Helgen är slut !

JA,  så var också denna helg slut. :( Tiden går så jäkla snabbt !

Idag har sambon jobbat på förmiddagen och jag bestämde mig för att vara en elak mamma och låta min dotter vara inne större delen av förmiddagen för att jag skulle hinna städa lite. Ungen försökte verkligen få mi gatt förstå att hon ville gå UT. Hon gick och hämtade sina skor flera gånger. Knackade på utterdörren. Sa till mig flera gånger..  koo, koor!  (Skor skor)

Tillslut, efter att jag plockat, hängt och vikt tvätt, och diskat så sa jag åt henne att hon kunde gå och hämta skorna. Ungen skiner upp i något slags extas leende och slyndar sig för att hämta sina skor. Jag inser att jag måste bnyta hennes blöja innan vi går ut och ungen håller HÅRT i sina skor under blöjbytet. Hon gnäller lite under bytet och jag försöker göra henne införstådd med att vi SKA GÅ UT: PÅ med torr blöja, byxor, stumpor, jacka och SKOR. " Nu kan du gå och sätta dig i vagnen" ber jag henne och ungen går direkt till vagnen. Visar med sin hand att hon vill upp. Nu mer brukar hon alltid gå ner i vagnen själv, men inte nu inte. Kankske förstår hon att det går fortare om jag lyfter henne.... ? Nåja vi går ut och ungen är superglad. Hon skrattar, sjunger och pratar. Vi köper ett frimärke, lägger på ett brev till CSN. Går till affären och handlar mjölk, bröd, frukt och grönsaker. Vidare hem. Förbi alla lekpaker. Klockan börjar närma sig lunch. Ungen pekar på lekparken. Men jag, den dumma mamman säger nej. Lite dåligtsambete har jag, men det är väl så livet är måste jag tänka. Jag pluggar, ungen går på dagis. Tyvärr måste man städa ibland och olyckligtvis blir det på vår, alldeles egna, dyrbara tid tillsammans. Jag försöker att tona ner mitt dåliga samvete med att vi faktiskt ska ut på eftermiddagen. Vi går hem och äter lunch och ungen är supertrött. Hon nästan somnar vid bordet, fast hon äter fint och får i sig bra med mat.

När hon, ungen- så hemskt det låter. Jag menar, förståss Flis. Medan Flis sover så försöker jag återigen göra iordning lite här hemma. Kl 1200 kommer en familj för att köpa vår britax vagn. Allt går bra. Flis sover igenom besöket. Jag tänker, att jag ska hinna lägga mig och vila en stund, men icke. Flis vaknar och vi myser en bra stund tillsammans. Ligger uppe på överkastet på min och sambons säng med en filt över oss och bara myser där tillsammans. min fina flicka och jag. Sedan är det full fart igen. Vi äter lite mellis bestående av yoghurt som Flis tydligt visar att hon vill ha genom att säga något som låter ungefär " hurt, hurt"

´VI åker till mormor. Hela bussresan ( mellan banantuggorna) säger flis " momo, momo"! Hon måste verkligen trivad i sin NYA fina vagn. Hon satt som ett ljus hela bussresan. Hos mormor träffar vi morbror Claes, moster Cathrine, hennes man och kusinerna A och G. Flis leker och har kul med killarna- som vanligt.  Efter en stund kommer även sambon dit och umgås med oss alla :O)

Mormor, jag och Flis tar en sväng i handen centrum. Nytt regnställ till Flis införskaffas från Lindex och sedan regnvantar och fleesesätt från Nameit!
 Vi gårt hem till mormor igen. äter GOD spaggetti och köttfärsås. Flis äter som en häst! Massvis! Det är en fröjd att se flickebarnet äta så :)  Efter maten får hon en GOdispåse, ja bara ett par få godisar, men ungen äter och fröjdas åter igen.
Sen kommer vi hem, i tid denna gången. FLis läggs i sängen redan 18:50 och somnar efter ett par få minuter. Så som det brukar vara :) Mammas duktiga älskling! I morrn är det skola och dagis igen. Helgen är slut, tiden skuttar iväg.


Moster Cathrine har köpt Nya fina skor till Flis! Fina va ;)?


Idag innan läggdags. Var hon så söt vår skatt!
Vatten = Favvo drickat!


Även i går efter middagsvilan hade flis och jag vårt Mys :)Myyys med mamma-och vattnet !

Flis äter sin livs första chockladtopp- Själv! Gott :)

Helt förstörd !

Hej och åter hej... !!!

Jag vet, jag ÄR dålig på att uppdatera!

Utgången var fantastisk rolig :) Roliga arbetskamrater och god mat och dryck gjorde kvällen fullständig :)

Milshake drycken, gjorde mig lullig i kroppen det måste jag erkänna, men den var också, gudommligt god ! Ett par tjejer ville vidare efter middagen. Jag tackade dock smidigt nej. Efter två drinkar, och en cider var jag som sagt redan lite berusad och kände att jag faktiskt inte behövde mer än så. Det skulle bli skönt att få åka hem till ett tomt hus och få sova ut ordentligt. Det var skönt men sammtidigt lite ensamt. Jag vaknade redan kl 08:00 och ringde sambon för att höra hur allt hade gått. Alltd hade gått bra och jag kunde återvända till sängen efter att jag gått på toaletten och gett katter mat osv.. Vaknade sedan inte förrän 11:15!
Sedan vid 14 tiden fick jag tillbaks min skatt och det kändes underbart att återigen kliva tillbaka i rollen som, mamma!!


Denna eftermiddag och kväll har sambon jag och såklart Felicia spenderat i glada vänners lag. Min syster och hennes familj. Det var meningen att vi bara skulle fika, men det slutade ( som alltid) I middag och många trevliga samtal. Syrrans ungar leker mest med kompisar men ibland kommer jag åt att ge dem en puss och en kram :) På kvällskvisten ville syrrans yngsta son följa oss till bilen, så även syrran och hennes man följde oss när de ändå skulle gå ut med Hunden. Syrrans son, G. drog Felicia i vagnen hela vägen. Så gulligt och fint :)!

Åh, jag är så glad att familjen är tillbaka från sin utlandsemester. Det är så trevligt och mysigt att ha dem tillbaks, åh så jag har saknat dem! Felicia verkligen älskar stället. Leker och stojjar. Hoppas på ungarnas studdsmata, badar i sin pool, gräver i sandlådan mm.  Åhhhh vad jag vill flytta nuuuuuuuuu!
Måste bara plugga klart, skaffa mig ett jobb och börja spara till en rejäl handpenning. Hum, den som väntar på nått gott :)!?

Ja, dagen började ta slut och vid 18:40 åkte vi hem. Flis var trött i bilen och vi trodde att hon skulle somna med det samma när hon slutligen kom i säng. Men nej, inte i dag. Efter 40 minuter hörde vi fortfarande hennes prat inifrån sovrummet och hon började efter en stund bl rikiigt ledsen så jag gick in, i hopp om att hon bara var lite törstig och mer eller mindre jättetrött. Jag går in i rummet och ser att Flis har råkat ( eller medvetet) släckt sin nattlampa och det är alltså ganska svart inne i rummet. Jag drar ut sängen från lampknappen och försöker lägga ner ungen igen. Men hon är tvärvild och vägrar släppa amarna om halsen på mig. Tårnrna sprutar åt alla håll och ungen bara skriker. Ja, ut med säkerhetsåtgärnden då. Madrassen. Där ligger jag en bra stund och försöker lugna min lilla, det tar flera minuter innan hon ens lugnar ner sig, tillslut slår hon sig till ro och ligger och pillar ( DRAR) mig i håret en stund. Ungen är genomsvettig, stackarn! Jag ligger där en stund och ser på min ängel. Min finaste skatt, min älskade unge! Ibland är det inte lätt att vara liten. Stumpan som nyss var helt förstörd ligger nu fridfullt och sover i sin säng. Själv ska jag ta en dusch för att sedan försöka krypa ner i sängen relativt tidigt!

Godnatt kära vänner!

Utgång!

Japp, ikväll ska jag ut. kvällen ska tillbringas på krogen Fridays vid Kungsträdgården med mina riktigt roliga arbetskamrater! De ska bli skoj. För första gången på ca 2 år ( med undantag för att smaka ur sambons glas) ska jag dricka alkohol. Vågrar inte ritkigt tänka på hur det slår slint i huvudet på en då :) hehe.


Nåja, som de flesta av er vet så är inte jag någon festarprincessa över huvutaget. Jag har aldrig tyckt att det där med att supa sig full vart lockande alls. Jag tycker dessutom att de mesta alkoholen är Äcklig!

Men, även jag måste ju erkänna att det finns viss god alkhol och efter ett par glas, så känner man ju inte smaken ! Haha!

Felicia är fortfarnade sjuk,. lite febrig men mest förkyld. I natt när hon vaknade och fick komma in till min säng och såg sådär ynklig ut så tänkte jag: inte kan jag lämna dig. När du mår så här. Men eftrer en stund kom jag underfund med att hon HAR en förälder till som gre precis lika bra trygghet. Och Det skulle nog göra mig gott att få komma bort och prata med andra, över ett års ålder, tack! 
Jag kan dessutom INTE tacka nej till en hel god natts sömn + sovmorgon. Nej, det går ju inte. SJÄLVKLART kommer det kännas tomt att komma hem till ett tomt hus och utan att kunna kika in på min älsklingsflicka. 
Men i morgon får jag ju träffa henne igen. 


Nu vaknade hon efter en lång förmiddagsvila!


På nått vis känns det värre, när det är bättre....


Vi ses!!

 


Skolan!

Ja, på måndag har jag min första föreläsning i skolan! Det känns bra. Men det hade kännts ännu bättre om jag verkligen hade huinnit skola in Flis ordentligt på Dagis så att hon skulle känna sig någorlunda trygg där. Det blir nog inget dagis i morgon ändå. Tempen visade 37, 9 vid kl 18 ikväll. Kanske tar sambon felicia på måndag till Dagis. Eller så gör jag det och struntar i min  introduktionsföreläsning. Men jag tror nästan det kan vara bra att gå på den. Vi får se vad hennes " fröknar" tycker. Förskollärarna och barnskötaren är jätteduktiga och har god hand med barn. Felicia har redan ( just nu) valt ut en speciell som hon tycker om. Vilket kan bero på att hon vart med henne lite extra :)

Men OM natten är JÄTTEBRA och OM hon inte har feber i morrn så kankse jag trallar ner till dagis ändå. Men jag tror som sagt inte att det blir så. I natt var det hemskt ! Hon fick sova på en hög kudde med hela överkroppen för att kunna andas. Idag har jag köpt näspray som jag kan pepparera henne med i natt.

Annars ser mitt schema mycket bra ut. Oftast 9- 12. ! Ett par dagar är det 8- 12 men då får sambon helt enkelt lämna.  En dag har jag heldag, och en annan börjar jag och slutar sent. Men kanske kan mormor komma.

Idag har sambon och hans/ vår kompis fredrik vart här och ätit middag med mig och Felicia. Det var trevligt :)

Men nu är det på riktigt. Hösten är här och nya rutiner ska skapas. Vi har ju halkat efter lite, men jag hoppas att vi snart är med på tåget igen!

Lillstumpan sover, somnade med detsamma!

Kram på er alla!

Allt och ingenting :)

Hej ! Här händer det massor, men allt har sammarutin, nästan. Dagis går Gallant! Ungen trivs och har somnat BÅDA dagarna på dagis :) Inatt däremot kunde hon inte andas och snoret rann på henne. Hon kunde inteligga ner för då blev hon pannikskalgen över att hon inte kunde andas. Ända lösningen blev att bära henne till söms tre gånger och hon drack även 1 dl välling, typ i sömnen. Jag bestämde mig för att vaa hemma och vila upp oss idag. Termomtern visar i alla fall att hon nu är feberfri så förmodligen tultar vi tillbaks till dagis i morgon. PÅ måndag skulle jag verkligen behöva att hon var där och sov själv då jag har föreläsning i skolan mellan kl 10- 12. Men vi får väll se hur det går :)

Just nu har jag precis ätit lunch och njuter av att sitta på uteplatsen hemma hos syrran. Det är underbart! Så här vill jag bo!!!
Eftersom jag hade en minst sagt JOBBIG natt så gör jag nog klokt i att försöka sova lite jag också.

Annars emmellanåt har livet blivit en oändöligt SEG och gräslig följetång som aldrig tycks ta slut. Ärligt talat så är jag rent av trött på den, följetången! Så trött att jag nästan skiter i den. Jag orkar snart inte bry mig.
 Tant Moa gav mig ett råd för länge sen. " Men sluta virra runt och sätt ner foten någon gång"  En anna vän sa " Man måste ner i skiten för att kunna ta sig upp igen" Och jag vet ju egentligen att det är så. Och jag vet att :


" Efter regn kommer solsken"FAN nu skriker min unge! Jag hann inte sova.... :( HJÄSP!)


Jag, får se hur mycket festande det blir i morgon. Kankse är på tok för trött och längtar hem till sängen och att få sova. Men, då kommer jag bara att sakna Flis och tänka att jag lika bra kunnat ha henne hos mig. Å andra sidan!


Det är nog lika bra att jag vänjer mig med tanken!


Undrar om det var min unge som skrek. Det kankse kom utifrån.  NÄ nog är det min unge alltid!


Have to goo...


Se Yóu! 


Nu börjar jag sakna er!

Ja, nu kan ni väll komma hem! Nu är det inte lika roligt längre. Hallå? Jag får bara ett eko till svar. Vart är mina vardagliga samtal med mamma? Spontana middagsbjudningar/ fika/ prommenader eller fönstershoppingen! Vart är min systers oändliga tjat om hennes nya ideer om allt mellan himmel och jord. Vart är brorsans nya hyss och vart är gosungarnas hopp och skratt. Deras frågor om allt och ingenting. Deras tindrande ögon som ser på mig och säger " Moster, du KAN väll stanna lite till!?

Ensamheten så här, plågar mig faktiskt inte. Jag är rätt nöjd som det är. Visst blir det jobbigt ibland, när ungen hänger efter mig som en svans och jag inte får göra annat än att hålla henne i famnen. Jag får pannik om hon inte kan somna, MEN å andra sidan, så får jag ju ta det ändå. Vilken dag det än är. Och det är inte ofta hon inte kan sova. Hon har vaknat en gång under tiden jag vart här och då fick hon ligga resten av natten med mig. Hon höll på i ca två timmar, och ja jag var rätt död dagen efter och det hade  vart riktigt skönt med sovmorgon då. Och sovmorgon kan man inte ta sig när man är ensam.

Ikväll är det troligt lite jobbigt, Flis var jätte trött men verkar inte kunna somna ?? Om någon skulle fråga mig vad det jobbigaste med att ha barn är, så skulle jag, utan tvekan svara sömnen och den tiden det tar att få dem att somna om, eller somna sånna kvällar då de helt enkelt inte KAN somna. Flis är ju rätt duktig. Hon somnar själv jättebra de allra flesta gångerna. Så när hon inte gör det blir man lite ställd och vet inte riktigt vad man ska göra.
Men men... barn är barn och vi, så kallade föräldrar ska finnas där och hjälpa dem på sin väg mot vuxenlivet. Det är lite galet. Än i dag kan jag tänka " att jag faktiskt är mamma" någon kallar mig " mamma" och  någon älskar mig, högt över allt annat och mer än något. Det är mer än ömsisidigt (om man kan säga så) och det bästa jag någonsin gjort är att skaffa barn. Livet blir så mycket mer betydelsefullt och värt att leva. Nåja, nu ska vi inte vara för bittra. Jag hade ett bra liv även innan Flis kom. Ett helt anant liv, som jag knappt minns... hehe. Jo då jag minns att hela min värld kretsade runt kompisar och killar. Ja okej, det var livet innan sambon. När jag sedan träffade sambon umgick vi en hel del med hans kompisar, oich ja lite med mina också. Vi bodde i en trång liten etta tillsammans och det gick gallant! Vi hade det så mysigt! Sista månaden minns jag att det började klia i fingrarna på mig och jag ville flytta till större,. Och så blev det ju. Så nio månader bodde vi på 28 kvm och det var inte sällan vi hade kompisar som sov över :) Hehe... tonnårstiden är över!


Nu lever vi det vuxna familjelivet och jag umgpås som sagt mest med min mamma. Mamma har blivit en sann god vän! Sen blir det en hel del med Tant Moa, som numer också är m n kollega :) Jag umgås också självklart med min kära bästis, sen barnsbenen. Sabina, min psykolog, min vän och min själsfrände :) I svåra tider i livet behöver man verkligen vänner, vänner och familj som bara står där och tar emot en när man faller. Tänk om man inte hade någon ? Ingen att luta sig emot, lätta sitt hjärta för. Tänk om man inte hade någon som förstod ? Eller det där med förståelse är inte alltid det viktigaste huvudsaken är att man känner att personen i fråga- försöker förstå och inte dömma i förväg.


Jag verkar ha tur idag också! Det är tyst och ungen verkar ha somnat- idag igen. Varför gripas av pannik :) ?


Nåja- jag saknar er i alla fall min kära familj. Jag hoppas ni har det bra där borta och att ni kommer hem VÄLBEHÅLLNA! Jag vågar inte ens nämna vad som skulle kunna hända. Tanken har dock slagit mig. TÄNK om något skulle hända och nästan HELA MIN FAMILJ.... inte skulle finnas mer.  Nej HUA nu nämnde jag ju det i alla fall.Det är helt enkelt något som inte får hända!!  För det första, kan inte jag sälja kattungar och jag har ingen aning om hur mycket vaccinerade de är, eller hur man ens gör när man säljer raskatter. Jag kan inte de " fina kattspråket" som min syster kan :) Jag vet dock, att alla katterna är döpta efter pokkemon, hehe Gulligt va!

I morgon är det första dagen på invändningen, men det är bara en kort stund. 20 minuters samtal. Sen tis ons och tors blri det heldagar för mig och Flis på dagis :) i morgon ska jag även iväg på apt ( arbetsplatsträff ) med jobbet i två timmar och sedan ska jag och flis fika med en kompis till mig och hennes två åriga dotter

På fredag är det PARTY för mig. Mhm- första gången på ca 2 år kanske :) Ut och käka och dricka drinkar med jobbet... mmmmm :).  Och jo då jag har beställt SOVMORGON  på lördag morgon- självklart! Annars hade jag inte gått ut :)


På bättringsvägen

Flis börjar snart på dagis! Det är galet! Mer och mer jag tänker på det så tror ag att det verkligen kommer göra henne gott! Det är mig det INTE kommer göra gott! Det är jag som oroar mig och funderar. Hon lever för stunden! Visst kommer det bli omställning för henne i böjan, men hon vänjer sig fort. De tre, fyra första nätterna här hos min syster så grät hon i sängen sen stund innan hon somnade, sen blev det mindre och mindre. Idag, vinkade hon åt mig när ag sa godnatt och la ner henne i sängen. Visst kommer det bli annat på dagis. Där läggs man inte ner i nån säng. Som sagt, det kommer bli jobbigt i början men jag tror det kommer gå gallant! Speciellt efter inväningen och då jag inte är kvar där längre.

För övrigt så är flis på bättringsvägen efter en mildare sjukdomstid. Endast feber och lite snuva, rätt mycket gnäll i och för sig. Och 1000 gånger mer mammig än vanligt. Kanske beror det på att hon nu förstått att det är ag som är hemma med henne och hon vill inte bli lämnad av mig igen. Jag vet inte. Hon blir i alla fall inte ledsen när sambon går härifrån. Eller om vi ser honom ute. Det är inte så att hon stäcker armarna mot honom och ör rädd att bli lämnad.... ändå är det han som vart med henne nu, i tre månader. Ja, vem vet hon har kanske precis som jag, en inbyggd mamma dragningskraft! Hehe! Vissa har kanske det, andra inte. Jag vet bara att hur jobbig min mamma än har varit så är hon ändå speciell, mycket, mycket speciell och jag vet egentligen inte varför... Kanske för att jag fick all den kärlek och omtanke jag kunde få som liten... Kanake är det just därför?


Idag har vi vart hemma hos moster Kally som fyller 12 år idag! Grattis min älskade lilla LUS

Vi har även handlat på Coop som hade lite jippo utanför idag. Jag och Flis åkte en karusell. Flis tyckte det var skoj!
Och vi har vattnat blommor hos mormor!
Nu sover lillstumpan gott :)

Själv sitter jag här i soffan tillsammans med ett antal kattungar! Sambon jobbar och ska sova hemma hos oss i natt. Men natten till idag hade jag sällskap. Hm, det där lät verligen inte bra! ( hehe)! Jag menar helt enkelt att sambon ko hit i går eftermiddag och i dag körde jag och flis honom till jobbet innan vi åkte vidare till moster kally!

Nu ska jag kolla min kompis Beccas nya BLOGG

Semester

Jag har semster. Eller, egentligen är det min mamma, hennes fästman H min lilebror och min syster med damilj som har semster. De äe på Tenneriffa! Jo jo minsann och det är dem värda, speciellt mamma som inte vart utomlans på flera år. Senast måste ha vart när jag var sju år och vi var o Paris tillsammans.
Jag är i alla fall mammaledig nu i två veckor och det är underbart!  Det är dubbelt så underbart eftersom jag bor i syrrans radhus tillsammans med Flis. Det är såå härligt. Jag har uteplats! Fattar ni!? En liten plätt där min dotter kan gå ut och in precis nästan som hon vill. Vi har två minuter till närmsta lekpark och tio min gångväg till ICA MAXi. Bekvämt? Absolut! Här ska jag vila upp mig nu innan skolan börjar. I alla fall vila upp mig så mycket det går. Jag hoppas på att få sova om nätterna och att jag håller alla blommor och katter vid liv. Jo jag höll nästan på att glöma nämna mina fina sällskapskanmrater här i vardagsrummet. Två hon katter och en han katt ( som just nu ligger på övervåningen nånstans) + inte mindre än 10 URGULLIGA kattungar! Så nog finns det att göra alltid:) Så söta och gilluga varelser är svåra att stå emot. Men jag tror minsann att jag är lite allergisk i alla fall. Det kliar lite i näsan på mig. Syrrans yngsta som har en kanin också, urgullig sådann och Flis älskar honom- ja katterna också förståss men kaninen är nog hennes favorit.

Sambon kommer vara här ibland, annars är det hans tur att arbeta lite nu och vi passar samtidigt på att vila upp oss lite grann- från varandra :)  Annars är det är rätt bra och vi båda tror att det gör oss gott att vara ifrån varandra lite.
I morgon ska vi, sambon och jag gå på vårt LIVS första föräldrarmöte! Nåja, mitt första som förälder, hehe!
Farmor kommer och är barnvakt! Det är tur att nu finns våra obligatiriska barnvakter, mormor, farmor och farfar och tant Moa. Det är i alla fall ni som Flis känner sig trygg med. Och det är jag så tacksam för!

Kanske ska man passa på att lägga sig tiidgt idag :) Jag tror det ! Skönt!

Jag har köpt en egen laptop!

Nu har jag äntligen köpt en egen laptop och jag är såååååååå GLAD!!!

TACK alla ni som bidragit med pengar till min

Nu sitter jag och sambon här med våra fina två i varsit knä hehe! Skatten Flis ligger och sover. Jag ska snart hoppa in duschen och sedan försöka lägga mig i tid idag. Flis har haft en liten period med att vakna på natten igen. Men sen ett par dar tillbaks verkar hon äntligen ha fått rätvända på det igen. SKÖNT!!

Prickarna på Felicia verkar så smått vara tilbaks. Jag, sambon och mormor misstänker att hon är allergisk mot något, vad vet vi inte. Jag ska ta tag i det ordentligt under mina snart kommande två sista hela veckor som Mammaledig. Jag längtar så ! Att få vara lite ledig tillsammans med min skatt igen! Innan vi, alla tre här hemma ska ut, i den stora världen!

RSS 2.0