Utgång och Barnvakt!

Tack för era kommentarer!

 

Ellinore: Jo precis ! Vi har nog vart bortskämda med att flis sovit i sin egen säng hela natten

(oftast) och dessutom somnar själv. Det har vart så skönt! Men nu är det tydligen andra råd regler här hemma så vi kör på det här ett tag och det känns ganska bra !

 

Elle: Nää flis har inte napp! Vi hade det som ett alternativ till hennes vattenflaska som hon så fanatiskt skulle ha på natten då hon vaknade. Men hon ville aldrig ha den som tur var ! Annars hade vi kanske åkt dit på ännu en grej! Vattenflaskan är ute ur bilden också! Jag tog bort den totalt i ett par dagar…

 

 

 

I går var vi barnfria! Vi gick ut och åt tillsammans med min kompis Sabina sedan drog vi vidare till en klubb då även en kompis till Sambon var med, Kompis Fredrik! Vi hade mycket trevligt och kom inte hem förrän kl 02:30.. Så där lite halvlulliga båda två, måste väll kanske erkännas J Den här gången kudne jag faktiskt slappna av och ha roligt med kompisarna utan att oroa mig över Flis. Hon sov tillsammans med mormor och jag hade fått sms om att hon vart på mcdonnalds, badat i mormors badkar och haft det mysigt!  Fast, jo visst saknade jag min lilla skutta, absolut!

Vi skulle hämta Flis kl 10:30 på förmiddagen. Jag vakande redan kl 0900 och kände direkt att jag ville ha Flis nära J Efter en stund gick jag upp och duschade och en stund efter kom sambon också upp! Vi åt frukost i LUGN och ro J Och sedan åkte vi tillsammans i väg för att hämta Flis. Hemma fick hon lunch och sedan la jag henne för att sova middag, hon somnade snabbt och tryggt i sin säng. Själva la vi oss och sov lite till! Jag vaknade kl 14: 00 och gick in för att väcka Flis. Annars skulle hon aldrig kunna sova på kvällen.. Hon sov som en stock… tog tid för henne att vakna.

Hon drack välling till mellis och verkade tycka det var så gott så J

 

Hos mormor hade hon sovit HELA natten från kl 1930- 0715. Galet länge ! Så länge brukar hon aldrig sova ! Men ingen välling hade hon velat ha. Fast mormor hade förståss gett henne kvällsmål innan eftersom att hon inte ville ha så mycket mat på mcdonnalds. Vilket troligtvis resulterade i att hon var mätt då hon skulle dricka sin välling.  Och sen hade hon ätit riktig frukost med mormor.  Alltså ingen välling då heller…. Kanske är välling en mamma och pappagrej! Vad vet jag J?

 

På eftermiddagen skulle jag iväg och jobba… nyss hemkommen nästan alltså

Och i morgon ska jag iväg igen, tidigt på morgonen. Men jag ahr ju sovit en hel del idag så jag är faktiskt inte spå himla trött.

Ikväll ska man ställa om klockan också ! En timme bakåt ska man ställa om J Glöm inte det mina kära bloggläsare!

 

Nästa vecka blir tuff! Jag MÅSTE skriva examination måndag och tisdag och på Onsdag fyller sambon 25 år !!  Mycket folk blir det! Måste baka lite J! Måste dessutom hitta på något att skicka ner till min svägerska V som bor i Helsingborg. Hon fyller år på fredag.

 

NU, ska jag göra ordning mig för natten snart! Vi ses !

 

Bild sen i sommras. Hemma hos Mormor i Allans hundkorg!

 

Flis Älskar SKOR! Här poserar hon i mina skor !

Idag när jag skulle väcka Flis från middagsvilan! Svårväckt och det är inte ofta! Suddig bild. Jag vet !

 

 

 


Rätt eller Fel ?

Ja, jag vet inte om det är rätt eller fel. Det kan tyckas att jag tjatar om det, men jag är fortfarnade osäker på om vi gör rätt. Kanske hade Flis lärt sig att somna i sin säng ensam om ett par dagar om vi bara fortsatt att lägga tillbaks henne i sängen. Hjärtat säger att jag inte vill att min dotter somnar ensam på ett kallt golv och hjärnan säger att det kanske är fel av mig att låta henne bestämma. Ikväll satt jag bredvid hennes säng, med en hand på henne och släckte lampan. Bara var tyst. Flis var tyst. Började med att le åt mig för att sedan börja försöka somna. HOn vrider och vänder på sig lite, gör ett försök till att komma upp. Men jag lägger ner henne, utan att säga något. Hon somnar till, och jag sitter kvar utan någon hand på henne, hon vaknar när jag är påväg ut ur rummet och jag får vända tillbaks. Det tog 30 minuter idag. Men hon somnade in lugnt, i sin egen säng.

Vi har ju som sagt bestämt att köra på det här ett tag så att hon vänjer sig ordentligt med sin nya säng. Så att hon tycker om den och vill sova där.

På FREDAG ska jag och sambon GÅ UT :) Ja, inte bara vi, utan tillsammans med ett par kompisar. Det ska självklart bli roligt ! Det blir middag på resturang och sedan troligen en sväng ut på krogen. Hem och sova får vi också, med sovmorgon BÅDA TVÅ eftersom att Felicia sover hemma hos Mormor. Jag är inte alls orolig, eller jo självkalrt dunkar mitt mamma hjärta litegrann med tanken på att lämna bort min skatt, men det känns bra. Flis och mormor är ett bra Team och de vet vart de har varandra. Flis och mormor ska sova i samma säng och mysa tillsammans. Tyvärr ska jag jobba sedan på Lördagskvällen så jag kommer knappt att få se min fina, fina älskling den helgen! Men någon gång måste man få vara vuxna, unga, vanliga människor också och nu är det dax, första gången på väldigt, väldigt länge! Nästa vecka väntar VFU och en hel del plugg!

Nu ska jag förbereda en aktivitetssamling till femåringarna i morgon!
Kram!


Kompromiss!

Ja, nu har vi enats alla tre om hur kvällsrutinerna ser ut här hemma. Ingen vattenflaksa, ingen napp. NO WAY! Men ungen kan helt enkelt inte ligga kvar i sängen. OCh jag vill faktiskt inte att ungen somnar på golvet av ren utmattning. Nej, någon måtta får det vara. Det må vara jobbigt att sitta bredvid tills ungen har somnat men nu gör vi så ett tag framöver. I alla fall tills hon vant sig ordenlgit med sängen och tycker om den. Säkerligen kommer vi att hålla på i flera år ! Men men... vi har enast och så blir det nu. EV bada, sedan saga, väling och Flisen har sina snuttar sedan SITTER vi bredvid i sängen med en hand på hennes rumpa som vi gungar lite lätt. HIttils har hon somnat på ett par minuter. När hon är tre år kankse man kan resonera och säga att det är dags för lillan att sova själv. Vi får se vad tiden utvisar men just nu verkar detta funka och då känns det lite lättare, för alla ! Det kommer säkert perioder då det tar uppåt en timme för henne att somna, men vi tar det då!Kvällen var bra, natten ganska bra men på dagen gick det snett!

Japp, När Flis hade somnat i går så sov hon ända till 0430! Då fick hon en dl välling och somnade efter ca 40 minuter. Själv tog det ett bra tag tills jag somnade. Sedan vaknade hon i vanlig ordning kl 0630.
Jag fick sovmorgon ! Och gick upp kl 9 10. vi åt frukost och städade lite. Gick ner i källaren för att hämta en " ny" gammal tripp trapp stol till Felicia. Sen åt vi lunch, med den nya stolen och sedan var det läggdags. Flis blev som TOKIG. Gick ner för sängen 50 000 gånger. Hon var så utmattad! Men inte kunde hon stanna kvar i sängen inte. Efter 45 minuter fick vi nog. Jag bad sambon gå in och han skulle sätta sig bredvid Flis i sängen.. Men ännu låter det inifrån sovrummet... Vi får väll se hur det går ikväll.... !!


Vattenflaska kontra nattnapp eller inget ?

Läggningen går verkligen bättre och bättre! I kväll behövde jag bara gå in 3 gånger ! Samma ordvits " Du ska sova i sängen älskling, god natt och sov gott."  Och så går man ut. Och ikväll, ligger ungen kvar efter som sagt endast tre gånger !

MEN

På natten härjas det som aldrig förr. Flis har blivit TOTALT beroende av sin vattenflaska. Den ska till om, eller rättare sagt NÄR hon vaknar om natten. Allt beror på att när hon var sjuk och inte ville äta knappt något ( inte ens välling). Vi lät Flis gå runt med sin vattenflaksa hela tiden. Dag som natt. Hon fick somna med den i vår säng på natten. Sen dess är vi fast. Det går inte att ta den i från henne för då skiiiiker hon länge. Sambon har klarat det utan någon gång... men inte jag inte. Ungen ger sig inte! Jag försökte för ett par dagar sedan och Flis höll på i en timme få jag gav upp och gav henne sin flaksa och ungen föll i sömn på två röda sekunder. Men ändå är hon fast och släppe den inte förrän hon har sovit i ca 30 minuter eller mer.
Jag känner verkligen att detta beroende måste stoppas. Det är inte bra för Flis heller, att vakna och så starkt vilja ha något. Jag har pratat mycket om det här både på min praktik och med vänner och bekanta.. NÅGON måste väll ha erfarenhet av detta? Men icke... Folk undrar " Varför har hon inte napp!?"

Jo därför att som liten, så vägrade hon att ta nappen, och jag tyckte det var väldigt praktiskt. Hon somnade utan och verkade må bra ändå. Visserligen ammade jag och hon fick ju sitt sugbehov därifrån, men även efteråt, då jag avslutade ammningen ville hon inte ha. I stället har hon alltid älskat både välling och vatten ur flaksa. Ett tag när vi av vänjde Flis från välling på natten så gav jag vatten ur flaksa och det fungerade.

Nåja... Ett tips jag har fått är att ha en NATT NAPP tillgänglig. Den ska jag ge i stället för flaksan. Vill hon inte ha, så blir det ingenting. Denna ska hon bara få om natten när hon vaknar är det tänkt.
Orors momentet är att hon kommer att älska nappen och vilja ha den jämt, även vid första läggningen och kanske t o m på dagis.  På dagis går det jättebra! Flis somnar med sin snutte, ibland efter en stund men hon somnar utan att suga på något alls. Hemma också. Vid läggsags är det inget snack om saken. Välling och sova. Med sina snuttar. Ja, hemma har hon två stycken.

Så alternativet kontra nattnappen är ju helt enkelt att ta tjuren vid hornen. Nej, ingen flaksa. Ingenting. Kanske får jag kånga gåendes på ungen till hon somnar. Men det är förmodligen värt det. Bara hon lär sig att hon inte får någon flaksa på natten. Jag tänker mig att jag kan ge en dl välling och sen söva om henne. Då är det bara att hoppas på att hon inte vänjer sig med mat på natten. Det är en fjungel det här, minst sagt! På natten är man inte rirkigt sig själv heller. Man är trött då och vill inget annat än att ungen ska sova så att jag själv får sova. Men nu är det helg, och jag borde borde ta tag i det nu! Sambon jobbar kväll och jag kan inte förvänta mig någon hjälp därifrån eftersoma tt hans ka jobba även i morgon....

Just nu funderar jag i huvudet- nattnapp eller inte- nattnapp eller inte!? HUR ska jag göra!?

VARFÖR kan inte ungen bara sova hela natten för? Det gjorde hon ju förut! 

DÄremot får jag inte glömma bort att Flis har mycket omkring sig nu. Hon verkar ha stabiliserat sig på Dagis och hon lever nu ett helt annat liv än det hon gjorde förut.  Hon kan prata, massor !

En liten ordlista kan jag bjuda på :

Mamma
Pappa
Momo ( mormor)
alska ( vatten flaska)
Väääl, ibland lääääl ( Välling)
Kov    ( korv)
ko ko ( Skor)
tumpa  ( strumpa)
Ro  Ro   ( Ro ro ro) Hennes älsklings sago bok som vi läser varje kväll)
nutte ( snutte)
Bo. lol, ( Boll) hon ÄLSKAR bollar!
Brum brum ( hon säger så när vi är på väg till bilen) Även om hon ser en cykel.
Vov vov
Mjao
anka ( sagt en gång)
JA, oftast mer A. ( ja )
NEJ

Hon nickar och skakar på huvuet. Kan visa med kroppen vad hon vill mycket. Visar att hon förstår mer än vad hon kan säga själv. En tjej med humör som vet vad hon vill. Det är våran Flis. Ett klassiskt första barn tror jag!

Önska mig lycka till i natt !

Kram !

Shopping !

Idag var Flis och jag, Mormor och kusin Gabriel till farsta centrum för att köpa vinterskor och mössa och vantar till flis. Vi åt på Mcdonnalds och hade det riktigt trevligt!

Vid läggning blev det lite svårare. Flis gick såklart upp från sin säng. Tre gånger gick jag in och la tillbaks henne i sängen, men hon blev som tokig. Fjärde gången väntade jag en stind och det belv tyst. När jag sedan kom in i rummet låg stumpan och sov på täcket, på mage på GOLVET!!

Så nu står vi här och vet inte riktigt hur vi ska göra. Ska vi fortsätta som idag eller ska vi börja ligga bredvid i sängen?
En stödbräda är nog minst sagt läge att införskaffa i alla fall!

Det är svårt sånt här ! Hmmmm ja, jag vet inte!

Ringde självklart min mamma och rådfrågade- för sambon gick inte alls att prata med. Han var alldeles för inne i sitt tv program. Så jag står här med snurrande tankar i huvuet själv.
Mamma kom bara med " gör som ni känner är bäst".....

Jo jag / vi vill att hon ska somna in och känna sig trygg i sig själv. Alltså somna ensam. Jag tror att barnet mår allra bäst av det i längden. Men kanske ska man börja med att lägga sg i sängen och sedan efter ett par veckor  eller månader börja gå ut direkt efter vällingen. Men jag tror, att det vara förvirrar henne.... Och att det blir ännu svårare sen... Så förslag ? Kommentarer!? HJÄLP!??Jag är så glad!

Ja, äntligen verkar det ha vänt. I alla fall för den här gången! Vällingen funkar nu mer gallant igen! En natt vakande Flis och var som omöjlig. Tillslut fick jag nog och gav ungen vällingen när hon nästan sov. Då fick hon i alla fall smak på den. Utan att få kvällingenar. Morgonen där på ville hon inte ha, och inte på kvällen heller. Men så i morse så frågade jag " Vill du ha Välling"?
" Ja" svarade Flis och jag gjorde i ordning en flaska, och hon Tog emot den! Jag var verkligen tvungen att inte se förvånad ut, utan fösökte låtsas som om det var det emst naturliga som kunde hända.

Iväg till Dagis som vanligt. På med ALLA kläder och slutligen kom vi i väg. Flis är alltid krånglig att få på ytterkläderna- Hon vet vart vi ska och vet att jag ska lämna henne. När vi kommer in på Dagis blri hon orolig så fort jag sätter ner henne. Hon gråter när jag går. Ibland, men inte längre lika ofta så ringer jag och kollar om hon blivit glad igen och jag får alltid samma svar. Ja, hon är glad och leker och har sig. Hon slutade gråta så fort jag var utom synhåll. När jag hämtar henne är hon glad och skuttar, och vill INTE ta på sig ytterkldäerna för att gå hem. När hon väl sitteri  vagnen så blir hon glad dock. Idag gick det lättare för att jag sa att vi skulle till mormor. Flis älskar sin mormor. Fas idag åkte vi hem till hennes moster, där mormor var barnvakt åt kussarna A och G. Flis och G lekte och sprnag runt som vanligt. Flis hjälpte mormor att laga mat. Själv gick jag ut med hunden A. Moter åkte till vetrinären med en av sina katter.

Flis åt som en häst. Massor med mat! Så kul att se! Ris och någon slags korv gryta. Gott tyckte även jag !

Och så ikväll då- den stora dagen!
I flera dagar har flis haft svårt att somna. Hon skriker och är ledsen så fort vi lägge ner henne i sängen. Hon blir TOKARG och trasslar in sig i spjälorna. När vi ska rätta till henne när vi själva går och lägger oss så vaknar hon och kan inte somna om själv. Det hela slutar med att hon får komma till vår säng och varken jag eller sambon sover särskilt bra. Så igår bestämde vi oss för att byta säng. Til växa sängen som stod nere i källaren.
Sagt och gjort. Idag efter vfu:n så gick jag ner i källaren och tog upp sängen. Bäddade och gjorde fint :)

Så kom det, kvällen. Jag måste erkänna att jag var nervös! Jag gav vällingen i hennes säng, det gick gallant! Hennes ögon började rulla och hon mös med mitt hår så som hon brukade till vällingen förut. När välligen var uppdrucken la jag ner henne på kudden och gick ut ur rummet. Hon skrek till lite. Sedan hörde vi ett par pip ifrån hennes rum. men så plötsligt, blev det TYST.
Vi som hade räknat med att gå in i hennes rum och lägga om henne säkert uppåt 10 gånger men icke! Hon sover fint och jag hoppas såklart på att hon sover- hela natten! Det var länge sen nu ! Flis sover, själv i "nya" sängen. Somnat helt själv. Du är mammas stolthet, min älskade skatt! Ibland förvånar du mig avsevärt!

Jag vill Tacka min Mamma, som hela tiden funnits där och sagt att Flis inte kommer dö, trots utebliven välling, host attacker och ständig snuva som gjort att hon inte kunnat andas genom näsan. Tack för att du alltid vidbehåller lugnet jag inte har alla gånger :)

Vilken dag!

Ja, Vilken dag! Och Vilken natt där till! Natten var den hemskaste jag vart med om! Ja faktiskt! Ungen var VAKEN i flera timmar! I går på dagen så sov hon i ca 3, 5 timme och vi lät henne göra det, därför att hon är sjuk. Men Tjii fick vi som trodde att det bara var bra för henne att sova. Idag, har hon ätit lite, lite grann, men fortfarande nästan ingenting i mina ögon. INGEN välling vill hon ha. Varken vanlig, majs eller smaksatt välling. Ingenting!
Idag har sambon jobbat och jag har vart ensam med Flis! Och det var inte lätt ska jag tala om! Jag ahr målat upp ett skräcksenarium som ligger famför näthinnan på mig hela tiden! OM inte ungen äter får vi snart åka in och ge henne dropp. Hon kommer få opereras och få en knapp på magen. En sån där man får sondmat ur. Ja, så kommer det att bli och hon kommer få gå runt med den där på dagis och i skolan. Hon kommer bli tvungen att ha resurs och hon kommer alderig kunna äta som ett vanligt barn igen! De känns förhemskt! Sambon säger att jag mesar mig och att hon kommer att överleva detta bra! Men jag är osäker.. Kroppen och hjäran skriker att jag vill bara att hons ka bli frisk NUUU Drick din välling NUUUU Få näring i dig, snälla barnet mitt. Min älskade vänn. Försvinn inte ifrån mig! Om jag tänker tillräckligt länge på det så trillar tårarna ut för kinderna. Jag blir rädd. Skräckslagen! Hur ska det gå, utan näring i kroppen ?

Sambon ligger inne med Flis nu, men hon är som TOKIG. Jag måste nog gå och avlösa..
Men hur går det då i mrogon när jag är på jobbet !?


Snälla någon, ge oss en ängel som slänger ner lie godtagen näring till vår älskade tjej. Vi vill inte att hon ska opereras och få en knapp på magen. Vi vill inte att hon inte ska kunna äta som andra barn. Vi vill inte att hon ska behöva ha resurs i skolan som hjälper henne med knappen. Vi vill ha tillbaks vår vanliga tjej- som tyckte om sin välling !

Tro´t eller ej!

Men ungen somnade om SJÄLV!¨
Här kommer bilder!

 Mitt i natten! Mamma har fått mig att somna om och jag och Pappa sussar gott ett tag till!
 Närbild på mig! Mamma tyckte att jag var så söt ! Trots att hon vart vaken läääänge med mig !

 


Sjuklingen

Ja, Flis är sjuk och inte är det lätt. Inte för någon. Hon har mestadels sovit med oss i vår säng, även fast vi oftast fått henne att i alla fall somma i sin säng för att sedan komma in till oss efter ca tre timmars sömn. I natt kände vi att det blev så trångt att sambon la sig på soffan och sov! Skönt med mer plats- men det känns ju inte så kul. Idag vid middagsvilan var Flis jätteledsen och och jag kände att jag inte kunde låta henne ligga där, ensam i sitt rum och vara tokledsen så jag bar in henne till vår säng, utan att hon ens somnat alltså. Det resulterade i att jag fick ligga där hela tiden från och till i ca 3 timmar ! Ja trött var hom verkligen! Jag somnade till en stund men gick sedan upp--- ungen sover på et tag till. Men vaknar efter att min mobil ringt och jag pratat så tyst jag kan inne i köket. Ungen vaknar och är toklesdsen igen. Jag inser att alvedonen gått ur och prepparerar tösen med diverse hjälpmedel. Sedan somnar hon igen på min mage och jag kan efter en stund lägga henne bredvid mig, men varje gång jag försöker gå därifrån så sträcker hon ut handen som om hon letar efter att känna efter mig. Lilla snorpan!

Till kvälllen somnade hon efter 40 minuter ! TUR att sambon var hemma och stöttade mig i att ungen faktiskt, troligtvis kommer att somna. Jag var dock TVÄRSÄKER på att hon INTE skulle kunna det.  Det känndes som om allt vi lärt henne gått till spillo- somna själv- dricka välling och göra som mamma och pappa säger ( i alla fall då och då). Men när ungen är sjuk och ynklig så blir det lätt att vi säger till varandra " Låt henne görs om hon vill, bråka inte med henne nu osv, osv"

 Det här med vällingne känns dock väldigt oroväckande för min del i alla fall. Med tanke på att Flis från början ÄR en matvägrare så har vällingen kännts så PRAKISKT. Näring, ett mål mat, mysigt och rutinmässigt vid morgon och kväll. Och framför allt:hon har älskat den. Total älskat den. Rubbet har druckits upp och det har liksom vart som ett sömnmedel för henne. 
Men nu, vill hon knabbt ha. Hon har spytt två gånger av den. pga av sjukdomen nu troligtvis. Ikväll fick jag i alla fall i henne ett par munnar, men inte mycket alls! Jag är så rädd för att hon ska totaldissa vällingen nu och tro att den gör henne illamående. Vad ska vi då ge ungen innan läggdags ? Gröt? Glöm det, DET totalvägrar hon. 
Nåja- ni kanske kan läsa er till en mammas inre HÖNS KÄNSLOR som troligtvis överdriver till 1000. Men vaddå- vad har jag annars en blogg till om inte att SPY ut alla dessa ororsmoment!
Sambon tror att hon inte alls kommer dissa vällingen och tycker att jag ska tagga ner. Det finns fler vällingsorter att välja på i så fall! Så rätt så- tur att någon har hemme har IS Í MAGEN och kan tänka lite KLART i sånna här tillfällen för se här. Ungen sover och vi har vår efterlängtade vuxentid framför tv:n. ( Ja okej, jag sitter här en stund för att avsluta detta blogginlägg 

Åh neeeejjj.. Ljud hörs från Flisens rum.... Bye bye... Vuxentiden ! :( :)


Tänkte lägga in bilder- med dessa får vänta! Så ironiskt!

39,2

Japp, då var det dags igen.. sa jag det sist kanske?
Ungen har feber och är så ynklig så. Själv börjar jag också känna mig krasslig! Neeeeeeeeeeej!!!!
Jag VILL INTE bli sjuk!

Många människor runt omkring oss är sjuka. Inte i familjen, men våra vänner. Jag skulle haft ME & I ( barnkläder) party här hemma ikväll, men när alla utom 3 lämnde återbud om sjukdom så beslöt jag mig att skjuta fram det hela. Lika bra det när lillan verkade bli allt sämre. Knappt har ungen ätit nått idag heller.. det känns ju inte så bra ! Men ltie har vi fått i na! Lilla krasslingen... jobbigt är bara ordet. Sånna här tillfällen är man riktigt GLAD att man bara har EN unge. Hur skulle man annars få någon egen vuxentid överhuve taget?

Jag har börjat söka mig runt på arbetsmarknaden efter olika jobb som har startid vid årskiftet. Det finns faktiskt redan nu ett par att söka. Visserligen inte i min hem kommun men nära inpå. Kan ju vara bra att gå på nån intervju i alla fall som lite träning. OM man ens kommer så långt. Ett nytt CV vore på sin plats för mig att skriva. Men inte nu, jag måste hoppa in i duschen en snabbis och sen kurera mig för en troigtvis väldigt- jobbig natt- i natt igen!

Ha det bra gott folk!

Kram !

Sjukdom igen!

Jaha, då var det dags igen då ! Jag kände det på mig redan förra veckan. Tösen sov dåligt och det verkade som om hon höll på att bli sjuk. Men nånstans så hoppades jag innerligt att det bara var en, eller fler tänder på gång. Jag tyckte minnsann kunna känna en liten tandsing i underkäken påväg upp. Men ingen tand kom upp inte.. istöller fortsätte ungen att sova dåligt bara, inget mer. EN period tänkte jag! EN mammaperiod bara, för hon ville helst ligga PÅ mig när hon vaknade på natten. Nåja i morse så visade det sig. Feber, hängig mer hosta, snuvug, klängig och ropar " Mamma..., Mamma! MAMMA! Tusen gånger per dag. Gulligt, och frustrerande när jag typ tänkt gå en meter ifrån henne.. eller på toaletten eller någon annans stans. Hon ropar på mig och vill att jag ska svara. Hon vill nog mest kolla att jag inte går ifrån henne. 

Nåja, idag har jag bokstavligt TVINGAT iväg sambon till kulturhuset så att han får skriva där i lugn och ro. Jag ahr föreläsning i skolan, men jag skippade den eftersom sambon fick ta hela sjukdomsvistelsen förra gången när jag precis börjat skolan. Ja alltså, sambon har kvar sin D uppsatts- som släpar efter. Och detta är ett hett ämne här hemma just nu. Minuter räknas minnsann- vem ahr fått mest pliuggtid IDAG osv. :) Hehe.. nja så blodigt allvarligt är det inte. Jag kan dessutom börja se ljuset i tunneln! Om jag bara ser till att fixa mina två kurser nu och sedan examensarbetet så börjar jag JOBBA i januari. 

Och stackars Flis hon hostar i sin säng. Hon verkar hosta lite mer nu och kan inte komma till ro så jag måste nog avsluta redan och försöka ta hand om min gris. Plugga  och städa blir nog om flertalet timmar när ungen sover för natten :D Hehe... Barn- det underbaraste vi har !  

Bra dagar slutar ofta i kaos!

Ja, i dag har det vart en rikgit ritkigt bra dag! Förutom att nån jävel krokande in i vår bil bakifrån idag. Jag bromsade in inför rondellen när någon, som kör bilen bakom kör in i oss. Jag och sambon får smått pannik och det första jag gör efter krocken är att jag säger " Vad fan hände"!? Sedan går tanken till barnen! Lillgrabben, syrrans yngsta son satt i baksättet UTAN BILKUDDE i med sambon och Flis sitter ju väl skyddad i sin bilbarnstol! Ingen gjorde sig illa och inte bilen heller.... Jag har dock pratat med min pappa på telefon och i morgon ska vi göra en polisanmälan om vad som hände, i fall något går vidare... Vi kunde inte hitta de som krockat in i oss. Nåja än så länge är vi glada över att vår familj är välbehållna! Det mest samvets svidande är att bara ett par minuter innan, då vi hämtat lillgrabben från han sex årsverksamhet  så talade vi om det, att han inte hade någon bilkudde. Jag slänger ur mig " Äh det är så liten bit". Det spelar faktiskt ingen roll hur liten bit det än är. BEVISLIGEN så kan saker och ting hända ändå. Och jag skulle ALDRIG aldrig vilja ha någon annans skada, på MITT ansvar! Nåja, Felicia fortsatte att skratta i bilen och lillgrabben verkade inte vara rädd eller chokad över händelsen. Jag bestämde mig snabbt för att inte göra så stor grej av det hela och hoppades att sambon skulle göra det samma.. 


Vi hade det UNDERBART på badhuset idag ! Barnen lekte och hade skoj! Det är faktiskt så mycket lättare att ha med sig lillgrabben. Felicia älskar honom högt och vill göra precis som honom i alla situationer. Han, är dessutom vädligt barnkär och vill mer än gärna hjälpa till. Han är dessutom så pass stor att han klär sig själv osv. Därmed är det INTE sagt att jag vill att Flis ska vara så stor som 6 år när hon får syskon. Nä nån måtta får det vara !  Syskon är ingenting vi planernar ännu dock!

Efter simhallsbesöket prommenerade vi hem till min mamma, barnens mormor där vi åt mina pannkakor och fikade lite. Moster C var där och efter en stund åkte hon hem med sina pojkar. Jag och Flis stannade kvar en stund och träffade morbror C. Morbror C är lite rolig tycker Flis. Hon skrattar åt honom och man kan på något sätt se att hon tycker om honom. Samtidigt är hon lite avhållsam och kommer inte för nära. Ibland går hon i hans rum och söger " Borta" när han inte är där. När han är hemma brukar han bjuda henne på godis. Hon gapar stor och han matar henne tveksamt med någon liten godisbit som han lägger i hennes mun. Lite motbjudande tycker han nog.

Mormor följde mig och Flis till bussen. 18:54 gick den från mormor vi var hemma 19:08. Flis var riktigt, ritkigt, trött. Så trött att hon la sig på golvet och skrek och hade sig. På med pyjamas snabbt, göra välling och i säng med ungen! LÄtt som en plätt ? Pust och stön- NEJ inte när man är själv och ungen är jättetrött. Det tar sin lilla stund att få av ett krälnade barn alla sina kläder. Lugna ner henne och få på pyjamasen. Det tar tid att ha ungen på armen sammtidigt som man gör välling- i alla fall med en sån tung unge som hon är nu! Pust och stön- jah undrar vad hon väger nu!?

Den första december ska Flis till bvc för 1,5 års kontrollen. Vaccination och hela köret. Flis får ju i stort sett alltid feber av sprutan så vi kommer vara hemma med henne hela den dagen och förmodligen dagen efter också, eftersom febern kan komma även då. Troligtvis blir det också jag som får vara hemma, i alla fall om sambon fått ett jobb. Men det löser sig, det är långt kvar ! ( Eller inte ?)

 

Nu ska jag surfa vidare en stund :) 

Tack för ida`g !:)  


Måste skynda mig !

Hej på er !

Idag är flis ledig från dagis. Vi har myst och städat litepå förmiddagen. Flis och jag tog en prommis till affären och sedna blev det lite blodpudding till lunch. Efter en stund åkte pluttan i säng för sin middagslur. Jag gjorde pannkakspet men hamnade sen lite för länge här i soffan..

Nu måste jag snart resa mig upp för att steka pannkisarna så att det bara är att värma dem ikväll.

När skruttan vakant ska nämnligen hon, jag och hennes kusin Gabriel åka till vår kommuns badhus och bada ! Det ska bli så kul ! Efteråt ska jag och ungarna åka hem hit och äta middag - Pannkisar tillsammans! Mys på hög nivå! Sambon han jobbar kväll ikväll, men kanske finns det nån pannkaka över till honom när han kommer hem.

HELG och jag är ledig, i morgon kommer min kompis Therese över och på söndag har vi inget planerat. Lång prommis skulle jag gärna ta!

Kram på er alla !


Bilder säger mer än 100 ord

Just nu håller jag på at klappa till någon! Hade nyss skrivit ett LÅNGT och fint inlägg men så FÖRSVINNER det. Man blir ju Tokig !

LÄgger in lite bilder i stället! Piss piss piss DATOR!!

 På burger kring i Farsta centrum!


Världens bästa mormor var såklart med :)


ROLIGAST JUST NU!

Så här ARG blir jag när mamma säger att vattnet är slut nu! Jag vill alltid leka med vatten!


Ikväll:Fick jag bada !

Sen fick jag spela med pappa !

och då blev jag jätteglad !

Pappa ville nog helst spela själv förståss :)


RSS 2.0