätt, och jag kan inte säga att det är svårt direkt. Det är bara lite knepigt ibland. Det finns faktiskt vissa saker som går lättare när man är två. Nåja, mer om det en annan gång.

 

Vi firade Valborg tillsammans med J och med Felicias två kompisar Ronja och Julius och deras föräldrar. Felicia hade vart hos mormor hela dagen. På onsdagen ringde de nämloigen från Felicias förskola och bad mig hämta henne. Det går maginfluensa på henens förskola och hon hade tydligen haft diare så det var ju bara att sätta sig i bilen och hämta upp skruttan. När man har haft diare eller kräkts så får man inte komma tillbaks till förskolan förrän 48 h. På tosdagen vabade jag. Felicia verkade frisk och kry. Ingen diare mer. På fredagen, ja på självaste Valborgsmässoaftons morgon körde jag hem Felicia till hennes mormor. Underbara mormor som alltid ställer upp och hjälper till när hon kan. Tack så mycket!!!

 ” Felicia får sova hur länge hon vill idag” sa jag till mormor innan jag drog vidare till jobbet. Tanken var att hon skulle klara av att gå till brasan på kvällen utan större gnäll och protester. Efter en bra dag på jobbet åkte jag och hämtade Flisen hos mormor. Jag får då veta att hon sovit 2,5 timme. Kors i taket! Det har inte hänt på extremt länge!

 

Vi åkte hem och böt lite kläder på oss. Sen tog vi med oss diverse saker och gick hem till Familjen Nestor. Barnen åt potatismos och köttbullar. Vi vuxna åt kött och potatissallad. Ja, jag och Vici drack t.o.m varsin 2,5 % alkoholhaltig cider! Kvart över sju på kvällen går vi mot brasan. Mätta och belåtna och med mycket trevligt sällskap. Väl framme träffar vi några vi känner. Barnens manliga ”fröken” var där. Barnen blev glada över att se honom men också väldigt fundersamma. Fel ställe, tänkte de nog. Vi träffar resten av sällskapet. M och H och deras lille son Julius som går på samma avdelning som Felicia och Ronja. Jag tar lite bilder på barnen med mobilen men jag har ingen sladd än så länge och har ingen riktig koll på hur man annars för över bilderna från mobilen till datorn. Men håll ut. En dag kanske det kommer in lite bilder : )

 

Vi går hem tillsammans allihop och lille Julius somnar i sin vagn. Det regnar och Ronja och Felicia sitter så sött i sina vagnar med regnskydd på och äter varsin tablettask. Vi går hem till Familjen Nestor en stund och äter jättegod äppelpaj som Vici bakat och även lite snask som jag och Flis tagit med. Vi stannar dock inte så länge. Runt 22 tiden visar Flis riktiga trötthetstecken och jag bestämmer mig för att gå hem. Hemma somnar hon nästan på skötbordet. Fort på med pyjamas, en snabb tandborstning och vällingöra. Flis somnar med Vällingen i handen innan jag ens gått ut ur rummet.

Jag ser på min skatt.

”Du är det finaste jag har”  

 

Jag kan inte med ord beskriva vad den lilla varelsen betyder för mig.

Det är makalöst. Kärleken till ens barn.


RSS 2.0