mardröms natt!

Natten var en MARDRÖM! Flis vaknade redan 22:30 och jag tog över henne till min säng för att söva om henne, men det ville sig inte. Gav upp och försökte med välling, som dracks upp. Men det ville sig i alla fall inte. Så jag la tillbaks henne i sn säng och hon somnade tillslut.. Efter en timme vaknar hon igen, och kan inte somna om, varken hos mig eller i sin egen säng. HOs mig ska hon bara fäktas med armar och ben och kan inte komma till ro. Jag lägger henne i sin egen säng och går ut till Christer som sover på soffan ( pluggningstider igen.) Jag tränger mig ned skavfötters med honom och klagar över att ungen inte sover och att jag inte vet vad jag ska göra. " Hon somnar snart" säger han och vänder på sig. Han kan slappna av och försöka somna om. Dock inte jag. Ungen blir allt mer ledsen och jag går in en gång för att natta om. Det blir tyst en stund. Men sedan likadant igen. Minuterna tickar iväg. Jag är klarvaken. Orolig- vad är det som är fel? Jag väcker Christer för lite stöd, men han är svårväckt och vresig säger något i stil med " jag måste sova". Jo- jag tackar. "JAG OCKSÅ" din-  nej jag tar mitt förnuft till fånga. Det är INGEN bra idé att ställa till med bråk- mitt i natten och göra lillan ännu mer ledsen och orolig. Jag får helt enkelt gå in och ta upp henne. Jag går in, ungen sitter upp i sängen. Tårnarna sprutar och hon stäcker sina små armar mot mig. Det tar en halvtimme till, sedan sover hon. Det är inte alltid så lätt att somna om. Huvudsaken är ju, att hon somnar i sin egen säng och det hade hon ju faktiskt gjort

Sedan tog det ytterligare en halvtimme för mig att somna om.

Flis vaknar halv sju och är pigg och glad- bara ta det onda med det goda. Helt enkelt bara gå upp. Som tur är blir Flis trött redan halv nio och sover i ca 1,5 timme. Likaså jag.

Ja, dagen fortsatte som den brukar nu för tiden :) Vi åkte till centrum för att träffa mormor. Gick runt och kikade lite. Flis glad och vaken som nästan alltid. Hon vinkar till andra bebisar och vill helst av allt hänga på mormors eller min arm.

Vid halv två går vi hem till mormor. Flis är jättetrött. Hon får välling och somnar sedan i resesängen som står hos mormor. I förrgår tog det l å n g tid för henne att somna där. Men troligen har hon nu lärt sig att det är där som är hennes plats då det är sovdags. 

Efte rmiddagen åkte jag till Ica maxi och storhandlade. Jag kände först att jag inte orkade- pga nattens aktivitet ville jag bara sova. Men Christer trodde det skulle vara bra för mig att komma ut- se något annat. Och där- hade han ju en poäng. Så jag åkte iväg- lämnade nattningsbestyr mm till honom. Tog bilen, tankade och handlade. 
Och visst hade Christer faktikst rätt. Även fast jag var (är) trött så gav handlingen mer energi än vad den tog. Att få gå där ensam och bara vara jag gjorde susen! Jag tog det lungt- Tittade igenom bokrean igen :) Köpte en horoskop bok, då både jag och Christer är lite intresserade av såndant :)

Jag kom sedan hem till en sovande Flis och en Christer som snällt packade upp varor mm. Nog hade han lite dåligt samvete för i natt ! Nåja, det är inte mer än rätt- jag vet!

Nu väntar dusch och så tidigt i säng som möjligt i hopp om en BRA natt!    

Flis vann- jag förlorade!

 Uppdatering : Flis fortsatte att vara ledsen där inne. Tror det var för många störningsmoment som gjorde att hon int ekunde somna. Jag testade att gå in med lite mer välling. Hon drack nästan upp och sedan la jag ner henne som vanligt! Men så kom det, det hjärtskrikande skriket som bara inte ville sluta. Så jag gav upp. La henne i min säng, la mig bredvid och det tog ca 3-4 minuter sen sov hon och jag kunde lägga tillbaks henne i sin säng. Nu får vi bara hoppas att detta inte är något hon sätter i system- " om jag skiker tillräckligt mycket får jag sova med mamma".

Nu böjrar en BECK film på tv 4 jag ska se. Jag måste ändå vara uppe tills Christer kommer ikväll- dock får jag skylla mig själv. Han har ju inga nycklar. Tack vare mig själv. Ungen sover ju nu så det är bara jag och tv:n. Eller det finns lite Chips kvar från igår. Och alla ni som känner mig, vet att det även blir varm oboy ! Sen får jag ah det så mysigt det går- här i min ensamhet!

GODNATT ALLA!

Någon är väldigt trött!

Hej !

Efter dagen idag har jag konstaterat: Äventyr och busväder är verkligen inget att hurra för. Ingen bra kombonation alls! Mer on det senasre.

 I går eftermiddag kom Moster Kally hem till oss för att göra mig (och Flis) sällskap.  Christer skulle jobba kväll. Och en lördagskväll som igår- melodifestival och allt. Det kändes bra dystert att sitta alldeles ensam. När varken någon av mina, eller Christers kompisar kunde, inte heller faster Jacki så ringde jag lillasyrran. Och hon kunde :) Vi förgyllde kvällen med chips, godis och melodifestivalen. Flis  (och därmed ocks JAG) hade en ganska dålig natt.  Flis vaknade 4 gånger och var lesen och kunde inte somna om själv. Hon fick helt enkelt ligga bredvid mig tills hon somnat och sedan las hon över i sin säng, tills nästa gång hon vaknade då. Jag hade ju förståss kunnat låta henne ligga kvar, men jag sover så dåligt med henne bredvid. Kan ju inte vända mig eller så. Dessutom är jag rädd att hon antingen ska ramla ut från sängen eller att Christer ska rulla över henne, vilket inte alls är omöjligt, han ligger oftast i min säng, elller i alla fall i mitten av sängen när vi sovit ett tag.

I morse gav vi oss iväg till centrum. Flis var inte snorig alls, bara lite hostig. Kally hade blviit lovad att få vårshoppa lite och även klippa håret. Dessutom tycker hon det är allra roligast att gå i affärer med en storasyster som jag.
Dagen va rolig och Flis hade det skoj. Hon och Kally kom ritkigt nära varandra idag. Kally tog hand om Flis felra gånger, gick och bar på henne och tog hand om henne när jag var till bankomaten.

När vi slutligen började fundera på att dra oss hemmåt, följde vi Kally till bussen och sedan gick Flis och jag in i cemtrum ett tag till, hon fick lite välling till mellis och då kom jag på! HELVETE ( eller, rättare sagt " himmel och pannkaka!) Jag hade glömt nycklarna hemma! Och inte var det någon hemma nu inte. Christer var ju på jobbet. Ja, det var inte mycket att göra. Jag fick helt enkelt ta bussen till Christers jobb för att hämta hans nycklar. Tack vra -busvädret fick jag som sagt ta bussen. Det är egentligen MYCKET kortare bit att gå, men i det här vädret totalvägrade jag. Ungen somnade nästan med det samma vi kom ut och det var ju tur.  Japp, in på Christers jobb, och så gick jag inte en snabbis för att köpa dammsugarpåsar. Tiilbaka till busshållsplatsen- får vänta i en kvart! När det egentligen inte är så långt att gå till en närmare busshållsplats- men det var inte plogat- snöstorm och helt enkelt inte värt det. På bussen i alla fall, och så av den och på nästa.  Tillslut då så sitter vi på vår 807. Jag träffar en gammal kompis från gymnasiet och Flis vaknar lägligen några gå stationer innan vi ska gå av. Hemfärden från busshållsplatsen och hem till oss- var bland det jobbigaste jag vart med om. Det snöar och blåser, det är inte plogat utan det känns som om det är en meter snö. Tar helt enkelt en evighet och jag är SLUT i benen när jag slutligen kommer in i vår port. Ungen min är snäll och glad. Som nästan alltid. Hemma äter vi middag och leker och busar, diskar och byter blöja mm, mm.

Redan 18: 30 blir hon jättetrött. Jag lyckas hålla henne vaken en kvart men sen ger jag upp. Ger välling och borstar de två små små tänderna. Lägger ner en jättetrött Flis. Men av nån anledning verkar hon inte kunna somna. Tyvärr ringer Christer kl 19:10. FAST HAN VET att Flis ungefärliga läggtid är kring där. Så ungen blir ju ännu mer tokledsen!! Stackars plutt hon som är så trött ! Jag måste nog gå in nu (igen) och se vad som händer där inne... ? En tand i överkäken är ju påväg.. säkert därför :(

Sjukligt !

Hej hej ! Här är det sjukligt igen! Ungen är snorig.så snorig så :( Och hostar gör hon också. Inte så mycket dock, mest när hon sover. Antar att det är för att hon sover. Ändå har vi pallat upp med telefonkataloger under huvudändan. Ja pust och stönd, visst är det jobbigt. Men Flis, den mest positiva beisen som finns är rätt glad ändå. Jag däremor håller på att bli galen på att bara gå hemma. Vistt kan man gå ut på promenad men stora folksamlingar är nog ingen bra ide. Däremot tycker både Flis och jag om att komma ut och se nått anant. Dock är det nog jag som besväras mest. I förrgår ( eller var det igår) var jag och Flis och mormor ute på långprommis och Flis sov i vagnen hela tiden. Vi gick förbi vårt gamla radhus. Åh, vad jag trivdes där. En rikigt bra tid var det att bo där !

Idag har vi inte tänkt att göra något alls. Kurera kurea mot förkyldningen! Tänker väll gå på en prommis senare kanske så att Flis får lite frisk luft. Christer var hemma på morgonen och förmiddagen. Så han passade faktiskt på att laga lunch åt oss innan han vrtvungen att plugga lite för att sedan åka väg till skolan. I eftermiddag ska jag åka iväg och handla när Christer kommer hem, sedan får vi se om jag kommer iväg för att träna. Det borde jag nog kunna göra !
Till kvällen väntas Lets Dance!  Obligatiriskt här hemma, enligt mig. Christer är dessvärre inte lika glad åt det. Hehe!


Som sagt, det är en VÄLDIGT SNÄLL tjej vi har. Hon underhåller sig själv rätt bra idag. Trots att näsan rinner KONSTANT och att hon har svårt att äta för att det är så täppt. Men hon pratar och trallar, sjunger  Hon HATAR när vi kör upp näsprayen i näsan på henne och gråter ritkigt hemskt när sprayen kommer in i näsan. Men det blir ju bättre av det. Dock känner man sig som en torterare eller nått !


Vår älskade snoris! Tänk den som hade ditt glada humör när man inte är på topp. Vår prinsessa!! Så söt och fin. Mammas skatt !
 

Felicia ska stå på allt som går att stå på och vid just nu. Hon tar tag i vad hon får tag på och ställer sig upp. Hon vinkar och har sig. Dock är hon inte riktigt riktigt sig själv. Hon ramlar lättare, blir lättare ledsen och vill hänga på armen en stund. Sen är hon lika glad igen!


Bakslag ?

Hej hej !

Jag har ju tidigare berättat om vår "kamp" för att få Flis att sova själv, i sin egen säng. Vi körde 5 minuters metoden och efter baa några dagar somnade hon utan att vi behövde gå in EN enda gång! Jätteskönt tänkte vi, äntligen får man lite egentid utan att bli avbyten var 30 minut i ca 2- 3 timmar innan ungen somnade in ordenligt.  Sen ett par dar tilbaka har Flis fårr svårt att somna igen. Vi var hos mormor här om dagen och då introducerade vi resesängen för henne. Meningen är ju att mormor ska kunna ha flis och då bara lägga ner henne i sängen, precis som vanligt. Det tog mycket längre tid än vanligt, men hon somnade tillslut. Det är i och för sig inte så kontstigt. Ny plats, ny säng. Visserligen känner hon igen sig hos mormor. Vet vart saker och ting finns. Vet vart leksaker finns att hämta. Så nog är det bra att hon reagerar, visar att något är fel. Men det gör ju så ont i en när hon är ledsen. Samtigt är det bättre att hon lär sig nr hon är liten. Hon är ju hos mormor rätt ofta och att ligga bredvid och söva henne stör nog bara mer. HOn blri nog förvirrad och förstår inte alls vad som ska ske då.

I går, la jag Flis i sängen som vanligt. Och hon somnade, ganska snabbt. Men snart vaknade hon igen. Jätteledsen. Efterson hon haft ltie problem med magen så tog jag upp henn, kollade blöjan och lramades en liten stund i soffan, men hon var ju trött. Hjäspade och gnuggade sig som hon brukar. Så jag gav henne de 50 ml som var kvar av hennes välling och sedan la jag ner henne i sängen. Ungen blev tok arg och skrek som en galning. Vi kikade på henne från sovrummsdörren och då hade hon ställt sig upp i sängen! Galna unge :(  Jag gick in och la ner henne igen, stoppade om och sa godnatt. Ungen blev lika arg igen! Christer ställde sig och kikade på henne och jag kunde höra hur hon blev lugnare, hon satte sig ner i sängen själv! Jaa, gud så bra då slipper man gå in pga det. Hon la sig tillsut till rätta, efter att vi gått in en gång till. Och hon somnade, och sov en rätt bra natt :)

Men det här med å äta på natten måste jag nog försöka ta bort nu, alldeles snart. Visserligen är det vid haöv fyra snåret och hon verkar ju hungrig då. Nu har vi ju börjat blanda fullkornsvällingen med vanlig välling och så snart vi är uppe i en hel flaska fullkorn blir det nog till att sätta till hårda bud. Ingen välling förrän kl 6 eller så på morgonen.

Tänk å få sova en HEL natt från ca 22:30 till 06:00 7,5 timme. Räcker för mig. Jag tackar och niger i förskott. Sej mej, när händer det :)?

Måndag 9/11

Hej !
Inga bilder, inget bloggande. Jag vet, jag är en slarver!

Det är så mycket som händer att jag inte rikigt hinner med. Dessutom finns det inga batterier till kameran ( dålig ursäkt, jag vet).

Flis har börjat att krypa som en tok. För det mesta har hon vänsterfoten under sig så det blir lite knasigt men ibland får hon till det och då går det riktigt fort!

I heögen hade vi farmor och farfar på besök. De lekte och stojjade med Flis. Sedan fikade vi med semlor från Ica Maxi, gott,gott! Sedan ringde moster Cathrine och ville väldigt gärna åka och träna tillsammans med mig. Jag hade dock lovat Christer att stanna hemma då han behövde Plugga mycket. Cathrine kom då på den brillianta idén att ringa mormor och be om barnvakt. Sagt och gjort och mormor ställde upp, återigen :)
Tyvärr var Flis och jag då tvungna att avlägsna oss från socialiseringen med farmor och farfar. Kändes inte riktigt bra ska ni veta men jag tackar inte nej till att få åka iväg och träna :)

Flis var glad som nästan alltid och vi fick gasa på ordenltigt hem till mormor för att hinna. Träningen var rolig och jag kunde nästan släppa tankarna på Flis. När jag sedna hämtade Flis efter träningen blev hon jätteglad av att se mig! Det värmde såklart :) Hemma igen tog det lite tid för henne att somna, men sedan sov hon en väldigt bra natt !

Igår gick vi bara på en liten prommis. Gick med källsorterningen och damsugade lägenheten.

Idag däremot träffade vi mormor i centrum för att kolla på en vårjacka till Flsi jag tittat ut på intenet. Självklart fanns den inte i den storleken jag ville ha. Men vi la undan den i farsta tills i morgon. Så i morrn bar det av åt det hållet! Kanske borde jag ringa till moster Nettan igen! Fast hon (du) jobbar säkert! Annars skulle det vara väldans kul att träffa henne! Moster Nettan har nämligen en alldeles speciell plats i mitt och min systers hjärta :)

Nästa helg är en helg att se framemot och en helg att ha lite ågren för! På lördagen ska vi först vara hemma hos oss för att äta semlor och fira alla hjärtans dag tillsammans med Cathrine och hennes familj och mormor och hennes fästman. Kankse kommer också våra småsyskon: Claes och Kally. Mormor ska göra semlor och ska även ordna fiskdamm :) Jag LOVAR att ha kameran beredd så att ni alla får se! På kvällen ska jag och Christer ut på " nytändning" som Cathrine kallade det.  Hehe, nej då så kul ska vi inte ha. Vi ska i alla fall vara tillsammans utan Flis, gå på bio och äta. Försöka ha det lite mysigt. Mormor och Hasse stannar kvar hemma hos oss och tar hand om Flis.

På söndag ska JAG ut med mina vänner: De absolut bästa vänner man kan ha. De som står där, i alla lägen. De som alltid försöker förstå fast de inte har någon aning. Ni som alltid sträcker ut en hand- Moa och Sabina. Vad skulle jag göra om ni inte fanns! ?  Tjejdag ska det bli. Lite shopping- shopping för osynliga pengar för min del. Mat och bio. Heldag, jättemysigt och VÄLBEHÖVLIGT för min del. 

Det kommer dock kännas HUR konstigt som helst att lämna Flis och Christer en hel dag. Men någon gång måste det göras och jag vet att Christer kan ta hand om Flis lika bra som jag. Bara det att. han aldrig gjort det en hel dag förut. Konstigt? Ja kanske.

Nu är det tv. Jag måste gå. Men jag lovar. Det kommer bilder!

4/2- 2009

Dagen idag har vart full av äventyr!

Natten var rätt bra. Flis vaknar fortfarande på natten, men somnar om själv. Vid tre tiden vill hon ha lite välling och än så länge har jag inte orkat ta den striden. Jag vet ju att hon inte behöver mat på natten, men det är helt enkelt lättare att gå upp å göra en flaska än att höra på gnäll och skrik.

Ungen sov tull 08:10. DÅ var det verkligen dags att gå upp kl 10:00 skulle vi vara hemma hos Annetthe i mammagruppen för att sedan ta oss till ett café i Trolläcken. Jag trodde att FLis skulle somna i vagnen- men icke! Hon åt upp sin gröt och fick även i sig lite majskrokar så jag trodde helt enkellt hon var mätt och belåten. Men ungen blir jätteledsen påväg till caffét så ledsen att jag blir tvungen att bära henne. Väl framme äter hon upp en hel burk  kyckling och ris och fruktpuré till efterrätt. Hon "pratar" och är glad med de andra barnen. Själv får jag i mig en macka och en arm chocklad. Hinner även växla ett par ord med de anda mammorna om vardagsbestyr så som läggningsrutiner, barnvakt och om hur mycket egentligen man ska behöva tjata på sin sambo UTAN att verka som en tjat- kärring och samtidigt få saker gjorda. Vi konstaterade att : det GÅR INTE.  Enda sättet måste vara att låta de vara hemma, låta de ta ansvar.
 
Jag och Flis går ltie tidigare än de andra. Vi måste ta bussen för att vi ska till BVC. Flis somnar med detsamma i vagnen, men får bara sova i 35 minuter. För sen är vi framme p BVC och vi går in för 8 månaders kontroll. 
Flis  växer som hon ska. Men planar fortfarande i vikt. Nu har hn ju vart sjuk så det var inte så konstigt att hon inte gått upp så mycket. Huvudsaken är att hon inte går ner på kurvan. Att plana i vikt är tydligen normalt * Pustar ut*
Dessutom brukar de vara så när man just slutat amma. Flis visar sin fina "sittandes framåtlutande kryp"  och jag kan stolt berätta att Flis somnar själv i sin säng och kan även somna om själv nu. BVC sköterkskan berömer oss för att vi vart så duktiga. Det tackar vi för ! Och ja, det var verkligen värt det!
 

Dagens mått : Längd: 71 cm
                           Vikt: 8030 gram  
                            Homf: 43,4 cm

Efter bvc besöker gick vi hem, utan att någon somnade i vagnen. Hemma åt vi mellis. Testade å lägga Flis men det gick inte ! Efter 20 minuter hade hon fortfarnade inte somnat och var glad och pigg.
Mormor kom förbi och lekte med Flis. Lekte och lekte så Flis skrattade som en TOK.
Efter en stund kom Mormors fästman Hasse och vi fikade. Försökte lägga Flis igen, men återigen gick det inte alls.

Mormor lagade Chilicorcarne som vi sedan åt: Gott gott!
Christer kom hem och åt han med- sen åt vi lite glass och mormor och Hasse åkte hem till mormor.

Flis var så trött att hon somande 18: 50!
Fler bilder läggs upp på : http://feliciasdagar.bilddagboken.se

Söndag 1/2

Hej !

Här är det fortfrande sjukstuga! Flis är fortfrande lite dålig. Hon lever på välling, och det är inte mycket. Jag känner mig så hemsk. Mitt barn lever på välling ! Får hon ens i sig någon näring? Jo då Välling räknas ju som ett mål mat men jag är rädd för att hon aaaallldrig kommer vilja äta igen!? Men det är väll bara en orolig mammas hjärtetankar ! * Hoppas jag*

Hon sover i alla fall i sin säng. VI har kommit underfund med att när vi ligger bredvid tar det ofta längre tid för henne att somna, Och hon vaknar alltid efter en stund för att se om vi är där ! I går fick jag pannik! Ungen somnade somvanligt i sin säng, men vaknade sedan igen när vi skulle gå å sova. Hon somnade bredvid mig i sängen, men vaknade när jag skulle lägga över henne i sin säng.  Jag stod där bredvid henne och höll i handen och skumpande henne i rumpan. Och hon låg där tyst och snäll. Men det tog ju en eeeevviiigheeeeet! Men rygg höll på att gå sönder! Tillslut blev hon otålig och tyckte att jag skulle ta upp henne. VAD SKA JAG GÖRA NU!??? UNGEN SOMNAR INTE!!?? Christer den sjusovaren vaknade och sa " gå och lägg dig". Okej, tänkte jag. Jag gör ett försök. Jag klappade ungen och sa godnatt. La mig i min säng och tittade på klockan. Det tog SJU! Minuter sedan sov hon. Visst var det lite gnäll jag var tvungne att lyssna på MEN hon somande !! JIPPPY!!!


Idag ska det väll göras iordning lite här hemma. Christer ska plugga och Farmor och Farfar ska troligen komma och hälsa på en stund. Jag skulle vilja g å lägga mig ett tag nu. Dra täcket över huvudet och inte gå upp på två tre timmar- NO way. Glöm det. Det finns inte på kartan.

Mammas älskling snart blir du nog frisk vännen. Mamma är här, jag går ingenstans. Jag är här när du vaknar. Snart kan vi å ut igen. Snart vännen :)

RSS 2.0