Adventsfika och mysigheter

I dag är det första advent! Jag älskar julen och all dess tillhörighet! Jag älskar att pynta och göra fint. Jag tycker om stämningen, känslan och mörkret. Ja faktiskt, jag gillar även mörkret. Även om det inte skulle skada med lite snö. Snö är ju så underbart. Bara att höra hur det knastrar under fötterna kan få mig att känna mig som ett barn på nytt.

 

I morse när jag vaknat till liv ordentligt så där vid 8 tiden (Flis vaknade 06:30) så började jag att städa igenom köket. Jag tvättade insidan av fönstret och dess karmar, torkade av divese ytor och tog bort dukar och andra saker som stod i vägen. Sen strök jag och satte upp nya gardiner. Sedan tog jag med Adventsfika och mysigheter

 

 

Flis ner i källaren för att hämta upp julsakerna.  Flis hade dittils vart riktigt samarbetsvillig och glad. Men när vi kom upp blev hon tvär arg och jätteledsen. Jag förmodade att hon var hungrig och värmde upp en hamburgare från i går. Men denne ville barnet inte ha. Fast jag visste att hon var hungrig. Lite åt hon i alla fall.. Sen fick hon lite välling och las i sängen för att sova. Hon somnade på mindre än fem minuter. Så skönt!

 

Tidigare kvällar har hon tagit lååång tid på sig och jag har funderat över idet i ett par dagar. Kanske är det dags att lära henne att somna själv igen? Nu när hon förmodligen fattar att man ska sova i sängen och inte på golvet. Alltså, att hon stannar i sängen och inte springer upp.

 

Ikväll har vi haft det så mysigt! Kl 14 åkte jag för att handla på ÖB och samtidigt hämta upp mormor som jag bjudit in på adventsfika idag. Jag handlade för drygt 400 kr ! Nåja, vi kom hem och fikade. Sedan åkte sambon till jobbet och mormor stannade kvar på middag tillsammans med mig och Flis. Efter middagen gick Flis och jag med mormor till bussen och Flis vinkade glatt hejdå till mormor. Flis och jag gick en sväng förbi affären för att handla mjöl och sedan gick vi hem. Hemma fortsatte vi att mysa och ha trevligt tillsammans i vår fina jul miljö.

 

Sen blev kl 20:00 och jag och Flis läste saga och hon fick sin välling som vanligt. Sen satte jag mig bredvid och började snart förstå att det var en svår sömnlig kväll. Flis ställde sig upp i sängen flertalet gånger och det verkade som om hon gjorde det bara för att retas med mig. Hon skrattade och fnissade, men gnuggade sig i ögonen och visade att hon var trött. Tillsut fick jag nog. Jag la ner henne i sängen, la täcket på pussade henne och sa ”God natt älskling, sov gott” och så gick jag ut. Det blev tyst. Men efter en stund började hon att skrika. Hon skrek inte så farligt så jag tänkte att hon somnar nog snart. Men efter en stund började hon att ropa ” Mamma, mamma! Så då gick jag in. Jag gav henne lite ömhet och sa att hon skulle sova. Och så gick jag igen. Självkart med hjärtat i halsgropen. Jag gick ut igen, såg att det hade går 15 minuter sen jag kom ut från Felicias rum förra gången. Jag gick och satte mig här igen och efter en liten stund så får jag nog igen. Jag tänker att jag kanske gjort fel och är på väg in till hennes rum. Men så hör jag små djup andetag som låter som om hon håller på att somna på egen hand. Och sen dess, är det tyst.

Hon somnade alltså själv! Och sprang inte upp ur sängen en enda gång!

Nu ska man inte skrika hej, men jag är glad. Har ingen aning om det kommer gå lika bra i morgon men jag hoppas såklart det. Värre blir det nog på helgerna när hon ska sova middag, då kommer hon säkerligen springa upp, men då kanske man får sitta bredvid då… ..

 

Ja.. nu MÅSTE jag plugga!!


40 minuter

Idag vaknade Flis sent, eller egentligen inte alls. Jag fick väcka henne kl 07:30. Hon sov som en stock och jag tyckte det var hemskt att väcka henne. Men hon vakande tillslut och var glad i alla fall ! Hade bara sovit 45 minuter på dagis. Bra tänkte jag, då somnar hon nog bra till kvällen ändå. Iväg till farsta med mormor. Flis är glad och snäll! Satt fint i vagnen hela tiden i tunnelbanan.  Vi köpte lite julklappar. Åt på Mcdonnalds, fast Flis ville inte ha så mycket…

När vi var på väg hem- mötte vi farmor och farfar! Kul och spontant tyckte jag, Flis var mer misstänksam… VAD gör NI här, tror jag att hon tänkte. Hon blev lite osäker och höll sig fast i mig som en igel. Men efter en stund kunde jag sätta ner henne i vagnen, på med overallen och så iväg för att möta upp mormor igen. Sedan fick vi skjuts hem och Flis åt pommes i bilen. Då passade det minsann att äta.. ( Den ungen och äta ni vet). Hemma så diskade vi och pratade med Flis pappa på telefon. Kl 20:00 gjorde jag i ordning Flis för natten och hon verkade verkligen trött. Men ändå tog det henne 40 minuter att somna. Ärligt talat så tror jag att hon har svårare att somna när vi är med. Hon får för sig att göra så mycket annat i stället för att sova.  Vi ska nog prova att försöka få henne att somna själv efter jul igen. Nu är det så mkt annat som händer ändå. En sak i taget heter det ju. Nu mer tycker jag dock att det är mysigt att vara med henne den sista stunden för dagen. Se hennes ögon stängas och höra hennes andetag bli tungare. Fast jag tror som sagt, att hon kommer sova bättre när hon somnar själv. Så blev det ju sist, när hon var sex månader och vi lärde henne att somna själv. Och vilka nätter vi fick ! Det var sällan hon INTE sov en hel natt..

 

Ni som inte vet, varför hon inte somnar själv längre så är der för att hon inte längre sover i sin spjäl säng. Vi tog bort den därför att hon somnade fastnandes i spjälorna och sen vaknade hon och grät för att hon inte kunde komma loss….

Ja sen provade vi att få henne somna själv i sin nya säng. Men det gick inte… vi var starka i en och en halv vecka och la tillbaks ungen i sin säng när hon gick upp. Men det slutade alltid med att hon somnade på golvet av ren utmattning. Så nu sitter vi bredvid sängen och (ibland) klappar lite på henne, men mer ser till att hon inte klättar ner tills hon somnar…

 

 

Och ja efter 40 minuter så sov min fina skatt! Mammas älskling!


Sjukt

 

 

 

Ja, nu är tösen förkyld! Förkyld och har feber. Idag var hon hos mormor för både sambon och jag var tvungen att plugga. På eftermiddagen kom faster Jacki hit. Vi hade trevligt och åt min goda köttfärssås med spaghetti. I morgon har jag lovat att vara hemma. Ska försöka få lite plugg gjort ändå… mmm.. In my dreams or what ?

 

 

MEN men men men ! Jag har fått lite mödan värt för allt slit jag har åstadkommit den senaste tiden. Den 1 december ska jag på anställningsintervju! Jajjamenssan, se där !

Ja, sen har vi ju ingen aning om OM jag får jobbet eller inte. Men jag vill vill vill!

 

Idag har jag även sökt ett jobb till- här i Haninge!

 

NU ska jag nog lägga mig och läsa!

 

Ha det så bra gott folk


Trött ?

Har ni tyckt att jag ser trött ut på sista tiden? Har jag klagat på att jag inte orkar, ständigt vill sova och att jag ska gå och lägga mig tidigt? Jag har inte tänkt på det så mycket, jag har tänkt att allt är som vanligt. Det är nog Felicias nätter som tar kål på mig. Tidiga mornar och för sena kvällar. När jag samtidigt försöker skriva C uppsatts, söker jobb och ofta känner mig stressad över att just, inte hinna med så vore det väll inte så kontigt om jag är trött.

Men, så är inte fallet, nu har jag fått svaret. Jag har Borrelia. 

Den konstiga inramningen på mitt lår visade sig vara en borrelia fläck. Docktorn påstod att det var det största borrelia märket hon någonsin hade sett. När jag kom in till docktorn så sa hon :

 

-Hej, Sofie! Idag är det visst inte dottern jag ska titta på.

- Nej precis, idag är det jag.

-Ja, jag ser här ( på datorn) att du har något du vill visa upp.

-Ja, jag har ett märke på låtet.

- Låt mig se

Jag tar av mig ena byxbenet och visar min konstiga inramning på benet. (Som inte ser ut som en rund ring!!)

Doktorn ser först lite förvånad ur och jag hinner bli lite rädd.

-          Nämen det där är ju borrelia !

-          Är det? Är du säker? Det kliar inte! ( ja, jag kom på senare att det låter som om jag förolämpar hennes kunskaper.

-          Ja, Sofie. Jag har aldrig sett ett större borrelia märke!

-          Nähe, säger jag och ser lite förvirrad ut. ” Borrelia” tänker jag.. När fick jag en fästing?

-          Jag skulle gissa på att du fick en för ca 5- 6 veckor sedan. Ditt märke börjar ju blekna bort nu.

-          Mm…

-          Du ska inte känna dig dum Sofie. Det är många som inte vet vad det är. Men det var tur att du kom hit idag.

-          Mm..

-          Så nu ska jag skriva ut penicillin till dig och sen vill jag be dig att du kilar iväg till apoteket med detsamma!

-          Jadå, det ska jag!

-          Bra!

 

Snacka om att jag kände mig som en liten flicka som blir uppläxad av sin mamma… hehe!

Men det känns så bra att jag äntligen gick till doktorn. Det var faktiskt sambon som tyckte att jag fick ta mig i kragen och ta reda på vad det var. Och i går så gjorde jag det.

Och nu vet vi alltså. Att borrelian troligtvis var en bidragande orsak till min ständiga orklöshet.

Annars är allt bra! Flis har gått på dagis idag och jag har gjort 4 st (varav 3 st var mycket givande) intervjuer idag. Hann även hälsa på min bästa kompis farmor och farfar. Åh vad jag tycker om de människorna!

I morgon har jag fri dag. Direkt efter mina 2 inbokade intervjuer ska jag hem till kompis Moa som ska bjuda på lunch. Senare ska vi in till stan för att gå på Bio och äta mat!

Sambon fick ledigt från familjelivet ett och ett halt dygn för ca 2 veckor sedan så nu är det minst sagt min tur !

 

 


Svininfulensa Vaccin

Idag är det dags. Felicia ska vaccineras mot svininfluensan. Nu ligger hon och sover middag. Tur det, eftersom att hon som sagt ska vaccineras i eftermiddag. Både sambon och jag ska åka ner till Handens bvc där de vaccinerar alla barn under 3 år. Jag har ingen lust sitta i ett väntrum med en (snart) 1,5 årig tös med spring i benen. Det blir dock till att åka kommunalt. Ja, se så snoffsig jag låter, det blir kanske så när man är van vid att ha bil. Men vår bil är som sagt på verkstaden. Jag ska iväg och hämta den efter att vi vaccinerad Felicia. Jag ska även passa på att gå in på min pappas jobb och skriva ut lite papper!

 

Om tre veckor ska Felicia få sin andra dos av svininfluensa vaccinet. Och med så mycket vaccin i kroppen kan hon inte ta 18 månaders vaccinet som hon skulle tagit den 1 december. Så det förskjuts tills den 13 januari. Ja, det är minst sagt mycket datum som klingar i mitt huvud just nu. TUR att jag har min almanacka, annars skulle nog vår familj rasa samman rejält!

 

Jag, har dessutom något konstigt på ena låret. Det ser ut som en röd inramning, ett rött tunt streck ramar in ett område på låret. Det kliar inte, är inte infekterat, känns inte obehagligt eller gör ont. Det bara finns där. Ser ju förståss lite lustigt ut med en röd typ tråd på benet.. hmmm

 

I går ringde jag till vår vårdcentral och vår husläkare skulle höra av sig till mig nu på morgonen. Men inte var det någon som ringde inte. Bara min mor och far. Hm.

Sambon sitter och försöket leta reda på någon orsak ang märket på mitt lår i en stor läkarbok vi har. Och jag ringde just sjukvårdsupplysningen. Fick plats 62 i kön. La på direkt. Suck! Idag hinner jag i alla fall inte in till vårdcentralen. Men jag ska nog ringa och beställa tid tills i morgon.  Hoppas bara Flis kan gå på Dagis i morgon, så att inte biverkningarna tar över hennes lilla kropp.

 

Nåja, mormor ligger nu i maginfluensa- hehe. Nej då, stackars henne! Hon var ju här på fika just då sambon började känna sig dålig.. så kan det gå!

 

Nu ska jag som sagt, ringa vårdcentralen.

Vi ses !

 


Bil reparation... en dyr historia

 

Jag blev också sjuk! Trots allt!  Nåja, jag var nog den som kom lättast undan. Jag fick ont i huvudet och lite i magen. Mådde illa och kräktes två gånger i natt. Flis sov med mig nästan hela natten. Ville inte ha någon välling igår kväll men fick en vällingflaska och ny blöja ( som var ner bajsad)  mitt i natten. Sen somnade hon som tur var om rätt snabbt. Ja, bredvid mig i sängen då.

Sambon blev däremot måttligt sjuk. Han kom hem från jobbet fyra timmar tidigare än han skulle, med frossa och feber osv..

Så idag har vi vart hemma hela bunten. Sambon kände sig riktigt dålig i dag och jag kunde ju i alla fall inte åka och göra mina inbokade intervjuer, eftersom att även jag kräktes i natt.

 

Vi har i alla fall haft en trevlig dag. Flis har vart ganska pigg och glad hela dagen. Hon har dock inte sovit något. Hon vaknade inte förrän 08:10 i morse och mitt på dagen gick det inte att lägga henne. På dagis går det dock bra att sova, jag antar att hon blir tröttare där av allt lek och alla intryck.

 

Så tyvärr har jag inte fått något pluggande gjort alls i dag. Vilket känns både stressande och lätt panikartat måste jag erkänna!

 

Jag hann i alla fall åka iväg till bilverkstaden med vår bil idag. Och den notan hade i inte räknat med! 3000 kr måste vi punga ut i morgon. Visst har vi sparkapital, men inte allt för mycket + att det sparkapitalet var liksom inte tänkt till att reparera bilen med. I stället var det tänkt som en buffert för kommande månader då vi inte får inte så mycket pengar. Och med tanke på julklappar och att man inte får inte så mycket pengar som student i december så känns det lite betungande. I Januari, vet jag inte ens om jag kommer få några pengar alls eftersom jag bara går i skolan halva månaden. Troligtvis kommer jag sen ha ett jobba att gå till, men det underlättar inte för utgifterna i januari i alla fall. Fortfarande behöver man tak över huvudet och mat för dagen. Ekonomiskt har det flytigt på rätt lätt för oss under vår studietid. Men nu jäklar kilar det till. Jag har faktiskt ringt min pappa och förklarat läget. Kände mig som en liten fjorton åring.. men vad ska man göra…. ? Låna pengar är helt enkelt inget vi gillar, men ibland behöver man nog hjälp.

 

 

Nu sitter jag och sambon här med en påse bilar. Vi blir hemma i morgon också, allihop.

Önska oss en lugn natt!

 

Kram på er !


Den fruktade…

Den fruktade…

 

 

 

Ja i natt kom den. Den så skrämmande, men ack så vanliga, Vinterkräksjukan!

Det gick just magsjuka på Flis dagis förra veckan och Flis var ju faktiskt där alla dagarna. Jag bävade för den, och bad om att vi kanske skulle få slippa den här gången. Fast visst visster jag att den för eller senare skulle nå även oss.

 

I natt vaknade Flis och skrek.. jag la henne i vår säng och hon somnade om snart. Sambon kom hem från jobbet och jag kunde bära tillbaks Flis till sin egen säng. När jag precis nästan hade somnat så puttar sambon på mig och säger att Flis vaknat igen. Han hämtar henne och jag tar henne i famnen och då kommer det. Jag ser hur hon kväljer och sedan kommer den, spyan!

Projekt sanering blev snabbt prio ett. Jag Tog mig ann Flis och sambon vår säng!

Och stackars lilla tösen! ” Mamma, toooka!” = Mamma torka! Sa hon och såg riktigt ynklig ut.

Ja, sedan gick sambon in i Flis rum och jag försökte göra mitt bästa för att få henne att somna om. TVÅ spyor efteråt somnade hon om ordenligt. Det var inte mycket jag fick sova i natt inte. Kl sex vaknade Flis. Jag böt blöja och gav henne vatten. Tillslut somnade hon om ordenlig och jag fick minst sagt bråttom till jobbet! Sambon fick gå och lägga sig bredvid Flis i vår säng och jag gick ut till bilen.

Senare på dagen pratade jag med sambon på telefon och då berättade han att Flis sovit till 08:50 ! Vilket i stort sett aldrig har hänt. I vilket fall kunde hon inte sova på sin vanliga middagstid. Hon somnade istället i sambons famn i soffan vid 15 tiden.

 

 

Ikväll har det vart jag och Flis, eftersom sambon åkte och jobbade. ( Ja just nu avlöser vi varandra i stort sett jämt.) Jag och Flis har ätit middag och gått till affären. Städat och plockat lite. Jag nattade henne kl 20:00 och hon somnade med det samma. Dock hade hon nästan 38 graders feber så hon fick alvedon innan läggdags.

 

Just nu ser jag på körslaget! Jag sitter här med gott och blandat och en chokladkaka. Gott!


Today and tomorrow

I morrn ska jag klippa mig ! Behöver lite förnyelse för att kunna ta nya tag ibland tror jag :) Dessutom, så behövs det verkligen. Jag har blivit rekommenderad en ny frisör, precis där jag bor. En av Flis kompisars mamma klippte sig där här och dagen och det blev jättesnyggt! Så tack för rekommendationen Vicky!

 

I morse vaknade Flis kl 06:30, jag tog mig an henne och lät sambon sova. Vi år frukost och gjorde i ordning oss kl 9 var jag på förskolan och lämnade henne. efter en stund hemma började jag och sambon faktiskt att städa :) Och sedan åkte jag iväg för att hämta mormor för att vi skulle åka till IKEA. Jag älskar IKEA. Och framför allt när mormor betalar bensin & bjuder mig på mat! = LYX.
Mormor handlade lite ( eller ganska mycket) möbler till sin nya lägenhet :) Och jag, handlade bara lite smått och gott hem till oss. Bla en fönsterlampa till Flis, en tillbringare, servetter och ljus.  Efteråt var vi tvungna att skynda oss ( ja, det var itne så lätt att skynda då vi satt i kö men). Vi skulle nämligen hem till mormors ex fästman på fördelsedagsfika :) Flisen var hemma med far sin.

 

Ja tillslut kom jag hem, kl 20 :00. Tyst gick jag igenom ytterdörren i tron om att sambon satt inne och nattade Flis. I stället kommer en söt pyjamas tjej springande emot mig med armarna utsträckta! "Mamma" ropar hon och skiner upp. Ungen ser faktiskt pigg och glad ut.

TROTS att hon vaknade 6:30 i morse. Hmm ? Dessutom tog den henne
40 minuter att somna idag! Och alltså inte förrän kl 21:05. Jag tycker att det är för sent för en liten flicka som Flis. Jag måste nog be personalen på förskolan att väcka henne efter en timmes sovande.

Kl 21 är nämligen jag också rätt slut och jag vill gärna hinna med mer timmes pluggning/ slappning/ egen tid innan jag själv stupar i säng.

Nu måste jag vika lite tvätt och förbereda andra vardagsbestyr inför morgondagen!

 

Vi ses :)

 


Stress!

Ja just nu är det stressigt! Jag har precis börjar arbeta med min C uppsats! Idag var jag på grupphandledning tillsammans med ett par till studenter som ska skriva uppsats nu i vinter. Datumet den 17 december är heligt och skrämmande! Då ska min uppsatts i stort sett vara klar. Ibland får jag smått panik över hur jag ska hinna med allt. Och framför allt, vad gör jag om ungen blir sjuk igen? Det går helt enkelt inte. Det får inte hända. Men förmodligen kommer det att hända flertalet dagar. Så är det när man har en liten ettåring på förskola om dagarna. De små liven har inte fått något immunförsvar över huvetaget vid så låg ålder.

Om jag hade kunnat hade jag lätt vart hemma ett år till med Flis, men men nu är inte läget så.

 

Bit ihop grimasera, blunda, håll tummarna och spänn alla muskler i hela kroppen för en stund. Hoppas över molnen att allt kommer lösa sig till det bästa. Hoppas att ungen håller sig någorlunda frisk och att annat nödvändigt gör att jag kan andas ut, slappna av och fokusera till 100 % .

Det är väll det jag kan göra just nu. För stunden håller jag på att ringa samtal och boka in intervjuer. Snart ska jag resa på mig och plocka lite här hemma innan det är dags att gå ner till förskolan och hämta min älskade lilla tjej. Sedan ska middagen lagas och andra diverse hemma saker fixas.

Sambon jobbar heldag i dag och efteråt ska han hem till farfar för att fira farsdag. Kanske hinner han hem för att träffa Flis innan hon ska sova.

 

Kontroll är dagens ord. För att inte tappa bort sig själv i all stress gäller det att veta vad man håller på med.

 

Kvällens aktiviteter blir nog: Middag, badning, tv tittande ( lite grann) lyssnande på pippi Långstrump. Dansa, leka, skratta och mysa tillsammans, Sagoläsning, Och sedan klubba ner tösen i sängen..

 

Älskade barn, snart är stressperioden över, hoppas jag!


Snart förändras livet...

Hej och hallå!!

 

Jag har vart en dålig bloggare och inte skrivit på länge nu. Fy fy! Jag vet….

 

Men det händer så mycket i livet just nu att det är svårt att hänga med i svängarna. Flis har dessutom vart sjuk igen och jag har inte haft tid med mycket annat än att ta hand om henne. Eller nja, vi har gjort en hel del faktiskt. Det är inte så mycket fel på vår skrutta. Hon har diarré och det spricker upp halvlånga tänder ut tandköttet. Hon är gnällig och sur, ledsen och mammig helt enkelt. Idag slängde jag i väg henne tid dagis. Ringde och hörde om hon hade somnat vid kl ett. Det hade hon. När jag hämtade henne kl 15:00 så berättade en barnskötare att Flis sista blöja vart väldigt lös, att hon vart lite gnällig idag och som grädden på moset, nästan inte ätit något. Jag berättade (nästan lite i försvarsställning) att hon minsann sovit bra inatt och inte haft diare igår, samt att hon inte haft någon feber. Och det visste de tydligen eftersom de också hade tagit tempen på henne idag. Men så ser dem sådär snällt på mig och säger att det inte är någon fara. Att det ÄR jättesvårt att veta på morgonen om barnet är så pass bra att hon orkar leka en hel dag. Dessutom skulle de ju ha ringt om de tyckte att hon inte orkade med dagen. Och att Flis inte äter spec bra är ju ingen nyhet dirket. När jag berättade om tänderna trodde även pedagogerna att Flis sjukdomsperiod den här gången har med det att göra.  Nåja , i morgon får hon nog följa med mig och mormor till IKEA.

 

 

Annars rullar livet som sagt på. Trots sjukdomsvistelser ( och sånt är jobbigt, tro mig!) Jag har precis börjat klura på min C uppsatts och ska träffa min handledare på fredag kl 9.

Jag börjar känna mig stressad på studieområdet måste jag erkänna! Jag har en liten restuppgift från föregående kurs som jag ännu inte hunnit ta tag i. Just nu måste jag verkligen komma igång med uppsatts skrivandet, samtidigt som jag måste sätta mig in i rollen som arbetssökande. Juste, söka jobb!!

Sambon har fyllt 25 år och vi hade massvis med folk hemma J Det var trevligt och roligt. Mormor kom och gjorde en underbar smörgåstårta enligt sambons önskemålJ

Just nu, jobbar sambon natt och Flis sover. Jag sitter här och funderar över hur mycket jag själv får sova inatt. Jag funderar över hur livet ser ut om si så där 3 månader. Då är jag inte längre student… Hur gör man, när man inte lever som, student?

 

Flis väntar på Gästerna. Fast, det vet hon nog inte om själv ! :)

 

Fina smörgåstårtan!

 

Sambon öppnar sin present! Fallskärmshoppning från Livit! Det blev han glad för!


RSS 2.0